LIVE TEXT. Liga 3. ACS Dumbrăvița – Gloria Lunca-Teuz Cermei 2-0 (1-0): Voinea 28, Telescu 72

ACS Dumbrăvița depășește altă fruntașă… 2-0.

90+3. Varga, voleu peste transversală. 

Se acordă în schimb o alta lovitură liberă pentru ACS Dumbrăvița. În urma căreia centralul îi explică lui Bîrză în privința unei faze anterioare că ”dacă acordam lovitură liberă, trebuia să-l și dau afară”.

Minutul 88. Bîrză scapă singur spre poartă și este faultat puțin în afara careului de Dolga. Centralul lasă jocul să continue. 

Minutul 85. Iese și Briciu, înlocuit cu Rus.

Minutul 80, patru înlocuiri. Câte două în fiecare echipă. La Gloria, Ciubotariu îi lasă locul lui Mihuța iar Polgar lui Bulză, pe când la gazde Silaghi este înlocuit cu Bîrză iar Voinea cu Poparadu.

78. Gîrlea iese în fața lui Voinea și prinde mingea centrată de Silaghi. 

75. Silaghi îl lobează pe portar de la 18 metri. Mingea trece peste bară.

Minutul 72, 2-0: Laurențiu Telescu. Corner executat de Stancu. Mingea este trimisă în bară, de unde ricoșează în careul mic. Pe fază, căpitanul dublează avantajul. 

70. Voinea avansează pe dreapta și intră în careu. Centrează în mijlocul careului mic iar Soare reia sub transversală. Gîrlea respinge balonul.

65. Soare în locul lui Nanu.

63. Încă o lovitură liberă pentru oaspeți. Puțin din lateral stânga. Zid de 5 jucători. Matiș execută bine, aproape de vinclu.

62. Claudiu Matiș în locul lui Sabău.

61. Cartonaș galben acordat lui Udrea. Lovitură liberă pentru Gloria. 20 de metri lateral dreapta. Execută Iuga. Miklos prinde.

56. Deta în locul lui Gruiescu. 

55. Lovitură liberă de la 18 metri lateral dreapta. Nanu, peste transversală.

53. Briciu șutează de la 18 metri pe lângă stâlpul din dreapta al porții lui Gîrlea.

51. Silaghi, cartonaș galben pentru simulare în careu. Portarul Gîrlea zice ”Bravo, domnul arbitru!”

50. Stancu execută și o lovitură liberă. 

48. Gazdele, corner de pe dreapta. Execută Stancu. Balon respins de Varga. Încă un corner. Tot Stancu… Silaghi încearcă o foarfecă pe spate dar balonul trece peste bară. Pretențioasă execuție.

Echipele așteaptă în teren apariția de la vestiare a brigăzii de arbitri. Cam peste două minute… Și începe repriza a II-a.

Nori negri peste Pădurea Verde…

Pauză, 1-0 pentru nou-promovații bănățeni.

44. Nanu primește un balon pe flancul stâng. Singur, singurel, de la 10 metri, șutează pe jos, în dreapta portarului, dar pe lângă bară.

Minutul 28: 1-0. Albert Voinea. Silaghi driblează pe flanc și centrează în fața porții. Voinea deschide scorul cu latul.

13. Voinea se demarcă, rămâne singur cu Gîrlea, încercând lobul, dar portarul e la post.

Alb-verzii Dumbrăviței încep partida.

Circa 250 de spectatori.

Echipele…

ACS Dumbrăvița: 35. Robert Miklos – 21. Cristian Gălan, 24. Cristian Podină, 4. Laurențiu Telescu – cpt., 6. Alex Birău, 10. Raul Briciu, 5. Mădălin Stancu, 11. Florin Nanu, 16. Mihai Udrea, 9. Dan Silaghi, 17. Albert Voinea.

Rezerve: 1. Mădălin Smaranda – 2. Eduard Soare, 7. Adrian Ștefan, 20. Adrian Poparadu, 18. Răzvan Rus, 25. Sorinel Jinga, 8. Dacian Bîrză.

CS Gloria Lunca-Teuz Cermei: 50. Victor Gîrlea – 16. Norbert Polgar, 38. Norbert Varga – cpt., 97. Darius Dolga, 98. Alexandru Sabău, 6. Gabriel Ciubotariu, 8. Victor Prună, 3. Angelo Iuga, 27. Călin Gruiescu, 11. Valeriu Magher, 14. Alexandru Capătă.

Rezerve: 1. Ionuț Stănilă – 10. Ionel Mihuța, 13. Claudiu Matiș, 17. Rareș Deta, 30. Alexandru Nistor, 9. Petru Bulză.

*

Etapa intermediară a seriei vestice în Liga 3 mai propune și miercuri un meci în județul Timiș, opunând fruntașe despărțite de numai două puncte, gazda ACS Dumbrăvița, ce revine pe arena ”Ștefan Dobay” după deplasări cuplate în care s-a și impus sâmbătă la Galda de Jos cu 1-2, și mai bine clasata CS Gloria Lunca-Teuz Cermei, care tot sâmbătă detrona liderul într-o rocadă la vârf la modul direct, 5-1 acasă în derby-ul arădean cu Șoimii Lipova. ”Verzii” caută să-și mențină seria succeselor la limită acasă în primăvară, vizitatorii să se revanșeze pentru acel 0-1 din etapa a VII-a a turului, când elevii lui Bălu semnau întâiul lor triumf afară de la promovarea din Divizia D Timiș.

Ce va fi în partida de la ora 17 din runda a XXII-a în Seria a IV-a, și aici, în comentariu text în direct, de menționat fiind că luna trecută formația din Cermei a pierdut la scor primele două deplasări, cu 5-1 la Reșița și 4-0 la Ghiroda, după care se reabilita cu 1-3 la Ocna Mureș.

Dumbrăvițenii vor avea apoi un meci greu și sâmbătă la Chișineu Criș, unde vor ”ateriza” și cei din Cermei peste alte două etape, în runda a XXV-a. CS Gloria Lunca-Teuz Cermei a mai învins în acest campionat în județul Timiș, în noiembrie 2018 în antepenultima sa ieșire din tur, 0-4 la Lugoj, și în aceeași lună în antepenultima etapă a sezonului de toamnă, 1-2 la Giarmata.

Arbitrează Rareș Vidican din Satu Mare, asistat de concitadinul Pascu și târgmureșeanul Bojan. Iar tot miercuri de la ora 17, și un duel direct al vecinelor la egalitate de puncte cu dumbrăvițenii, CSM Școlar Reșița – Metalurgistul Cugir.

Etapa în curs a început ieri, cu 5 meciuri în seria vestică, CS Şoimii Lipova câștigând acasă duelul arădean cu CS Crişul Chişineu Criş, cu 1-0 (0-0), prin golul lui Kevin Trabalka din minutul 57. O altă grupare arădeană n-a fructificat însă avantajul terenului propriu, încasând 3 goluri în ultimele câteva minute: CS Naţional Sebiş – CS Hunedoara 3-3 (2-0, Ionuţ Petculescu 22, Florin Mateucă 45+4 – lovitură de la 11 metri și Marco Enciu 55 respectiv Erwin Bloj 87, Daniel Creciunesc 89 și Bogdan Jurcă 90+3). Pe final s-a decis și disputa între echipe din Alba: FC Avrig – Unirea Alba Iulia 0-1 (0-0, Ştefan Mardare 85).
Iar în jocurile despre care s-a consemnat și în cotidian, CSC Ghiroda şi Giarmata Vii – CS Millenium Giarmata 2-0 (2-0, Răzvan Ghinescu 2, Cosmin Mancaş 41) și CS Ocna Mureş – CSM Lugoj 1-0 (1-0, Damian Cimpoeşu 7). Clasamentul și programul viitor, pe coloana dreaptă.

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 3 și etichetat cu , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


× 3 = doisprezece

 


Alte articole legate de acest subiect: