Liderul Industria păstrează șefia, ACS Poli II la al 5-lea eșec la rând afară

Așa cum și în tur își păstra și după etapa a opta fotoliul de lider adjudecat în runda a șaptea, ACS Industria Galda de Jos și-a conservat și astăzi șefia în Seria a IV-a din Liga 3, acaparată săptămâna trecută în județul Timiș, devenind a doua formație din campionatul vestic al eșalonului al treilea ca număr de etape petrecute în fruntea ierarhiei.

Resimțind presiunea exercitată de cea mai dominantă grupare a seriei la acest capitol, CS Național Sebiș, care câștiga ieri tocmai în județul Alba și trecea temporar peste noapte pe primul loc, ACS Industria Galda a căutat să-și extindă seria de 3 victorii, ceea ce a a și izbutit astăzi de la ora 17, pe teren propriu, în meciul din etapa a XIX-a cu ACS Poli II, depășită cu 2-0 (1-0).

Neînvinsă în retur, gruparea din comuna Galda De Jos rămâne una dintre cele doar 3 cluburi care au făcut rocada pe locul 1 începând din etapa a patra a sezonului, în succesiunea următoare: CS Național Sebiș – lider după etapa I; ACS Poli II în runda a II-a; CS Gloria Lunca Teuz Cermei în etapa a III-a; CS Național Sebiș 4-6; Industria Galda 7-8; Național Sebiș 9-10; CSM Școlar Reșița 11-12; CS Național Sebiș 13 – la încheierea turului; CS Național Sebiș 14-16; CSM Școlar Reșița 17; ACS Industria Galda 18-19.

Industria aborda cu prima șansă returul cu ”satelitul” timișorenilor de la ACS Poli, învinși și în tur cu 2-1, iar formația fruntașă a adăugat recentelor succese acasă cu 1-0 în fața celor din Deva și a Unirii Alba Iulia, într-o serie pozitivă incluzând în retur un draw alb la Cermei și triumfuri la două goluri diferență în județul Timiș, pe CFR și la Giarmata. de fapt, a trecut ceva timp de la ultima reprezentație a liderului fără victorie acasă, 2-2 cu UTA Bătrâna Doamnă II, pe 26 noiembrie.

Timișorenii sunt în schimb la cea de-a cincea înfrângere consecutivă în deplasare, în succesiunea 6-0, 2-0, 2-0, 5-2, 2-0, eșecul de astăzi venind după o primă victorie în 2017, 2-0 vinerea trecută pe ”Calor”, cu Mama Mia.

Deși cu probleme de efectiv, elevii lui Paul Ciucă, neînvinși în 2017 și de-acum cu 16 puncte acumulate din 18 posibile în sezonul de primăvară, au deschis scorul înaintea pauzei, prin David, în minutul 36, și l-au majorat după o oră de joc, creându-și în partea secundă alte bune ocazii de a înscrie.

Gazdele și-au manifestat intențiile ofensive încă din primul minut, când Mureșan a ochit stâlpul drept din careul mic, iar jocul avea să se încheie în aceeași notă de dominare a ardelenilor, cu un șir de șuturi, cornere și ratări chiar și cu poarta goală, în ciuda faptului că Industria a fost nevoită spre final, pentru câteva minute, datorită accidentării lui Boancă și a efectuării până în acel moment a tuturor înlocuirilor, să continue în inferioritate numerică.

Se anunța o zi neplăcută pentru bănățeni încă din primul sfert de oră, în minutul 10 Lucian Oprea accidentându-se la gleznă și fiind transportat la Urgență, moment în care Andreici i-a luat locul, iar echipa a doua a lui ACS Poli a încheiat prima parte în deficit după ce doar Bîrnoi îl testa în două rânduri pe Ștef.

Sosit de la colega de eșalon Performanța Ighiu, Romică David a deschis scorul în minutul 36 după o acțiune individuală din flancul stâng, finalizată cu un șut deviat: 1-0 la pauză. Putea oare face ACS Poli II ceva în partea a doua a deplasării într-un județ în care mai capota în acest sezon, cu 6-0 la Performanța Ighiu respectiv în retur la AFC Unirea 1924 Alba Iulia, 5-2 în precedenta ieșire?

După cum a început repriza a doua, răspunsul a fost negativ, dar oaspeții au rămas totuși în joc, câtă vreme Contra s-a opus în fața lui Cioară – intrat de la pauză, Cochințu l-a blocat pe David iar Lupșan a ratat dintr-o bună situație, fapt valabil și pentru Mureșan în minutul 59, singur în marginea careului, după cursa marcatorului David pe stânga.

Dar golul plutea în aer și a căzut în minutul 61, 2-0 la șutul lui Cioară din careu, deviat cu pieptul de Filip, traiectoria balonului derutându-l pe Contra.

Răbufnire de orgoliu a timișorenilor după mijlocul reprizei secunde, în minutul 71 portarul Ștef deviind în stâlpul drept șutul lui Pădurariu de la 30 de metri iar tot goalkeeper-ul învingătorilor reținând șutul lui Popan de la distanță respectiv cel al lui Bîrnoi de la 17 metri, lângă bara dreaptă, toate în decurs de câteva minute.

Era însă prea puțin și prea târziu în această a treia înfrângere tot în Alba din șirul ultimelor 5 ieșiri pe scut. Și urmează CS Millenium Giarmata pe ”Calor”, vineri de la ora 17, când ”satelitului” i-ar sta bine să-și facă un cadou de iepuraș, altminteri ar putea tremura în plină primăvară.

ACS Industria Galda: Căt. Ștef – Olar, Haiduc, D. Lupșan, Boancă – Vonya (67, P. Man) – Baghiu (46, Cioară), Costea (68, A. Man), Cernea, S. Mureșan (72, Rodean) – R. David.

Rezerve: Iancău – A. Man, Weiner, Savin.

Antrenor: Paul Ciucă.

ACS Poli II: M. Contra – D. Filip, Cochințu, Murariu (65, Dincă), Fridrich – Pădurariu, L. Oprea (10, Andreici) – Popan, Bîrnoi, Vasi (68, Iordache) – Totic.

Rezerve: Trifon – Harut.

Antrenor: Victor Collins.

Cartonașe galbene: Costea 39 / Murariu 19, Cochințu 63, Totic 79, D. Filip 89.

 

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 3 și etichetat cu , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Comentariile nu sunt permise.


Ultimele articole din categoria Fotbal: