LIVE TEXT. Pe Electrica, la startul returului în Liga 2. ACS Poli – Farul 3-0 (2-0): Golda 32, Drăghici 34, Stere 85. Cap, cap. După 16 etape, două goluri într-un joc. Ivanov în locul lui Basic. Grigoraș, tot o schimbare: Jallow în locul lui Licu

După 5 minute de prelungiri, rezultat final 3-0. Echipa e la micuța galerie. O singură dată a mai înscris ACS Poli de 3 ori într-un joc din acest campionat, tocmai în unicul succes de până acum, 2-3, considerat în deplasare la Ripensia, în etapa a III-a.

90+3. Bîrnoi încearcă de la 6 metri colțul lung. Puțin pe lângă bară. Dacă îi pasa în lateral lui Drăghici, putea fi chiar 4-0.

90. Bocșan în locul lui Stere.

După 4-1 pentru constănțenii nou-promovați în tur la Ovidiu, 3-0 pentru ACS Poli în revanșă. La rezultate directe în caz de egalitate de puncte la final, regula golului marcat în deplasare se aplică favorabil timișorenilor.

86. Farul înscrie dar golul nu este validat. Moise. În ofsaid.

Minutul 85, 3-0 ACS Poli. Stere, cu dreptul, din cădere, de la 16 metri, la vinclu. Din centrarea lui Golda. Cel mai frumos gol al meciului.

80. Bîrnoi îi pasează lui Drăghici. Care șutează de la 17 metri în brațele portarului.

78. Dumitrescu în locul lui Păun.

Farul insistă în ofensivă, ACS Poli încearcă pe contraatac.

71. Moise, cartonaș galben. Fault asupra lui Motreanu.

70. Pop centrează de pe dreapta, de pe linia de tușă, iar Stere trimite puțin pe lângă bară, cu piciorul.

68. Smaranda nu mai poate continua. Accidentat, e înlocuit cu Contra.

65. Melinte respinge în corner ”libera” lui Păun.

63. Drăghici primește cartonașul galben pentru un fault asupra lui Tudorică.

54. Portarul vrea să prindă mingea dar un jucător al constănțenilor îl accidentează. Smaranda necesită îngrijiri medicale. Și Alexandru Grigoraș rămâne întins, chiar și mai mult timp. Când se ridică, primește cartonașul galben.

52. Are și ACS Poli în replică o bară! Prin Stere, șutând din apropiere în stâlpul din dreapta, după care Popa a respins în corner. 1-2 la bare, 2-0 pe tabela de marcaj.

50. Păun, ”liberă” de la 18 metri în zid. Ricoșează la Jallow, care ochește rădăcina barei.

Minutul 47. Grigoraș șutează de la 18 metri la colțul lung. Mingea e deviată dar nu se acordă corner.

Este pentru prima oară după 16 etape ca ”violeții” lui ACS să înscrie de două ori într-un meci. Dar în premieră în acest campionat reușita a două goluri până la pauză. Este în schimb pentru a șasea oară în această ediție ca Melinte&Co să conducă la pauză la zero. Niciodată însă n-au și câștigat. Astăzi ar putea fi altfel…

Fluierul de sfârșit al primei părți, în cel de-al cincilea minut de prelungiri: 2-0. Codrea e pe picioarele lui, n-a fost transportat cu Ambulanța, ci a intrat la vestiare.

45+2. Păun șutează din careul mare, Smaranda nu respinge, dar o face Melinte, de pe linia porții.

41. Păun șutează spre poartă iar Smaranda plonjează. Mingea ”mușcă” bara… Șutul, de la 14 metri lateral stânga.

39. Bîrnoi șutează de la 18 metri peste transversală.

Din corner, 2-0. Minutul 34: execută Haruț, Drăghici reia tot cu capul, în stânga portarului.

33. Stere șutează jos, lângă bară, de unde portarul deturnează în corner… La o palmă de 2-0. Dar…

Minutul 32, 1-0 ACS Poli: Denis Golda. Cu capul, la centrarea lui Bîrnoi de pe stânga.

30. Șut al lui Bîrnoi de la 20 de metri, puțin pe lângă stâlpul din dreapta.

28. Farul, ”liberă” de la 25 de metri lateral.

Minutul 21. Oaspeții contraatacă rapid pe dreapta prin Grigoraș Jr. Șut spre colțul lung de la 14 metri lateral dreapta. Puțin pe lângă bară…

Minutul 18. Motreanu, cartonaș galben.

David Pop în locul lui Codrea, din minutul 17.

După multe parlamentări, Grigoraș îl scoate pe Zamfir, înlocuindu-l cu Licu.

Melinte protestează: ”De ce nu roșu!?” Se impunea fără doar și poate eliminarea lui Zamfir. Primește în schimb și căpitanul timișorenilor cartonașul galben…

Minutul 11. Zamfir, intrare foarte, foarte tare și extrem de periculoasă asupra lui Codrea: talpă în piept, la 22 de metri lateral dreapta. Asistentul semnalizează. Se formează ditamai meleul în jurul incidentului. Faultul, grosolan, dar i se acordă numai cartonaș galben. Era de roșu, fără discuții! Echipa medicală intră pe gazon. Este scos la marginea terenului. Îngrijiri medicale. Aproape 6 minute… I se aplică tubul cu oxigen. A fost periclitată integritatea fizică a lui Codrea. Este dus la Ambulanță. Unde se înfățișează și observatorul partidei.

Centralul avertizează un jucător al Farului, după un fault asupra lui Motreanu.

Minutul 2. Drăghici, al doilea șut. Tot pe lângă poartă. La jumătate de metru.

ACS Poli începe prin Stere și Melinte, după care inițiază primul atac, finalizat cu șutul lui Drăghici. Șut din careu, de pe dreapta, la colțul lung, pe lângă poartă.

Terenul, moale.

Peste 60 de spectatori în tribuna acoperită și aproape 20 în cea descoperită.

Ștefan Nanu și Călin Cojocaru apelează la o noutate în primul 11 față de meciul de miercuri: Ivanov în locul lui Basic. Și Petre Grigoraș a efectuat tot o schimbare în formula de start față de cea de miercuri de pe ”Dan Păltinișanu”: Jallow în locul lui Licu.

Echipele…

ACS Poli: 1. Mădălin Smaranda / 2. Denis Haruț, 17. Cristian Melinte – cpt., 18. Dusan Ivanov, 3. Daniel Filip, 10. Dorin Codrea, 5. Cosmin Bîrnoi, 11. Denis Golda, 22. Radu Motreanu, 99. Giani Stere, 85. Octavian Drăghici.

Rezerve: 12. Mario Contra / 8. David Pop, 7. Sebastian Foca, 15. Cristian Bocșan, 9. David Covaciu, 24. Nafi Iseini, 32. Sergiu Românu.

ASSCS Farul: 12. Mihai Popa – 18. Mdibaka Doumbia, 6. Ianis Roumadi, 2. Alexandru Săbăngeanu, 8. Marius Tudorică, 3. Cosmin Zamfir, 10. Marius Fotescu, 14. Georgian Păun, 7. Alexandru Grigoraș – cpt., 9. Nicolae Moise, 21. Momodou Jallow.

Rezerve: 1. Georgi Stavrev – 19. Ciprian Dombovschi, 23. Andrei Apostolache, 20. Andreas Iani, 17. Marius Dumitrescu, 11. Rafael Licu, 22. Yeboah Twumasi.

***

Două formații care n-au înscris miercuri în Timișoara în intermediara de la finele turului în Liga 2, ACS Poli și ASSCS Farul, se vor afla față în față sâmbătă pe ”Electrica” în ultimul meci al zilei inaugurale a returului în eșalonul secund, de la ora 14. Joc în catacombele diviziei a doua pe care ”violeții” bănățeni îl abordează de pe ultimul loc și cu cel mai mic număr de goluri marcate, 14 în 19 partide, după ce au izbutit în premieră în acest campionat miercuri de la ora 14 să nu încaseze, 0-0 pe același gazon cu Daco-Getica, iar constănțenii nou-promovați de pe poziția a 15-a, cu 12 puncte mai mult, dar și după șocul psihologic al pierderii deplasării de la mijlocul săptămânii pe ”Dan Păltinișanu” în ultimul minut, 1-0 pentru Ripensia.

Dobrogenii lui Petre Grigoraș au rămas de-atunci pe malurile Begheiului, însă nu pentru a sărbători Centenarul Marii Uniri la Timișoara, ci pentru a pregăti al doilea meci consecutiv în deplasare dar în același oraș în nici 70 de ore, o coincidență mai rar întâlnită în calendarul competițional fotbalistic, posibilă însă prin cuplarea încheierii turului cu startul returului.

Stins de golul înscris la potou de Gueye pe lapoviță miercuri seară, Farul va căuta înadins reabilitarea pe ”Electrica” în dauna ”lanternei roșii”, însă și timișorenii au planurile lor, căutând să izbutească fie și de la prima încercare în retur ceea ce nu reușeau în tot turul de campionat, și anume să se impună acasă. Și oare ce ocazie mai bună decât să primești vizita unei nou-promovate zdruncinată de înfrângerea pe final din intermediară și care are a treia cea mai penetrabilă defensivă din Liga 2, cu o medie de două goluri primite pe meci?

Dacă timișorenii vor fructifica breșele ivite în apărarea celor de pe litoral, puteți afla și aici în comentariu text în direct, de menționat fiind că și mai vulnerabila defensivă bănățeană a fost completată de joi prin cooptarea lui Dănuț Bilia, despărțit la mijlocul săptămânii de ASU Politehnica, după ce nu mai apărea în primul 11 al concitadinei în remiza de sâmbătă de pe ”Știința” și succesul de miercuri din București, 0-1 la Metaloglobus.

Arbitrează Denis Haidiner din Hunedoara, asistat de Doru Lucaciu din Cluj și Marius Bălan din Dej, rezervă fiind Cristian Vieru din Cisnădie.

Programul rundei din weekend și clasamentul, pe coloana datelor tehnice. ACS Poli va mai juca anul acesta la Brăila, pe 8 decembrie de la ora 11, iar Farul în aceeași zi, tot în etapa a XXI-a, acasă cu UTA, de la 11:30.

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 2 și etichetat cu , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


8 + = saptesprezece

 


Alte articole legate de acest subiect: