Liderul Seriei I din liga a V-a intră în finala judeţeană a Cupei României. FOTO: Fortuna Becicherecu Mic – Unirea Sânnicolau Mare 3-1 (2-0). Luță: ”Un joc peste nivelul ligii a 4-a” Căprărescu: ”S-a calificat echipa mai bună”

O nouă divizionară D timișeană a părăsit competiţia Cupei României în actualul parcurs al fazei județene, astăzi de la ora 17:30, când ocupanta locului 5 după 27 de etape din liga a IV-a a fost învinsă în deplasare în urma unui frumos joc de un lider al eșalonului imediat inferior. A fost un agreabil spectacol sportiv, mai plăcut decât cel de prima ligă din seara precedentă, CSM Poli Iaşi – FCSB 1-0, la acest spectacol aducându-și aportul și întreaga brigadă de arbitri.

Prima clasată fără pas greșit în Seria I a Campionatului Județean Timiș și-a manifestat intențiile încă din minutul 10, când gazdele au deschis scorul, Zoran Radu executând o lovitură liberă de la 20 de metri lateral stânga iar Anagor l-a presat pe portarul Sitaru, Jivici înscriind în propria poartă de la 6 metri, cu capul: 1-0. Aceiași localnici marcau peste alte numai opt minute, prin Paulevici, dar golul a fost anulat corect de asistentul Roxana Cişmaş Malac, care a ridicat steagul pentru ofsaid.

Galea a ratat în minutul 26 egalarea cu un şut din 14 metri, puţin pe lângă vinclu, după care am notat și o nouă fază ce le-a nemulţumit pe gazde, Daniel Roman fiind încolţit de Sitaru, care a cules mingea din faţa lui, solicitându-se lovitura de la 11 metri, însă arbitrul, foarte aproape de fază, a lăsat corect jocul să curgă iar faza s-a răcit.

Cu patru minute înainte de pauză avea să fie 2-0 pentru cei în alb, Dragan Paulevici driblând şi portarul şi înscriind în poarta goală de la 6 metri.

După pauză jocul a fost în continuare la fel de frumos, cu ocazii de ambele părţi, dar golul oaspeţilor a venit prea târziu, în minutul 84, la un schimb de pase Opriş – Cărpinişan, ultimul lobând peste apărarea adversă iar Bogdan Pînzaru sprintând spre poartă şi înscriind din 12 metri, pe jos. 2-1…

O nouă decizie foarte corectă luată de arbitri. Meciul s-a încins pe final după patru cartonaşe galbene împărțite de cavalerul fluierului, câte două pentru fiecare echipă, dar şi expedierea antrenorului secund Stelian Bănică în tribună. Și mult nu a lipsit ca trupa lui Nicolae Căprărescu să egaleze în cel de-al cincilea minut de prelungiri, după o lovitură liberă de la 25 de metri, la care toată echipa vizitatoare a urcat în careu, cu tot cu portarul Marius Sitaru, mai puţin Dragan Bataneaţ, care a centrat în şi Călin Uzun, cu capul, de la 8 metri, a reluat spre gol însă Culda nu a fost de acord cu prelungirile, ci a prins mingea și a degajat pe flancul drept, la Sorin Berbece, acesta galopând de unul singur cu mingea spre poarta goală şi înscriind din careu.

3-1 pentru Fortuna Becicherecu Mic, care este în finala competiţiei eliminatorii la nivelul fazei judeţene, așa cum și anul trecut se califica din ”județ” în actul final o grupare pe cale de a promova în Divizia D Timiș, ASO Deta. Care avea să piardă apoi acasă finala. Ce va fi în 2018? Dar să vedem mai întâi deznodământul de miercuri al semifinalei Cocoșul Orțișoara – Timișul Șag…

*

Fortuna: Culda – Hodiş, Ionuţ Roman, Oneţ, Negruţ (min. 80, Croitoru), Vîrşog, Radu, Dragu, Daniel Roman (min. Berbece), Paulevici, Anagor (min. 78, Cioancă).

Antrenor Vasile Luţă.

Pe bancă: Ungureanu, Telcean.

Unirea: Marius Sitaru – Uzun (min. 75, Bataneaţ), Cărpinişan, Jivici, Opriş, Galea, Crişan, Manoliu, Grigore (min. 46, Pînzaru), Dima, Florescu.

Antrenor Nicolae Căprărescu.

Pe bancă: Timiş, Costea, Wilheim.

Au  arbitrat  Daniel Vărzan – Gabriel Drăguţ şi Roxana Cişmaş Malac, observator de arbitri fiind Gheorghe Cutean, nu Iulian Spătaru, care a fost înlocuit în ultima clipă, iar delegat de joc Victor Ţig.

+

La cald…

Vasile Luţă (antrenor Fortuna): ”Un meci bun, peste nivelul ligii a patra. Le-am spus băieţilor că astăzi jucăm cu o echipă foarte bună din liga a patra, că astăzi vom demonstra că locul unu în judeţ nu este întâmplător. Le mulţumesc că au înţeles şi au jucat foarte bine, chiar au făcut un joc bun! S-a văzut la ei ambiţie, dăruire, au luptat pentru calificare, și încă o dată merită felicitări întreaga echipă”.

Nicolae Căprărescu (antrenor Unirea): ”S-a calificat echipa mai bună şi mai pragmatică. Astăzi am avut un parcurs mai slab, chiar dacă jocul a fost vioi, dar ne-am trezit la 2-0 şi am dat numai un gol. Și aţi văzut cum am primit al treilea gol, când puteam egala în final! Am întâlnit o echipă foarte bună, valoarea jucătorilor gazdă a făcut diferenţa. Mi-aş dori să am un asemenea mijloc de jucători tari, care pun osul. Îmi pare rău, căci mi-aş fi dorit mult să câştig acest meci, dar nu a fost să fie. Repet, s-a calificat echipa mai bună…”

Acest articol a fost publicat în Divizia D Timiş, Fotbal și etichetat cu , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


× sase = 42

 


Ultimele articole din categoria Divizia D Timiş: