Libera lui Stancu desprinde decisiv Dumbrăvița: 2-1 cu Unirea

Nou-promovații alb-verzi, de-acum fără Călin Mada, care a urcat o treaptă ierarhică la Ripensia, au revenit astăzi pe căi victorioase după premiera legării a două meciuri fără succes, repetând scorul lor favorit, la care pare-se s-au abonat, 2-1 pentru a patra oară în cele 8 triumfuri din acest campionat, dar și 2-1 pentru a treia oară acasă în cele 6 victorii pe arena ”Ștefan Dobay” în turul Seriei a IV-a din Liga 3: ACS Dumbrăviţa – Unirea Alba Iulia 2-1 (1-0).

Mult și din greu a alergat însă astăzi de la ora 14 ocupanta locului 2 după cele 3 puncte în partida din etapa a XII-a în seria vestică din eșalonul terț, și doar o lovitură liberă cu acuratețe fructificată de jucătorul meciului, Mădălin Stancu, cu un sfert de oră înainte de final, i-a făcut pe alb-verzii lui Sorin Hugo Bălu mai siguri pe un rezultat bun la penultima apariție acasă din tur.

A fost o victorie conturată și cu destul noroc de dumbrăvițenii nou-promovați, care au primit vizita uneia dintre cele mai bune formații ale seriei, AFC Unirea 1924, dacă nu chiar poate cea mai bună din acest eşalon conform prestației etalate astăzi în comparație cu partiturile expuse până acum în deplasările în Timiș de alte garnituri din C4.

Dar nu a fost totuși suficient să ai o posesie a balonului de peste 60 la sută, din moment ce ratezi chiar şi din 3 metri, având în față ditamai poarta în minutul 8, când luată atunci la țintă a fost în schimb transversala. Poate că altul ar fi fost cursul jocului…

Dar poate că astfel s-ar putea eventual explica și aspectul că Unirea aborda penultima ieșire a turului de pe locul 10 din 16 participante, cu doar jumătate din punctele acumulate de liderul CS Șoimii Lipova, semn al lipsei de pragmatism a formației din Alba Iulia. Care, până la ora centenarului Marii Uniri, va mai juca pe teren propriu cu cei din Galda de Jos, la Cermei dar și acasă pe 30 noiembrie, la finele turului, cu CS Crișul Chișineu Criș.

ACS Dumbrăvița – AFC Unirea 1924 2-1(1-0)

Astăzi însă, prima ocazie mai clară a avut-o Rus în minutul 6, când Scrob a trimis mingea cu capul înapoi acasă iar sportivul gazdelor a profitat şi a reuşit să lobeze mingea peste portar, ca apoi acelaşi Scrob să degajeze balonul ce se îndrepta spre gol. Doar două minute mai târziu oaspeţii au ripostat iar la o centrare a lui Giurgiu de pe stânga mingea a ajuns la Morar, care, din careu, a şutat mingea ce a nimerit transversala.

Dominarea oaspeţilor putea să se soldeze cu un gol și în minutul 23, după cornerul executat de Păcurar înalt în careu, de unde Giurgiu a reluat cu capul jos lângă bară, dar Miklos a fost la înălţime, respingând cu mare greutate.

Gazdele au deschis însă scorul, în minutul 39, la o pasă excelentă în adâncime la 35 metri de poarta adversă, spre Centea, care a plecat nestingherit spre poartă, a intrat în careu şi de la 13 metri, cu latul, a marcat în dreapta goalkeeper-ului, rezultat cu care s-a încheiat prima repriză… 1-0.

La reluare, aceeaşi poveste, cu oaspeţii la timonă, în minutul 49 ratând însă o altă mare ocazie prin Mureşan, şut din lovitură liberă de la 18 metri, respins cu piciorul de lângă bară de Miklos. Şi localnicii au făurit o ocazie de gol prin Denis Casian, şut din 16 metri lateral stânga la colţul lung dar şi puţin pe lângă bară.

Ce mai gol a marcat însă apoi Mădălin Stancu în minutul 74, printr-o lovitură liberă de la 17 metri direct în dreapta portarului, lângă bară: 2-0!

Ardelenii au reuşit relativ rapid să revină în meci prin a reduce diferenţa cu şapte minute înainte de final, în urma unui ”corner scurt”, tot o lovitură liberă, centrarea lui Păcurar în faţa porţii fiind fructificată de Radu Scrob, care a şters balonul cu capul marcând în stânga lui Miklos: 2-1.

Mădălin Stancu, omul meciului

Iar astfel ACS Dumbrăviţa a învins chiar dacă nu a convins, nefiind însă deloc de neglijat un aspect punctat în ultimul rând dar deloc de cea mai mică însemnătate în sensul că au lipsit Cristian Podină, care a suferit un deces în familie, Dan Silaghi – suspendat două etape după cartonașul roşu primit în urmă cu două runde, Florin Nanu şi Dacian Bîrză, ambii accidentaţi. Dar și încă un insucces consecutiv la limită pentru uniriști în fața fruntașelor, după 0-1 acasă cu CS Șoimii Lipova…

Ca remarcă finală, uneori nu constați nici în Liga 1 o asemenea manieră de arbitraj precum cea etalată foarte articulat de tânărul Gheorghe Călin Lazăr din Mediaş.

*

ACS Dumbrăviţa: Robert Miklos – Eduard Soare, Laurenţiu Telescu, Cristian Gălan, Alin Liuba, Mădălin Stancu, Raul Briciu, Mihai Udrea (min. 65, Adrian Ştefan), Denis Casian, Bogdan Centea (min. 65, Sorinel Jinga), Răzvan Rus (min. 90+2, Alin Pricop).

Antrenor: Sorin Bălu.

Rezerve: Sebastian Ureche, Adrian Scrob, Deian Pecarov şi Dacian Bîrză.

Unirea 1924: Cătălin Suciu – Filip Morar (min. 55, Claudiu Davidaş), Răzvan Ivan, Ioan Grozan, Radu Scrob, De Freitas Fernando, Ciprian Selagea, Nicu Giurgiu (min. 77, Daniel Tat), Raul Păcurar, Silviu Mureşan, Andrei David (min. 55, Claudiu Oara).

Antrenor: Adrian Bicheşi.

Rezerve: Rareş Sporea, Laurenţiu Dan, Bogdan Goguţa şi Claudiu Marcu.

Au arbitrat: Gheorghe Călin Lazăr (Mediaş) – Vasile Bogdan (Sibiu) şi Cristian Bumb (Hunedoara). Observator de arbitri Lucian Glogoviceanu (Reşiţa), iar delegat de joc Ovidiu Rad (Arad).

Rezultatele zilei inaugurale în etapa a 12-a din C4, una cu numai 5 goluri în 4 meciuri, jumătate dintre formații nereușind să înscrie, precum și clasamentul actualizat și programul rundelor a 12-a și a 13-a, pe coloana datelor tehnice.

Revenim cu GALERIA FOTO și declarații de la fața locului, plus cronica victoriei în deplasare a zilei, repurtată de cei din Ghiroda și Giarmata Vii, sub Cetate.

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 3 și etichetat cu , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


+ 4 = noua

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: