Liga 1 de fotbal feminin începe ”ca la noi”, CFR începe cu deraieri

Federația Română de Fotbal nu scapă nici un prilej de a evidenția interesul acordat dezvoltării fotbalului feminin, însă noua ediție de campionat a Ligii 1 a demarat nu tocmai sub cele mai bune auspicii, lăsând impresia neseriozității și știrbind credibilitatea competiției.

Astfel, mai rare asemenea cazuri, chiar primele două etape ale sezonului 2018-2019 în elita fotbalului feminin românesc au fost programate după modelul ”nu faceți ca ei”, runda inaugurală având parte de două întâlniri pe 8 septembrie iar celelalte 3 urmând a se disputa miercuri 19 septembrie, după care etapa a II-a a început astăzi tot cu alte două partide, următoarele 3 fiind lăsate pe 26 septembrie și 10 respectiv 28 octombrie.

Justificarea dată pentru amânarea unor meciuri are ca motivare convocarea unor sportive la selecționatele naționale, însă prea a fost bulversat programul competițional al începutului de sezon, fără a da implicit posibilitatea formațiilor să-și intre în ritmul firesc de întrecere. Este chiar hilar că a început deja etapa a II-a însă majoritatea jocurilor din runda inaugurală încă nu s-au disputat, sub pretextul chemării la loturile reprezentative fiind practic luată ostatică o întreagă competiție.

Bunăoară, numai 6 dintre cele 10 prim-divizionare au debutat deja în noua campanie, doar patru fiind întâlnirile disputate până acum, iar două formații au bifat ambele apariții, în cazul celor din Bistrița-Năsăud, Heniu Prundu Bârgăului, ambele în deplasare în nord-vestul țării, în vreme ce CFR Timișoara, ocupantă a podiumului în ediția anterioară, a pierdut categoric atât acasă sâmbăta trecută, 0-8 cu vicecampioana Vasas Femina, cât și în matineul de astăzi de la Șotânga, 6-1 (4-1) pentru CSȘ Târgoviște.

Așadar de la un 1-5 victorios pentru alb-vișinii în Dâmbovița la fine de octombrie 2017, la un usturător eșec cu 6-1, ultimul punct adjudecat de CFR pe teren fiind tocmai în compania lui CSȘ, la ”Gara Mare”, 2-2 pe 6 mai 2018.

Iar etapa a III-a programează duelul direct timișean CFR 1933 – Fortuna Becicherecu Mic, duminică 23 septembrie de la ora 11, cu mențiunea că Fortuna n-a jucat încă în noul campionat, partidele din primele runde fiind programate pe 19 septembrie de la ora 17, acasă cu campioana Universitatea Olimpia Cluj, respectiv pe 26 septembrie de la ora 11, tot pe teren propriu, cu nou-promovata Universitatea Galați.

Clasamentul, pe coloana datelor tehnice.

 

Acest articol a fost publicat în Feminin, Fotbal și etichetat cu , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


4 − unu =

 


Ultimele articole din categoria Feminin: