LIVE TEXT. ASU Politehnica – CS Afumați 2-1 (2-0): Taub 7 cap, Blănaru 42 penalty / Vlada 73 penalty. 4 titulari noi față de Oradea: revin Motreanu, căpitanul Mera și Vucea + Gorovei: eliminat, minutul 43

2-1 ASU Politehnica, prim triumf acasă după 3 încercări eșuate.

Gakos iese bine la o lovitură liberă de la 25 de metri lateral dreapta.

4 minute de prelungiri.

89. Două cornere ale timișorenilor, căutând să câștige timp.

87. Corner al ilfovenilor.

86. Ungureanu, căzut, acuză crampe musculare. Sau e chiar o accidentare. Primește și cartonașul galben, pentru îngreunarea executării unei lovituri libere. Este înlocuit cu Ghinescu.

Cu om în plus, CS Afumați atacă aproape necontenit, dar fără periculozitate.

74. Neamțu, în locul lui Teuț.

72. Bilia îl faultează în careu pe Tudorache după o acțiune pe zona centrală, cu un-doi, inițiată de Zaharia. Penalty. Vlada, pe jos, lângă bară, cu tot plonjonul lui Gakos, în dreapta portarului.

70. Birău șutează din careu pe lângă colțul lung, dintr-o bună poziție.

Cartonaș galben,

66. CS Afumați, ocazie în urma unor centrări de pe ambele flancuri, după ce Mera a ratat intercepția.

61. Zaharia în locul lui Dedu.

57. Gakos iese bine pe o centrare de pe stânga. Atacurile ilfovene, unul după altul…

55. Petculescu șutează plasat din centrul careului, bară lângă vinclu, după un balon respins în urma loviturii libere de la 18 metri lateral stânga.

Petculescu în locul lui Burlacu și Avram în cel al lui Adrian Popa, două schimbări la pauză în tabăra oaspeților. Intră și Birău în locul lui Vucea.

Pauză, 2-0 și 10 contra 11.

45. Corner ilfovean de pe stânga, prelungit din careu cu călcâiul, și reluare pe colțul scurt, prinsă lângă bară de Gakos.

44. Gakos deturnează în corner o lovitură liberă de la 28 de metri central.

Finish de primă repriză în corzi pentru timișoreni. Gorovei vede cartonașul roșu, eliminare și 10 contra 11. Tudorache, cartonaș galben. Gorovei l-a lovit fără balon.

Minutul 42. Lansare lungă, expediată de Motreanu de pe dreapta, pentru Teuț, talonat din ambele părți la intrarea în careu, unde se comite henț. Oaspeții protestează dar este indicat punctul cu var: lovitură de la 11 metri. Blănaru, pe jos, la colț, în dreapta lui Muțiu.

41. Alt corner pentru CS Afumați de pe dreapta.

39. Portarul ilfovean Muțiu deturnează în corner de lângă bară șutul lui Ungureanu.

38. Dedu șutează de la 25 de metri dar Gakos reține prin plonjon pe dreapta.

CS Afumați, mai fluentă și cursivă în acțiuni. Centrare blocată iar în continuare o lovitură liberă obținută în preajma careului, pe flancul drept. Tot Olariu la pupitru…

Bune minute de posesie a balonului, în jumătatea adversă de teren, pentru cei din Afumați.

27. Lovitură liberă de pe dreapta, de la 26 de metri, prin Olariu, expediată spre bara a doua, periculos.

Minutul 22. Blănaru e angajat la 40 de metri puțin lateral stânga din pasa lui Ungureanu și avansează frontal, șutând de la intrarea în careu, spre colțul lung, dar peste vinclu. Mare șansă de 2-0 pe contraatac.

21. Adrian Popa, cartonaș galben, pentru un fault asupra lui Nicolescu.

12. Nicolescu, șut blocat de la 17 metri.

11. Cartonaș galben, Nicolescu. Fault la centrul terenului.

Așadar a reintrat Motreanu după etapa de suspendare. Au revenit și Mera respectiv Vucea, iar Gorovei a fost titularizat. Patru noutăți în 11-le de start al timișorenilor față de formula de start de la Oradea.

9. Alt corner pentru oaspeți. Și încă unul, 0-3 la acest capitol.

Minutul 7, 1-0 ASU Politehnica prin capul lui Taub de la 8 metri puțin stânga, spre colțul lung, după o centrare de pe dreapta a lui Teuț. O recentrare după ce în faza inițială Gorovei scăpa cu portarul oaspeților, ieșit în colțul careului, îl dribla și șuta spre poartă, de unde, din preajma liniei porții, s-a respins…

6. CS Afumați, lovitură de colț de pe dreapta. Tot Vasile Olariu.

Minutul 5. Șut al timișoreanului Olariu, prins de Gakos. A doua acțiune de poartă pentru albaștri, după ce Vlada lufta în primul minut din centrul careului, în urma unei centrări din stânga.

17:00. Începe ASU Politehnica, prin Blănaru, gazdele în alb-violet atacând în repriza I spre poarta din fața tribunei de marcaj. Oaspeții, în albastru.

Echipele…

ASU Politehnica: Gakos – Motreanu, Bilia, Mera – cpt., Taub – Nicolescu – Teuţ, Gorovei, Ungureanu, Vucea – Blănaru.

Rezerve: Gîrlea – Neamţu, Ghinescu, Ţugui, Birău, Stancu, Gălan.

Antrenor: Sorin Brîndescu

CS Afumaţi: Muţiu – Robicek, Rz. Patriche – cpt., Bucea, Al. Gheorghe, Ad. Popa, V. Olariu, Dedu, Tudorache – Burlacu, Vlada.

Rezerve: Obretin – Botea, Zaharia, Petculescu, Căliani, Mitu, Avram.

Antrenor: Vasile Neagu

Arbitru: Adrian Illyeş (Ploieşti). Asistenţi: Ionel Valentin Dumitru (Gherghiţa) şi Doru Zamfir (Slatina).

*

Fotbal în Vinerea Mare pe ”Știința”, ASU Politehnica găzduind în premieră de la promovare un meci de campionat în cea de-a cincea zi a săptămânii, oaspeți fiind ilfovenii de la CS Afumați iar informații din jocul programat la ora 17 în cadrul rundei a 29-a din Liga 2 fiind disponibile și aici sub forma comentariului în direct LIVE TEXT.

Partida cu ocupanta locului 12 este a doua dintr-o serie de patru a timișorenilor în compania formațiilor sosite anul trecut din Liga 3, cele din tur fiind pierdute pe linie de alb-violeți, cu un singur gol marcat atunci de bănățeni în 6 ore de fotbal, iar cele din sezonul de primăvară demarând printr-un alt eșec, înregistrat sâmbăta trecută la Oradea, 4-1 pentru CS Luceafărul.

”Violeții” caută fără doar și poate reabilitarea, necesară în condițiile în care ultimele 3 apariții pe ”Știința” au fost fără succes, 1-1 cu vâlcenii în decembrie iar apoi tot 1-1 cu brăilenii și la începutul lunii trecute, dar și 1-2 cu CS Mioveni în urmă cu 4 săptămâni, totodată ultimele două deplasări consecutive fiind pierdute de la două goluri diferență în sus. Rezultatele nu sunt deloc favorabile penultimei clasate dintre cele 16 grupări încă rămase în cursa ediției actuale a Ligii 2, o campanie devenită praf și pulbere dat fiind o excludere din competiție și numeroasele abandonuri de pe parcurs, iar ASU Politehnica n-a reușit de dată recentă să se descătușeze odată ce grijile retrogradării s-au risipit în foarte mare măsură, ba din contră, ajungând la un pas de a repeta seria nefastă de 4 eșecuri din turul campionatului.

Lipsa de experiență competițională la acest nivel s-a făcut acut resimțită pentru ”violeții” pregătiți de Sorin Brîndescu, aflat la rândul său în stagiunea în curs la debutul pe banca tehnică la nivel secund divizionar, iar astfel s-a ajuns ca un sezon de primăvară în care ar fi fost de așteptat apariția unui ascendent psihologic prin risipirea emoțiilor retrogradării și canalizarea eforturilor din mers și prin jocuri pe pregătirea din timp a terenului pentru viitoarea campanie să se transforme într-un exercițiu de regăsire a busolei pierdute.

Jocul cu CS Afumați reprezintă însă un bun prilej pentru nou-promovați să se revanșeze pentru parcursul cu o singură victorie în cele 6 reprezentații din 2017, platformă de pe care să abordeze apoi mai încrezători disputele cu formațiile de podium ASC Sepsi OSK, programată vinerea viitoare de la ora 16 la Sfântu Gheorghe, respectiv Juventus București, așteptată pe malurile Begăi în intermediara din jur de 26 aprilie. Ulterior, s-ar intra pe tronsonul final, cu ieșirea la Satu Mare și perechea meciurilor acasă cu Dunărea Călărași și UTA Bătrâna Doamnă respectiv în deplasare la Clinceni și Balotești, fiecare partidă în sine o oportunitate de pregătire a întrecerii din viitorul sezon, 2017-2018, anunțat a fi conform deciziilor federale din trecut tot cu 22 de grupări la start și implicit cel puțin la fel de problematic din majoritatea punctelor de vedere.

ASU Politehnica n-a câștigat nici măcar un sfert din meciurile acasă din actualul campionat, fie că primele 5 au fost găzduite pe arena ”Dan Păltinișanu”, unde bilanțul a fost 1 1 3 9-11 4 puncte, fie ulterior pe ”Știința”, 8 2 3 3 10-8 9 puncte, pasiv care ar putea fi totuși anihilat până la încheierea sezonului, în cazul fructificării avantajului terenului propriu. Pe de altă parte, timișorenii vor întâlni până la sfârșitul stagiunii strict și invariabil formații ce îi devansează în ierarhie, majoritatea cu cel puțin 3 victorii în plus față de ”violeți”.

Nici una nu este însă de speriat, dat fiind nivelul valoric mai mult decât îndoielnic al eșalonului secund românesc, și cu atât mai mult cu cât fiecare formație în parte se confruntă în acest retur cu un deficit de continuitate în apariții, dat de dispariția din concurs a mai multor cluburi, dar timișorenii sunt nevoiți să și fructifice reprezentațiile pe alocuri de la egal la egal cu partenerii de întrecere în rezultate care au greutatea lor indubitabilă. Iar doar prin câteva scoruri mai notabile pot îndulci ca ultimă impresie senzația pe marginea unui mediocru sezon de acomodare cu rigorile Ligii 2, în care victoria pe final de joc de la Călărași și scorul reușit acasă după pauză cu CS Balotești, 4-1 (1-1), ies cel mai mult în evidență, și în condițiile în care celelalte succese au fost repurtate fie împotriva unor garnituri între timp retrase din întrecere, precum Șoimii Pâncota sau Unirea Tărlungeni, fie în dauna ultimei clasate, 2-0 acasă și în deplasare cu itineranta Metalul Reșița.

Oful bănățenilor nu este însă nici pe departe la fel de mare și greu precum cel al întrecerii în sine, devenită o glumă cât se poate de proastă prin reluarea sezonului de primăvară cu numai 16 cluburi și așadar cu 6 în minus față de extrem de prost gândita schemă competițională federală, o tentativă lipsită de realism și trădând grava disonanță cognitivă din spațiul mioritic, rezonând din păcate puternic și în lumea arenei sportive. La acest stadiu însă s-a ajuns și jurnalistul poate doar consemna ca atare dezastrul fără precedent în ultimele decenii în fotbalul carpatin.

Etapa în curs a demarat cu victorii la zero ale gazdelor, miercuri Dunărea Călărași – Olimpia 2-0 și joi Chindia Târgoviște – FC Brașov 4-0, continuând astăzi cu două prime meciuri la amiază, CS Balotești – Luceafărul Oradea, început la ora 11 și 1-1 pe parcurs, respectiv Dacia Unirea Brăila – Academica Clinceni, de la ora 12, și alte două de la ora 17, la Suceava respectiv pe ”Știința”, după care căderea de cortină se va efectua sâmbătă de la 11,30 la Șiria, cu UTA Bătrâna Doamnă – Sepsi Sfântu Gheorghe.

O nouă rundă cu numai 6 meciuri, al unui fotbal secund divizionar românesc parcă în tranșee…

Dar iată o prefigurare a disputei de la Timișoara între trupele sosite din Liga 3 și prin spusele atacantului Ungureanu și ale antrenorului Brîndescu, dinaintea antrenamentului de miercuri al ”violeților”…

http://sporttim.ro/fotbal/ungureanu-e-un-joc-de-totul-sau-nimic-si-trebuie-sa-l-castigam-mai-avem-4-acasa-si-trebuie-sa-luam-9-puncte

http://sporttim.ro/fotbal/asu-politehnica-cs-afumati-vineri-ora-17-brindescu-am-facut-greseli-si-ne-dau-o-stare-de-neincredere-iar-cu-asta-ne-luptam-cel-mai-mult

 

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 2, Poli Timişoara și etichetat cu , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Comentariile nu sunt permise.


Ultimele articole din categoria Fotbal: