LIVE TEXT. Liga 2, pe Electrica. ACS Poli – Metaloglobus București 1-0 (0-0): Bădăuță 50 – 11 metri. Frîncu, cap bară 83. Răchită, 3 schimbări la start

ACS Poli urcă pe locul 18 cu a doua victorie consecutivă acasă și după 4 jocuri la rând fără înfrângere. Serie pozitivă record pentru timișoreni în 2018/9. Este și pentru a patra oară în ultimele 7 apariții pe acest teren ca bănățenii să nu primească gol. Elevii lui Răchită i-au administrat lui FC Metaloglobus primul eșec în sezonul de primăvară: 1-0. Mare bucurie pentru gazde, împărtășită cu fanii din tribună. În schimb Herea conduce corul protestelor vizitatorilor în jurul arbitrilor și e liniștit de… Poliția Locală.

Patru minute de prelungiri.

86. Oprea în locul lui Bădăuță. Aplaudat de cei peste 100 de spectatori din tribuna I.

84. Dinu Moldovan, cartonaș galben. Tragere de timp.

83. Lungu centrează în careu iar Frîncu reia cu capul. Bară. În dreapta lui Moldovan.

82. Sota Mino în locul lui Plămadă.

Galeria polistă cântă și bate toba. Pe fondul dominării bucureștenilor, în căutarea egalării. 

78. Bilia, în locul lui Chemin.

75. Ghenovici, în locul lui Ionescu.

ACS Poli, posesia mai lungă. Atacă mai mult.

68. Ovidiu Herea, ”liberă” de la 17 metri. Portarul boxează în extremis în corner. Un fundaș respinge și acest balon…

65. Manolache șutează de la 14 metri lateral stânga la colțul lung. Puțin pe lângă bară.

60. Golda în locul lui Buzan. La prima sa atingere, putea înscrie. Aruncare de la margine a lui Chemin. Până la Codrea. Centrare. Golda reia cu capul sub transversală. Portarul deturnează în corner.

58. Prima schimbare. Vlad în locul lui Potecea.

Bădăuță deschidea scorul tot din penalty și în urmă cu două etape, aici, cu CS Balotești. În minutul 19. A mai marcat și la debutul său pentru ACS, egalând în minutul 80 tot pe ”Electrica”, împotriva Luceafărului.

Jocul, mai deschis. 

55. Moldovan reține un alt atac bucureștean și declanșează contraatacul, spre Sorel Chemin. Negotei, de la ”albaștri”, respinge în margine.

53. Dinu Moldovan, faultat în propriul careu. ”Liberă” solicitată de banca gazdelor. Centralul acorda oricum lovitura liberă. Accidentat și jucătorul bucureștenilor, Caramalău, care l-a accidentat pe portar.

51. ACS Poli, la un pas de 2-0. Atac pe dreapta. Țîgîrlaș. Intrat în careu, centrează pe jos de la 15 metri. Florin Plămadă, la un pas de autogol, pe respingere. Corner. Respins de Ionescu. Până la Chemin. Tentativă de recentrare. O face același Țîgîrlaș. În spatele porții. 

50. Din corner, lovitură de la 11 metri. Henț în careu al lui Frîncu. Bădăuță, la minge. 1-0 ACS Poli.

49. Negotei respinge în corner centrarea lui Țîgîrlaș, servit pe flanc de Codrea.

47. ACS Poli, fault în atac, în preajma careului advers.

Dacă învinge și cu 1-0, ACS Poli urcă pe locul 18. Vom vedea. 

Pauză, 0-0. Pentru a doua oară 0-0 la pauză pe ”Electrica” în 2019, precum în jocul cu Ripensia. Atunci se încheia 1-0. Tot un scor alb după primele 45 de minute se mai înregistra aici și cu Petrolul respectiv Daco-Getica. Ploieștenii aveau să învingă cu 0-1, de pe punctul cu var, cu bucureștenii așa se și încheia: 0-0. Astăzi, un alt duel Timișoara – București.

43. Altă fază fierbinte la poarta polistă. Sidorenco cade la centrul terenului. Vîlceanu speculează, pleacă spre poartă cu mingea la picior. Intră în careu. Șut de la 14 metri, pe jos, pe lângă stâlpul din stânga.

37. Cea mai mare ocazie a jocului. Prin șeptarul Potecea. Pe o nesincronizare a apărării timișorene. Portarul Moldovan și fundașii se invită reciproc la minge. Potecea profită, speculează și e în poziție de gol. Șutează de la 11 metri, însă puțin pe lângă bară.

35. Ionescu, cartonaș galben. Fault asupra lui Bădăuță, la 28 de metri, perpendicular pe buturi. Bădăuță scăpa spre poartă. Olteanu șutează dar pe lângă bară.

33. Negotei, lovitură liberă de la 33 de metri lateral dreapta. Balon respins.

30. Sidorenco, luat cu fulgi cu tot de Potecea, lângă arbitrul de rezervă. Moldoveanul ajunge în afara terenului de joc. Potecea scapă de cartonașul galben.

Nivelul jocului, slab. E greu pentru secund divizionarele românești să facă față regimului săptămânal cu etapă intermediară. S-a văzut deja până acum în runda în curs și în privința lui ASC Daco-Getica și CS Balotești, formații din a doua jumătate a ierarhiei, pierzătoare la 4 goluri diferență. 

26. Dinu Moldovan iese târziu dar prinde mingea în preajma liniei careului mare. În fața lui Potecea. 

Laszlo Balint trimite 3 jucători la încălzire la mijlocul reprizei I, pe Vlad, Ghenovici și asiaticul Sota Mino. Și ACS Poli îi trimite pe Bilia și Oprea.

Joc în general echilibrat, cu un plus pentru ACS Poli.

20. ACS Poli, lovitură liberă de la aproape 40 de metri. Balon respins.

Minutul 18. Prim corner pentru oaspeți. Mingea iese pe partea opusă. Vizitatorii solicită încă un corner. Asistentul explică faptul că Moldovan n-a atins balonul.

14. Buzan, tot pe stânga. Excelentă pasă spre centru, lui Bădăuță. Care șutează cu latul plasat, dar portarul prinde.

13. Chemin, corner. Portarul prinde.

12. Buzan acționează pe stânga și intră în careu. Șutează cu latul de la 14 metri, la colțul scurt. Minge deturnată de portar în corner.

Minutul 6. Buzan, faultat. Lovitură liberă de la 18 metri, central. Bădăuță, aproape de balon. Peste transversală.

Circa 70 de spectatori în tribuna acoperită, peste 20 în cealaltă tribună. Șase fani cu tobă.

Minutul 3. Sorel Chemin, lovitură liberă de la 25 de metri, lateral stânga, din preajma liniei de margine. Balon respins.

ACS Poli începe, Bădăuță îi pasează lui Chemin. Atacă în repriza I spre mini-hotel.

Țîgîrlaș revine după o etapă în primul unsprezece, Codrea după 3 runde iar Sorel Chemin este titularizat în premieră. Trei noutăți în formula de start față de 11-le aliniat sâmbătă în Gorj. În schimb Bilia și Munteanu sunt rezerve iar Calugher suspendat. 

Teren bun.

Echipele…

ACS Poli: Dinu Moldovan – 2. Igor Țîgîrlaș, 17. Lorenzo Paramatti – cpt., 15. Sergio Uyi, 22. Vlad Olteanu, 20. Antonio Manolache, 8. Dorin Codrea, 19. Lucian Buzan, 23. Sorel Chemin, 13. Alexandru Bădăuță, 9. Eugeniu Sidorenco.

Rezerve: 33. Răzvan Began – 3. Dănuț Bilia, 11. Denis Golda, 4. Alin Ghidurea, 6. Dănuț Munteanu, 14. Lucian Oprea, 99. Giani Stere.

FC Metaloglobus: 1. Robert Geantă – 5. Dragoș Frîncu, 23. Raul Negotei, 24. Florin Plămadă, 4. George Caramalău, 6. Andrei Lungu, 17. Andrei Ionescu, 10. Claudiu Herea, 29. Robert Vîlceanu, 7. Alex Potecea, 11. Ovidiu Herea – cpt.

Rezerve: 30. Florin Iacob – 19. Robert Riza, 8. Valentin Ghenovici, 16. Mihai Vlad, 14. Sota Mino, 18. Ștefan Niculae, 13. Andrei Sava.

*

Două dintre cele 5 secund divizionare cu o medie subunitară a golurilor marcate pe meci în primele 28 de runde ale Ligii 2 joacă miercuri de la ora 15 pe ”Electrica” în cel de-al doilea meci al zilei în etapa intermediară, duelul Timișoara – București opunând penultimei clasate ACS Poli o formație care în cele 7 apariții din sezonul de primăvară a urcat 6 poziții, de pe un loc de retrogradare, pe 10. Iar FC Metaloglobus a izbutit să adune 34 de puncte cu cele numai 26 de goluri înscrise, față de cele doar 19 puncte adunate de ”violeți” cu 25 de goluri marcate.

Ce va fi în runda a XXIX-a din Liga 2 lângă Gara de Est a Timișoarei, și aici, în comentariu text în direct al celui de-al 12-lea meci organizat de ACS Poli pe terenul ”Electrica”, în ordinea cronologică 1-1 (1-1) cu Pandurii, 1-3 (1-0) cu Chindia, 1-2 (1-0) cu ASU Politehnica, 1-2 (1-0) cu Aerostar, 0-1 (0-0) cu Petrolul, 0-0 cu Daco-Getica București, 3-0 (2-0) cu Farul – toate în sezonul de toamnă, respectiv 1-0 (0-0) cu Ripensia, 1-1 (0-1) cu Luceafărul Oradea, 1-3 (0-1) cu liderul campionatului, Academica Clinceni, și 3-1 (1-1) cu CS Balotești.

Iar două dintre aceste apariții au fost în etape intermediare, în prima dintre acestea timișorenii cedând târgoviștenilor după ce îi conduceau la pauză cu 1-0 prin golul lui Stere din minutul 9, la chiar prima apariție a bănățenilor în urma jocului tur de la Metaloglobus, pierdut atunci cu 1-0 printr-un gol primit în minutul 71. Apoi, în cea de-a doua, la finele turului, au remizat alb cu cealaltă formație bucureșteană, ASC Daco-Getica. Autoare a unei alte remize pe Bega tocmai la finele săptămânii trecute, pe ”Dan Păltinișanu”, 1-1 la ASU Politehnica. 

De fapt, nici Metaloglobus nu s-a înclinat în actuala ediție a Ligii 2 în Timișoara, tranșând tot pe ”Dan Păltinișanu” printr-un penalty transformat în minutul 77 ieșirea la Ripensia, cu 0-1. Iar bucureștenii, pe-atunci în calitate de nou-promovați, s-au mai impus la zero în capitala Banatului și pe ”Știința”, 0-2 (0-1) în etapa a patra a campaniei anterioare, prin goluri înscrise celor de la ASU Politehnica în minutele 44 și 90. Pe de altă parte, și o înfrângere pe Bega în sezonul de toamnă al aceleiași ediții 2017-2018, în runda a opta, 4-1 (2-0) pentru Ripensia în ”Ciarda Roșie”.

Cu alte cuvinte, ”Electrica” este a patra arenă timișoreană pe care FC Metaloglobus pășește din august 2017 încoace, multe schimbându-se însă în tabăra bucureșteană odată cu preluarea în iarnă a băncii tehnice de către antrenorul principal Laszlo Balint. Iar revirimentul este vizibil, trupa din capitală rămânând invincibilă în 2019, la acest capitol numai alături de liderul Academica Clinceni, cu un bilanț notabil în dreptul celor care au urcat 6 trepte ierarhice: 7 3 4 0 10-6 13 puncte.

Numai 4 puncte îi despart însă pe bucureșteni de a 16-a clasată, concitadina Daco-Getica, de pe primul loc de retrogradare, așa încât disputa de pe ”Electrica” este la fel de importantă și pentru vizitatori, chit că timișorenii joacă și de astă dată cu Sabia lui Damocles deasupra capului. Căci orice altceva decât victoria le-ar eroda și mai mult micile șanse de supraviețuire în Liga 2, iar o înfrângere ar echivala cu pulverizarea oricăror cât de mici năzuințe de salvare…

Implicit, este imperios necesar pentru elevii lui Valeriu Răchită să etaleze și cartea atacului, însă eficiența ofensivă a penultimei clasate continuă să fie în suferință, deși ACS Poli a izbutit în noul an să atingă o normă supraunitară a golurilor înscrise, 8 în 7 runde, față de cele numai 17 în primele 21 de etape din toamnă. Totalul de 25 este însă al treilea cel mai modest al eșalonului, la egalitate la acest capitol cu CS Balotești, pe când ”lanterna roșie” Dacia Unirea Brăila a scuturat plasa adversă de 24 de ori iar codașa nișei, ASU Politehnica, în 23 de cazuri. Însă nici FC Metaloglobus nu stă pe roze, cu 26 în cont.

Așadar, un meci oare cu goluri foarte puține? Cert este însă că bucureștenii n-au mai pierdut de peste 4 luni, din 8 decembrie 2018, într-o deplasare cu o căruță de goluri încasate, 9-1 pentru nou-promovata Aerostar Bacău.  

Și nu este unicul joc al săptămânii pentru periclitații de pe Bega, care vor evolua și duminică de la prânz la Târgoviște, în fieful Chindiei, și aceasta joi de la 17:30 în Timișoara, în ”Ciarda Roșie”, contra Ripensiei, meci pe care fără doar și poate Răchită îl va urmări pe viu. Ulterior ieșirii în Dâmbovița, primirea Energeticianului pe Electrica și deplasarea loco la ASU Politehnica. 

Și cu mențiunea că etapa a început deja marți cu ASC Daco-Getica – U Cluj 2-6 în capitală, continuând miercuri de la 12 cu Academica – CS Balotești, duel ilfovean în urma căruia, în cazul unui succes, liderul din Clinceni s-ar distanța temporar la 7 puncte în fruntea ierarhiei. Iar în funcție de rezultatele din Ilfov și de pe ”Electrica”, la ”1” pe linie, ACS Poli ar avea șansa să urce pentru prima oară după peste o jumătate de ani, de la mijloc de septembrie și după nu mai puțin de 22 de runde, pe locul 18.

Bilanțul acasă în 2018/9 nu-i surâde însă penultimei clasate, jumătate din meciurile găzduite fiind pierdute: 14 3 4 7 16-21 13 puncte. Iar U Cluj, FC Argeș și CS Mioveni o vor mai vizita până la final, și în urma sosirii celor din Petroșani. 

Arbitrează Sergiu Popa din Aiud, asistat de clujeanul Cîmpeanu și arădeanul Casian Băla, rezervă fiind târg-mureșeanul Ștef iar observatori Petrean (Hunedoara) și Corocan (Reșița).

Meciurile etapei intermediare, programul celei următoare și clasamentul, pe coloana dreaptă.

 

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 2 și etichetat cu , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


5 + cinci =

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: