Les jeux sont faits: Șoimii Lipova – CSM Școlar Reșița 0-2 (0-1)

Cu lecția învățată din unica înfrângere înregistrată în precedentele 8 etape, victorioase cu o excepție, ieșire tocmai în precedenta deplasare și tot în județul Arad, la Sebiș, liderul Seriei a IV-a din Liga 3 a câștigat la Pâncota duelul la vârf al primelor două clasate și și-a dublat astfel avantajul în fruntea clasamentului, cu 180 de minute rămase de jucat în ediția 2018-2019, acasă pentru cărășeni sâmbăta viitoare cu ACS Dumbrăvița iar apoi la Galda de Jos: CS Șoimii Lipova – CSM Școlar Reșița 0-2 (0-1). Cei din Valea Domanului au abordat returul de pe locul 7 și cu opt puncte în urma campioanei de toamnă din Lipova, dar disputa directă au atacat-o cu două puncte avans în fața arădenilor, devenite astfel cinci, Șoimii fiind doborâți din cursa promovării.

Echipa reșițeană este aproape promovată în liga a doua după triumful din județul Arad din antepenultima etapă a campionatului, deoarece e greu de crezut că nu va obține trei puncte din ultimele două partide, prima fiind pe teren propriu în fața noii ocupante a locului secund.

După un început greoi de campionat, treptat, reșițenii au recuperat diferența de puncte ce îi separa de adversara Șoimii Lipova, impunându-se în cele din urmă chiar pe terenul acesteia. În schimb, echipa din Lipova a avut la un moment dat un avans considerabil, pe care nu l-a știut gestiona, cu un retur mai slab când a pierdut puncte importante chiar pe teren propriu.

De fapt, teren propriu e un eufemism, pentru că cei din Lipova și-au disputat jocurile la Pâncota, fără a se simți vreodată la ei acasă. Poate că din toamnă, când vor reveni la Lipova, lucrurile se vor schimba. Oricum, echipa Șoimii Lipova are meritul că și-a jucat șansa până la capăt, bazându-se pe forțe proprii.

Istoria partidei s-a scris practic pe parcursul a două minute, odată ce Velcotă, de la oaspeți, a marcat în minutul 6, iar în minutul următor Dobean, de la gazde, a primit direct cartonaș roșu de la mult prea exigentul arbitru Iulian Călin. În acel moment, echilibrul partidei a fost compromis și elevii lui Leo Doană – foto pagina I au controlat cu autoritate partida.

Un alt impediment pentru cei din Lipova a fost starea precară a terenului care, după furtuna din pauza jocului, a devenit aproape impracticabil. Reșițenii s-au adaptat mai bine acestor condiții, masivul Daniel Ene remarcându-se în mod deosebit.

Fondul sonor a fost asigurat de cei peste 100 de reșițeni care și-au încurajat echipa pe tot parcursul partidei. O prezență surpinzătoare la acest joc a fost Cornel Șfaițer, fostul președinte al clubului FC Botoșani. Chiar dacă domnia sa s-a străduit din răsputeri să spună că a ajuns cu totul întâmplător la acest meci, credibilitatea pare șubredă.

*

Flavius Sabău: „Mă încearcă un sentiment de frustrare că a trebuit să jucăm pe un asemenea teren. Păcat că nu ni s-a permis să jucăm pe stadionul Motorul din Arad un joc de o asemenea importanță.”

Stadion Șoimii Pâncota, 10 mai 2019; teren îmbibat cu apă; spectatori: 400.

Au marcat: 0-1 Velcotă (min. 6), cu capul, după un corner executat de Vădrariu; 0-2 Staicu (min. 67), care a reluat din apropiere o pasă precisă a lui Daniel Ene.

CS Șoimii Lipova: Filip – Savin (minutul 46, Ali Tolmbaye), Bercu, Vasiu, Filimon (min. 87, Marton) – Lazea (min. 46, Obrad), Dobrean – Poiană, M. Popa – cpt., Rusu – Istrate (min. 71, Burlă)

Antrenor: Flavius Sabău.

Pe bancă: Jianu, Stoin, A. Popa.

CSM Școlar Reșița: Zimmermann (cpt.) – Szijj (min. 59, Babei), Bactăr, Vlădia, Vadasis – Bresneni, Toma, Vădrariu (min. 25, Banac) – Velcotă (min. 85, Mierlici), Staicu (min. 90, Săulescu), D. Ene.

Antrenor: Leontin Doană. Pe bancă: Toader, Roșca, Mustețea.

Cartonașe galbene: Filip, Vasiu, Obrad, Vlădia, Toma, Vădrariu.

Cartonaș roșu: Dobrean.

Arbitri: Iulian Călin (Ștefănești) – Romică Bîrdeș, Gheorghiță Bălan (Pitești). Observatori: Cristian Petrean (Hunedoara) și Nicolae Grigorescu (Timișoara).

Rezultatele de vineri seară în C4, clasamentul actualizat și programul penultimei etape, pe coloana dreaptă.

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 2 și etichetat cu , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


unu + 2 =

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: