Liderul imbatabil își continuă cursa cu goluri pe mijlocul reprizelor, nou promovata timișeană suferă primul eșec: Fortuna – U Craiova 1948 0-2

Inevitabilul s-a produs și nou-promovata din Divizia D Timiș a înregistrat prima înfrângere din noul campionat la cel de-al zecelea și cel mai mare val de până acum, acasă cu invincibilul lider din Bănie, care aborda cu 8 puncte avans în frunte duelul neînvinselor de sâmbătă de la ora 15. Iar alb-albaștrii au înscris la mijlocul fiecărei părți, mai întâi după o fază fixă, și s-au desprins și mai mult, la 10 puncte înaintea ultimelor 5 etape din tur: ACS Fortuna Becicherecu Mic – FC U Craiova 1948 0-2 (0-1).

Meci așteptat cu interes pe ”Comunalul” din Becicherecu Mic, care a magnetizat destul de multă lume pentru o partidă din Liga 3, aproape 300 de spectatori, dintre care 70 de suporteri sosiți de la Craiova pentru întâlnirea singurelor formații neînvinse după primele 9 runde din Seria a IV-a. Avea să-și piardă una dintre acestea invincibilitatea? Răspunsul afirmativ, oaspeții mai bine clasați dovedind că nu degeaba dețineau primul loc și la capitolele goluri marcate respectiv ca număr scăzut de goluri primite.

N-a fost încă deplasare în seria vestică în care craiovenii să nu se impună, și au făcut-o și la vest de Timișoara, primul gol înscriindu-l Costinel Gugu în minutul 21, în urma unui corner excelent executat de Marian Stoenac: 0-1.

Ocaziile la poarta gazdelor au continuat, însă fără vreo modificare de scor, asta până în minutul 65, când Alex Raicea a avansat pe partea dreaptă și a centrat pe jos în faţa portii, de unde, cu latul, din 6 metri, Vlad Pop a mărit avantajul pentru echipa sa… 0-2.

Cine-i mai poate stopa pe alb-albaștri? Nou-promovata n-a izbutit în calitate de gazdă ocupantă a locului 4 la începerea etapei a X-a, o altă nou-promovată, Progresul Pecica, urcată pe locul 2 după această rundă, urmând a-i vizita la finalul săptămânii viitoare pe cei din Bănie, care vor mai avea apoi deplasări în tur la Dumbrăvița și în Vâlcea, la Viitorul Dăești. 

Cât despre Fortuna, o așteaptă ieșirea la Horezu și partida acasă cu hunedorenii. Rezultatele din weekend în C4, programul viitor și clasamentul, pe coloana dreaptă.

Vasile Luţă (antrenor principal Fortuna): ”Îmi pare rău că am suferit prima înfrângere chiar pe teren propriu, dar sincer vă spun că am întâlnit cea mai bună echipă din această serie şi nu întâmplător este pe primul loc. Ne-am dorit foarte mult să câştigăm acest meci, dar am întâlnit un adversar redutabil şi foarte bun. Am făcut o primă repriză slabă, în a doua ne-am revenit, am echilibrat jocul, chiar puteam înscrie, dar nu a fost să fie. Şi contrar cursului jocului am primit golul doi şi s-a terminat totul…”

Au jucat următoarele formaţii:

Fortuna Becicherecu Mic: Costoaie – Leucean, Oneţ, Soare, Roşie (min. 83, Anagor) – Zurbagiu, Oancia (min. 65, Giuricici), Hodiș, Cluci (min. 78, Ferţu), Radu (min. 65, Centea) – Bîrză.

Antrenor: Vasile Luţă.

Pe bancă: Culda, Stănilă, Terec.

FC Universitatea Craiova 1948: Bodea – Radu Negru, Suciu, Gugu, Radu Cristiu, Pop, Tănase, Raicea (min. 66, Răducanu), Zîmță, Stoenac, Bălan (min. 78, Rogoveanu).

Antrenor Eugen Trică.

Pe bancă: Chindriș, Zamfir, Tudor, Botia, Dragu.

 

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 3 și etichetat cu , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


doi + = 7

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: