LIVE TEXT. ASU Politehnica – ASA 3-0 (1-0): Ignea 43 liberă, Plămadă 74, Staicu 87. ASU urcă pe 5 la final de tur în Liga 2, cu 3 succese la rând la zero. Poparadu și Bădăuță, reveniți. ASA, doar 4 rezerve

Cel mai clar triumf al lui ASU Politehnica în acest campionat, cu premiera celor 3 succese la rând. Locul 5 pentru timișoreni. Revenim cu declarații și fotografii.

Trei minute de prelungiri.

88. Cârlejan în locul lui Stoica.

87. Țugui în locul lui Ignea.

A doua rezervă abia trimisă în teren de Andone care să înscrie în repriza a II-a. Inspirate înlocuiri. Plămadă marca la 14 minute după ce intra în joc iar Staicu la numai 5!

Minutul 87. 3-0, Marius Staicu, de la 16 metri, cu un lob peste portar și un jucător al oaspeților. Portarul iese greșit și respinge balonul șutat de poliști, dar doar până la Staicu.

85. Iliescu în locul lui Petrea.

ASU Politehnica pregătește înlocuirea lui Predescu, cu Staicu. Se înfăptuiește, în minutul 82.

80. Krausz, cartonaș galben. Lovitură liberă de la 30 de metri. Iacob, pe lângă poartă.

Minutul 77. Treiarul Bilia reia cu latul mult pe lângă poartă, după lovitura liberă centrată în careu de la 25 de metri lateral dreapta de Coadă.

Centralul îi avertizează pe Ignea și Kilyen. Reluare a jocului din careul mic polist.

Minutul 74: 2-0 ASU Politehnica. Ionuț Plămadă, intrat în minutul 60, înscrie de la 6 metri, din cădere, cu dreptul, pe mijlocul porții, cu toată opoziția goalkeeper-ului. Incursiune a lui Motreanu pe dreapta, până în careu, unde îi pasează lui Sorescu, care prelungește balonul pe jos. Până la Plămadă…

72. Predescu șutează pe jos de la 16 metri, portarul prinzând pe mijloc.

71. Predescu execută un corner iar Mera reia de la 8 metri cu capul peste transversală.

69. Sorescu scapă pe dreapta și îi pasează lui Ignea, care, singur cu portarul, șutează. Respingere în corner, cu piciorul.

67. Schimb de pase Kilyen – Iacob. Ultimul șutează pe jos de la 16 metri și Dur-Bozoancă prinde cu dificultate.

Minutul 65. Luca în locul lui Sîrbu.

62. ASA, corner. Cap al căpitanului Candrea.

60. Plămadă în locul lui Bădăuță, ca primă schimbare.

58. Panait șutează dintr-o bucată de la 18 metri lateral stânga dar balonul curge aproape paralel cu linia de fund.

54. Petruș șutează de la 25 de metri pe jos, pe lângă stâlpul din stânga. Toată lumea a văzut aut, patru componenți ai târg-mureșenilor au solicitat corner.

53. Bădăuță pătrunde pe dreapta, în careu, și șutează pe jos spre colțul lung dar pe lângă poartă.

51. Corner Ghinescu. Șutează Bădăuță. Respingere. Un alt șut, pe lângă poartă.

Pauză, 1-0. Prim gol al lui Ignea acasă, după ce prelua conducerea puțin după pauză în deplasarea la Suceava.

Fazele fixe, specialitate a violeților în cel de-al doilea meci consecutiv.

Minutul 43, 1-0 ASU Politehnica, absolut meritat. Alin Ignea execută impecabil lovitura liberă, în stânga portarului, aproape de vinclu, de la 17 metri.

42. Bădăuță este tras de tricou de Kilyen. Cartonaș galben.

40. Fază foarte bine lucrată. Bilia, Ignea și Predescu șutează consecutiv spre poartă. Goalkeeper-ul salvează și cu pieptul, accidentându-se. Îngrijiri medicale.

27. Bădăuță centrează de pe linia de tușă, din stânga, spre flancul opus, de unde Sorescu reia din voleu, pe plasa porții.

25. ASA, corner.

24. Cartonaș galben acordat lui Mera.

22. Șut al lui Predescu de la 22 de metri. Portarul respinge cu ambele mâini. Ignea cerșește o lovitură de la 11 metri dar nu e cazul.

ASU Politehnica, superioară în prima jumătate a reprizei I. ASA are o galerie formată din 4 fani, cu steaguri roșu-albastre: ”Luptă Mureș! Luptă Mureș!”

12. Cartonaș galben: Panait. Fault comis asupra lui Poparadu.

11. Sorescu driblează pe dreapta și intră în careu, de unde centrează, Ignea reluând de la 13 metri spre buturi. Respinge Băjan iar gazdele solicită henț. Portarul deturnează balonul în corner, rămas fără rezultat.

9. Panait șutează de la 18 metri puțin peste transversală.

7. Sorescu centrează în fața porții iar Bădăuță reia de la numai 4 metri puțin pe lângă colțul din stânga.

6. Băjan respinge în fața lui Ignea, care recepționează o pasă de la Poparadu, după recuperarea efectuată de Sorescu.

5. Poparadu îl lansează pe Sorescu, care obține un corner. Tot el execută. Petriș respinge cu capul în aut.

4. Kilyen acuză o accidentare dar în cele din urmă se ridică de pe gazon.

Peste 200 de fani viola și alți peste 200 de spectatori pe lungimea opusă a terenului.

3. Stoica centrează de pe dreapta în careu și ASU Politehnica respinge în corner. Execută tot Stoica.

Minutul 1. Lovitură liberă, de la 25 de metri lateral. Ignea îi pasează lui Mera, care șutează peste transversală.

ASU Politehnica începe în echipamentul tradițional, prin Bădăuță, care îi pasează lui Krausz. ”Violeții” atacă în repriza I spre poarta de la cămin.

INFO. În meciurile începute la ora 11, CS Afumați – ACS Academica Clinceni 1-0, Patriche marcând în minutul 19 după al cincilea corner al gazdelor, UTA – FC Argeș 0-1 la Șiria, Ionuț Năstăsie înscriind în minutul 30 din lovitură liberă deși piteștenii joacă încă din minutul 6 în inferioritate numerică prin eliminarea lui Vișa, Olimpia – Chindia 0-3 (Mihai 12, 44, Honciu 26), Foresta – Luceafărul 1-0 (Matei 4) și Pandurii – Dacia Unirea Brăila 0-2 (0-1: Pop 45, 48). La 12 începe și Dunărea Călărași – Metaloglobus iar de la ora 14, AFC Hermannstadt – Sportul Snagov.

Gazonul se arată a fi cam moale dar vremea este frumoasă. Puțini spectatori, meciul fiind și televizat.

Echipele… Lipsește Carol Taub, suspendat. Revin în primul unsprezece Poparadu și Bădăuță, Plămadă rămânând rezervă.

Antrenorul Marius Popescu, cu doar 4 rezerve la ASA.

ASU Politehnica: 23. Cosmin Dur-Bozoancă / 22. Radu Motreanu, 14. Ioan Mera, 3. Dănuț Bilia, 10. Răzvan Ghinescu, 6. Raul Krausz, 24. Alin Ignea, 5. Adrian Poparadu, 7. Deian Sorescu, 17. Cornel Predescu, 9. Alexandru Bădăuță.

Rezerve: 1. Markos Gakos / 18. Ionuț Plămadă, 16. Andrei Țugui, 8. Mădălin Stancu, 19. Marius Staicu, 4. Ionuț Coadă, 11. Marco Giuricici.

ASA: 95. Bogdan Moga / 24. Robert Băjan, 13. Dumitru Candrea – cpt., 91. Szabolcs Kilyen, 31. Gaston Mendy, 19. Paul Iacob, 9. Cosmin Sîrbu, 11. Alexandru Stoica, 20. Tiberiu Petriș, 30. Dan Panait, 70. Vasile Petra.

Rezerve: 33. Tudor Negruța, 89. Raul Iliescu, 21. Petruț Cârlejan și (8.) Luka Mijokovic.

***

Anul trecut pe vremea asta, în ultimul weekend din noiembrie, proaspăt învingătoare acasă cu CS Balotești, 4-1 în intermediară, ASU Politehnica privea în așteptare de pe margine, precum Luceafărul Oradea, la derularea rundei finale din turul primei ediții a Ligii 2 în serie unică, dat fiind că ilfovenii de la ACS Berceni tocmai se retrăseseră din campionat, însă ”violeții” nu erau chiar lipsiți de griji, ba din contră, ierarhia după 18 etape găsindu-i pe locul 14, la două puncte în urma Academicii Clinceni respectiv la 3 după Dunărea Călărași. Timișorenii scăpau așadar atunci în runda a 19-a de complicațiile unei lungi deplasări la Berceni, dar preocupările actuale, la ”borna” 19 și căderea cortinei peste turul ediției în curs, sunt mult mai plăcute pentru cei de pe ”Știința”, aflați pe punctul de a urca pe 5 în cazul depășirii lui AFC ASA 2013 în meciul de la ora 12, ba chiar pe 4, dacă rezultatul întâlnirii ilfovene de la 11 Afumați – Clinceni le-ar surâde.

Ultima etapă a turului a demarat vineri la ora 14 în județul Iași, cu meciul CS Știința Miroslava – Ripensia Timișoara 3-0, continuând și fiind în plină derulare cu alte 5 partide sâmbătă de la ora 11, totul însă sub spectrul dorinței fără acoperire justificativă a majorității cluburilor participante de a se renunța la programul competițional stabilit în termeni clari în vară în ceea ce privește disputarea și primelor două runde din retur tot în sezonul de toamnă din 2017, în decembrie, iar una dintre grupările care s-a opus tendinței celor mai multe, rămânând în schimb fermă în favoarea respectării datelor inițiale, și anume ASU Politehnica, găzduiește de la ora 12 pe ”Știința” cea de-a noua partidă considerată acasă în ediția 2017-2018, cu ex-prim-divizionara AFC ASA 2013 Târgu Mureș.

La zi, bilanțul alb-violeților în meciurile găzduite pe teren propriu pe ”Știința” și ”Dan Păltinișanu” în Liga 2 2017/8 este 8 5 1 2 10-7 16 puncte, elevii lui Bogdan Andone semnând două succese consecutive în umbra unităților de învățământ superior timișorene, 1-0 cu Știința Miroslava și 2-0 cu Luceafărul Oradea, după revenirea triumfătoare de pe principalul stadion al orașului, unde tranșau cu 2-1 disputa cu UTA.

ASU Politehnica s-a înclinat pe ”Știința” în acest sezon doar nou-promovatei Metaloglobus București, în etapa a IV-a, în intermediara din 23 august, însă evoluțiile recente au propulsat-o întru a cocheta cu prima pătrime a ierarhiei. În principiu, dacă s-ar respecta calendarul competițional clar stabilit înaintea campionatului, ”violeții” n-ar avea doar apariția de la 12 de pe micuța lor arenă, ci două consecutive pe malurile Begăi, sâmbăta viitoare fiind programată sosirea celor de la Dacia Unirea Brăila, la debutul returului.

Dacă vor fi respectate reperele competiției, vom afla mai precis săptămâna viitoare, mult prea târziu pentru asemenea modificări majore, însă până atunci să urmărim reprezentația finală acasă din tur, ASU Politehnica – ASA, transmisă aici LIVE TEXT.

Avancronica am semnat-o în consemnarea de ieri prin spusele lui Bogdan Andone și tânărului jucător Ionuț Coadă, Sporttim urmând a reveni aici cât de curând cu componența formațiilor.

De notat până atunci cea a brigăzii de arbitraj, Florin Mazilu (Satu Mare) fiind asistat de băimărenii Cristian Lucaci și Radu Despa, cu Alexandru Dan Gornic din Arad rezervă și observatorii Radu Bîtea (Oradea) și Mircea Ciglenean (Cluj).

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 2, Poli Timişoara și etichetat cu , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


+ 2 = opt

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: