LIVE TEXT din etapa a 3-a în Liga 1. ACS Poli Timișoara – FC Botoșani 1-0 (0-0): Elek 64. Start amânat cu 28 minute: Curtean şi Artean, retraşi din pricina legitimaţiilor

ACS Poli, doar a cincea grupare care să învingă acasă în noul campionat: toate 5 cu acelaşi 1-0, într-o rundă a treia foarte săracă în goluri. Numai 10, record negativ, după cele 11 din etapa inaugurală.

ACS Poli, primele 3 puncte în Liga 1, cu primul gol. După două eşecuri cu 1-0, conturate după pauză, şi un succes cu 1-0, semnat tot după pauză, de Elek, în minutul 64. 

94. Neziri, cap alături, după o centrare de pe dreapta.

Patru minute de prelungire. Contraatac, Llorente pentru Rufino, dar ofsaid.

88. Miron, cartonaş galben.

87. Hernandez, cu crampe, înlocuit cu Sarmov.

77. Bărbuţ preia, ţâşneşte şi rămâne singur cu Pleşca. Şut pe jos, în portarul aruncat la disperare. Mare şansă.

76. Melinte luftează din nou. Degajare în… corner.

74. Rufino, debut la ACS Poli. În locul lui Elek.

72. Scutaru, deşi cu cartonaş galben, riscă în a-l lovi ca pe maidan, fără minge şi fără rost, pe Neziri, aflat în cădere, la linia de fund. I-a intrat cu corpul în faţă.

71. Brata, în locul lui Plămadă, accidentat. Plămadă îl înlocuia în formula de start, în ultima clipă, pe Dimitrov. Grozavu şi-a tot permutat fundaşii pe posturi. 

66. Hernandez, stâng din întoarcere peste transversală, la centrarea lui Popescu, tot de pe stânga.

65. Cordoş, înlocuit de scoţianul Robertson.

poli-botosani-7258-elek

Gol în superioritate numerică, la oaspeţi Cordoş fiind de câteva minute pe margine, accidentat, iar Costin preluându-i temporar postul.

Minutul 64, 1-0, Robert Elek, din careu, reluând cu pământul sub bară de pe linia careului mic, din cădere, cu dreptul, un şut centrare expediat de Zicu de pe stânga, de la 13 metri lateral, unde era găsit de balonul în cross de la Melinte, de la circa 35 de metri.

60. Corner timişorean.

59. Vaşvari, cartonaş galben pentru stoparea în jumătatea adversă a lui Bărbuţ, lansat pe contraatac.

Joc mai atractiv în partea a doua.

58. Dublu luft al violeţilor, prin Melinte şi Pap. În cele din urmă corner. Şi încă unul.

56. Daniel Popescu recuperează şi se lansează decis pe stânga, zeci de metri, dar îşi prelungeşte balonul şi faultează imprudent şi chiar cinic, la 25 de metri de poarta adversă. Popescu, cartonaş galben. Încă unul.

53. Tot Javi Hernandez în faţa golului. Cu exteriorul stângului, din stânga careului mic, la colţul mic, după o pătrundere prin dribling scurt în careul mare. Pleşca respinge, pe fază.

52. Mare ocazie timişoreană, la un atac desfăşurat pe stânga. Acum Zicu îl lansează pe jos, pe culoar, pe Hernandez, care pătrunde decis şi şutează pe jos, dar imprecis, mult pe lângă colţul lung. Cu stângul.

50. Foarte bine executat, Hernandez pe jos, paralel cu linia porţii, spre marginea careului, de unde Zicu reia cu latul stângului, dar peste bară, de la 14 metri central.

49. Elek obţine un fault pe stânga, lansat fiind în adâncime.

46. Llorente, şut pe lângă poartă.

ACS Poli i-ar mai avea pe bancă, dintre jucătorii de câmp, pe Sarmov, Goga, Rufino, Neagu şi Poparadu. Ultimii doi, în locul ibericilor deveniţi circumstanţial titulari.

Începe partea a doua: FC Botoşani, spre Peluza Nord, cu argentinianul Cabrera în locul lui Cucu, la mijloc. 

*

Peste 3 ore şi jumătate de fotbal fără gol marcat pentru nou-promovată. Mai grav însă, deficienţele în privinţa legitimaţiilor de joc ale proaspăt înregimentaţilor Curtean şi Artean. Tânărului Andrei Artean, un produs al pepinierei juvenile de la FC Timişoara, i-a fost scurtcircuitat debutul în Liga 1.

Pauză, 0-0: pentru a treia oară în acest sezon, ACS Poli tot cu 0-0 după 45 de minute. Slabă repriză, încâlcită, influenţată de debutul întârziat şi schimbările intempestive de efectiv. Câte un corner şi un balon pe poartă de fiecare parte, dar mai multe faulturi de galben: Boldea, Scutaru şi Llorente, de la timişoreni.

Centralul Haţegan îl elimină pe antrenorul principal Leo Grozavu, de la oaspeţi, erijat în… responsabil cu întârzierea repunerii balonului în joc.

Elek, cu stângul, îl obligă pe Pleşca să deturneze de sub bară, de pe picioare. Corner de pe stânga. Şutul, de la 10 metri lateral stânga, după un balon aşezat pe jos de pe acelaşi flanc, servit de Hernandez.

Se indică 3 minute de prelungire, adăugate unui mitan modest.

45. Prim corner al oaspeţilor, de pe dreapta. Executat „în spate” şi cu schimbarea direcţiei de joc. Se obţine o lovitură liberă la 30 de metri, de pe… stânga. Raul Costin la pupitru.

44. Luchin degajează spre tribună din faţa lui Ivanovici.

42. Llorente, cartonaş galben pentru un fault asupra lui Vaşvari, pe cercul de la centrul terenului, în jumătatea botoşeneană.

Start întârziat, vreme ploioasă, faulturi cu duiumul. O primă repriză nedemnă de nivelul şi aşa îndoielnic al Ligii 1.

37. Popescu, faultat în propria zonă de teren de Hadnagyi.

36. Zicu, surprins în ofsaid, în centrul careului oaspeţilor, la periculoasa centrare a lui Belu.

31. Pap boxează în faţă lovitura liberă expediată central de Vaşvari de la 30 de metri. Prim şut pe poartă al partidei. Şi asta ar cam spune aproape totul, cel puţin până acum.

30. Scutaru îl stopează cu preţul unei accidentări pe Hadnagyi. Şi este sancţionat cu cartonaş galben.

26. Înlocuire: Cristi Bărbuţ intră pe dreapta, Boldea fiind substituit. Zicu trece pe stânga.

25. Şi Cucu îl faultează pe Hernandez, în jumătatea timişoreană. Cartonaş galben!

24. Iese şi Pleşca, fie şi în afara careului, şi respinge cu oarecare emoţii.

Zicu joacă pe flancul drept iar Hernandez, ca vârf doi, în dreapta lui Elek.

20. „Galben” şi pentru căpitanul Acsinte: fault asupra lui Hernandez, la 35 de metri, pe dreapta timişorenilor.

Şi încă o repriză de ploaie. Dacă toate ar fi fost bune, în curând s-ar fi intrat la vestiare. Dar aşa…

Confuzia dinaintea partidei se perpetuează şi în acest prim sfert de oră de joc. Fără claritate. Fragmentat, cu numeroase infracţiuni.

11. Încă o lovitură liberă executată de pe bandă de Hernandez, care n-ar fi început astăzi, în mod normal. Acum, de pe dreapta, dar tot în gura porţii.

9. Pap iese din nou inspirat, boxând cu un pumn din faţa pieptului, după încă un balon trimis frontal spre careul gazdelor. Şi se accidentează din nou.

FC Botoşani mizează pe baloanele lungi, spre debutantul Neziri, un albanez născut în Germania.

Un debut încâlcit de meci, sub spectrul aşteptării de aproape o jumătate de oră. Nu se leagă 3 pase şi nici o echipă nu este fluentă la construcţie.

Minutul 6. Portarul Pap iese dintre buturi, spre colţul stânga al careului, pentru a prinde un balon expediat pe jos, în adâncime, de vizitatori. Se accidentează uşor.

Minutul 5. Prim cartonaş galben: Boldea, pentru călcarea lui Costin.

Timişoreanul Ivanovici, în avanposturi, în portocaliu, cu numărul 9, pentru FC Botoşani.

Câte un fault în fiecare jumătate de teren, pe flancul din faţa tribunei principale.

Timişorenii vor ataca în prima parte spre Peluza Nord, având lovitura de start. E aproape 21.30. Luft de proporţii al celor două cluburi în privinţa legitimaţiilor provizorii. La moldoveni, Plămadă în primul 11.

ACS Poli, în violet complet, iar oaspeţii în portocaliu. Florin Acsinte şi Cristian Scutaru, căpitanii, în sfârşit la centrul terenului.

poli-botosani-7224-curtean

Start eşuat al partidei de la Timişoara. Poate fi lesne considerat un fiasco de proporţii. Întârzierea a depăşit cu mult sfertul academic iar unii spectatori şi-au pierdut răbdarea, întâmpinând cu fluierături anunţul de la staţia de amplificare în privinţa întârzierii startului partidei.

Din acest motiv, respectivii nu mai aveau drept de joc şi în această seară.

Sunt de fapt probleme în ceea ce priveşte legitimaţiile lui Alexandru Curtean şi Andrei Curtean respectiv a fundaşului Dimitrov, de la FC Botoşani. Javi Hernandez şi Llorente, înlocuitori ai celor 2 în 11-le de start. 

Echipele, retrase în curtea vestiarelor.

Meciul încă n-a început, de fapt echipele nici n-au pătruns pe gazon. În tribune, net mai puţină lume decât la precedentul joc pe teren propriu, disputat tot lunea de la ora 21. Există şi câţiva fani ai oaspeţilor, la Peluza Nord. Vremea este instabilă, cu vânt şi uşor răcoroasă, după câteva reprize de ploaie, în decursul după-amiezii.

Astfel, Belu, Daniel Popescu, Melinte şi Elek rămân singurii jucători ai nou-promovatei care au început fiecare joc din noul campionat, însă doar Belu, Daniel Popescu şi Elek le-au şi încheiat pe primele două.

Înlocuire de ultim moment, la start: Javi Hernandez, cu numărul 11, în formula de începere, Curtean fiind substituit, pare-se, din motive medicale. Între rezerve rămân Kirschstein, Bărbuţ, Llorente, Sarmov, Goga şi Rufino. Iar la vizitatori, Avram – Brata, Robertson, Roman, Gonzalo, Plămadă şi Quentin.

În plus, şi Pap respectiv Boldea la prima titularizare în noul sezon. Aşadar 4 noi titulari la bănăţeni în ediţia 2015/6.

Tot 5 noutăţi şi faţă de 11-le de start al deplasării timişorene la Cluj: Pap în poartă, Luchin şi Scutaru în defensivă iar Boldea şi Artean – la mijloc. Artean, debut în Liga 1.

5 noutăţi în 11-le lui ACS Poli faţă de titularii cu care debuta în primul meci acasă, în urmă cu două săptămâni. Iar Luchin este la debut pentru nou-promovată.

Echipele…

ACS Poli Timişoara: Pap – Belu, Luchin, Scutaru – cpt., Daniel Popescu – Melinte – Zicu, Artean, Boldea, Curtean – Elek.

FC Botoşani: Pleşca – Dimitov, Cordos, Miron, Acsinte – Cucu, Vaşvari, Raul Costin – Ivanovici, Hadnagy, Neziri.

*

Și aici, în transmisiune în direct LIVE TEXT de pe stadionul ”Dan Păltinișanu”, despre a treia tentativă a nou-promovatei ACS Poli Timișoara de a-și deschide contul golurilor înscrise și punctelor acumulate în Liga 1, de această dată într-un duel cu o proaspătă debutantă dar și eliminată din cupele europene, FC Botoșani, care se regăsește luni seară la ora 21 la a șaptea apariție oficială în ultimele 26 de zile, contabilizând așadar cel mai mare total de partide disputate în acest început de sezon dintre cluburile prim-divizionare, cu o medie de un joc la nici 4 zile.

IMG_6803

 

Mult mai multe meciuri așadar în picioarele oaspeților ultimei înfruntări a etapei, comparativ cu timișorenii, pe de-o parte bine pentru FC Botoșani, mai conectată deja la ritmul competițional, dar pe de altă parte și detrimental, ținând cont de acumularea unei posibile stări de oboseală la frecvența jocurilor în regim de căldură excesivă, inclusiv cu deplasări până în Georgia, Polonia sau extremități opuse ale țării. Chiar și în aceste condiții nu se anunță însă o misiune facilă pentru nou-promovații de pe Bega, ținând cont și de dificultatea cu care s-au impus formațiile gazdă în primele runde ale ediției 2015/6, mai exact cu 1-0, doar CFR Cluj și Dinamo în etapa trecută, cu goluri după pauză, respectiv ASA Târgu Mureș la începutul celei actuale și CSMS Iași în duelul de duminică seară contra Petrolului.

Este și o confruntare a formațiilor încă fără succes în noua ediție de campionat, bănățenii cedând cu 0-1 atât tot într-o luni seară, la revenirea în elită, contra Pandurilor, cât și duminica trecută, la Cluj, cu CFR, iar botoșenenii remizând la Craiova, 0-0, precum și acasă, lunea trecută, 2-2 cu Viitorul, partidă în care au egalat de două ori. Elevii lui Leo Grozavu au mai jucat însă de-atunci, și joi, în returul fazei a II-a preliminară din UEFA Europa League, pierzând clar acasă, 0-3 cu Legia Varșovia, și părăsind scena continentală cu bilanțul 4 1 1 2 4-6. De fapt, unicul succes în noua campanie al moldavilor aflați la al treilea sezon în elită, după ce promovau odată cu ACS Poli, în 2013, a fost obținut în condiții de deplasare, dar nu în Liga 1 ci în eurocupe, în returul din Georgia, cu FK Spartaki Tskhinvali, 3-1 pe 9 iulie.

Timișorenii, pentru care 8 jucători și-au păstrat postul de titular și în runda a II-a, în deplasare la Cluj, iar 5 au rămas integraliști, și anume portarul Kirschstein, Belu, Daniel Popescu, Llorente și Elek, așadar patru sosiți în cursul acestui an pe malurile Begăi, se văd nevoiți și luni seară să se descurce fără Dan Alexa pe banca tehnică, tânărul antrenor principal ispășindu-și a doua etapă de suspendare după eliminarea din partida inaugurală, pe când fundașul Cânu este la al doilea meci de suspendare dintre cele 3 primite, însă vor căuta cel mai probabil și noi variante în alcătuirea efectivului convocat la acest meci.

ACS Poli caută totodată și înscrierea unui prim gol în dauna lui FC Botoșani, care se impunea la Timișoara în etapa a V-a a sezonului 2013/4, 0-1 (0-1) grație unui șut de la distanță expediat în prima jumătate a mitanului întâi, la al treilea meci acasă în Liga 1 al bănățenilor antrenați atunci de Valentin Velcea, pe 16 august 2013, după două victorii pe teren propriu cu câte două goluri marcate, și returul din 2014 consemnând același rezultat în favoarea moldavilor, care aveau să încheie pe locul 8.

Ca și atunci, FC Botoșani se prezintă pe Bega încă fără eșec în noul sezon, în 2013 sosind cu o zestre de două triumfuri și două remize iar victoria din Banat elevând-o în clasament peste ACS Poli, cu un punct. Acum, o victorie timișoreană i-ar sălta pe elevii lui Alexa, Benga și Vlaicu peste vizitatorii lor, care, mai apoi, sâmbătă seară de la ora 21, în cadrul etapei a patra, vor primi replica Stelei. În schimb două zile în plus de respiro pentru Scutaru și compania, până la vizita în București, pentru meciul cu Dinamo, de luni 3 august de la ora 21.

Central este în această seară arădeanul Ovidiu Hațegan, asistenți Alexandru Cerei, din Cluj, și Ovidiu Bârjac, din Zalău, iar observatori Ioan Bogdan și Marian Salomir.

Luni între orele 9 și 18 sunt deschise și casieriile de la zona tribunei oficiale a stadionului ”Dan Păltinișanu” respectiv zona peluzei nord.

 

 

 

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 1 și etichetat cu , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Comentariile nu sunt permise.


Ultimele articole din categoria Fotbal: