LIVE TEXT. 3 noutăți față de Slatina: Petre, titular în premieră în acest campionat. ACS Poli – Olimpia 3-0 (1-0): Pedro Henrique 12 pen, Elek 64, Bărbuț 78

ACS Poli învinge cu 3-0 la debutul în play-off. Este rezultatul favorit al ”negrilor”: al șaselea în acest campionat, cu tot cu triumful de la Câmpina, între timp retrasă…

90. Cartonaș galben pentru Nicaș, în urma bruscării lui Doman, la centrul terenului.

Olimpia n-a mai contat deloc după primirea celui de-al doilea gol, ajungând întâmplător să-și mai creeze acum, pe final, o ocazie…

85. Neagu, șut-centrare de pe stânga, periculos. Aproape să intre sub transversală.

81. Iese Bărbuț, intră Nanu.

Așadar din nou 3-0 cu Olimpia, ca și în tur. Atunci se marcau golurile în minutele 17, 46 și 67: Boldea, Pedro Henrique și Bărbuț. Acum, în minutele 12, 64 și 78: Pedro Henrique, Elek și Bărbuț.

Doman, foarte activ de la intrarea sa în joc. 

78. Scapă ACS Poli trei contra unu… 3-0, Bărbuț, din pasa lui Elek, servit inițial de Doman.

73. După incursiunea superbă a lui Neagu, pe stânga, Bărbuț își face balonul de șut dar fentează și șutul e blocat, devierea ajungând la Keita: mult peste.

71. Ultimă schimbare la CS Olimpia: iese Rus, intră Dulca.

70. Doman, reluare pe poartă din foarfecă, după serviciul lui Bărbuț.

66. Mare ocazie de 3-0. Doman, lansat pe dreapta, șutează în diagonală cum intră în careu, portarul respingând în extremis în corner, deși balonul mușcase și gazonul.

La debutul său ca titular și pe teren propriu, Elek reușește și al treilea gol în ultimele două etape.

64: 2-0, Elek, șut de la 18 metri, central, în dreapta portarului, după respingerea loviturii libere executată de Doman. Elek, șut pe jos.

63. Cartonaș galben în tabăra Olimpiei, pentru un fault la 18 metri, aproape de colțul careului mare.

62. Iese Pedro Henrique, intră Doman.

59. Iese Faur, intră Feier.

54. Cartonaș galben: Lukacs, pentru un fault destul de dur asupra lui Keita.

52. Cartonaș galben pentru Petre. Sălăgeanu, peste bară din lovitură liberă.

47. Lovitură liberă pe stânga, centrare Keita pentru Henrique: cap peste poartă.

Schimbare la pauză: iese Boldea, intră Poparadu. La Olimpia, intră Lukacs în locul lui Bujor.

:::

Pauză, 1-0. După 4 meciuri la rând acasă cu 0-0 la pauză, contra Mioveniului, Vâlcei, Reșiței și Șoimilor Pâncota, un 1-0: din penalty. Ultima oară când ACS Poli conducea la pauză pe teren propriu, 2-0 cu FC Olt…

44. Pap respinge în corner șutul frumos al lui Bujor, de la 16 metri.

41. Trei incursiuni timișorene pe dreapta: Bărbuț nu-l găsește la prima pe Pedro Henrique. La cea de-a doua, cade în contact cu fundașul advers, fără a se dicta penalty. Iar la cea de-a treia pătrunde Elek, centrează, iar Pedro Henrique reia cu capul peste poartă.

40. Boldea, șut de la 20 metri, în brațele portarului.

39. Faur, cartonaș galben.

34. Sălăgeanu, găsit în interiorul careului, șutează de la 15 metri în diagonală, pe lângă poartă.

32. Ovidiu Petre recuperează și îl lansează pe Bărbuț, care șutează alături.

30. Recuperare Bărbuț, pătrundere în careu și așezare pentru Boldea, care se dezechilibrează. Dacă balonul ar fi ajuns la Pedro Henrique, plasat ideal, ar fi fost cel mai probabil 2-0.

25. Prim șut la poartă al Olimpiei, dar mult peste bară. Autor, Onicaș.

20. Cartonaș galben, adresat lui Bărbuț, pentru proteste. S-a acordat fault, împotriva lui.

ACS Poli deține controlul, fără ca Olimpia să fi expediat vreun șut pe poartă. Jocul trenează, ritmul scăzând. Pase la… pas.

15. Elek ochește plasa la recentrarea pe jos a lui Belu, în urma unui corner. Dar… ofsaid! Cel mai probabil semnalizarea îl viza pe Pedro Henrique, căci Elek venea din linia a II-a, înscriind un gol invalidat.

12. Pedro Henrique, 1-0, din lovitură de la 11 metri, pe jos, în dreapta. De notat că brazilianul se repliază pe suprafețe mari la atacurile Olimpiei.

Minutul 11. Penalty pentru ACS Poli! Belu, faultat de portar în careu, la o lovitură liberă executată de Keita, de pe dreapta, de unde l-a lansat. Belu, intrat în careu, a fost ”cosit” la 8 metri.

8. Lovitură liberă periculoasă a Olimpiei, de pe dreapta, dar centrare nevalorificată.

6. Boldea, de la 12 metri, central, exact în brațele portarului.

Iar apropo de absențe, în play-off suspendările survin la două cartonașe galbene.

Keita primește îngrijiri medicale la față. Nu va fi însă înlocuit.

Doman și Nanu sunt rezervele cu profilul cel mai ofensiv dintre cei aflați pe bancă. Echipa lui Alexa, cu destule absențe, și se vede. De partea cealaltă, Olimpia a abordat jocul în 4-4-2.

Minutul 2. Centrare Belu de pe dreapta, respingere a portarului din fața lui Elek.

Începe ACS Poli, atacând spre Peluza Sud. Melinte cu Cânu, fundași centrali, iar Petre închizător. Henrique, ușor pe stânga, în spatele său cu Boldea, iar Elek – vârf împins.

Un moment de reculegere în memoria reputatului arbitru internațional Nicolae Rainea, trecut în neființă săptămâna aceasta.

Sunt enumerați protagoniștii, la stația de amplificare a stadionului, asurzind pur și simplu restrânsa asistență. Se aude, oameni buni, așa încât ar trebui diminuat volumul. Este hilară și ridicolă situația, contrastul între decibelii stației de amplificare și ”muțenia” arenei cu foarte puțini spectatori fiind mult, mult prea mare. De parcă ar avea de acoperit tumultul tribunelor pline… Chiar nu realizează organizatorii întâlnirii că ar fi de micșorat puțin sonorul!?!

Între cei nici 200 de spectatori, și 6 suporteri ai vizitatorilor, CS Olimpia.

ACS Poli, în negru, cu jambiere alb-negre. Olimpia, în tricouri galbene, cu șorturi și jambiere albastre.

În acest an, Petre intra la pauză la Satu Mare, în locul lui Trandu, și în minutul 60 la Slatina, în locul lui Keita. Debut așadar acasă în 2015…

Nu mai figurează Poparadu, Ovidiu Petre fiind titularizat în premieră în acest campionat de B2. Și căpitan. 

Reintră așadar Neagu ca fundaș stânga, după ce a absentat la Slatina, suspendat, precum și Pedro Henrique, a doua oară partener în avanposturi cu Elek, aidoma deplasării la Satu Mare.

Momentan, nici o sută de spectatori pe ”Dan Păltinișanu”…

ACS Poli Timișoara: 29. Pap / 7. Belu, 23. Cânu, 26. Melinte, 3. Neagu / 25. Bărbuț, 27. Keita, 8. Petre – cpt., 16. Boldea / 14. Elek, 30. Pedro Henrique.

Rezerve: 12. Haidău / 15. Bocșan, 21. Trandu, 11. Nanu, 10. Lazăr, 5. Poparadu, 55. Doman.

Olimpia: 89. Șuta / 22. Nicaș, 24. Onicaș, 23. Sălăgeanu, 17. Muntean, 77. Romario Rus, 18. Villand, 93. Faur, 7. Bujor, 20. Heil, 3. Iuhasz – cpt.

Rezerve: 1. Anca-Trip, 9. Feier, 16. Svarczkopf, 15. Lukacs, 8. Dulca, 29. Mărkuș, 59. Selagea.

*

Aici, în transmisiune în direct LIVE TEXT, sâmbătă de la ora 11, debutul liderului ACS Poli în faza play-off din B2, prima la care participă, după ce în urmă cu două primăveri promova direct în Liga 1, la finele returului eșalonului secund, de pe locul 2.

Gabriel Cânu, al doilea marcator acasă al ”negrilor”, cu 3, aici contra lui Alex Boștină, în etapa a X-a, în 18 octombrie: 3-0 (1-0)

Gabriel Cânu, al doilea marcator acasă al ”negrilor”, cu 3, aici contra lui Alex Boștină, în etapa a X-a, în 18 octombrie: 3-0 (1-0)

 

 

Alb-negrii neînvinși acasă în acest sezon vor debuta în play-off contra ultimei clasate în ierarhia locurilor 1-6, CS Olimpia Satu Mare, ca primă apariție dintre cele 10 ale timișorenilor în această fază a întrecerii având drept miză promovarea de pe locul 1 în Liga 1.

Bănățenii au dispus de două ori la zero de galben-albaștri pe ”Dan Păltinișanu” în actualul sezon, o dată în tur, prin reușitele lui Boldea, Henrique și Bărbuț, din minutele 17, 46 și 67, cu 3-0, iar apoi în pregătirile de iarnă, mai exact cu o săptămână înaintea reluării returului de către sătmăreni: 1-0. Mai mult, de-atunci s-a mai consemnat și un 0-0 între cele două grupări, în retur, în nord-vest, pe 18 martie, adică în urmă cu puțin peste două săptămâni.

Ulterior, timișorenii vor avea de jucat în turul fazei play-off, în ordinea crescătoare a locurilor din clasament, cu celelalte grupări calificate în 1-6, începând cu deplasarea din Vinerea Mare, 10 aprilie, de la ora 19, la Mioveni.

Până atunci, de urmărit cum va demara în 1-6 un lider care a rotunjit acasă un palmares tur-retur 9 8 1 0 17-1 25 de puncte, un singur meci găzduind însă până la ora actuală în 2015, cel cu Șoimii Pâncota, adjudecat cu greu, cu 1-0.

Dintre jucătorii utilizați de Dan Alexa în noul an, doar căpitanul Scutaru și colegul său din centrul defensivei, Cânu, sunt integraliști, Belu fiind la rândul său titularizat de 4 ori, dar înlocuit în prima parte a deplasării la Satu Mare, iar Boldea, cu Elek respectiv Doman, chiar de două ori, în ultimele două confruntări. Alexa, ajutat de Benga și Vlaicu, a titularizat în cele 4 întâlniri oficiale din 2015 un număr de 17 componenți, pe când Petre și Doman, de câte două ori, respectiv Nanu și Duarte – o dată, au apărut doar ca rezerve.

Îngrijorătoare rămâne și în continuare ineficacitatea alb-negrilor, cu doar 4 goluri marcate în ultimele 4 jocuri, dintre care unul singur acasă, golgheter pe teren propriu fiind brazilianul Pedro Henrique, cu 4 reușite, urmat de Cânu cu 3, Belu 2 – 1x11m, Trandu 2, Bărbuț, Popovici, Boldea, Popescu, Nanu și Scutaru. Așadar fundașii au înscris peste o treime din reușitele pe ”Dan Păltinișanu” ale retrogradatei din Liga 1!

N-ar fi însă exclus ca listei să i se adauge și Elek, autor a două goluri sâmbăta trecută la Slatina, și care n-a debutat încă în calitate de titular pe ”Dan Păltinișanu”, ci în deplasare la Satu Mare. Unde partener ofensiv în toate cele 90 de minute i-a fost Henrique, care se reînscrie cu această ocazie pentru selecție, după o suspendare, într-un grup mai larg de reveniri între convocabilii lui Dan Alexa.

Nu va face însă parte din planurile antrenorului și Vlad Dragomir, juniorul B care era convocat pentru deplasarea la Slatina și ar fi fost și pentru meciul de sâmbătă de la ora 11, doar că talentatul mijlocaș nu s-a prezentat la autocarul cu destinația Valea Oltului, invocând motive personale care au constat de fapt într-o descindere neautorizată de club și în plin sezon competițional la Londra, întru discutarea unei eventuale treceri la prim-divizionara engleză Arsenal, opțiune inoportun aleasă ca moment și total lipsită de considerație față de clubul la care activează și colectivul în care își desfășoară activitatea. Cu o consemnare pe marginea acestui subiect vom reveni la momentul potrivit, deocamdată fiind de urmărit și reacția Consiliului Director, așteptată în cadrul întrunirii de săptămâna viitoare, până atunci internaționalul de juniori pregătindu-se în rând cu colegii săi din ”pepinieră”, pentru a simți mai exact, dacă uitase deja care-cumva, cam cât ar trebui să-i fie de fapt lungul nasului, mai ales la o asemenea fragedă vârstă, într-o foarte binevenită readucere cu picioarele pe pământ. Dar cel mai probabil că sfătuitorii săi intimi tind a-l influența prin a pune căruța în fața boilor. În fine…

Până la ora jocului, iată câteva ceva despre vizitatoarea Olimpia și prin spusele lui Dan Alexa în întâlnirea de ieri cu presa

Dar iată și ultima formulă a alb-negrilor, sâmbăta trecută, într-un 2-2 (1-1) la Slatina: Pap – Belu, Cânu, Scutaru (cpt.), Bălace – Melinte, Poparadu, Keita (61, Petre) – Boldea (87, Doman) – Bărbuţ, Elek (81, Duarte). Rezerve: Smaranda – Bocşan, Lazăr, Popovici.

* Celelalte jocuri ale rundei de play-off și ierarhia, pe coloana dreaptă. Juniorii clubului joacă duminică 5 aprilie, de la orele 10 și 12, la Deva, cu CNS Cetate.

 

 

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 2 și etichetat cu , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


4 + trei =

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: