LIVE TEXT. ACS Poli – Gaz Metan 1-0 (0-0): Străuț cap 89. Zaharia eliminat (90). Bocșan, Neagu, Mailat, noi în primul 11 față de 0-0 la ASA

Gaz Metan, a treia învinsă cu 1-0 la Timișoara în Liga 1 2016-2017, după FC Viitorul și FC Voluntari, ultima chiar de două ori. După două rezultate de 0-0 acasă, cu CFR Cluj în Cupa României și cu Concordia, ACS Poli învinge pentru a patra oară din 7 apariții în turul din play-out. Tot de 4 ori n-a scos balonul din poartă în aceleași întâlniri. 

3 minute de prelungiri.

Pedro Henrique întârzie execuția loviturii libere: cartonaș galben.

Ca și în precedentele două jocuri directe din sezonul regulat, Gaz Metan încheie în 10 jucători. Zaharia încasează și cel de-al doilea cartonaș galben, pentru un fault asupra lui Drăghici. Eliminare.

90. Popovici, lansat pe poartă, este faultat de Zaharia. Cartonaș galben.

Minutul 89: 1-0 ACS Poli. Străuț, cu capul, de la 4 metri central, din cornerul lui Popovici. Este al 13-lea marcator al timișorenilor în acest sezon de Liga 1.

ACS Poli, ultimă modificare: Drăghici în locul lui Croitoru.

Colosală ocazie a oaspeților, după o lovitură liberă de la peste 35 de metri. Centrează Eric, se recentrează iar Lupu reia pe lângă bară din fața porții goale, de la 6 metri.

84. Popovici, cartonaș galben pentru simulare.

Minutul 83. Tahar în locul lui Danci.

81. Iese Novak și intră Alin Ignea, la debut în acest sezon al Ligii 1. Mijlocaș central iar Croitoru a trecut pe stânga.

Tot mai rare fazele de poartă.

Buziuc, la marginea terenului. Urmează să intre în joc. În locul lui Munteanu.

Minutul 70. Cartonaș galben pentru o simulare de fault, la Eric. A cerșit o lovitură de la 11 metri.

66. Artean primește și el cartonașul galben, și el tot pentru comiterea unui fault în preajma centrului terenului.

Minutul 65. Danci, cartonaș galben.

63. Intră Lupu, în locul lui Curtean, care iese cu greu.

Minutul 62. Ocazie pentru oaspeți. Eric execută un corner de pe dreapta, la care Straton nu iese iar Trtovac reia cu capul de la 4 metri central puțin pe lângă poartă.

Foarte multe faulturi și întreruperi ale jocului.

54. Ocazie timișoreană. Soljic preia și șutează din întoarcere cu stângul, Greab arcuindu-se și deturnând de lângă bară. De la 18 metri.

Primă înlocuire: minutul 53. Iese Mailat și intră Pedro Henrique, ca vârf împins. Popovici trece pe dreapta, preluând rolul lui Mailat.

48. Straton deturnează de sub bară șutul prin surprindere al lui Eric de la 23 de metri. Tot Eric execută cornerul de pe dreapta iar același Straton respinge.

La masa presei, Smaranda, Poparadu și Șeroni.

Nici o înlocuire.

Repriza a II-a începe cu aproape 4 minute de întârziere în raport cu ora de start a partidei. Nu funcționează stația de amplificare la tribuna a II-a.

Pauză, 0-0. ACS Poli păcătuiește prin ratări, precum la Târgu Mureș. 

Minutul 44. Soljic, de la 14 metri lateral dreapta, trage mult alături. Gaz Metan abia repune balonul în joc și Croitoru reușește recuperarea, la limita careului mare, însă întârzie șutul în căutarea unei poziții ideale, înaintând spre centru. Mingea ajunge în cele din urmă la Mailat, care preia însă șutează prea încet și balonul e respins de portar.

37. Alt cartonaș galben în tabăra vizitatorilor, lui Curtean, pentru o tragere de tricou împotriva lui Străuț.

Joc destul de slab în prima jumătate de oră, cu multe greșeli, fragmentat și fără ocazii. Se joacă mult între cele două careuri. ACS Poli a avut ceva mai mult posesia balonului, dar doar ca element statistic.

33. Greab prinde lovitura de cap a lui Străuț după ”libera” gazdelor.

32. Prim cartonaș galben în tabăra oaspeților, pentru Crețu: fault asupra lui Novak.

Minutul 29. Curtean îl găsește pe Eric la 6 metri lateral stânga, șutând pe sub Straton. Cânu respinge în corner din fața liniei porții.

Minutul 26. Talonat de Bocșan, Sikorski a șutat de la 16 metri dar peste poartă.

24. Lovitură liberă, Curtean, dar Straton reține. Și fault în atac, la portar.

Minutul 22. Primă mare ocazie, pentru gazde. Lansat de Soljic, Novak profită de eroarea lui Trtovac și rămâne singur cu portarul dar trage în goalkeeper.

20. Frumoasă acțiune cu Popovici și Croitoru implicați dar ambii ezită să tragă la poartă.

Minutul 14. Prim cartonaș galben. Bocșan, pentru un fault asupra lui Sikorski. De la 20 de metri. Execută Eric peste zid, dar respinge Straton.

Maxim 250 de spectatori, cu indulgență.

Gazonul este alunecos.

ACS Poli începe și atacă în repriza I la poarta dinspre Complexul Studențesc. Gazdele în mov. Oaspeții, în alb-negru cu jambiere negre.

Inițial, jocul a fost programat sâmbătă. Apoi, mutat pentru această seară, de la ora 18. Apoi, devansat pentru 17,30, așa cum eram anunțați și în conferința de presă de ieri. S-a operat însă modificarea schimbării și s-a revenit între timp la ora 18. Anormalitatea a devenit normalitate în fotbalul românesc.

3 noutăți în 11-le de start al gazdelor față de deplasarea de sâmbătă la Târgu Mureș. Nu mai apar Scutaru, Bărbuț și Pedro Henrique. Titularizați, Bocșan, Neagu și Mailat. Gaz Metan are 4 noutăți la start față de victoria de duminică: Zaharia, Rugasevic, Danci și Eric, în locul lui Itoua, Buzean, Tahar și Buzic.

Foarte frig. 6 grade Celsius. Stă să plouă. A și picurat.

Nici o sută de spectatori.

ACS Poli: 25. Straton – 32. Străuț, 15. Bocșan, 23. Cânu, 3. Neagu – 18. Artean, 15. Soljic – 12. Mailat, 8. Croitoru – cpt., 22. Novak – 9. Popovici.

Rezerve: 33. Curileac – 13. Scutaru, 91. Pedro Henrique, 94. Haruț, 85. Drăghici, 26. Bîrnoi, 19. A. Ignea.

Gaz Metan: 1. Greab – 89. Crețu, 3. Trtovac, 16. Zaharia, 24. Rugasevic – 28. Danci, 94. Bic – 22. Munteanu, 10. Eric, 7. Curtean – 33. Sikorski.

Rezerve: 12. Pleșca – 80. Romeo, 5. Itoua, 6. Tahar, 2. Ciprian Petre, 27. Sabin Lupu, 21. Buziuc.

Bună seara de pe stadionul ”Dan Păltinișanu”!

*

Devansat cu două zile dat fiind disputarea sâmbătă pe arena ”Dan Păltinișanu” a returului din barajul de calificare în faza grupelor din viitoarea ediție 2017/8 în European Rugby Challenge Cup dintre Timișoara Saracens și Krasny Yar Krasnoyarsk, jocul ACS Poli – Gaz Metan Mediaș inaugurează astăzi de la ora 18 runda finală din turul întrecerii play-out în Liga 1.

Este primul din două meciuri consecutive de campionat pe teren propriu pentru timișoreni, următorul fiind programat luni 1 mai de la ora 17,30 cu FC Botoșani, la începutul returului în grupa a doua valorică, retur în care bănățenii vor mai juca pe rând la Voluntari, pe 5 mai, acasă cu CSM Poli Iași, la Chiajna, acasă cu Pandurii și cu ASA Târgu Mureș respectiv la Mediaș.

Vremea n-a fost deloc favorabilă în această săptămână și rămâne de văzut cum se va menține suprafața de joc după partida de fotbal din această după-amiază dar și cea de rugby programată peste alte nici 48 de ore, sâmbătă de la 14, însă gazonul a fost în general bun în acest început de an, în comparație cu starea sa la încheierea sezonului de toamnă.

Mai multe amănunte și declarații, în prefațarea de ieri a jocului, accesibilă apăsând titlul legăturii de culoare roșie de sub acest articol.

Partida transmisă aici în direct sub formă de comentariu LIVE TEXT este arbitrată de Marius Avram, asistat de Mircea Orbuleț, tot din București, și Nagy Miclos Istvan, din Cluj, rezervă fiind Horațiu Feșnic iar observator Corneliu Fecioru (București).

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 1 și etichetat cu , , , , . Salvează legătura permanentă.

Comentariile nu sunt permise.


Ultimele articole din categoria Fotbal: