Laura Rus, hat-trick până la pauză: Fortuna Becicherecu Mic – Universitatea Galați 5-3 (3-0)

Fără meci de campionat de aproape o lună de zile, din 11 octombrie, prim-divizionarele timișene de fotbal feminin și-au consolidat sâmbătă locul pe podium prin a se desprinde încă din repriza I a jocului din etapa a VIII-a de vizitatoarele dunărene de la mijlocul ierarhiei, de care erau urmate la 4 puncte, cu un hat-trick semnat de Laura Rus: Fortuna Becicherecu Mic – Universitatea Galați 5-3 (3-0).

Neînvinse în precedentele 4 etape, în care au bifat remize cu 2-2 la Prundu Bârgăului și Arad, gălățencele au fost însă depășite la scor încă din primele 54 de minute ale partidei de sâmbătă de la ora 11 de pe terenul ”Comunal” din Becicherecu Mic, echipa locală Fortuna detașându-se la 4-0 de Universitatea în etapa 8 din 11 ale turului Ligii I Feminin.

S-au marcat în cele din urmă nu mai puțin de opt goluri iar arbitrul Luca din Sibiu a acordat patru lovituri de la 11 metri. Prima, cu care a fost spartă gheața, Laura Rus deschizând scorul în minutul 28, de pe punctul cu var, după un henț comis de Ivan la o centrare în careu de pe flancul drept a Melisei Șodinca.

Oaspeţii puteau egala în minutul 33 dar sutul lui Nicoleta Lepădatu, de la circa 28 de metri, a nimerit transversala. În loc de 1-1, 3-0, aceeaşi Laura Rus înscriind de încă două ori, în minutele 41 şi 44: 3-0.

Diferență majorată în minutul 54, când Anda Jivan a ridicat scorul la 4-0. În continuarea reprizei a doua, echipa oaspete a fost mai periculoasă, profitând și de o oarecare relaxare în tabăra gazdelor, mulţumite de scor. 

Astfel, patru minute mai târziu, Valeria Postol a redus din diferență în urma unei lovituri de la 11 metri acordată pentru fault comis în careu de Claudia Bistrian asupra lui Arnăutu: 4-1.

În minutul 77, Larisa Grigore a marcat în poarta goală, după o pătrundere în careu și o pasă excelentă, primită de la Shaira Pera… 5-1.

Iar finalul a aparținut vizitatoarelor. În minutul 80, gazdele au ratat o lovitură de la 11 metri prin Larisa Grigore, oaspeţii reuşind încă un gol trei minute mai târziu, prin Nina Anca, tot din penalty, după un fault comis de Anda Jivan asupra lui Lidia Moaca. În minutul 86, Valeria Pistol își trecea în cont ”dubla”, stabilind scorul final… 5-3.

Urmează deplasări, miercuri la Alexandria, duminică la Prundu Bârgăului, punctul final în tur fiind programat acasă peste două săptămâni, cu Vasas Femina Odorhei.

Rezultatele etapei a VIII-a în Liga 1 și programul viitor, pe coloana clasamentelor.

Fortuna Becicherecu Mic: Rebeca Pavel – Claudia Bistrian (min. 67, Florina Abrudan), Denisa Hațegan, Cristina Codrescu – cpt., Denisa Heisu, Nadejda Colesnicenco (min. 60, Anda Jivan), Nicoleta Deca, Larisa Grigore, Melisa Șodinca (min. 60, Shaira Pera), Bianca Ienovan, Laura Rus (min. 60, Clara Roșu).

Antrenor principal: Sorin Brindescu.

Pe bancă: Cosmina Roșu.

Universitatea Galaţi: Georgiana Bobocea – Alexandra Ivan (min. 46,Valentina Ivan), Anca Nina, Olaha Zelinkaina, Şandra Oprică, Nicoleta Lepădatu, Monica Bentoiu, Lidia Moacă (cpt.), Irina Tapal (min. 68, Alexandra Codrea), Anda Arnăutu, Alexandra Hilhe (min. 46, Valeria Postol).

Antrenor principal: George Cucu.

Pe bancă: Roxana Păzărnic, Andreea Sucică, Nadja Petrovskaxa.

Au arbitrat: Andrei Titi Luca (Sibiu) – Marius Talpoş (Timişoara) şi Claudiu Darvoas (Hunedoara).

Acest articol a fost publicat în Feminin, Fotbal și etichetat cu , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


2 + opt =

 


Ultimele articole din categoria Feminin: