LIVE TEXT. 2 cu 1: ACS Poli II – Voința Biled 0-0

Final, 0-0. Revenim cu declarații și imagini…

90. Lovitură liberă executată de Lazăr de la 25 metri lateral dreapta: bară transversală, la vinclu.

88. Iese Tomescu, intră Spânu.

83. Ivan, cartonaș galben.

Două cornere timișorene, rămase fără rezultat. Meciul trenează, pierzând din cursivitate.

70. Iese Duarte, intră Velcotă.

65. Iese Sabatino, intră Blaj.

61. Iese Blaga, intră Dobre.

58. Respingere cu capul a lui Bocșan, după cornerul de pe dreapta.

57. Execuția lui Bîrsanu din lovitură de colț, respingere Duarte cu capul. Și încă un corner…

54. Corner al Voinței rămas fără rezultat. Și alt corner pentru cei din Biled, după o centrare în careu.

53. Bîrnoi, cartonaș galben pentru henț la centrul terenului.

Trei înlocuiri la ACS Poli II: ies Niță, Bocșa și Sorescu, intră Bîrnoi, Livan și Mezin. La Voința, iese Nenițeanu și intră antrenorul-jucător Mihalache.

Pauză, 0-0 pe terenul 1.

42. Rus, cartonaș galben pentru simulare.

Unele proteste la deciziile arbitrului dar deciziile sunt corecte.

39. Rus, incursiune pe dreapta, centrând în fața porții, pentru Niță, care șterge balonul cu latul, trecând pe lângă bară, jos. Poate cea mai clară ocazie a reprizei.

33. Prim corner al Voinței. Execută Nenițeanu, respins, iar Bobu reia din afara careului mare, puțin pe lângă vinclu. ”Banca” oaspeților oftează.

Voința nu intră în careul gazdei, deși construiește binișor.

Un derby echilibrat, cu două șuturi ale lui Duarte, din afara careului, în minutele 23 și 29, prinse de portarul Bogdan.

Remarcabilă dârzenia cu care se dispută fiecare fază: timișorenii țin să urce pe primul loc iar Voința să-și conserve șefia.

14. Duarte, angajat în adâncime de Niță, este bine anticipat și întâmpinat de Bogdan.

Ușoară dominare a gazdelor în albastru, cu contraatacuri ale Voinței.

9. Rus, centrare, iar Duarte, de la 8 metri, central, reia în stâlpul din stânga al porții lui Bogdan.

Timp bun pentru fotbal, totuși rece și cu adieri de vânt.

Rus și Duarte, primă pasă la lovitura de începere.

Joc început cu o întârziere de 8 minute. Portarul Haidău și-a înlocuit tricoul, din negru în gri-alb. Voința joacă în negru.

Circa 60 de spectatori pe terenul I din Complexul Dan Păltinișanu. Și întreaga conducere a alb-negrilor.

ACS Poli II (în albastru-alb-albastru): 12. Darius Haidău – cpt. / 2. Radu Motreanu, 5. Harald Fridrich, 15. Cristian Bocșan, 9. Patrik Niță, 8. Alexandru Lazăr, 13. Omar Yazjy, 14. Eduard Bocșa, 18. Rodirlei Ascencao Duarte, 10. Deian Sorescu, 11. Răzvan Rus.

Rezerve: 1. Angelo Montenegro / 3. Octavian Popescu, 7. Andrei Mezin, 6. Cosmin Bîrnoi, 16. Sebastian Velcotă, 17. Mădălin Livan.

AS FC Voința Biled: 12. Nicu Bogdan / 18. Andrei Blaga, 3. Alexandru Marincu, 4. Gabriel Drăguș – cpt., 5. Cristian Bobu, 6. Alexandru Vlaic, 7. Andrei Nenițeanu, 8. Claudiu Bîrsanu, 9. Adrian Sabatino, 10. Flavius Tomescu, 16. Denis Răducanu.

Rezerve: 1. Iulian Drăguți / 11. Cornel Mihalache, 17. Florin Dobre, 13. Viorel Blaj, 2. Adrian Scrob, 15. Cătălin Spînu.

Antrenori, Cristian Contescu, la ACS Poli II, și Cornel Mihalache.

Arbitri: Eugen Gheorghioiu / Raul Ghiciulescu, Horațiu Lotrean. Observatori: Nicolae Grigorescu și Ionel Bolog.

Au cele mai multe goluri marcate. Dar și cele mai puține primite. Au de departe și cele mai multe puncte, cu 15/16 avans față de ultima ocupantă a podiumului. Și n-au pierdut încă în acest campionat cu oricare dintre celelalte 13 competitoare.

Referirea este la gazda ACS Poli II, ”satelit” al liderului din B2, și AS FC Voința Biled, lider cu un punct avans al Seriei a II-a în Campionatul Județean Timiș. Care își derulează în acest weekend etapa a 19-a, din 30 ale stagiunii, rundă din care Sporttim transmite în direct, în format LIVE TEXT, duminică de la ora 11, derby-ul acestor prime două clasate, urmând a reveni apoi în timp util cu imagini și declarații.

Sporttim și-a făurit un bun obicei din a se strădui pe cât posibil să găsească timp și un colțișor de pagină pentru fiecare practicant al sportului competițional și chiar nu numai din zona noastră, de la baschetbaliștii câștigând trofee prin țară și până la eleva învățând badminton în curtea școlii, iar în această strategie încearcă totodată și să acorde mai multă atenție unora dintre evenimentele care altfel ar fi cel mult menționate în trecere.

ACS Poli II, 3-0 duminica trecută cu Ghiladul

ACS Poli II, 3-0 duminica trecută cu Ghiladul

 

Categorie în care ar putea intra, la ”și altele”, partida de liga a V-a dintre ACS Poli II și Voința Biled, oferită însă la rang de joc difuzat în direct sub formă de comentariu text, la amiaza de Florii. Este runda a patra a returului iar acest duel ar putea limpezi în oarecare măsură, sau nu, lupta pentru promovarea în Divizia D Timiș din Seria a II-a. Și în celelalte grupe sunt perechi destul de strâns lipite la vârf, Variaș – Periam în prima și Giarmata Vii – Vulturii II în cea de-a treia, acestea din urmă chiar întâlnindu-se după-amiază, de la ora 17.

Sporttim se concentrează pe partida din Complexul ”Dan Păltinișanu”, pomenită chiar și de Dan Alexa, antrenor principal al prim-divizionarei, în conferința de presă de joi de la ora 13, precedând întâlnirea lui ACS Poli cu sătmărenii Olimpiei. Și într-adevăr, acest meci acasă poate fi pentru ”satelitul” alb-negru tocmai hopul ce l-ar despărți de o navigare întinsă spre promovarea în liga a IV-a.

Timișorenii nu sunt încântați că trebuie să se distribuie pe două fronturi, duminică de la ora 12 și cu juniorii A sub Cetatea deveană, dar asemenea provocări fac duelul și mai interesant pentru neutri.

Voința Biled: campioană de toamnă în ”Județ”, Seria a II-a

Voința Biled: campioană de toamnă în ”Județ”, Seria a II-a

 

 

Cert e că Voința Biled este absolut de admirat pentru reușita de a fi rămas neîntrerupt lider al seriei încă din prima etapă a sezonului, pe parcurs desprinzându-se la două puncte de ACS Poli II, când aceasta a remizat 2-2 la Ghilad, pe 31 august, iar apoi chiar la 5 diferență, după derby-ul direct din tur, 1-0 pe 7 septembrie. Acele cinci puncte s-au conservat până în 25 octombrie, când Voința încheia în premieră fără toate cele 3 puncte în traistă, 1-1 la Banloc, iar diferența s-a redus drastic la numai o lungime de barcă în urmă cu două săptămâni, când liderul a mai remizat, alb, și la Ghilad, acolo unde se încurca în august și ACS Poli II.

De fapt, în retur, alb-negrii par a fi mărit strocul, 3 3 0 0 20-0 9 puncte, pe când prima clasată s-a arătat a fi ceva mai periclitată: 3 2 1 0 8-1 7 puncte.

La câte remize s-au înregistrat în această serie, doar 16, adică sub una pe etapă, și la câte goluri au înscris cele două fruntașe, 134 laolaltă în 34 de apariții, adică în medie circa 4 pe meci, s-ar putea estima că egalul nu prea figurează în calculele aspirantelor, iar cu această ocazie mai deloc în cele ale gazdelor, surâzând în schimb vizitatoarei.

Care vine după un 5-1 (3-0) cu Millenium II Giarmata II, depășită prin golurile lui Adrian Sabatino, 3 la număr, Cristian Bobu și Alexandru Vlaic, pe când Răzvan Leucă a răspuns din 11 metri.

În schimb, echipa a doua a secund-divizionarei, ACS Poli II, a dispus tocmai de cei care remizau cu o săptămână înainte cu liderul, 0-0, dar care smulgeau și unicul draw de până acum ”satelitului”, 2-2, și anume Unirea Ghilad. Tinerii junior pregătiţi de Cristian Contescu au obţinut duminica trecută de la ora 11 o victorie meritată, cu 3-0 (1-0), și chiar mai clară decât o arată scorul, după ce au ratat nepermis de mult. Pe lângă cele trei goluri, alb-negrii au trimis de tot atâtea ori mingea în bară, prin Popescu, în minutul 36, Velcotă (61) şi Lazăr (69). Iar puncheri au fost Bîrnoi (29), cu un şut de la 18 metri, Niţă (73), cu un şut superb de la 18 metri, sub transversală, şi Golda (89), la un schimb de pase cu Velcotă, în careu.

Antrenorul Cristian Contescu a folosit în weekend-ul trecut următorii jucători: Darius Haidău (min. 84, Angelo Montenegro) – Radu Motreanu, Omar Yazjy, Cristian Bocşan, Lucian Oprea, Cosmin Bîrnoi (min. 70, Alexandru Lazăr), Vlad Nicoară (min. 75, Alexandru Maria), Patrik Niţă, Remus Chipirliu (min. 46, Sebastian Velcotă) și Octavian Popescu, pe bancă rămânând Alexandru Lazăr II, Igor Jivcovici şi Robert Lică.

Și iată cum consemna în tur Sporttim victoria la limită a liderului, în derby-ul deja de podium… ”Voinţa Biled – ACS Poli II 1-0. Unicul gol a fost marcat de Răducanu în minutul 75, din 11 metri. La acest meci au fost prezenţi cei din stafful lui ACS Poli, clubul din liga a II-a, Ioan Timofte, Dan Alexa şi Petre Ţurcaş, care i-au urmărit pe tinerii juniori. Cu această victorie, cei de la Voința rămân lideri fără înfrângere”.

Iar fără înfrângere au rămas și până acum, caz unic în actualul sezon al ligii a V-a, după ce clubul fondat în 1972 și care în urmă cu 6 ani promova din ”Promoţie” se cam luptase din greu în ultimii ani să se tot salveze de la retrogradare…

Ce va fi, aici, lăsându-vă în compania spuselor lui Alexa despre meciul locurilor 2 și 1… ”E important pentru noi, căci obiectivul este foarte clar, promovarea, deoarece este foarte important să avem o echipă într-un eșalon superior. S-a legat parteneriatul cu Mamma Mia dar e important să avem și echipă de Liga 4, de Liga 3, pentru că sunt sportivi talentați, care n-au însă posibilitatea să joace, iar Liga 5 nu este totuși un mediu propice să crească. În primul rând vor fi trimiși la echipa a II-a cei care nu vor face parte din lotul cu Olimpia și cei care vor fi pe bancă sâmbătă la liga a II-a, dacă nu evoluează”.

Și de notat că ulterior, etapa a XX-a se va disputa exclusiv sâmbătă 11 aprilie, în Ajunul Paștilor, așadar nu și duminica.

 

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Judeţ și etichetat cu , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


cinci + = 9

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: