LIVE TEXT. ACS Poli – Energeticianul 1-1 (0-1): Golda 51 / Tudorache 33. Bădăuță: cap transversală 12, penalty ratat 28. Răchită, o schimbare: Manolache în locul lui Munteanu

Final, 1-1. Șansele timișorenilor de a evita retrogradarea se reduc brusc drastic.

90+4. Bădăuță, tras de treiarul oaspeților, la 19 metri. Prim cartonaș galben al meciului, lui Ioniță. Toți componenții, în careu. Mai puțin Dinu Moldovan. Execută Calugher. Respinge tot Ioniță. Iar Uyi șutează peste transversală. 

90+2. Oprea reia peste transversală de la 6 metri. Din pasa lui Bădăuță. Mare ocazie…

90+1. Corner pentru oaspeți.

Patru minute de prelungiri. Centralul indică: ”Schimbă-l pe 5!” Și se indică 5 minute de prelungiri…

ACS Poli atacă în căutarea victoriei.

89. Calugher, de la 16 metri, peste transversală.

86. Portarul prinde pe jos un alt șut al lui Oprea.

84. Oprea șutează de la 12 metri, Oprea respinge.

82. Axinte respinge șutul lui Țîgîrlaș de la 11 metri, de pe dreapta, după o centrare.

80. Calugher execută o lovitură liberă, Oprea reluând cu capul. Prima sa atingere a balonului.

79. Oprea în locul lui Buzan.

78. Corner executat de Calugher, șut al lui Codrea peste transversală.

75. Chemin șutează de la 14 metri spre colțul lung, de pe dreapta, pe lângă bară.

70. Buzan caută să prindă colțul lung, de puțin ratat cu șutul de la 14 metri.

Minutul 68. Enache în locul lui Rusu. Energeticianul, toate schimbările efectuate.

64. Tudorache șutează de pe stânga spre vinclu, dar alături.

63. Cenaj șutează peste transversală. Lovitură liberă.

57. Șutul lui Țîgîrlaș ajunge pe… fostul stadion UMT.

55. Alte schimbări. Voicu în locul lui Dragu iar Petre în locul lui Maxim.

Golda înscria aici în 2019 și împotriva Academicii, la scorul de 0-2, în minutul 81.

Minutul 51, 1-1. Denis Golda. Lat de la 16 metri, la colțul lung.

49. Axinte respinge cu ambele mâini șutul lui Codrea.

De la pauză, Golda în locul lui Manolache.

Pauză, 0-1. Repriză slabă, cu multe erori de ambele părți. ACS Poli mai era condusă aici la pauză în 2019 cu 0-1 și de bihoreni respectiv liderul Academica.

44. Codrea, șut din zonă centrală, deturnat de goalkeeper în corner.

43. Cenaj șutează de la 20 de metri pe lângă stâlpul din dreapta.

36. Schimbare. Iese Sidorenco, intră Chemin.

35. Sidorenco intră în careu de pe dreapta și șutează de la 13 metri puțin pe lângă stâlpul din stânga al porții lui Axinte.

Minutul 33, 0-1. Tudorache. Șut din afara careului, pe jos, în stânga, lângă bară. Prim șut al oaspeților pe spațiul porții, prim gol…

32. Petruș șutează de la 28 de metri stânga peste bară.

Minutul 28. Penalty ratat de ACS Poli. Bădăuță execută lovitura de la 11 metri pe jos, în stânga portarului. Care respinge și apoi prinde.

27. Misăraș îl faultează în careu pe Uyi, în lateral, la 13 metri. În urma unei centrări din lovitură liberă de la 40 de metri.

Joc modest…

18. ACS, lovitură liberă de la 35 de metri lateral dreapta. Doar Dragu face zidul. Calugher execută, Paramatti reia cu capul iar portarul prinde pe mijloc.

17. Timișorenii faultează în jumătatea adversă.

16. ACS acordă corner la lovitura liberă a lui Tudorache. Cornerul, respins de Codrea, care își pune echipa pe contraatac.

Prima minge pe poartă…

Minutul 12. Transversală! Centrare de pe stânga a lui Calugher. Bădăuță, cap de la 12 metri în bară.

9. Buzan, faultat de Misăraș la 45 de metri lateral dreapta. Părăsește terenul. Golda, trimis la încălzire. După îngrijirile medicale, Buzan revine în teren. Misăraș scapă de cartonașul galben. Calugher execută ”libera” în preajma careului mare dar faza se răcește.

Tatonare la centrul terenului.

ACS Poli atacă în repriza I la poarta dinspre tabela de marcaj. Oaspeții, în echipament negru, cu umeri albi și numere deopotrivă. Vizibile.

Cel care se ocupă de tabela de marcaj electronică a arenei ”Electrica” ne spune că ar fi 100.

ACS Poli începe prin Bădăuță și Codrea. Au mai venit câțiva spectatori: în total, aproape 60.

Valeriu Răchită, o schimbare în 11-le de start față de garnitura de la Târgoviște: Manolache în locul mijlocașului defensiv Munteanu. Paramatti, considerat incert, începe totuși și pentru a 10-a oară în retur, fără excepție, caz valabil și pentru portarul Moldovan, fundașul lateral Olteanu, Buzan și Sidorenco. Cinci titulari fără a fi înlocuiți la start în 2019.

Terenul, bine tăvălugit. Cu roua nopții. Zece spectatori în fiecare tribună. Timp frumos, adie puțin vântul. Nu ca ieri, peste Calea Lugojului, la Ghiroda…

Echipele…

ACS Poli: 1. Dinu Moldovan – 2. Igor Țîgîrlaș, 17. Lorenzo Paramatti – cpt., 15. Sergio Uyi, 22. Vlad Olteanu, 8. Dorin Codrea, 20. Ștefăniță Manolache, 19. Lucian Buzan, 7. Vadim Calugher, 13. Alexandru Bădăuță, 9. Eugeniu Sidorenco.

Rezerve: 33. Mario Contra – 14. Lucian Oprea, 11. Denis Golda, 4. Alin Ghidurea, 23. Sorel Chemin, 3. Dănuț Bilia, 99. Giani Stere.

ACS Energeticianul: 12. Teodor Axinte – 7. Răzvan Gunie, 16. Alex Misăraș, 3. Marius Ioniță, 77. Andrei Dragu, 27. Drilon Cenaj, 23. Claudiu Petruș, 24. Vlad Tudorache, 93. Cosmin Ionică – cpt., 14. Mihai Maxim, 9. Vlad Rusu.

Rezerve: 98. Victor Buga – 20. Ismael Guidi, 73. Adrian Voicu, 97. Robert Petre, 4. Remus Enache, 30. Sandu Ion, 10. Alexandru Popescu.

Antrenor: Viorel Tănase.

*

ACS Poli joacă numai cu cuțitul la os, mereu pe muchie, însă și vizitatorii timișorenilor în etapa a XXXI-a în Liga 2 nu mai stau nicidecum pe roze, fiind în cădere liberă, ceea ce anunță un duel care pe care la matineul de sâmbătă pe ”Electrica”. Este și ultima deplasare mai scurtă din acest campionat a nou-promovatei din Petroșani, care va mai ieși apoi până la final strict în zona capitalei, la Clinceni, Balotești și București, cu Metaloglobus, așa încât Energeticianul din Valea Jiului își face probabil calculele în sensul obținerii unui rezultat bun lângă Pădurea Verde. Vor fi însă oare violeții de acord? Nu de alta dar vor mai fi vizitați de trupe din prima jumătate a clasamentului, din Cluj, Pitești și Mioveni, ceea ce nu le lasă altă variantă decât a țintirii semnului ”1” în cea de-a zecea rundă din 2019…  

Este totodată cel de-al treisprezecelea joc al penultimei clasate pe arena ”Electrica”, unde bilanțul ex-prim-divizionarei este de 4 victorii, 3 remize și 5 înfrângeri, 14-14 la capitolul goluri, zero fiind în schimb înscrisul în dreptul rubricii succese în deplasare a nou-promovatei din Liga 3. Mai mult, Energeticianul n-a înscris deloc în mai mult decât jumătate dintre deplasările efectuate în această ediție a eșalonului secund, în opt ieșiri, șase apariții pe teren advers încheindu-le cu câte un gol marcat, iar una singură, la Târgoviște, cu două. 

Apăsător pentru cei din Valea Jiului este și bilanțul din sezonul de primăvară în 2019, fără victorie, 9 0 4 5 4-12 4 puncte, în coborâre cu șase locuri, și numai cu 3 puncte avans față de ocupanta primei poziții de retrogradare, ASC Daco-Getica, după ce opt îi despărțea peste pauza de iarnă de a 16-a clasată în urma stagiunii de toamnă, FC Metaloglobus.

Rămâne însă de văzut care va fi reacția învinselor de duminică, ACS Poli în urma eșecului din lovitură de la 11 metri pe terenul ocupantei locului 2, Energeticianul după înfrângerea acasă cu Ripensia dar și învestirea apoi a unui nou antrenor principal. Iar pe alb-violeți îi așteaptă și confruntarea de la mijlocul săptămânii viitoare în fief-ul concitadinei ASU Politehnica.

Cât de curând, echipele de start în matineul de sâmbătă, arbitrat de sătmăreanul Marius Omuț… 

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 2 și etichetat cu , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


× trei = 3

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: