Latinitatea la ea acasă

Așteptată cu mare interes, partida dintre România și Spania s-a desfășurat într-un cadru într-adevăr amical. În ciuda unor temeri exprimate de unii din cadrul FRF și a antrenorului Anghel Iordănescu, orașul Cluj-Napoca a fost o gazdă primitoare, cu spectatori civilizați care i-au susținut cu multă căldură pe jucătorii echipei naționale, bucurându-se de fiecare reușită a acestora.

Acest rezultat de egalitate cu mult prea galonata echipă a Spaniei rămâne în palmares și acest fapt trebuie subliniat. Echipa României s-a străduit și a reușit să facă față adversarului, reușind un joc remarcabil. Dar trebuie să recunoaștem că echipa Spaniei nu mai este cea de acum patru ani, să ne amintim de evoluția mai mult decât modestă de la ultimul campionat mondial. Jucătorii iberici au afișat un aer de superioritate și plictis, așa că nu știu dacă Iordănescu poate trage niște concluzii clare în urma acestei partide. Cum nu a putut face acest lucru nici după întâlnirea cu echipa națională a Lituaniei. Toată lumea a văzut că echipa noastră a evoluat modest, numai antrenorul și-a lăudat jucătorii. Dar mai este suficient timp până la desfășurarea Campionatului European pentru a pune lucrurile la punct.

În această perioadă de întrerupere a campionatului, ACS Poli l-a demis pe antrenorul Florin Marin și i-a pregătit bagajele managerului Daniel Stanciu. Aceste decizii au fost firești, deoarece rezultatele echipei au stat mărturie. Au fost contactați mai mulți antrenori, care, într-un fel mai mult sau mai puțin voalat, au declinat oferta. A rămas ca cei din conducere să aleagă între Ionuț Popa și Petre Grigoraș. Și au recurs la varianta Grigoraș. Poate această decizie nu a fost una fericită. Antrenorul Grigoraș, ultima dată la ASA Târgu Mureș, a plecat de acolo cam șifonat. A venit la Timișoara cu gânduri mari, dar cam atât. ACS Poli a fost învinsă pe teren propriu de ultima clasată Petrolul, care nu a mai câștigat vreun meci cam de multișor.

Chiar dacă a plouat torențial la Timișoara și terenul a devenit greu, Grigoraș a introdus în teren mai mulți jucători lenți care nu au făcut față condițiilor de joc. Așa că ACS Poli a fost învinsă, complicându-și mult situația și riscând o retrogradare supărătoare. Ar fi bine de știut că raportul între calitate și preț este o constantă.

În liga a doua, în derby-ul județului Arad, UTA Bătrâna Doamnă a învins clar echipa Șoimii Pâncota chiar pe terenul acesteia. La sfârșitul partidei antrenorul gazdelor, Ionuț Popa, și-a vărsat năduful pe propriii jucători, folosind niște epitete mai puțin măgulitoare, după care și-a prezentat demisia. Chiar dacă răbufnirea lui Popa a fost una tumultoasă, n-ar strica să privim și evoluția lamentabilă a echipei, fiind necesare două schimbări în prima jumătate de oră. În același eșalon, Metalul Reșița rămâne fără puncte și fără gol în această primăvară. În liga a treia, poliștii își mențin diferența de două puncte față de Metalurgistul Cugir și are mari șanse să rămână în continuare pe primul loc.

Pe data de 23 martie 2016 doi mari fotbaliști ar fi împlinit 65 de ani, Ladislau Brosovszky și Dan Păltinișanu. Aradul fotbalistic l-a comemorat pe Ladislau Brosovszky și a organizat o partidă de fotbal între două echipe la care a evoluat regretatul jucător, UTA și Vagonul. De fapt a fost o partidă de old boys, cuprinzând în marea majoritate foști colegi de-ai lui Brosovszky. Acest eveniment a avut o doză mare de încărcătură emoțională, deoarece pe lângă invitați, a ținut să participe și Iosif Lereter. Acesta a venit special din Germania pentru a fi alături de foștii săi coechipieri de la UTA, Domide, Axente, Biro și Sima.

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 1 și etichetat cu , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Comentariile nu sunt permise.


Ultimele articole din categoria Fotbal: