Liderul, tot 100% acasă: Șoimii Lipova – Millenium Giarmata 4-1

Fără absolut nici un pas greșit în partidele de pe teren propriu, găzduite la Pâncota, liderul seriei vestice în Liga 3 a mai adăugat și în această după-amiază un succes acasă, al șaselea în zece etape, Șoimii Lipova păstrându-și astfel fotoliul fruntaș pe care-l deține încă din runda secundă, de astă dată din nou cu un avans de puncte, dat fiind eșecul pe ”Ștefan Dobay” al urmăritoarei din Dumbrăvița, rămasă la trei în urmă: CS Şoimii Lipova – CS Millenium Giarmata 4-1 (1-0).

Șoimii Lipovei și-au construit o fortăreață la Pâncota, inexpugnabilă și astăzi de la ora 15, arădenii din fruntea clasamentului deschizând scorul după mijlocul primei reprize și triplându-și avantajul în primul sfert de oră al părții secunde, după care s-au distanțat cu atât mai mult până la mijlocul reprizei a II-a.

Cea mai prolifică formație din Seria a IV-a și-a continuat așadar și la final de octombrie recitalul golurilor la Pâncota, unde se mai impunea în acest campionat cu 3-1 cu CS Național Sebiș, 4-0 cu CNS Cetate Deva, 7-2 cu ACS Dumbrăvița, 4-2 cu CS Gloria Lunca-Teuz Cermei și 1-0 cu CSM Lugoj, gruparea din Lipova dispunând și de cea de-a treia formație vizitatoare din Timiș în ultimele 7 etape.

Gazdele au deschis scorul în minutul 24, prin şutul lui Rusu din apropiere, în stânga lui Nariţa: 1-0 la pauză. Învinși în premieră în actualul campionat etapa trecută la Hunedoara și egalați implicit la puncte în frunte de dumbrăvițeni, arădenii Lipovei s-au reabilitat însă cu vârf și îndesat prin a mai reuşi alte trei goluri și după pauză, prin Şulea în minutul 47, același Denis Rusu și în minutul 54, respectiv Poiană în minutul 66, din lovitură de la 11 metri: 4-0!

Se contura cel mai drastic eșec al tinerilor din Giarmata, asemănător celui din etapa a III-a, 1-4 acasă cu Unirea 1924 Alba Iulia, CS Millenium pierzând în premieră în acest campionat în două deplasări la rând.

Și totuși, oaspeţii au redus din handicap în minutul 80, când Ochea a transformat o lovitură de pedeapsă: 4-1. Așadar, de la o victorie acasă cu 4-1, la cea de-a patra înfrângere în deplasare, 4-1 pentru Șoimii.

Tot pe-atunci vizitatorii trimiteau mingea în transversală prin Gînju în minutul 78, cu un şut de la 18 metri, balonul revenindu-i lui Ochea, care îl expedia în plasă dar golul era anulat pentru ofsaid. Ochea avea să scuture plasa peste alte două minute, gol validat, al cincilea în 6 deplasări pentru CS Millenium.

A doua transversală a timișenilor de la sud, și în minutul 83, când Ferţu a şutat de la 28 de metri sub bară, balonul depăşind linia porţii și ricoșând apoi lui Ochea, din nou marcator, însă un alt gol anulat și tot pentru ofsaid.

Pentru lider urmează confruntări cu cei din județul Alba, în cetatea Marii Uniri iar apoi acasă cu Metalurgistul Cugir, pe când CS Millenium va avea parte de un nou meci cu o fruntașă, acasă cu ACS Dumbrăvița, iar apoi la Galda.

Răzvan Leucă, antrenor al învinșilor din Giarmata, a admis că ”este o victorie meritată a gazdelor, care nu din întâmplare sunt pe primul loc, dar diferența de scor a fost influențată și de brigada de arbitri. Am avut un gol valabil, anulat pentru un ofsaid imaginar, văzut numai de arbitri, dar nu de asta am pierdut. Am început binișor, dar am primit două goluri foarte frumoase, golurile doi și trei, chiar imparabile, care ne-au demoralizat. Ne pregătim pentru meciurile viitoare, am început astăzi cu jucători pe care am vrut să-i vedem la lucru. Noi jucăm fotbal, nu ne închidem, iar în ultimele 15 minute, pe fondul relaxării Lipovei, am arătat destul de bine. Am înscris, am avut un gol anulat și două bare. La fel vom juca și cu Dumbrăvița etapa viitoare, un derby timişean!”

*

Şoimii Lipova: Jianu – Savin (min. 80, Pascu), Calvin (min. 75, Bercu), Vasiu, Burlă – Poiană, Dobrean, Marius Popa (min. 75, Sergiu Popa), D. Rusu, Trabalka, Șulea.

Antrenor: Flavius Sabău.

Rezerve: Filip, Pașcu, Stoin, Buta, Vasinc.

CS Millenium: Narița (min. 46, Trifon) – Sporin, Cochinţu, Covăsală, Gavrilă – Buzdugan,  Rosenblum (min. 70, Ferţu), Stupu (min. 46, Gînju), Ciubotariu (min. 63, Florin Călin), Popan – Ochea.

Antrenor: Răzvan Leucă.

Rezerve: Trifon – Găvruță, Beloescu, Damian.

Au arbitrat: Cătălin Roșu (Sălaj) – Cristian Mureșan, Gheorghe Târba (ambii din Baia mare). Observator de arbitri Alexandru Rojneai (Alba Iulia), iar delegat de joc Ioan Rădulescu (Tg. Jiu).

 

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 3 și etichetat cu , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


1 × sase =

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: