LIVE TEXT. Alb-violet în doliu, banner al poliștilor și scandări ale fanilor ”Rămas bun, Adrian Stoicov!” ASU Politehnica – CS Mioveni 1-2 (1-2): Birău cap 29 / Rădescu 26, Ayza cap 37. Reintră în primul 11 Bădăuță, Ghinescu, Nicolescu și Țugui. 5 noutăți la Mioveni. Și schimbare la tușă!

1-2, rezultat final, pe ploaie. Prima înfrângere a ”violeților” după 5 etape respectiv prima acasă după 7 runde. ASU Politehnica n-a izbutit încă în acest campionat să depășească în Timișoara o echipă de care este devansată în ierarhie, fiind la al șaselea eșec în Liga 2 pe teren propriu. Revenim cu declarațiile și fotografiile. Rezultatele zilei, clasamentul actualizat și programul viitor, pe coloana dreaptă. În alte articole, despre rezultatele juniorilor A și B.

1 (2)

Deja al treilea minut de prelungiri. Centralul alunecă și cade iar asistența râde.

90. Țugui, șut de la 12 metri lateral stânga, respins de portar cu un ultim efort. Putea fi 2-2…

88. Taub, cartonaș galben pentru faultul asupra lui Rădescu.

87. Iamandi, în locul lui Florescu.

ASU Politehnica domină și în continuare, dar nu la intensitatea din prima jumătate a părții secunde. Iar CS Mioveni e mai periculoasă pe contraatac. În plus, folosește tot arsenalul din dotare, incluzând unele trageri de timp.

Imediat, o nouă lovitură liberă. Stancu, înalt în careu. Dar este pierdută posesia balonului și Țugui faultează: cartonaș galben.

Minutul 80. Gorovei în locul lui Bădăuță.

Minutul 79. Cartonaș galben, Mera.

Neagoe în locul lui Biceanu, în minutul 77.

76. Nicolescu, peste transversală, la centrarea lui Motreanu. Fundașul lateral, excelent în travaliul său.

73. Nilă, înlocuit cu Staicu. Timișoreanul lui CS Mioveni.

67. Ayza, expres spre buturi, pe stânga. Nilă, gol turcesc de la 13 metri lateral stânga.

Minutul 64: Blănaru în locul lui Gălan. Căpitan, Bilia.

Tomozei respinge lunga aruncare de la margine a lui Motreanu. A lansat-o până în preajma punctului de la 11 metri. Potentă ”armă ofensivă” de la punct fix…

Minutul 60. Taub în locul lui Ghinescu.

Sfert de oră cu ASU Politehnica dominantă, în jumătatea adversă de teren.

58. Lovitură liberă de la 20 de metri lateral stânga, prin Stancu. Bogdan Vișa, cartonaș galben pentru faultul asupra lui Bădăuță. Portarul deturnează din apropierea vinclului, în corner. Executat de același Stancu, iar Gălan reia cu capul pe lângă poartă.

57. Stancu șutează de pe linia de 16 metri iar portarul respinge cu ambele mâini, în față, de jos, de lângă bară.

55. Lovitură liberă de la 25 de metri lateral stânga. Stancu centrează iar Bilia ajunge cu o fracțiune de secundă mai târziu. Ar fi putut împinge balonul în plasă.

50. Bădăuță șutează de la 18 metri iar portarul prinde în 2 timpi.

47. Corner Stancu. Bădăuță reia pe jos, de la 10 metri, dar pe mijlocul porții.

Pauză, 1-2…

Minutul 44. Marius Gălan, șut pe jos de la 18 metri lateral stânga, dar Gakos e la post.

Minutul 42. Centrare a lui Ghinescu de pe stânga, Bilia reluând cu capul de la 12 metri, puțin pe lângă stâlpul din stânga.

Se vede că argeșenii sunt mai ”legați”, mai rutinați. ASU Politehnica are sclipiri, în special prin Motreanu. În plus, aruncările sale de la margine sunt remarcabil de lungi.

Minutul 39. Șut al lui Florescu, de la 16 metri.

Un jucător al oaspeților arată degetul mijlociu spre galerie, care îl taxează. Biceanu, huiduit la scenă deschisă.

Minutul 37: 1-2 CS Mioveni. Căpitanul Ayza, cu capul. Nilă centrează de pe dreapta, în fața porții.

36. Bădăuță, cartonaș galben. Fault asupra lui Marius Gălan.

Este pentru prima oară în acest campionat ca ASU Politehnica să egaleze în prima repriză a unui meci acasă. Este totodată al nouălea gol înscris de alb-violeți. pe teren propriu în Liga 2 în repriza I.

Birău a mai marcat în acest sezon, de încă 4 ori: deschidea scorul în minutul 10 pe ”Dan Păltinișanu”, 1-0 în eșecul 1-3 (1-0) cu Luceafărul; egala în minutul 51 al victoriei cu 3-2 (0-1) de la Călărași; deschidea scorul în minutul 1, acasă cu CSM Râmnicu Vâlcea, în remiza 1-1 (1-1); deschidea scorul la Suceava, în minutul 54 al remizei 2-2 (0-0) cu Foresta.

Minutul 29, 1-1. ASU Politehnica egalează. Birău înscrie cu capul, de la 9 metri, în dreapta portarului, spre vinclu, la o centrare a lui Motreanu, de pe dreapta.

Minutul 27. Motreanu centrează în careu iar Bădăuță reia cu capul spre colțul lung, în dreapta portarului, dar pe lângă bară…

Minutul 26, 0-1 CS Mioveni. Rădescu șutează sub transversală, în dreapta lui Gakos. 

Minutul 25. Al doilea corner pentru timișoreni. Stancu, înalt, în careu. Gălan trimite peste poartă dar… fault în atac.

19. Lovitură liberă de la 25 de metri. Gakos respinge cu emoții, de sub transversală, în corner, execuția lui Florescu.

Minutul 16. Gălan, faultat la 25 de metri de propria poartă. Florescu vede cartonașul galben.

Minutul 14. Prim șut la poartă, prin Nicolescu. De la 25 de metri, peste transversală.

Minutul 11. Galeria primește bannerul afișat inițial de jucători la centrul terenului și îl plasează pe gardul despărțitor: ”Rămas bun, Adrian Stoicov!”

Minutul 10. Corner timișorean. Executat de Stancu dar respins.

Minutul 8. Prim corner. Nilă, scurt pentru Ayza, dar atacul se răcește.

Pelici are chiar 5 noutăți în primul 11 față de jocul precedent: Vișa, Biceanu și Nilă – care intrau pe parcurs contra arădenilor, dar și Florescu – atunci rezervă neutilizată, respectiv Gălan, neconvocat acasă.

Minutul 4. Lovitură liberă de la 40 de metri lateral dreapta, prin Florescu. Balon respins.

Start la ora exactă, caz mai rar întâlnit în ultima vreme pe ”Știința”. Gazonul, bun.

Fluier de start: Bădăuță și Stancu, la balon. Gazdele atacă în repriza I spre poarta de la tabela de marcaj. Timișorenii, în clasicul alb-violet, cu șort și jambiere albe. Argeșenii, în galben complet.

Adrian Stoicov (1967-2017)

Adrian Stoicov (1967-2017)

O modificare în brigada de arbitri, ca asistent: Mărginean în locul lui Szekely.

Jucătorii alb-violeți arborează la centru bannerul ”Rămas bun, Adrian Stoicov!” Iar galeria a scandat de 3 ori ”Rămas bun, Adi Stoicov!”, în cursul momentului de reculegere.

Peste 500 de suporteri și aproape tot atâția spectatori pe lungimea opusă a arenei.

Reintră așadar în primul 11, față de formula de start de la Buftea, ”cvartetul” Bădăuță, Ghinescu, Nicolescu, Țugui. Nu mai sunt și astăzi titulari, comparativ cu sâmbăta trecută, Blănaru, Gorovei, Taub și Teuț. Schimbări de la meci la meci și la oaspeți…

INFO. În jocul de la ora 12, Chindia Târgoviște – Foresta Suceava 2-1 (0-1): Cherchez 59 și 73 / Rusu 21. Drugă, fundașul lateral al oaspeților, a fost eliminat în minutul 56, la 0-1. Rezultatele zilei, și în articolul precedent, dar și pe coloana dreaptă, laolaltă cu clasamentul actualizat și programul viitor.

Momentan, circa 60 de fani în galerie și alți 60 de spectatori pe lungimea opusă de gazon. Dar mai sunt 20 de minute până la start.

Terenul pare a se prezenta în condiții destul de bune, tăvălugit fiind și nu atât de denivelat precum data trecută.

Echipele…

ASU Politehnica: 1. Markos Gakos – 22. Radu Motreanu, 21. Cristian Gălan – cpt., 14. Ioan Mera, 3. Dănuț Bilia, 8. Mădălin Stancu, 7. Daniel Birău, 5. Bogdan Nicolescu, 24. Andrei Țugui, 9. Cătălin Bădăuță, 10. Răzvan Ghinescu.

Rezerve: 23. Victor Gîrlea – 4. Laurențiu Telescu, 13. Carol Taub, 17. Arthur Teuț, 18. Ștefan Blănaru, 6. Răzvan Gorovei, 11. Marco Giuricici.

CS Mioveni: 22. Flavius Croitoru – 3. Andrei Tirică, 24. Bogdan Vișa, 4. Ionuț Stoica, 80. Marius Tomozei, 15. Ciprian Biceanu, 10. Marius Gălan, 16. Ionuț Rădescu, 30. Eduard Florescu, 18. Roberto Ayza – cpt., 7. Andrei Nilă.

Rezerve: 95. Bogdan Preda – 2. Mihai Șchiopu, 28. Andrei Neagoe, 11. Alin Popa, 14. Adrian Iamandi, 20. Mihai Vintilă, 9. Marius Staicu.

Bună ziua de pe ”Știința”! Vreme mohorâtă, rece. Stă să plouă. Dar…

+

Alb-violeții secund-divizionari de la ASU Politehnica se vor alinia astăzi după-amiază pe ”Știința” cu foarte puține temeri după risipirea sâmbăta trecută la Buftea a emoțiilor legate de retrogradarea din Liga 2, însă cu sufletele cernite în urma prematurei tragice dispariții la numai 49 de ani a celui care a fost vreme de peste un deceniu, între 1987 și 1998, fundașul stânga al prim-divizionarei de pe ”Dan Păltinișanu”, Adrian Stoicov.

”Violeții” nou-promovați sunt la ora celui de-al 13-lea meci acasă de campionat în actuala ediție, pe care-l vor aborda împotriva celor de la CS Mioveni cu un bilanț negativ pe teren propriu, 12 3 4 5 18-17 și 13 puncte din 36 posibile, echivalând totodată cu ultima apariție pe ”Știința” pentru aproape o lună de zile, până în Săptămâna Mare de Paști, de la mijlocul lui aprilie, când în Baza 1MV va descinde CS Afumați, dat fiind că până atunci vor avea parte de o sâmbătă liberă, la începutul lunii viitoare, intercalată între deplasarea de luni 27 martie de la ora 19 la FC Brașov și ieșirea la Sânmartin, pentru revanșa cu nou-promovata Luceafărul.

Partida de astăzi de la ora 15, contând pentru etapa a XXV-a, demarată ieri cu jocul Olimpia Satu Mare – CS Afumați 0-1, este așadar una specială, în niște zile în care fotbalul alb-violet și bănățean în general este îndoliat, având totodată și alte conotații, legate de numele clubului vizitator, unul dintre cele mai consistente ca prezențe și prestații pe scena eșalonului secund în deceniul în curs, avându-l la cârmă pe un alt fost fundaș prim-divizionar al alb-violeților Timișoarei, Alexandru Pelici, iar în atac un jucător de 29 de ani de pe malurile Begăi, Staicu, dar și de noua postură a elevilor lui Sorin Brîndescu.

Implicați până mai ieri destul de îngrijorător în disputa pentru evitarea retrogradării, ca și rezolvată prin victoria cu 2-0 contra Metalului Reșița weekendul trecut în Ilfov, timișorenii se pot axa acum în voie, odată scăpați din strânsoarea psihologică a foamei de puncte și implicit a presiunii rezultatelor, pe creșterea calitativă a prestațiilor etalate, ca o bună pregătire încă de pe-acum, prin joc, a viitorului sezon secund-divizionar.

ASU Politehnica n-a prea convins până acum, drept dovadă și cele numai 3 victorii acasă din eșalonul al doilea, cu 2-0 contra Metalului Reșița pe ”Dan Păltinișanu” și cu același scor pe ”Știința” împotriva retrasei între timp din cursă Unirea Tărlungeni, respectiv cu 4-1 cu CS Balotești, așadar o altă formație pe care o devansează în ierarhie, însă debarasarea de grijile retrogradării și mărirea rulajului competițional la acest nivel i-ar putea îmbunătăți de-acum evoluțiile în sezonul de debut în Liga 2, ceea ce în principiu i-ar atrage implicit și mai multe victorii, fiind de remarcat că rezultatele de dată recentă sunt oricum totuși mai bune, cu numai două înfrângeri în ultimele peste 10 partide, așadar în urma eșecului cu 5-0 din Colentina. De-atunci s-au semnat 4 succese și 5 remize, ”violeții” încheind pe scut doar acasă cu Academica Clinceni și la Târgoviște.

Jocul de astăzi, transmis aici în direct în format LIVE TEXT, este însă marcat în primul rând de prematura plecare dintre noi a omului de fotbal Adrian Stoicov, care strângea aproape 200 de apariții în Divizia A ca jucător pentru Politehnica Timișoara dar și 18 în Cupa României, inclusiv în finala din 24 iunie 1992 de la București, în care era între executanții loviturilor de departajare contra Stelei, plus 6 în cupele europene, inclusiv ca titular integralist în dubla manșă de succes contra lui Atletico Madrid, mare pierdere pentru sportul rege de pe Bega semnalată și de cel care i-a fost coleg de echipă și de post la poliști în prima jumătate a anilor 90 iar apoi, pentru ani buni, și în colectivul staff-urilor tehnice de pe ”Dan Păltinișanu”, actualul antrenor al celor de pe ”Știința”, Sorin Brîndescu…

images

„Am venit la Poli la o vârstă destul de fragedă și eram concurentul lui pe post. El era un jucător mult mai experimentat, mai matur. Apoi am fost colegi de breaslă, ca antrenori, vreme de 5 ani, în clubul patronat de Marian Iancu. Am antrenat amândoi, la diferite paliere, și aproape zilnic eram împreună pe teren. Chiar m-a bulversat această veste, noaptea trecută n-am prea reușit să dorm, pentru că mă ducea întotdeauna gândul la el. Țin să transmit condoleanțe familiei, cu toții suntem în suferință pentru această pierdere prematură. Un om de sport, un om de fotbal, un om puternic… ne-a șocat pe toți această veste”. Înmormântarea este duminică la ora 13 la Cimitirul Rusu Șirianu.

Tot înaintea disputei cu CS Mioveni, prefațată de Sporttim joi și prin alte spuse ale principalului Brîndescu, goalkeeperul Markos Gakos, integralist în ultimele 11 meciuri de campionat, odată cu remiza 1-1 acasă cu Olimpia, după ce prelua mânușile de la Mitrea, autor a 6 reprezentații în turul Ligii 2, cu alte 6 în contul lui Constantinescu, a remarcat la rândul său că „nu ne vom relaxa. Ne-am propus să încheiem cât mai sus acest campionat, avem acest scop de a mai urca în clasament, așa că nu avem de ce să ne oprim. Cât putem urca? Nu pot aprecia momentan, vom vedea ce se va întâmpla la meciuri. Cred însă că acum suntem mai uniți, începem să arătăm ca o adevărată familie. Atlfel ne comportăm între noi, și acesta cred că e cel mai important lucru. Au venit și jucători noi, experimentați, cum e și Mera. Fiecare echipă are nevoie de astfel de jucători, mai ales dacă e vorba despre o nou-promovată. Meciul de sâmbătă va fi la fel ca oricare altul din campionat. Mai ales că jucăm acasă, ne propunem să obținem toate cele trei puncte. Vom da tot ce aveam mai bun din noi, pentru a aduce bucurie atât pentru suporterii care vor veni să ne vadă, cât și pentru noi. Nu știu foarte multe despre echipa din Mioveni, știu că vor avea câteva absențe, suspendați, dar vor veni și ei la Timișoara să câștige”.

Portarul de loc din Salonic, care n-a scos mingea din plasă acasă cu Unirea Tărlungeni și săptămâna trecută la Buftea, primind în rest 5 goluri în 6 prezențe pe teren propriu și 7 în 5 deplasări, a mai spus că „mă simt mai în formă decât în toamnă, chiar mi-am propus să am un început bun în acest an. Încerc să ajut echipa cât pot de mult! Dar emoții mai sunt, bineînțeles, înainte de orice meci. Orice jucător are emoții dar important e să le maschezi în timpul partidelor. Și se mai elimină cu timpul…”

Arbitrează Mircea Ardelean – Casian Băla (ambii din Arad) și Szekely Iulian (Aiud). Observatori, Sergiu Popa (Aiud) și Monea Pintilie (Râmnicu Vâlcea).

Programul rundei în curs respectiv următoarea, plus clasamentul, pe coloana dreaptă, laolaltă cu datele tehnice din fazele play-off și play-out în Liga 1, în care etapa a II-a a fost inaugurată aseară de jocul CFR Cluj – Astra 3-2.

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 2, Poli Timişoara și etichetat cu , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Comentariile nu sunt permise.


Ultimele articole din categoria Fotbal: