”Un fotbal de nivelul ligii a V-a”. CSM Lugoj cedează și codașei. CS Ocna Mureș, primul succes în Liga 3, prime puncte acasă la a 11-a încercare

Un singur gol marcat încă din primele 10 minute a separat marți de la ora 17 pe ”Soda” din Ocna Mureș ultimele două clasate în ierarhia seriei vestice din Liga 3, formații cu o medie subunitară a golurilor marcate pe meci în acest campionat dar în schimb cu 125 încasate laolaltă în primele câte 21 de apariții în care strângeau totodată împreună numai 9 puncte, decuplare la 17 puncte de antepenultima clasată: CS Ocna Mureș – CSM Lugoj 1-0 (1-0).

Situație mai mult decât precară a codașelor în suferință din seria vestică a Ligii 3, fotbal pe măsură practicat în prima zi din cea de-a șaptea rundă a sezonului de primăvară, o etapă intermediară ce a solicitat cu atât mai mult limitatele resurse ale protagonistelor.

Dintre care cea mai slab clasată, aliniată în runda a XXII-a în C4 după 5 înfrângeri consecutive cu golaverajul 7-19, a obținut primul triumf în întregul campionat, dar mai ales și primele puncte acasă din ediția 2018-2019 în seria vestică, așadar după 10 înfrângeri pe ”Soda”. Într-adevăr, echipa din județul Alba a obținut până acum singurele puncte strict în deplasare, 1-1 în tur tocmai la Lugoj și 2-2 la Deva pe 1 martie 2019, la începutul returului, dar n-a ratat prilejul de a sparge gheața în propria bătătură.

Grație golului marcat de juniorul Damian Cimpoieşu cu prima sa reușită în eșalonul trei, cu un voleu de la 12 metri, la un corner de pe dreapta executat de Hidișan: 1-0 în minutul 7.

Iar ”lanterna roșie” sosită din eșalonul patru a încheiat prima partidă din acest campionat fără a primi gol în ciuda rămânerii în inferioritate numerică din minutul 77, când fundașul central Dan a fost eliminat pentru acumularea cartonașelor galbene. Pe de altă parte, CS Ocna Mureș ar fi putut încheia drept învingătoare mai detașată, însă Alexandru Filip a avut câteva bune intervenții în poarta lugojenilor, care au legat două apariții fără gol înscris, ceea ce se mai consemna în dreptul lor în rundele 2-5 din prima treime a turului.

Dezastruos sezon pentru lugojenii pe care-i așteaptă dueluri cu fruntașe, acasă cu CS Șoimii Lipova și la Dumbrăvița.

Iar căpitanul echipei lugojene Eugen Miculescu, a avut cu candoare tăria să admită nivelul inferior categoriei al prestației celor două codașe din C4, dezvăluind explicativ rămânerea de căruță a acestor formații în Seria a IV-a: ”O concluzie după cele 93 de minute… S-au întâlnit două echipe care, sincer, au practicat un fotbal de nivelul ligii a cincea, chiar dacă a fost un joc de luptă. Gazdele şi-au dorit mai mult victoria, lucru ce l-au reuşit la începutul meciului. În schimb noi am avut 2-3 ocazii dar nu am fost lucizi la finalizare în fața porții”.

*

CS Ocna Mureș: Angeru – Morar, Dan, Guț, Marcu – Goguța, Cimpoieșu (min. 65, Bedelean) – Sevastian Culda (min. 79, P. Man), Hidișan (min. 81, Cristea), Coltor – Drăgan (min. 84, Gherman).

Antrenor Mihai Manea.

Pe bancă: Decean – Kiss, Șimandi.

CSM Lugoj: Alexandru Filip – Miculescu, Daniel Filip, Giugă, Bogdan David, Maier, Cărăbaș (min. 71, Hrudei), Temitope, Kim, Ankomah, Aboubacar.

Antrenor: Călin Cojocaru.

Pe bancă: Iovicin, Mihoc, Rațiu, Bereș. Suspendat, Onţel, pentru cumul de cartonaşe galbene.

Arbitri: Valentin Florescu – Roberto Ciuraru şi Bela Hunor Recsenedy (toţi trei din Sfântu Gheorghe). Observator de arbitri Dinu Lucaciu (Cluj) iar delegat de joc Sorin Găman (Tîrgu Jiu).

Rezultatele zilei în C4, programul etapelor 22 și 23 și clasamentul actualizat, pe coloana dreaptă.

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 3 și etichetat cu , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


× 3 = trei

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: