Lider cu procentaj 100%: CSC Dumbrăvița – Gloria Lunca Teuz Cermei 9-1 (2-1). Declarații Bălu, Moisă

Alb-verzii de pe arena ”Ștefan Dobay” au câștigat și mai clar în etapa a III-a din Seria 8 în Liga 3, înscriind de nu mai puțin de 7 ori în repriza secundă a partidei de vineri după-amiază, supliment la victoriile detașate din primele runde, cu 3-0 acasă și 0-5 în deplasare. Deși au jucat marți două reprize de prelungiri pentru a se califica în deplasare în turul 3 din Cupa României, elevii lui Sorin Bălu au galopat vineri în ultimele 45 de minute, surclasându-i pe arădenii depășiți și în primele două etape cu identicul 3-1: CSC Dumbrăvița – Gloria Lunca Teuz Cermei 9-1 (2-1).

Ceva mai greu a fost până când Andrei Făgărăşanu a deschis scorul în minutul 27, cu un şut din marginea careului, după un corner respins greşit de defensiva arădenilor. Dar numai două minute mai târziu Octavian Drăghici a dublat avantajul pentru echipa sa, din careu cu pământul, după o nouă minge bâlbâită de vizitatori.  ”Vulpoiul” nu a iertat… 2-0.

Oaspeții au redus din diferenţă cu patru minute înainte de pauză, prim gol încasat în acest campionat de CSC Dumbrăvița, taxată de Oguy Didier Koula, care a fost lansat spre poartă, rămânând singur cu Miklos: finalizare în dreapta portarului. Însă doar un foc de paie, tabăra arădeană având o droaie de probleme… 2-1 la pauză. 

La reluare, Morariu a înscris cu o lovitură de cap sub transversală, după o centrare lungă la bara a doua, în minutul 50: 3-1. Iar două minute mai târziu Drăghici a realizat ”dubla” cu un lob elegant peste Stănilă, ieşit la 13 metri din poartă.

Ce gol! Făgărăşanu nu s-a lăsat mai prejos şi a trimis impecabil, la vinclu, în cross, după un sfert de oră de la reluare… Ca apoi, după alte 12 minute, Drăghici să-și completeze zestrea, ”triplă”, beneficiind de o deviere din faţa careului mic.

Au urmat alte trei goluri, reuşite de Andrei Mura, marcator cu un şut pe jos de la circa 18-19 metri, Marco Enciu, care a trimis lângă bara din stânga portarului la penaltiul dictat pentru intervenţia lui Şimăndan asupra lui Udrea, respectiv Alex Piţuc, care a reluat cu latul în poartă centrarea aceluiași Udrea… 9-1.

Liderul va merge etapa viitoare la Periam, în încercarea de a o întrece și pe Avântul. Programul rundei în curs, pe coloana clasamentelor.

*

Sorin Bălu (antrenor principal ACS Dumbrăviţa): ”Astăzi am făcut un joc bun, pentru asta îi felicit pe băieţii mei! Au respectat tot ceea ce le-am cerut eu după meciul din etapa trecută. Începând de la odihnă şi alimentaţie, refacere după efort, până la partea tehnico-tactică în cele două zile premergătoare acestui joc. Sunt mândru de băieţii mei. Avem un grup excepţional, este doar la început. Trebuie să tratăm fiecare meci foarte serios, să luăm fiecare etapă în parte, să obţinem maximum din fiecare şi în final vom vedea”.

Flavius Moisă (antrenor CS Gloria Lunca Teuz Cermei): ”Fotbalul te pedepseşte când nu-l tratezi serios. Noi am pierdut dinainte de a intra pe teren. Cu schimbările pe care a trebuit să le facem, din cauza lipsei de profesionalism a conducerii. Nu am avut viză FRF, nu am avut viză medicală, a fost expirată, nu am avut delegat. Nu am mai avut nici o putere… credeţi-mă. Nu e prima oară când se întâmplă. Nu e nici un conflict, e vorba de cum văd ei fotbalul. Eu nu pot să-l văd aşa şi în mare măsură a fost ultimul meci la care am stat pe bancă la echipă. Sunt foarte hotărât. E a doua oară şi nu s-a schimbat nimic. E vorba de organizare, nu am cuvinte despre ce s-a întâmplat pe teren. Nu pot să le iau din merite celor de la Dumbrăviţa. Astăzi a fost o singură echipă, ei trebuie să-şi culeagă laudele şi cu asta am spus totul”.

*

Au marcat: Andrei Făgărășanu (minutele 27 și 59), Octavian Drăghici (minutele 29, 52 și 62), Răzvan Morariu (min. 50), Andrei Mura (min. 72), Marko Enciu (min. 84 din lovitură de la 11 metri), Alexandru Pițuc (min. 90) respectiv Oguy Didier Koula în minutul 41.

CSC Dumbrăviţa: Miklos – Soare (min. 73, Ferţu), Telescu (cpt.), Podină, Bogdan David, Zurbagiu (min. 67, Piţuc), Făgărășanu, Morariu (min. 67, Enciu), Rus, Mura (min. 73, Udrea), Drăghici (min. 67, Jichici).

Antrenor: Sorin Bălu.

Pe bancă: Smaranda – Coroiu. Accidentat Adrian Ştefan.

Gloria Lunca Teuz Cermei: Stănilă – Filip (min. 68, Gruescu), Iuga, Ianc (min. 79, Ţurcanu), Ciubotariu – Răzban (min. 46, Pop), Christiner (min. 72, Ivan), Sabău (cpt.), Pascu, Bodri (min. 79, Şimăndan) – Koula.

Antrenor: Flavius Moisă

Pe bancă: Bulza, Brata. În tribună, Deak (depistat fără viză FRF) şi Lazăr (fără viză medicală).

Au arbitrat: Nicolae Dragoş Lunca Csaba Antal (ambii din Cluj) şi Claudiu Doarvoas (Hunedoara). Observator de arbitri Ştefan Galovits (Oradea), delegat de joc Adrian Copăceanu (Reşiţa).

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 3 și etichetat cu , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


6 + opt =

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: