Liderul, tot neînvins. Brândescu, după 1-1: „Sunt mulţumit că echipa a reacţionat după primirea golului”

Flacăra Făget a primit vineri după-amiază abia primul gol pe teren propriu în acest sezon al ligii a treia, cu ocazia rundei a opta, remizînd la unu într-un derby al primelor clasate şi neînvinse în seria a patra, draw în urma căruia îşi păstrează şefia, în condiţiile în care nu numai Millenium Giarmata, o altă echipă de podium, stă cu ocazia acestei etape, ci şi Vulturii Lugoj.

De fapt, după-amiaza de vineri a avut parte de doar 3 meciuri în seria vestică, ca o evidenţă cît se poate de clară a subţirimii numerice a competitoarelor, plusată de o deficienţă valorică. Iar vinerea viitoare va fi rîndul liderului strămutat de la Făget în Calea Şagului de a sta, cu ocazia etapei a IX-a, în care Millenium va primi vizita lui Pandurii II iar lugojenii vor reveni în Gorj, la Rovinari.

Pe „Colterm”, în Calea Şagului, a fost Flacăra Făget – Minerul Motru 1-1, Szalkai egalînd în minutul 81, după ce oltenii deschideau scorul în minutul 70. Elevii lui Sorin Brândescu remizau alb în prima rundă, tot în Timişoara, cu cei din Giarmata, iar apoi dispuneau la limită, cu un acelaşi 1-0, de Pandurii II, CS Vladimirescu şi, vinerea trecută, de lugojeni.

„Am jucat destul de bine şi mă pot declara mulţumit de joc dar nesatisfăcut de rezultat. Am întîlnit însă o echipă bună, Motru are o formaţie bună, cu cîţiva jucători mai experimentaţi, de exemplu Boroiban”, a explicat Sorin Brândescu, antrenor principal al divizionarei C.

Fără Abiodun, bolnav la ora acestui al şaptelea joc disputat de Flacăra în C4, dar cu Cărpinişan în premieră titular în această campanie, substituit fiind post pe post de Szalkai, cel care era de obicei utilizat ca mijlocaş stînga dar a intrat pe flancul stîng al atacului, liderul a jucat „mult mai bine decît în precedentul meci acasă şi ne-am creat 5 ocazii pînă la pauză dar n-am dat gol. Nu am mai avut apoi răbdarea şi clarviziunea în construcţie, şi am dominat precipitat iar la o lovitură liberă ne-am avîntat în ofensivă şi am rămas descoperiţi, surprinzîndu-ne pe contraatac”, după cum a mai spus antrenorul Brândescu.

Chiar dacă timişenii s-au cam întrecut vineri în ratări, în special prin vîrful Alin Andronic, cel mai avansat component al compartimentului ofensiv al gazdelor, jocul în sine al liderului a înregistrat îmbunătăţiri faţă de mai palida evoluţie cu lugojenii, pe marginea căreia profesorul Brândescu a specificat acum că nu a fost „nimic real în cele susţinute de tabăra Lugojului. Într-adevăr, au jucat mai bine decît noi, ceea ce am şi recunoscut la final, dar am fost mai pragmatici şi i-am învins!” 

Cu Speroni interpretînd astăzi partitura compartiotului său Iani Veron, doar pe banca de rezerve, Flacăra şi-a menţinut aşadar invincibilitatea, marcînd din nou pe final de joc.

„Sunt mulţumit că echipa a recţionat după primirea golului şi am jucat pînă la capăt, nu ne-am dat bătuţi şi nu ne-am lamentat că am luat gol şi că pierdem jocul. Era frumos să întoarcem rezultatul, căci puteam să şi cîştigăm”, a continuat Brândescu, pentru a cărui formaţie a egalat Robert Szalkai, introdus în joc odată cu minutul 60, şi care a finalizat cu un şut puţin din interiorul careului, de la 14 metri, cu stîngul, dintr-o poziţie perpendiculară pe poartă, o fază în care mingea a fost respinsă de oaspeţi în urma unui corner.

Liderul aşteaptă programarea din runda imediat următoare a Campionatului Municipal, în care are o a doua formaţie înscrisă în întrecere, înainte de a decide cum va umple golul week-endului următor, în care va sta. Peste două runde, în etapa a X-a, va avea parte de un al treilea meci la rînd acasă, cu Jiul Rovinari.

Pentru motreni a fost al treilea joc la rînd disputat în compania unei grupări din judeţul Timiş, după 4-1 cu Vulturii Lugoj şi 0-0 cu Millenium, ambele în Gorj.

Flacăra Făget: Burtic – Birău, Ştefanovici, Gălan, Toma – Perju-Silaghi, Speroni, Fuchs (54, Dobre), Briciu – Cărpinişan(60, Szalkai), Andronic (70, Pleşcan). Pe bancă: Ostafie – Tuculea, Veron, Ciobai.

În alte partide ale etapei a VIII-a în C4, Pandurii II – ACFM Reşiţa 3-0: Fărcăşanu (42), Vlăduţi (49), Golea (88); Muncitorul Reşiţa – Jiul Rovinari 1-1. Jocurile Autocatania Caransebeş – Minerul Jilţ Mătăsari şi CS Vladimirescu – CS Apă Craiova, se dispută mâine, sîmbătă 20 octombrie, de la ora 15.

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 3, Timişene și etichetat cu , , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


5 − cinci =

 


Alte articole legate de acest subiect: