LIVE TEXT. Amical de 120 minute: ACS Poli Timișoara – Național Sebiș (C4) 8-0. Boldea 11, 52, Henrique 34 pen, Bărbuț 38, Trandu 40, Chipirliu 45, Popovici 45, autogol 93

Finish, după 120 de minute… 8-0. Vom reveni cu imagini și declarațiile…

Portarul Naționalului salvează de lângă bară, de jos, la firul ierbii. Un șut din afara careului…

Sebișenii au cea mai mare oportunitate, de pe flancul stâng, la o pătrundere în careu. Italianul din poarta gazdelor respinge și apoi prinde la a doua încercare a aceluiași jucător. La cealaltă poartă, Motreanu nu prinde, de puțin, colțul lung. Șut la firul ierbii…

Sunt ultimele 10 minute, din totalul celor 120. Două ore de fotbal pe frig. Pătrunzător frig și pentru dispozitivele de transmitere: laptop, stick de internet, degete.

Pap îi lasă locul celui de-al treilea portar, însă nu Haidău, menajat datorită unor dureri la spate. Ci Montenegro.

Național salvează de pe linia porții, din preajma lui Duarte, după foarfeca lui Nanu.

Minutul 106. Nanu, lovitură liberă, deviată în corner.

Sunt primele minute ale lui Lazăr, revenit după accidentare.

Minutul 101. Intră și Lazăr, revenit după convalescență, în locul lui Doman.

93. Autogol Miheț, 8-0. Dintr-o centrare de pe flancul stâng, din preajma lui Duarte, care era depășit de minge.

Motreanu, șut curat din careu, de la 8 metri lateral dreapta, dar pe portar…

Iese Poparadu, intră Motreanu. Minutul 91. Iar Neagu a preluat astfel banderola.

Fulguiește. Pap deturnează peste bară lovitura liberă de pe linia de fund, din colțul careului, expediată de Roman, după un henț prin alunecare al aceluiași portar Pap, în afara careului.

Vom reveni și cu GALERIA FOTO a partidei…

La sebișeni, al treilea portar. La ACS Poli, din minutul 85, Nanu și Duarte în locul lui Popovici și Chipirliu. A treia linie de atac.

80. Miheț, cartonaș galben. Îl faultează pe Chipirliu, angajat frontal, care a încercat să-l depășească din preluare, prin piruetă. Lovitura liberă, deturnată de Merșca, la execuția lui Keita.

76. Chipirliu, a doua reluare pe colț scurt, acum cel stâng.

Oaspeții continuă în alb-albastru, cu Merșca / 14. Toader, 2. Bier, 4. Miheț, 20. Neagu – 8. Apostol – 13. Roman, 6. Străuț, 19. Călin – 15. Dodo, 11. Surea.

Partea a doua… 29. Pap / 7. Belu, 15. Bocșan, 19. Todorov, 3. Neagu – 5. Poparadu – 27. Keita, 55. Doman, 20. Dragomir, iar în față aceiași Chipirliu și Popovici, mai spre stânga. 

****

Pauză, după cele 60 de minute… ACS Poli schimbă liniile.

În orice caz, grea sâmbătă pentru Național Sebiș, resimțind din plin revenirea abia ieri din cantonament, fără vreun meci amical în picioare.

Alexa își cheamă garnitura secundă de la încălzire, semn că o va introduce la expirarea primei ore de joc.

Minutul 52, 7-0: Boldea, cu un șut în stânga lui Merșca. De notat că se joacă fără pauză.

Chipirliu, la un pas de 7-0… Îl ochește pe Merșca.

45. 5-0 Chipirliu, cu latul, din centrul careului, bine găsit de pe linia de margine stângă de Bălace: centrare lungă și exactă. Iar Popovici face 6-0 din careu, angajat în adâncime: defensiva oaspeților, K.O.

40. 4-0 din penalty, Trandu, după respingerea lui Merșca la execuția lui Popovici, intrat în locul lui Bărbuț. La 3-0 a mai fost înlocuit și Pedro Henrique, cu Chipirliu. Iar în poartă, să mai înghețe și Pap. Așadar un nou cuplu ofensiv pentru timișoreni…

Minutul 38. 3-0 Bărbuț, din careu, bine angajat, cu o mică scăriță pe lângă Merșca. În prealabil, putea fi 3-0 la centrarea lui Melinte de pe dreapta, la luftul lui Henrique…

Minutul 34, 2-0 Pedro Henrique, din penalty, pe care tot el l-a obținut, la 15 metri lateral dreapta, după o combinație pe spațiu mic. Cu dreptul, aproape pe jos, în dreapta lui Merșca, trimis invers. Mingea, chiar lângă bară…

Iar Melinte, Scutaru, Trandu și Bărbuț începeau miercuri la Șiria, dintre titularii de astăzi. Cu alte cuvinte, Melinte, Trandu și Bărbuț au început fiecare din aceste 3 meciuri de verificare…

Național Sebiș, sosită ieri din cantonamentul din Ungaria, la Bekes, este la primul joc amical al iernii. Ne spune Stelian Rotaru, corespondentul arădean de la Fotbal Vest.

Așadar 6 titulari dintre cei care începeau și sâmbăta trecută pe ”Colterm”: Melinte, Bălace, Trandu, Bărbuț, Boldea și Pedro Henrique.

24. Un alt corner al lui Trandu. La cealaltă poartă, Smaranda îngheață, efectuând mișcări de încălzire.

Bărbuț centrează acum de pe dreapta, spre capul brazilianului, dar Miron deturnează cu palma. Suntem în minutul 19. Și încă o centrare a lui Bărbuț, cu aceeași destinație. Dar ofsaid…

Național echilibrează ușor jocul și păstrează ceva mai mult posesia balonului. Un pâlc de privitori din anturajul oaspeților, într-un colț al tribunei presei, unde se mai regăsește, printre alții, și Sorin Bălu, talentatul tânăr antrenor vicecampion al ligii a treia în 2014 cu CS Nuova Mamma Mia, ulterior pe banca grupării de eșalon secund din Caransebeș.

Adrian Abrudean, antrenorul arădenilor de la CS Național Sebiș, îi are pe banca de rezerve pe 18. Merșca, 93. Soltesz, 14. Toader, 2. Bier, 20. Neacșu, 8. Apostol, 6. Străuț, 19. Susan, 13. Roman, 15. Dodo, 5. Bârdan, plus Dicu.

20 de spectatori în această rece și umedă dimineață de iarnă, pe stadionul ”Dan Păltinișanu”.

Vizitatorii leagă momentan cu greu două-trei pase, remarcându-se doar printr-o lovitură liberă de la 22 de metri, lateral dreapta, respinsă cu capul de Cânu.

Minutul 11. 1-0 Boldea, cu dreptul, de la 7 metri, printre picioarele portarului, fiind bine găsit puțin pe dreapta de centrarea lui Bărbuț, aflat la a treia incursiune cu pătrundere în careu de pe flancul stâng.

Posesia mingii, mai bună de partea galbenilor Timișoarei.

Melinte, fundaș dreapta. Scutaru, căpitanul, fundaș central în pereche cu Cânu. Bălace pe stânga. Trandu, spre dreapta, iar Nikiema, mai spre stânga, închizători. Boldea în fața lor, acoperind spre dreapta. Bălace urcă pe banda stângă. Unde acționează, în atrac, Cristi Bărbuț, alături de Pedro Henrique.

Destul de dificil a controla balonul în aceste condiții de joc. Terenul, deși în bune condiții ținând cont de starea vremii, pune totuși probleme…

Portarul Miron salvează prin alunecare în fața lui Bărbuț, cu picioarele. Cornerul lui Trandu, de pe dreapta, respins cu capul.

Minutul 3. Popescu, lat de la 17 metri, razant cu gazonul, puțin alături.

Sebișenii, start la 11,03, în formula 1. Miron – 4. Miheț, 20. Bier, 29. Mardare, 18. Mureșan, 7. Lazea, 16. Corcovean, 9. Huiban, 19. Călin, 10. Bozian, 11. Surea.

ACS Poli, în galben, va ataca spre Peluza Nord. Național, în vișiniu-cărămiziu, începe spre Peluza Sud. 

Gazonul, acoperit de un start foarte subțire de zăpadă apoasă. Continuă lapovița…

Echipele… ACS Poli: 1. Smaranda – 26. Melinte, 13. Scutaru, 23. Cânu, 17. Bălace, 21. Trandu, 99. Popescu, 14. Nikiema, 16. Boldea, 25. Bărbuț, 30. Pedro Henrique.

Pe bancă, jucătorii care vor intra pe parcurs… 29. Pap – 7. Belu, 15. Bocșan, 19. Todorov, 3. Neagu, 5. Poparadu, 27. Keita, 20. Dragomir, 55. Doman, 24. Chipirliu, 18. Popovici, 31. Duarte, 11. Nanu, 10. Lazăr, 2. Motreanu.

Ploaia și lapovița n-au contenit să cearnă vreme de peste 12 ore, vineri seară, în cursul nopții și al acestei dimineți, înaintea jocului amical programat sâmbătă de la ora 11, inițial în județul Arad, pe terenul liderului Seriei a IV-a din liga a III-a, dar strămutat zilele trecute la Timișoara.

Sporttim vă ține la curent cu aspectele de interes ale acestei dispute, în comentariu în direct LIVE TEXT.

Alb-negrii se regăsesc deja la finele celei de-a treia săptămâni de la reluarea pregătirilor și înaintea plecării în cantonamentul din Antalya, programat începând de poimâine, luni 9 februarie. Iar după cum explica antrenorul Dan Alexa în ziua reunirii, luni 19 ianuarie, meciurile de verificare premergătoare stagiului de pregătire centralizată vor avea ca principal scop oferirea cât mai multor minute de joc tuturor componenților lotului, în ”porții” cât mai egale, fără a se pune mare preț pe aspectele tehnico-tactice și implicit pe rezultatele înregistrate, în condițiile în care aceste săptămâni au fost dedicate în special acumulărilor fizice și ajustării capacității de efort a sportivilor.

Partida cu Național Sebiș este a treia în ultimele 8 zile pentru liderul din B2, primele două încheindu-se cu remize albe, împotriva Șoimilor Pâncota, sâmbăta trecută, pe Colterm, de la ora 11, iar apoi cu gruparea de liga a III-a UTA Bătrâna Doamnă, miercuri tot de la 11, la Sebiș.

Această a treia întâlnire cu un club arădean, un alt lider, dar în seria vestică a eșalonului trei, se dispută în Complexul ”Dan Păltinișanu”, mai exact pe terenul central. ACS Poli a intrat în iarnă cu bilanțul 15 10 3 2 23-5 iar vizitatorii de la CS Național, cu 12 9 3 0 21-4.

Iată garniturile introduse în fiecare repriză de Dan Alexa, Sorin Vlaicu și Octavian Benga în jocurile de pregătire din zilele anterioare:

(la UTA Bătrâna Doamnă) Pap – Motreanu, Melinte, Scutaru, Neagu – Trandu, Keita, Dragomir, Bărbuţ – Duarte, Nanu.

(în partea a doua) Smaranda – Belu, Bocşan, Cânu, Bălace, Popescu, Petre, Doman, Chipirliu, Popovici şi Boldea.

(cu Şoimii Pâncota) Pap (min 30, Haidău) – Belu, Bocșan, Melinte, Bălace – Bărbuț, Ov. Petre, Trandu, Boldea – Chipirliu, Henrique.

(după pauză) Haidău (min. 60, Smaranda) – Kneeshaw, Cânu, Todorov, Morariju – Balaure, Poparadu, Ov. Popescu, Nanu – Rody Duarte (min. 75, Doman), Popovici.

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 2 și etichetat cu , , , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


sase × = 36

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: