Liga 2. Rătăcirea campioanei de toamnă: Snagov, 5 etape la rând fără victorie. Liderul Clinceni, 5 succese consecutive la zero

Cea de-a treia etapă într-o săptămână de la mijlocul returului Ligii 2 a început sâmbătă la matineu și a continuat cu celelalte două jocuri ale zilei, după-amiaza, confirmând reculul primei clasate după sezonul de toamnă, CS Sportul Snagov, care a stopat înfrângerile cuplate din zilele trecute numai printr-un draw alb cu penultima clasată, ceea ce a mărit la 5 seria aparițiilor fără victorie ale ilfovenilor. 

CS Sportul Snagov a petrecut sărbătorile de iarnă în fruntea clasamentului Ligii 2, cu un punct avans față de celelalte ocupante ale podiumului, Academica Clinceni și nou-promovata Petrolul, însă, după ce a reluat returul printr-o serie de 4 victorii, ultima fiind consemnată pe 17 martie pe ”Dan Păltinișanu” împotriva Ripensiei, gruparea ilfoveană n-a mai simțit gustul succesului. În acea duminică, la mijlocul lunii trecute, era tot prima în ierarhie, cu două puncte avans față de clujeni și 3 față de Academica Clinceni, după 25 de etape.

Continuarea n-a fost însă pe măsură: 0-0 acasă cu ACS Poli, la vremea respectivă ”lanternă roșie”, 3-1 pentru UTA la Arad, 0-2 duminică pe ”Voința” din Ghermănești cu Academica Clinceni și 2-4 miercuri pe aceeași arenă cu Luceafărul Oradea.

Iar astăzi, de la 12, pe terenul penultimei clasate, în Ilfov, CS Sportul Snagov, cu Elek vârf, și-a înrăutățit cu atât mai mult situația în cursa pentru promovare: 0-0 la Balotești. Remiză albă pe ploaie, pe un gazon îmbibat de apă și băltit.  

Academica Clinceni: a cincea victorie consecutivă în deplasare la două goluri diferență dar totodată și al cincilea succes la rând în Liga 2

Academica Clinceni: a cincea victorie consecutivă în deplasare la două goluri diferență dar totodată și al cincilea triumf succesiv la zero în Liga 2

 

De la 11, în uvertura celei de-a noua etape din 2019 în Liga 2, liderul a mai făcut un pas hotărât spre Liga 1: CS Pandurii Lignitul Târgu Jiu – Academica Clinceni 0-2 (0-1). Ion, în minutul 23, și Olariu, în minutul 52, au înscris golurile celei de-a cincea victorii consecutive la zero a fruntașei, cu golaverajul 15-0 în acest răstimp. Numai Ripensia a smuls puncte Academicii în sezonul de primăvară…

Tot de la ora 11 s-a jucat și în Moldova, dar nu pe ploaie. Duel al vecinelor de pe primele două locuri de retrogradare, adjudecat în prelungiri de gazda nou-promovată, care s-a apropiat astfel la numai un punct de învinșii din capitală: CS Aerostar Bacău – ASC Daco-Getica București 2-1 (1-1).

Valentin Buhăcianu a înscris în minutul 2 și în cel de-al treilea de prelungiri, la finele unui prelungit contraatac solitar, moldavii alegându-se astfel cu primele puncte din cele 3 întâlniri într-o săptămână. Capitol la care cei din capitală au rămas la ”cota 1”, punct adjudecat pe ”Dan Păltinișanu”. Nsiah egala pe Bistrița pentru bucureșteni cu capul în minutul 19, portarul oaspeților, Gavrilaș, apărând o lovitură de la 11 metri executată de Vraciu în minutul 56.

Victorie a gazdelor cu un scor identic și în ultimul meci al zilei, un duel direct al nou-promovatelor, disputat de la ora 14: AS FC Universitatea Cluj – ASSCS Farul 2-1 (1-0). Gavra și Goga au asigurat în minutele 3 și 59 al doilea succes consecutiv al ardelenilor după seria de 3 reprezentații fără victorie. Rosado a marcat pentru dobrogeni în cel de-al patrulea minut de prelungiri, dobrogenii rămânând astfel cu 4 puncte dintre care 3 în deplasare din cele trei runde într-o săptămână.

Trăgând linie și adunând, opt goluri marcate în primele 4 partide ale zilei la începutul ultimului sfert al ediției 2018-2019 în Liga 2. Iar etapa continuă cu grosul jocurilor duminică, plus încă unul luni seară. Clasamentul și programul rundelor 30-31, pe coloana dreaptă.

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 2 și etichetat cu , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


patru × 3 =

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: