Laura Rus, gol în succesul României cu 4-1, ”triplă” în victoria Fortunei Becicherecu Mic cu 7-1 la Șantierul Naval Constanța

Cinci goluri marcate la Reșița în etapa inaugurală a Ligii 1 Feminin, șase în runda a doua, la Becicherecu Mic, și chiar 7 sâmbătă la matineu cu ocazia inaugurării etapei a III-a, la Constanța, unde liderul campionatului, ACS Fortuna Becicherecu Mic, a câștigat pentru a doua oară consecutiv la șase goluri diferență, întrecând o formație încă fără punct adjudecat și păstrându-și astfel procentajul maxim. Iar trei dintre reușite, până la pauză, i-au aparținut Laurei Rus, marcatoare și marți în ”tricolorul” României, victorioasă cu 4-1 împotriva Croației în preliminariile C.E. 2022 dar fără a mai deține vreo șansă de calificare la turneul final: Selena Șantierul Naval Constanţa  – ACS Fortuna Becicherecu Mic 1-7 (0-5).

Liga 1 Feminin a revenit în actualitate sâmbătă la ora 11, cu primele două meciuri ale etapei a III-a, printre care și cel din Șantierul Naval Constanța, adjudecat just de favorita detașată, liderul Fortuna, bun antrenament oficial fără public înaintea primirii sâmbăta viitoare pe teren propriu, de la ora 11, a campioanei tot cu punctaj maxim Universitatea Olimpia Cluj.

Fără Cosmina Roşu, portarul titular, uşor accidentată, şi căpitanul Cristina Codrescu, care nu a efectuat deplasarea, elevele antrenorului Sorin Brîndescu s-au desprins la 0-3 în primele 17 minute, avantaj în cele din urmă dublat în prelungiri, când a înscris o jucătoare în vârstă de 15 ani, Clara Roşu, la primul gol marcat în eşalonul de elită.

Până atunci punctau Melisa Şodincă, deschidere de scor în minutul 6, Laura Rus în minutele 12, 32 şi 44 – din lovitură de la 11 metri, Nicoleta Deca în minutul 17 și Bianca Ienovan tot pe final, în minutul 88.

Ceva mai înainte, în minutul 78, portarul Rebeca Pavel primea cartonaşul roşu pentru jucarea mingii cu mâna în afara careului de 16 metri, între buturi intrând o jucătoare de câmp.

Antrenorii Sorin Brindescu (principal), Florin Pădurean şi Andra Vela (secunzi) au folosit următoarea echipă: Rebeca Pavel – Claudia Bistrian, Denisa Haţegan, Anda Jivan (min. 83, Sabina Scurtu), Denisa Heisu, Nadejda Colesnicenko (min. 65, Clara Roşu), Nicoleta Deca, Larisa Grigore (min. 46, Cristina Sucilă), Bianca Ienovan, Melisa Şodincă (min. 65, Shaira Pera), Laura Rus (min. 56, Maria Neacşu). Pe bancă, Anca Dobai.

Rus începea și marți la Mogoșoaia, în naționala României, învingătoare într-un meci oficial contra Croației după ce vizitatoarele deschideau scorul în minutul 9. Nouarul ”tricolorelor” a stabilit în minutul 67 rezultatul final, 4-1, scor la pauză 3-1, selecționerul Mirel Albon apelând la Părăluță – Corduneanu, Oprea, Ficzay, Sandu (21, Gered) – Bâtea, Ciolacu, Vătafu, Olar – cpt. – Herczeg (59, Vlădulescu), Rus (80, Carp), în vreme ce Salamon – Codrescu, Laiu, Deca și Bănuță au rămas pe banca de rezerve.

România a sărit astfel Croația în clasamentul grupei, pe locul 3, însă zestrea de numai 6 puncte este insuficientă pentru a mai deține șanse matematice de calificare, în condițiile în care primele clasate, Elveția și Belgia dețin 16 respectiv 15 puncte.

Programul etapelor a III-a și a IV-a în Liga 1 Feminin, pe coloana clasamentelor.

 

Acest articol a fost publicat în Feminin, Fotbal și etichetat cu , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


× doi = 2

 


Ultimele articole din categoria Feminin: