Liderul clachează acasă la zero, Avântul Periam îi ia locul. Divizia D Timiș, start în 2020

Prima sâmbătă din martie, întâia etapă a returului în Divizia D Timiș, disputată de la orele 11 și 15, rundă dominată de formațiile vizitatoare, care au obținut 4 victorii, înregistrând și două rezultate de egalitate, egală fiind și norma generală a golurilor, 13 gazdele, 13 oaspeții. Unul singur i-a fost suficient de pe punctul cu var Avântului Periam la Dudeștii Noi pentru a urca în fotoliul de lider, preluat de la CS Timișul Șag, învinsă acasă la un scor de forfait, o altă ocupantă a podiumului, CSU UVT, primind tot 3 goluri, dar la Tomnatic, unde a fost tare nemulțumită de arbitraj.

Pe rând… Un teren impracticabil pe arena ”Hristo Stoichkov”…

ACS Pobeda Star Bîşnov – CS Cocoşul Orţişoara 1-1 (0-1).

Oaspeţii au deschis scorul în minutul 3 prin golgheterul diviziei, Deian Pecarov, care şi-a oferit un cadou frumos de ziua de naştere, împlinind 38 de ani. Pentru gazde a egalat Rocky Tranculov şase minute mai tărziu. Întreaga echipă a Cocoșului a dedicat acest punct lui Deian Pecarov, s-a cântat în vestiar ”La mulţi ani!”.

Gheorghe Chimiuc (antrenor principal Cocoşul Orţişoara): ”A fost un meci echilibrat dar terenul a lăsat de dorit, a fost împracticabil; normal, nu trebuia să se joace. Pot să remarc că am avut un arbitraj foarte bun asigurat de Ionuţ Lefter, sincer, mi-a lăsat o impresie frumoasă!” (în tur a fost 2-2).

CS Timişul Şag – CS Millenium Giarmata  0-3 (0-1).

Cele trei goluri pentru elevii pregătiţi de Cosmin Goia au fost marcate de Raul Costescu (min. 38, 62) şi Aleksandar Radovan (min. 79). Fostul lider a rămas în 10 jucători din minutul 65, când căpitanul echipei, Lucian Robotă, a fost eliminat de arbitrul Cosmin Ripan pentru al doilea cartonaş galben, implicit urmând cel roşu. Al doilea eșec cu 3-0 pentru campioana de toamnă în aparițiile de debut în 2020 pe două fronturi. (în tur a fost 2-0).

CSM Lugoj – CS Unirea Sânnicolau Mare 2-0 (1-0).

Desprindere pe final, cele două goluri pentru formația pregătită de antrenorul-jucător Eugen Miculescu fiind marcate de Viorel Socaci (min. 80) şi Njoya Nijifakue Aziz (min. 85). A fost unica victorie la zero a gazdelor în etapa a XVIII-a, Unirea fiind singura formație vizitatoare care să nu înscrie sâmbătă. (în tur a fost 3-1).

AS Peciu Nou – CS Phoenix Buziaş 1-2 (0-1).

Marcatori: Flavius Ion (min. 75) respectiv pentru învingători Dan Şandru (min. 25) şi Sergiu Precupanu (min. 86).

Debut cu stângul pentru antrenorul Daniel Rupa la gazde, declarând: ”Un rezultat nemeritat, un egal ar fi fost mult mai echitabil şi ar fi fost mult mai frumos”. În schimb organizatorul de competiţii Cosmin Loga, de la nou-promovați, a spus: ”A fost un meci greu, gazdele au prezentat o echipă mult schimbată faţă de turul campionatului, iar la sfârşitul jocului câştig de cauză a avut echipa mai puternică din toate punctele de vedere”.(în tur  a fost 0-3).

AS Seceani – AS FC Rapid Săcălaz 1-1 (0-0).

Cealaltă remiză a rundei, tot 1-1. Localnicii au deschis scorul în minutul 55, prin Bogdan Moroşan, care a transformat o lovitură de la 11 metri acordată de arbitrul Elisei Balaj, iar oaspeţii au egalat cu cinci minute înainte de final prin reuşita lui Răzvan Plopeanu. Vizitatoriii au marcat un gol în minutul 72, prin acelaşi Plopeanu, dar a fost eronat anulat pentru un presupus ofsaid. (în tur a fost 2-3)

ASO Deta – AS Progresul 1906 Ciacova 1-2 (1-0).

Raul Duţu a deschis scorul în minutul 22 pentru alb-verzi, Cătălin Ştefănescu (min. 59) și  Andrei Lazea (min. 70) au răsturnat scorul după pauză pentru cei din Ciacova. Debut cu dreptul pentru noul antrenor al Progresului, Zoran Davidovici. (în tur a fost 0-0)

CS Unirea Tomnatic – CSU Universitatea de Vest din Timişoara 3-2 (1-0).

Marcatori, doar doi, Petru Măguleanu (min. 27, 65, 92), respectiv Cosmin Saizu (min. 75, 90), în jocul cu cele mai multe goluri din etapa a XVIII-a, record la egalitate cu meciul de la Carani.

Nicolae Căprărescu, principal al gazdelor, a declarat: ”Una peste alta, am meritat victoria; meritul este al echipei, al grupului pe care încercăm să-l formăm şi care a crezut în victorie până la fluierul final. Despre adversary, am întâlnit cea mai bine organizată echipă de până acum, cu jucători foarte buni!” Emanuel  Pătraşcu, antrenorul-jucător de la CSU UVT, a spus: ”A fost un meci de luptă, am dominat jocul, dar din păcate sunt total nemulţumit de arbitraj. Joc fotbal de 30 de ani dar aşa ceva nu am văzut de când sunt eu… La scorul de 1-0 pentru gazde, mingea şutată de Vucea spre poartă a fost jucată cu mâna de Piloiu, intra în poartă… Și nu s-a acordat 11 metri şi eliminare; după vreo 10 minute, Saizu a marcat un gol perfect valabil şi a fost anulat pentru ofsaid, dar nici vorbă de aşa ceva. Și alte decizii care ne-au dezavantajat! Chiar aşa ceva nu am mai văzut , repet! Vă spun cu toată sinceritatea. Dacă se va continua aşa, sincer, nu mai are rost să jucăm fotbal… Astăzi rezultatul a fost viciat de arbitri”.  (în tur 1-0)

Arbitri: Daniel Neagoe – Călin Cimponeriu şi Alexandru Gherman. Observator de arbitri Cornel Făniţă iar delegat de joc Ionel Poclid.

CSC Dudeştii Noi – CS Avântul Periam  0-1 (0-1).

Un al doilea joc în care gazdele n-au marcat. Unicul gol al meciului a fost înscris în minutul 29 de Marco Muscă, din lovitură de la 11 metri. Iar cu această victorie Avântul a urcat pe prima poziţie în clasament, cu un punct mai mult faţă de fostul lider CS Timişul Şag. 

Antrenorul oaspeţilor, Marius Stanache, a spus că ”a fost un teren greu de tot, un joc de luptă, la care au contribuit toţi jucătorii, spre cinstea lor. Dar noi ne-am adaptat mai repede la condiţiile de joc şi sunt bucuros de cele trei puncte şi efortul băieţilor! Sper să o ţinem tot aşa şi după aceea tragem linie la sfârşit”. (în tur 1-3).

Și nu în cele din urmă scorul zilei…

ACS Carani – ACS Voinţa Maşloc 4-1 (2-0).

Marcatori: Cristian Păduraiu (min. 13, din lovitură de la 11 metri, şi 18), Remi Ochea (min. 65) și Bogdan Străuţ (min. 70), respectiv Alin Berceanu (min. 82).

Debut fructuos pentru antrenorul-jucător Bogdan Străuţ şi cei trei “juni“ pe care i-a adus de la ACS Poli, doi debutând cu gol la echipa care cocheta în tur cu șefia. (în tur 2-1)

Și un caz mai rar întâlnit pe terenul de fotbal, arbitrul Costel Dobrişan fiind nevoit să întrerupă jocul în minutul 56, întrucât arbitrului asistent i s-a rupt gheata de futbal, constrâns fiind să se îndrepte spre vestiar pentru a procura altă încălţăminte. Aspect rezolvat în 6 minute, câtă vreme observatorul Traian Dejeu a preluat staegul asistentului, stând totuși aproape de… gard, circa 4 minute. A se vedea în clișeu. Fotografii realizate la meciul ACS Carani – Voința Maşloc de Valentin Handro; clasamentul și programul viitor în ”D”, pe coloana dreaptă.

 

Acest articol a fost publicat în Divizia D Timiş, Fotbal și etichetat cu , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


− 3 = doi

 


Ultimele articole din categoria Divizia D Timiş: