Limbajul de lemn al fotbalului românesc

Recent, președintele Federației Române de Fotbal, Răzvan Burleanu, a susținut o conferință de presă în care a folosit un limbaj de lemn care l-ar fi făcut să pălească de invidie chiar și pe Ion Iliescu. Când a abordat tema legată de așa-zisul conflict dintre echipa națională și clubul Steaua, s-a ascuns după cuvinte, ezitând să-și spună răspicat părerea. A preferat această abordare în loc să le dea peste bot scriitorului Becali și îngâmfatului Reghecampf.

Vreau să fiu echidistant și să încerc să înțeleg ce a generat acest conflict. Trebuie menționat ab initio că acest stagiu de pregătire a selecționatei divizionare sau cum s-o fi numind nu a fost bine pregătit. Probabil că în suprastructura FRF-ului există un departament sau o persoană care se ocupă de angajarea meciurilor amicale pentru echipa reprezentativă. Dacă acești adversari sunt relevanți pentru a testa jucătorii din campionatul intern, ei bine, toată lumea se înșeală. Tocmai pe această situație creată au marșat cei de la Steaua și i-au tratat cu sictir pe cei de la FRF. Totuși, antrenorul Reghecampf, pe care nu îl recomandă rezultate ieșite din comun, își permite să fie insolent cu generalul Iordănescu, depășind pe alocuri limitele bunului simț.

Chiar dacă nu era obligatorie prezența la lot a jucătorilor convocați, subliniez că este o datorie de onoare de a răspunde solicitării selecționerului echipei naționale. Deși Anghel Iordănescu se va strădui să se controleze și să nu ia măsuri punitive asupra jucătorilor în cauză, va uita cu greu afrontul adus de cei de la Steaua. Suprinzător că un sportiv de talia lui Duckadam bate câmpii, interpretând partitura impusă de Gigi Becali.

Peste două săptămâni va începe noul sezon din fotbalul de liga întâi. În timp ce ACS Poli se pregătește în Antalya, încercând să-și închege o echipă care să facă față în campionat, adversara ei din prima etapă, FC Voluntari, este preocupată de alt gen de pregătiri. După ce i-au adus la club pe Dumitru Dragomir și pe antrenorul Ionel Ganea, au mai adus și un Oberkellner, adică pe Bela Kassay. Că doar cineva trebuia să asigure mise en place-ul.

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 1 și etichetat cu , , , , , , , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Comentariile nu sunt permise.


Ultimele articole din categoria Fotbal: