Liga 1, oponenți din Slovacia, Georgia și Scoția

Steaua București va juca în turul II preliminar din calificările pentru ediția 2015/16 a Champions League cu slovacii de la FK AS Trencin, manșele fiind programate în 14/15 și 21/22 iulie, prima în deplasare.

shutterstock_10500727

 

Campioana Ligii 1 trage la un loc în disputele turului III de calificare, programat în 28/29 iulie și 4/5 august, pentru care tragerea la sorți se va desfășura în 17 iulie.

Aflată la debut în cupele europene, FC Botoșani, care a încheiat campionatul pe locul 8, cu 11 eșecuri din 34 de apariții și golaveraj 40-43, va da piept în turul I preliminar de calificare din Europa League 2015/16 tot cu o grupare aflată la primul pas în competițiile intercluburi de pe continent, Tskhinvali, din Georgia.

Moldovenii au meciurile programate pe 2 și 9 iulie, așadar înaintea începerii noii ediții de campionat a Ligii 1, prima întâlnire fiind pe teren propriu. Iar în cazul unei calificări, o deplasare la Varșovia în prima manșă a turului secund de calificare, pentru disputa cu Legia, din 16 iulie, returul fiind plasat pe 23 ale lunii viitoare.

Cea mai lungă deplasare, în turul II de calificare din Europa League, o va avea Astra Giurgiu, și din nou în Scoția, de această dată contra lui Inverness Caledonian Thistle, grupare la care a evoluat și Marius Niculae. Meciurile sunt programate în 16 și 23 iulie, primul fiind în insulă.

De notat că FC Botoșani s-a aflat între 102 echipe intrate în urna turului I preliminar din Europa League, care are finala programată pe 18 mai 2016 la Basel, fiind vorba despre cea mai largă participare într-un același tur al aceleiași întreceri din întreaga istorie a cupelor europene.

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 1 și etichetat cu , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


trei × = 24

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: