LIVE TEXT. Ultimul pe Știința, în etapa a 8-a din Liga 2. ASU Politehnica – CS Balotești 2-2 (2-0): Poparadu 26, Krausz 32 / Nica 53, Gojnea 54. Bară Predescu la 2-0 (48). Ilfovenii, dublă schimbare la pauză. Plămadă în primul 11, Stancu nu. Taub, accidentat și înlocuit cu Topic, la debut

ASU Politehnica risipește un avantaj de 2-0 avut deja în minutul 32, fiind ajunsă din urmă în minutele 53 și 54, după ce avea și o bară în minutul 48. Două puncte scăpate printre degete la despărțirea de ”Știința”, ca primă remiză a sezonului. Cu un succes, putea urca pe 5. La Șiria, UTA e unica gazdă a rundei care nu înscrie, 0-1 cu Dunărea (Drăghiceanu, 76), Călărașiul egalând la puncte ASA, a 3-a cu 16. Revenim cu declarații și fotografii. Clasamentul, pe dreapta.

90+7. Bădăuță nu-l învinge pe portar nici din careul mic, singur-singurel…

90+3. Bădăuță ratează, singur cu portarul, de la 10 metri. Îl ia la țintă și se auto-accidentează. Dacă ochea unul din colțuri…

90+1. Sorescu, alt corner.

Șase minute de prelungiri!

89. Sorescu, lovitură de colț. Ignea șutează pe jos de la 16 metri, lângă stâlpul din dreapta.

Cei de la CS Balotești mai sfârșesc pe gazon, trăgând de timp.

77. Andrei Valentin în locul căpitanului Ion.

75. Neagu, cartonaș galben pentru un fault la centru.

73. Bădăuță primește o pasă de la Sorescu și șutează la firul ierbii de la 14 metri, lateral dreapta, lângă bară, portarul deturnând în corner.

71. Predescu șutează de la 14 metri la semiînălțime și portarul respinge cu ambele mâini în față. Nimeni nu era în preajmă pe fază.

La Șiria se confruntă următoarele vizitatoare ale celor de la ASU Politehnica, dar pe ”Dan Păltinișanu”, la mijlocul reprizei a II-a fiind UTA – Dunărea Călărași 0-0. Jocul cu elevii lui Alexa e peste două săptămâni iar cel cu arădenii în jur de 14 octombrie.

66. Alin Ignea, revenire. Intră în locul lui Poparadu. Ignea se accidenta chiar după primul sfert de oră al rundei de debut, la început de august, la Brăila, fiind înlocuit atunci de Stancu.

65. Coman, cartonaș galben pentru tragere de tricou.

Minutul 61. Coman avansează pe flancul drept și centrează iar Motreanu respinge peste transversală. Putea fi autogol. Corner.

Însă putea fi chiar și 2-3, căci…

Încă o jumătate de oră…

ASU Politehnica risipește în premieră un avantaj de două goluri în Liga 2. CS Balotești mai încheia recent cu 2-2 în deplasare și la Șiria, unde deschidea scorul în același minut 55, 0-1, și egala la doi în minutul 87: 2-2.

Ai 2-0 și bară în minutul 48 dar ești egalat în minutul 54, 2-2. 

54, 2-2. CS Balotești egalează! Alin Gojnea. Elevii lui Diniță îi mai surprind o dată pe ”violeți” printr-o rapidă incursiune frontală, în zona centrală, în care a scăpat singur.

54. Bădăuță în locul lui Staicu. Andone împrospătează atacul.

Minutul 53. 2-1, gol CS Balotești. Alex Nica. Incursiune rapidă pe dreapta, urmată de centrarea în fața porții, la care a pus piciorul…

50. Contraatac al vizitatorilor, rămas singur în careu, dar șut pe lângă vinclul din stânga. Avertisment… Balotești solicită și corner dar nu e cazul.

48. Bară Predescu deși scria gol pe bocancul ”violetului”. Incursiune a lui Sorescu pe stânga, intrând în careu, unde, de la 12 metri lateral stânga, îi trimite lui Staicu, care sare peste balon, iar Predescu reia în stâlpul din stânga, pe jos.

Oaspeții, dublă înlocuire la pauză. Iese Paraschiv, intră Neagu. Iese și Dedu, intră Gheorghe. 

3 jandarmi au treabă cu un fan din galeria polistă, care ar fi avut un recipient de bere în mână.

*

Alb-violeții au egalat astfel cel mai clar avantaj deținut acasă la pauză de la promovarea în Liga 2, 2-0, înregistrat după 45 de minute și cu Metalul Reșița respectiv CS Afumați. În primul caz avea să se și încheie 2-0, în cel de-al doilea, 2-1.

Pauză, 2-0 ASU Politehnica.

41. Sorescu, singur în fața porții, șutează peste transversală, după centrarea lui Motreanu de pe flancul opus, lungă…

Krausz, al 6-lea marcator.

Minutul 32, 2-0 ASU Politehnica: Krausz. Sorescu centrează de pe stânga, înalt în careu, Krausz înscriind cu capul de la 11 metri, din dreapta.

30. Motreanu marșează pe dreapta și centrează în careu iar Staicu șutează sub transversală dar portarul deturnează în corner.

După Bădăuță, Taub, Staicu și Sorescu, ex-prim-divizionarul Poparadu devine al 5-lea marcator al ”violeților” în noul campionat. Bădăuță a adunat 3 reușite iar Sorescu și Taub câte două.

28. Portarul ilfovenilor respinge în corner o execuție a lui Sorescu. Lovitura de colț, respinsă, timișorenii șutând apoi alături de la 20 de metri.

Minutul 26, 1-0 ASU Politehnica: Poparadu. Aruncare de la margine, Motreanu trimite lung, mingea e respinsă de fundași, până în semicercul careului mare, la Poparadu, care plasează în stânga portarului, lângă bară.

27. Altă lovitură liberă pentru CS Balotești. Peste bară.

Foarte călduroasă după-amiază. Pauza de hidratare, binevenită.

ASU Politehnica, lovituri de colț de pe fiecare parte, respectiv o cursă a lui Sorescu urmată de centrare, însă fără adresă. Tânărul și-a ascultat antrenorul, ”Sori, centrează!

18. Taub sângerează și nu mai poate continua. Îl înlocuiește Topic, aflat la debut.

15. Staicu, alt șut, la semiînălțime, pe lângă poartă, după un schimb de pase cu Sorescu.

Taub reintră dar nu pentru mult timp…

10. Lovitură liberă de la 25 de metri lateral dreapta, decarul Paraschiv centrează iar numărul 5, căpitanul Ion, reia cu capul de la 9 metri spre vinclu, Dur-Bozoancă deturnând în corner.

În consecință, ASU Politehnica joacă în inferioritate numerică, de vreo 4 minute. Taub e pe margine, în atenția cadrelor medicale.

9. Taub suferă o accidentare, lovit fiind cu piciorul în arcadă. Plin de sânge! Îngrijiri medicale. Doar lovitură liberă. A faultat Dedu.

6. Prim șut pe poartă, al lui Staicu, de la 20 de metri, deviat de un oponent în brațele portarului.

Peste 200 de fani în galerie, alți 200 la umbră, pe lungimea opusă a terenului.

Start! Staicu spre Poparadu. Gazdele atacă în repriza I spre poarta de la tabela de marcaj. Oaspeții, în portocaliu-negru.

O schimbare la gazde în 11-le de start față de formula de început de la Sibiu, Plămadă în locul lui Stancu.

Echipele…

ASU Politehnica: 23. Cosmin Dur-Bozoancă / 22. Radu Motreanu, 3. Dănuț Bilia, 14. Ioan Mera – cpt., 13. Carol Taub – 6. Raul Krausz, 5. Adrian Poparadu – 7. Deian Sorescu, 17. Cornel Predescu, 18. Ionuț Plămadă, 19. Marius Staicu.

Rezerve: 1. Markos Gakos / 24. Alin Ignea, 16. Andrei Țugui, 4. Ionuț Coadă, 26. Borislav Topic, 20. Alin Crișanov, 9. Alexandru Bădăuță.

CS Balotești: 13. Alexandru Iordan / 15. Dănuț Ciubuc, 6. Constantin Dedu, 5. Lucian Ion – cpt., 16. Nicușor Filip, 27. Bogdan Marciuc, 10. Alin Paraschiv, 11. Alin Gojnea, 20. Alexandru Coman, 8. Andrei Răuță, 23. Alexandru Nica.

Rezerve: 33. Corneliu Fulga / 18. Petre Ioniță, 19. Andrei Suciu, 14. Valentin Flămânzeanu, 25. Marian Neagu, 2. Alexandru Gheorghe, 7. Valentin Andrei.

***

Acum aproape un an de zile, în după-amiaza sâmbetei de 8 octombrie 2016, ASU Politehnica revenea pe arena ”Știința” prin a găzdui întâiul meci în Liga 2 după cele organizate la același nivel competițional pe ”Dan Păltinișanu”, pierzând atunci cu 0-1 în fața viitoarei promovate Sepsi Sfântu Gheorghe. A mai trecut ceva timp iar alb-violeții se pregătesc la intrarea în toamnă de revenirea pe ”Dan Păltinișanu”, partida de sâmbătă de la ora 16 cu CS Balotești fiind ultima pe ”Știința” înaintea recuplării la ambianța de pe mai marele stadion la încheierea acestei luni, contra celor din Călărași.

 

Timișorenii urmează așadar a fi vizitați tocmai de formațiile care au fost depășite cel mai clar pe ”Știința” în sezonul trecut, atât CS Balotești cât și Dunărea cedând cu 4-1, iar primul hop este cel împotriva ilfovenilor, adus de programul etapei a opta în Liga 2. Acesta va fi așadar al 15-lea joc de campionat găzduit de alb-violeți pe ”Știința” de la revenirea de pe ”Dan Păltinișanu”, jumătate dintre cele de până acum fiind câștigate dar și 3 remizate respectiv patru pierdute, totul în succesiunea 0-1 cu Sepsi, 1-1 cu Olimpia, 2-0 cu Unirea Tărlungeni, 0-1 cu Academica Clinceni, 4-1 cu CS Balotești, 1-1 cu CSM Râmnicu Vâlcea, 1-1 cu Dacia Unirea Brăila, 1-2 cu CS Mioveni, 2-1 cu CS Afumați, 2-1 cu Juventus și 4-1 cu Dunărea Călărași, toate în campania precedentă, respectiv 2-1 cu FC Argeș, 0-2 cu Metaloglobus și 1-0 cu CS Mioveni în ediția în curs. În total, 21 de goluri marcate și 14 primite.

ASU Politehnica, relativ bine clasată, cu numai două puncte mai puțin decât ultima ocupantă a podiumului și între 8 formații înșirate în marja de puncte 13-11, dar în orice caz mult mai bine poziționată decât în același moment al sezonului de anul trecut, se arată a-și găsi mai bine cadența, reușind atât o victorie pe ”Știința” în dauna celor din Mioveni, aspiranți la locuri fruntașe în ultimele campanii dar despărțiți de Florin Marin după acel 1-0 de pe Bega, cât și să-și recompleteze în cele din urmă colectivul necesar unui parcurs de 38 de etape.

În tabăra oaspeților, ceva mai multă apăsare, CS Balotești smulgând abia recent, în runda a cincea, primul succes al noii campanii, 2-0 acasă cu Olimpia, după care obținea și întâiul punct în deplasare, surprinzătorul 2-2 la Șiria cu UTA, fără însă a păstra și săptămâna trecută linia pozitivă, întreruptă de descinderea celor de la CS Pandurii Lignitul, triumfători cu 0-2 în Ilfov prin golurile lui Rus și Dănăricu din minutele 5 și 70, eșec al elevilor lui Diniță în componența Fulga – Filip, Marciuc, Răuţă, Flămânzeanu (80, Neagu), Dedu, Gojnea (86, Paraschiv), Coman, Suciu (67, Ioniță), Pătraşcu – cpt., Nica, rezerve rămânând Iordan – Mirescu, Gheorghe și Grigore.

Timișorenii vor juca ulterior în Ilfov, la Afumați, apoi pe ”Dan Păltinișanu”, cu Dunărea Călărași, repetiție oficială înaintea evenimentului din etapa a 12-a, pe aceeași arenă cu UTA, meciuri acasă între care se va strecura deplasarea la Satu Mare, pentru jocul cu Olimpia, antrenată până în primăvară de Bogdan Andone, tehnician al ”violeților”.

Mai multe considerații în avancronica incluzând declarații din tabăra gazdelor, publicată joi. Partida ASU Politehnica – CS Balotești va fi difuzată aici în format LIVE TEXT.

Arbitrează Omar Cristian Dumitrciă din Craiova, asistat de băimărenii Cristian Lucaci și Radu Despa, rezervă fiind Marius Omuț (Satu Mare) iar observatori George Constantinescu (Slatina) și Ștefan Szilaghi (Satu Mare).

Programul etapelor a 8-a și a 9-a, pe coloana clasamentelor.

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 2, Poli Timişoara și etichetat cu , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


sase × = 6

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: