LIVE TEXT. KAPUT! ACS Poli – Botoşani 1-4 (1-3): Doman 12 / Bordeianu 9, Fulop 33, Cabrera 36, timișoreanul Ivanovici 49. Jenkins roșu 37. Ivanovici + Cabrera, bare în aceeași fază: 44! Torres și Hernandez reapar în primul 11 pentru Bocșan și Rajcomar, titulari la Ploiești

ACS Poli mai poate evita retrogradarea și prinde locul de baraj, al 12-lea, doar dacă învinge miercuri de la ora 18 la Voluntari însă și duminică pe teren propriu cu ieșenii, iar cei din Voluntari și pierd și duminică, în runda finală. Adică timișorenilor le sunt necesare 6 puncte dar și Voluntariul să piardă de două ori. Rezultatele etapei, cu tot cu CS U Craiova – CSMS Iași 3-2, clasamentul la zi și programul etapei a XIII-a și penultima, pe coloana dreaptă. Pozele, în GALERIA FOTO, plus declarații…

DSC_3055

 

Este a patra înfrângere acasă în 2016, după 1-2 cu FC Voluntari spre finalul returului, 0-1 cu Petrolul și 1-3 cu Concordia, fiind a treia în gestiunea lui Grigoraș. Totalul pe teren propriu în noul an, 2 2 4 11-15 8 puncte. Din 24 posibile: o treime.

Elek îi aplaudă ironic pe spectatori ca reacție la faptul că l-au huiduit la un șut expediat mult, mult peste poartă: execuție rugbistică de la 25 de metri, din lovitură liberă. Schimb de ”bezele”. Spectatorii îl apostrofează, atacantul dă a lehamite din mână.

86.Cartonaș galben pentru Bujor.

Pe fondul relaxării oaspeților, ACS Poli e mai activă în ofensivă, șutul lui Elek fiind însă blocat de Ichim.

80. Iese Hernandez și intră Suarez.

75. Șut Cucu din afara careului, respins de Smaranda. La cealaltă poartă, Elek solicită penalty dar nu se acordă, în ciuda protestelor atacantului de pe Bega. A considerat că Ichim a comis henț în careu. Tudor e imperturbabil.

72. Cartonașe galbene lui Torres și Matulevicius, după un clinci. La oaspeți, înlocuire Mușat – Patache.

67. Iese Fulop, intră Bujor.

65. Matulevicius și Cucu se joacă de-a șoarecele și pisica în compania fundașilor gazdă dar Cucu nu reușește să materializeze atacul.

60. Vașvari e înlocuit cu Cucu, iar la gazde Bărbuț și Doman lasă locul lui Elek și Croitoru, fost la FC Botoșani.

59. Doman pătrunde pe dreapta dar nu îi centrează lui Nimely ci preferă șutul, alături.

E prima oară când ACS Poli încasează 4 acasă în acest campionat. A mai primit 4 goluri la Ovidiu, 5 la CFR Cluj și 6 la Botoșani, autoare a ”demolărilor” Timișoarei. Semnează și… timișoreanul Ivanovici. 

Minutul 49: 1-4 FC Botoșani. Ivanovici, de la 12 metri, pe jos, pe sub Smaranda.

Goga, retras la mijloc după eliminarea lui Jenkins. Bărbuț îl ajută acum mai mult în avanposturi pe Nimely.

Pauză, 1-3 și 0-2 la bare, dar și 1-0 la cartonașe roșii…

44. Dublă ocazie pentru oaspeți, cu două bare în aceeași fază. Ivanovici, bară transversală. Mingea ajunge la Cabrera, care șutează în bara din stânga lui Smaranda.

42. Fază identică precum la golul de 1-3. Acum centrează Bordeianu și Matulevicius reia cu capul însă Smaranda prinde în acest caz.

Minutul 37: cartonaș roșu. Jenkins, eliminat pentru un fault la centrul terenului asupra lui Vașvari, scos cu mașinuța medicală și transportat la Ambulanță. Alexandru Tudor îi acorda inițial ”galben” dar, văzând gravitatea accidentării, a revenit și a scos cartonașul roșu.

Iar Grozavu descinde la gardul despărțitor pentru a se certa cu spectatori care i-au strigat că este ”nesimțit” pentru faptul de a fi flegmat.

Elevii lui Leo Grozavu par a bate ultimul piron în coșciugul timișorean.

Minutul 36. Ivanovici centrează de pe dreapta, din apropierea tușei, iar din 6 metri Cabrera reia cu capul în dreapta lui Smaranda. 1-3. 

Ambele goluri ale oaspeților, prin șuturi de la distanță. Când câștiga aici în 2013/4, în tur, cu 0-1, FC Botoșani o făcea printr-un șut de la distanță în primele nici 20 de minute, la poarta dinspre Peluza Sud. Gol Tincu.

Minutul 33: 1-2 FC Botoșani prin Fulop. Șut de senzație din afara careului, de la 30 de metri, puțin lateral stânga, în vinclul din stânga lui Smaranda, spectator.

Doman este al 14-lea marcator al penultimei clasate în acest campionat al Ligii 1.

Minutul 29. Mare ocazie pentru oaspeți. Șutul lui Fulop din preajma careului mic, de pe dreapta, e respins cu dificultate de Smaranda, de unde fundașii resping complet pericolul. Fulop, foarte activ.

27. Ocazie ACS. Lovitură liberă din banda stângă, aproape de mijlocul terenului. Dan Popescu îl lansează pe Jenkins, care lobează portarul dar mingea e respinsă iar ulterior reia cu capul în aut, deși poarta era goală.

26. Jenkins, șut blocat din afara careului, după o acțiune mai consistentă.

24. Cursă a lui Doman de aproape 60 de metri, neașteptat de viguroasă, frontal și… glonț. E ajuns din urmă de fundașii botoșăneni dar reușește să se strecoare printre ei și să șuteze, ce e drept fără forță. Pe lângă bară.

21. Șut Vașvari dar mult peste poartă.

19. Goga, șut din afara careului. Mingea trece pe lângă bară.

Minutul 12: 1-1. Bărbuț pătrunde în careu de pe dreapta și pasează în spate, lui Nimely, care șutează, balonul respins de portar fiind reluat în plasă de Doman, o formalitate de la 2-3 metri.

Dar…

La acest scor și dacă pierde, ACS Poli ar avea nevoie de 6 puncte din ultimele două meciuri, de miercuri la Voluntari și duminică pe teren propriu cu CSMS Iași, dar și de înfrângeri ale Voluntariului în aceleași runde pentru a evita retrogradarea directă și a prinde barajul.

FC Botoșani mai avea nevoie de un punct înaintea acestui meci pentru a-și asigura și matematic locul în Liga 1 prin evitarea poziției a 12-a, de baraj.

Llorente și Pedro Henrique urmăresc meciul de la tribuna a II-a.

Vehiculele Ambulanței nu mai sunt parcate în colțul terenului, ci în apropierea băncii de rezerve a timișorenilor. Două ambulanțe…

Un gol căzut conform cursului jocului, cu moldavii vioară întâi ca posesie a balonului, acțiuni de atac și dominare teritorială.

Minutul 9: 0-1 FC Botoșani. După o acțiune mai prelungită a vizitatorilor, Mihai Bordeianu șutează de la 23 de metri central, pe jos, în dreapta lui Smaranda, fructificând o minge respinsă de defensiva bănățeană.

Minutul 3. La o centrare de pe stânga, Torres respinge cu capul din fața lui Fulop, care ar fi rămas față în față cu Smaranda. Corner rămas fără rezultat, ci cu un fault în atac.

Confetti ca urme ale finalei de aseară, precum și bețele buturilor, rămase în spatele porților. La Peluza Sud, 3 spectatori: fără galerie.

Torres și Hernandez reapar în primul 11, în locul lui Bocșan și Rajcomar, titulari la Ploiești. La oaspeți, Ichim i-a preluat rolul lui Miron față de formula de start cu SC CS U Craiova, meci în care moldavii se impuneau cu 2-1 acasă.

Începe FC Botoșani, în alb complet, atacând spre Peluza Nord. ACS Poli, în mov complet. Circa 400 de spectatori.

Mai nimeni pe stadion.

Echipele…

ACS Poli: 1. Smaranda – 26. Melinte, 23. Cînu, 4. Torres, 24. Dan Popescu – 77. Bărbuț, 11. Hernandez, 18. Jenkins, 5. Doman – 21. Goga – cpt., 8. Nimely.

Rezerve: 29. Contra – 6. Suarez, 9. Rajcomar, 19. Elek, 15. Bocșan, 83. Zicu, 88. Croitoru.

FC Botoșani: 1. Iliev – 88. Dimitrov, 13. Ngadeu-Ngadjui – cpt., 16. Ichim, 30. Mușat, 15. Cabrera, 10. Vașvari, 37. Bordeianu, 9. Ivanovici, 77. Matulevicius, 24. Fulop.

Rezerve:  12. Pleșca – 5. Plămadă, 7. Bujor, 8. Casado, 17. Cucu, 19. Patache, 21. Roman.

***

La 24 de ore după ce pe gazonul arenei ”Dan Păltinișanu” campioana națională de rugby Timișoara Saracens se îndrepta detașat spre adjudecarea celui de-al treilea trofeu consecutiv în Cupa României, amenințata cu retrogradarea din Liga 1 de fotbal va începe astăzi de la ora 19,30 penultimul meci acasă din faza play-out, în compania primei sale învinse în ediția 2015/6, FC Botoșani, cândva în îndepărtatul iulie, când Elek semna unicul gol cu o reluare din 6 metri în minutul 64.

poli-botosani-7185-hernandez

 

Lunile însă au trecut și speranțele verii, ulterioare promovării, s-au preschimbat pentru ACS Poli Timișoara în frisoanele luptei pentru supraviețuire în elită, tot mai mici prin prisma primelor rezultate ale rundei a XII-a în play-out, înregistrate tot sâmbătă, când Concordia le-a retezat bănățenilor și ultimele speranțe măcar matematice de a mai prinde salvatorul loc 11, ultimul care nu implică nici barajul, mulțumită unui 2-1 cu CFR Cluj, iar FC Voluntari s-a distanțat la 5 puncte de elevii lui Grigoraș printr-un 2-0 acasă cu Petrolul, echivalând cu retrogradarea matematică a ploieștenilor.

Triumful nou-promovatei din Voluntari a turnat însă și mai mult plumb și în bocancii timișorenilor pentru că și în cazul în care ACS Poli s-ar impune în întâlnirea de la ora 19,30 cu cei de la FC Botoșani, tot ar aborda deplasarea de miercuri de la ora 18, în județul Ilfov, în duelul direct pentru prinderea locului de baraj, cu un handicap de două puncte față de cei din Voluntari.

De la explozia de bucurie de sâmbătă seară a păstrării trofeului Cupei României la rugby în Banat, la anevoioasa încercare a fotbaliștilor de a mai salva ceva dintr-un sezon de coșmar. Târziu în seară, sâmbătă, ”ploaia” de papelitos revărsându-se peste festivitatea de premiere a Cupei României în sportul cu balonul oval a fost înlăturată pentru a lăsa din nou loc verdelui gazonului, și rămâne de văzut dacă fotbaliștii vor fi magnetizat un dram din forța emanată de concitadinii din Ronaț, fiind însă cert că ACS Poli are acum nevoie de orice impuls în plus pentru a evita naufragiul.

Căci dacă în etapele trecute rezultatele i-au surâs foarte mult și au menținut-o în ciuda propriilor insuccese în cursa pentru prinderea colacului de salvare, în runda în curs s-a întors brusc roata.

ACS Poli este de departe marea perdantă a fazei play-off, în care toate celelalte 7 grupări au acumulat deja cu cel puțin câte 3 victorii în plus, masivele probleme din perioadele pregătirilor de vară și iarnă, cu sosiri întârziate, adăugiri din mers în efectivul nou-promovatei, nenumărate accidentări și indisponibilități și du-te vino-ul pe piața transferurilor, ajungând din urmă gruparea bănățeană, care și-a arătat și firesc oboseala și pierderile acumulate pe parcurs, gâfâind din plin când îi ardea buza mai tare, spre finalul ediției.

În contrast, FC Botoșani este depășită doar de Concordia și CFR Cluj ca puncte acumulate în play-out, strângând chiar 10 din ultimele 12 posibile. Recent, gruparea moldavă le-a făcut un favor timișorenilor, dispunând cu 4-2 de FC Voluntari și remizând 1-1 la Chiajna, ca parte a unei serii de 7 runde cu un singur eșec, 6-0 la Cluj cu CFR, serie pozitivă demarată cu un 6-1 de foarte tristă amintire pentru ACS Poli.

Pe începutul sezonul, în runda a III-a, timișorenii își adjudecau primele puncte în Liga 1 prin a înscrie un unic gol cu FC Botoșani, 1-0 smuls în componența Pap – Belu, Scutaru, Luchin, Popescu – Melinte – Zicu, Hernandez (87, Sarmov), Llorente, Boldea (26, Bărbuț) – Elek (74, Rufino), jumătate din respectivii 14 sportivi nemaifiind în acest final de sezon în planurile celui de-al treilea antrenor al nou-promovaților din ediția 2015/6, fie plecați, fie accidentați.

A urmat un draw în returul sezonului regular iar recent usturătorul 6-1 de la prima deplasare a lui Grigoraș la cârma lui ACS Poli, care abordează jocul cu numai două puncte acumulate din ultimele 15 posibile și 13 goluri încasate în acest răstimp. Iar apropo de acel succes la limită din iulie, la câte s-au întâmplat de atunci, și nu de bine, e ca și uitat că partida începea cu 28 de minute întârziere datorită unor iregularități în cazul legitimațiilor unor jucători, Artean și Curtean în cazul garniturii gazdă, înlocuiți în 11-le de start de Llorente și Hernandez.

Ultimul meci acasă va fi duminica viitoare de la ora 17, cu CSMS Iași, în etapa a XIV-a și ultima din play-out. Rezultatele rundei în curs, clasamentul la zi și programul etapei intermediare, penultima, în care ACS joacă miercuri de la ora 18 la Voluntari, pe coloana dreaptă.

Intrarea la jocul de la ora 19,30 este liberă iar filmul meciului poate fi urmărit aici în format LIVE TEXT, până atunci lăsându-vă în compania celor spuse vineri în prefațarea întâlnirii din antepenultima rundă în 7-15 de antrenorul Grigoraș și portarul Smaranda.

http://sporttim.ro/fotbal/grigoras-acs-poli-fc-botosani-sa-dea-dumnezeu-sa-avem-si-sansa-sa-castigam-si-sa-jucam-apoi-miercuri-finala

http://sporttim.ro/fotbal/smaranda-ne-gandim-doar-la-victorie-nu-ca-ar-fi-o-revansa-sau-altceva

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 1 și etichetat cu , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Comentariile nu sunt permise.


Alte articole legate de acest subiect: