Bura: ”N-am ținut ritmul și după pauză” Stoica: ”Scorul e prea mare” FOTO: liderul Diviziei D Timiș, distanțat de lugojeni la 10 puncte, după un joc cu 10 goluri

Deși a fost vorba despre întâlnirea primelor două clasate, liderul Diviziei D Timiș a izbutit astăzi și pentru a șasea oară în actualul campionat să înscrie mai mult de 6 goluri, distanţându-se astfel de învinșii lugojeni la 10 puncte în fruntea ierarhiei ligii a patra județene, după un meci cu nu mai puțin de zece goluri, ACS Ghiroda – CSM Lugoj II 7-3 (5-2). Prima clasată a administrat astfel de departe cele mai severe eșecuri nou-promovatei de pe malurile Timișului, învinsă și în tur, acasă, cu 1-6.

La ora meciului, terenul din Plopi se prezenta excelent pentru acest derby, iar ambele echipe l-au onorat formidabil prin jocul prestat, în care am văzut de toate… Goluri multe, 11 metri, un cartonaş roşu şi multe galbene, în cazul cărora arbitrul s-a cam grăbit să le acorde, iar în unele cazuri chiar nu se impuneau.

Liderul pe teren propriu a deschis scorul chiar din minutul 5 prin Emanuel Pătraşcu, cu un şut puternic pe jos în stânga portarului, de la 10 metri, după o pasă de pe flancul stâng, primită de la Budur: 1-0.

Oaspeţii au egalat în minutul 15, prin Denis Vînătu, cu un şut de la 20 metri la colţul lung, însă bucuria lugojenilor a fost de scurtă durată, căci Dochiţa, cu un şut de la 18 metri, direct în vinclu, a făcut 2-1.

În minutul 30, Socaci l-a deposedat imprudent în careu, la 15 metri lateral dreapta, pe Firuţ, iar arbitrul a acordat o lovitură de la 11 metri şi cartonaș galben jucătorului respectiv, cu toate protestele oaspeţilor. Centralul a rămas ferm pe poziţie… Lovitura de pedeapsă a fost transformată cu precizie de Pătraşcu, care a reuşit ”dubla”: 19 goluri marcate în 22 de etape.

După alte cinci minute, cu o lovitură de cap din apropiere, Budur a ridicat scorul la 4-1. Iar două minute mai târziu a luat proporţii și mai mari, prin reuşita lui Centea. Parcă de necrezut, deja 5-1.

Cu un minut înainte de pauză, Bolgea a redus din diferenţă cu o lovitură de cap în dreapta lui Dubou, în urma unei centrări excelente de pe dreapta a lui Vînătu: 5-2.

În mitanul secund, tânărul Grațian Stoica i-a luat locul lui Roberto Ardelean, iar după 30 de secunde, la un atac cu piciorul mai sus, asupra lui Pătraşcu, la care acesta a căzut aproape de centrul terenului, arbitrul s-a repezit și i-a arătat cartonaşul roşu, cu toate că merita de fapt un avertisment, fiind la prima abatere: 11 contra 10.

Trupa lui Vlad Bura nu a slăbit atacurile nici în continuare, luând cu asalt poarta vizitatorilor, de parcă ar fi fost încă 0-0, iar în minutul 50 Budur a reuşit o fază cu driblinguri după care a marcat un gol prin a-l păcăli pe portarul Moruz, care n-a fost azi prea inspirat. Dochiţa a mai nimerit și transversala, cu o bombă de la 16 metri, iar Bolgea a redus din diferenţă două minute mai târziu, 6-3 cu un şut din apropiere, reuşind o ”dublă” a doua oară la rând: 24 de reuşite.

Ultimul gol l-au reuşit însă tot gazdele, așa cum şi începeau, dar prin Sebastian Budur, cu trei minute înainte de final, acesta semnând un hat-trick.

Au arbitrat: Eugen Gheorgheoiu – Laurenţiu Marian şi Alexandru Gherman. Observatori: Ioan Manole şi Nicuşor Tanasoglu.

ACS Ghiroda: Dubou – Firuţ, Gavriluţă, Ştefanovici, Damian, Dochiţa (min. 57, Filimon), Gaidoş, Naidin, Budur, Pătraşcu (min. 65, Stanciu), Centea (min. 53, Ciobanu).

Antrenor: Vlad Bura.

Pe bancă: Ciui, Popa, Mureşan.

Au lipsit: Baranyi şi Mancaş – ambii suspendaţi.

CSM Lugoj II: Moruz – Sălăjan (min. 81, Paul Ardelean), Predescu, Claudiu Ardelean, Socaci, Ploscaru (min. 63, Stoica), Secoşan, Bărbulescu, Vînătu, Roberto Ardelean (min. 46, Graţian Tătar), Bolgea.

Antrenor: Dan Bidiviu.

Pe bancă: Grecu, Peptănuş, Lascu şi Tudor Onae.

*

La cald…

Vlad Bura (antrenor ACS Ghiroda): ”Într-adevăr, am reuşit o victorie meritată. Pe noi ne-a interesat să câştigăm cele trei puncte, lucru ce l-am reuşit după un joc foarte bun al băieţilor, chiar aş spune încântător, mai ales în prima repriză. Din păcate nu am reuşit să ţinem ritmul de joc şi în repriza a doua, probabil şi mulţumiți de rezultat, dar repet, importante au fost cele trei puncte. În etapa viitoare avem tot un meci foarte greu, la Biled, şi îl vom aborda cu maximă seriozitate. Ne dorim să aibă același deznodământ, ca şi evoluţia noastră de astăzi, când nu le-am dat nici o şansă adversarilor noştri”.

Lucian Stoica (antrenor secund CSM II Lugoj): ”Este un scor prea mare, după cum s-a desfăşurat jocul. Am întâlnit o echipă foarte bună, nu degeaba este pe locul întâi, și se vede că are 3-4 jucători care fac diferenţa, chiar cu mare experienţă. Am luat goluri foarte uşoare, pe nişte greşeli impardonabile. Din 9 şuturi am primit 7 goluri, chiar au avut şi o bară dacă nu mă înşel. Am fost sancţionaţi cu un 11 metri acordat foarte uşor de arbitru, chiar şi cartonaşul roşu nu trebuia să fie, poate un galben. Și de-aici s-a rupt jocul nostru, dar mergem mai departe şi ne vom juca şansele pentru obiectivul propus, în primele trei la sfârşitul campionatului”.

 

Acest articol a fost publicat în Divizia D Timiş, Fotbal și etichetat cu , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Comentariile nu sunt permise.


Alte articole legate de acest subiect: