Liderul, desprins și cu două penaltiuri. 1-0 până în minutul 67: U Craiova 1948 – CSC Ghiroda şi Giarmata Vii 4-0 (0-0)

Invincibila fruntașă a Seriei a IV-a și-a mai trecut în cont o victorie și în antepenultima etapă a turului, înscriind strict după pauză împotriva timișenilor ocupanți ai locului patru: U Craiova 1948 – CSC Ghiroda şi Giarmata Vii 4-0 (0-0).

Alb-albaștrii din Bănie au început tare jocul de la ora 16 de pe noua arenă din Tîrgu Jiu, Stoenac fiind la un pas să deschidă scorul încă din minutul 7, când șutul său din lovitură liberă de la 18 metri a nimerit transversala porții apărată de Barbu. Care nu avea să scoată balonul din plasă în prima repriză.

După pauză, tăvălugul liderului a fost pus pe poziții și mai ofensive, iar Claudiu Bălan a reușit să deschidă scorul din lovitură de la 11 metri, acordată pentru un fault comis de Mancaş în careu, asupra lui Stoenac, artist la căderi, cum a demonstrat-o şi în meciul de la Dumbrăviţa în trei situaţii. Și ”galbenii” lui Bura aveau să fie nemulţumiţi de arbitru… 

Știința Craiovei a apăsat și mai mult pe accelerație, iar Bălan a punctat din nou, în minutul 67, reuşind ”dubla”, după o centrare din corner de la același Stoenac.

În minutul 87, oltenii au primit din nou o lovitură de la 11 metri, Stoenac simulând, cădere teatrală în careul de 16 metri, când Ţugui l-a deposedat corect de balon. Arbitrul a considerat ca fiind fault. Lovitura de pedeapsă a fost transformată de Daniel Rogoveanu, ridicând scorul la 3-0.

Scorul final a fost stabilit în ultimul minut de joc de Robert Răducanu, cu capul, din apropiere, la o centrare primită de la Raicea… 4-0. Un meci pe teren propriu mai au craiovenii în tur, cu CS Național Sebiș, pe când elevii lui Bura, o deplasare, la Sebiș, ambele, peste două etape. Până atunci, meci acasă al timișenilor cu cei din Horezu, ieșire a liderului la CS Viitorul Dăești…

Universitatea Craiova: Bodea – Negru, Gugu (cpt.), Avram, Cristiu – Pop, Tănase  – Raicea, Stoenac, Zimța – Bălan.

Antrenor: Eugen Trică.

Au mai jucat: Tudor, Rogoveanu, Răducanu, Trabalka.

CSC Ghiroda & Giarmata Vii: Raul Barbu – Mancaş, Bocşan, Goţa, Sabău – Şofran, Herci, Poparadu, Ghinescu – Budur, Baranyi (cpt.)

Antrenor: Vlad Bura.

Au mai jucat: Semeniuc, Jichici, Ţugui, Silaghi.

Vlad Bura (antrenor principal CSC Ghiroda şi Giarmata Vii ): ”Am făcut o primă  repriză bună, în care nu am primit gol. Iar la începutul celei de-a doua reprize echipa gazdă a primit un penalty foarte uşor, și nu am mai reuşit să menţinem ritmul din acel moment. Am luat și golul trei tot dintr-un penalty cel puţin la fel de uşor acordat ca şi primul. Şi aşa cred că s-a scris acest meci… Nu vreau să vorbesc de arbitraj, dar au fost foarte uşor acordate. Practic, putem spune că scorul e prea sever, raportat la ce s-a jucat pe teren. După opinia mea, rezultatul este prea sever, dar fotbalul se joacă pe goluri, nu pe ocazii. Important e că am evoluat împotriva unei echipe foarte bune, care merită să promoveze în Liga a II-a. O echipă foarte bine organizată, care a ştiut să-şi atingă obiectivele în acest joc… Raportat la valoarea lotului nostru, cred că am arătat cel puţin 60 de minute un fotbal foarte bun. E bine că putem să ne măsurăm forţele cu echipe de genul acesta”.

 

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 3 și etichetat cu , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


sapte × 6 =

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: