LIVE TEXT, Liga 2. Neacșa către centralul Iuliana Elena Demetrescu: ”Te f** în gură!” A și pus mâna pe arbitru… Accidentări pe terenul ud al Științei. ASU Politehnica – Energeticianul 0-0. Revine Bozian. În primul 11, Jurj și Miholca, lovit și înlocuit de Vidrăsan în minutul 34

Final, 0-0. ASU mai remiza alb și în cel de-al doilea meci acasă al campionatului, cu Luceafărul. Un punct din ultimele 6 posibile sau 5 din ultimele 24. Energeticianul încheie turul pe locul 8, ASU Politehnica pe 11, la egalitate de puncte cu Ripensia dar cu un golaveraj superior, grație unui gol.

Trei minute de prelungiri. Și încă o înlocuire… Neagu îl schimbă pe Ioniță.

89. Ionică în locul lui Neacșa.

87. Bedea execută un corner înalt în careu, de unde se respinge, până la Vidrăsan. De la 16 metri, peste bară.

86. Denis Radu intră în locul lui Cojocaru.

Și se lasă frigul…

83. Bozian șutează din lovitură liberă de la 18 metri peste bară.

Energeticianul, echipa mai periculoasă. Superioară și ca posesie a balonului.

80. Petre șutează tare spre vinclu. Portarul respinge în corner.

74. Misaraș în locul lui Enache.

72. Jurj primește cartonașul galben pentru tragerea unui adversar.

67. Bedea șutează de la 14 metri lateral dreapta spre colțul lung, dar peste transversală.

65. ASU Politehnica, două cornere consecutive.

63. Bozian îi pasează lui Ignea, în semicercul careului mare, de unde șutează pe jos, în stânga. Din plonjon, Miron respinge cu mâna în față, iar apoi și cu piciorul, în corner, cu o fracțiune de secundă din fața lui Bedea.

62. Coadă în locul lui Scutaru.

60. Tudorache primește cartonașul galben pentru un fault tare asupra portarului. Dacă i s-ar fi acordat meritat și cel care a creat toată gâlceava înaintea pauzei, acum ar fi fost în mod normal eliminat…

56. Dalin Munteanu, accidentat. Îngrijiri medicale.

Minutul 47. Tudorache centrează de pe partea stângă iar Rusu reia cu capul de la 7 metri: transversală.

La ieșirea de la vestiare, Neacșa i se scuza lui Demenescu…

Fiind cu musca pe căciulă după ce a greșit împotriva sa, Demenescu nu i-a acordat lui Neacșa cartonașul roșu pentru ieșirea sa după încheierea reprizei I.

Neverosimil la ce nivel a putut să decadă sportul românesc. Abject! Ca oglindă fidelă a unei societăți profund bolnavă, într-un marasm moral de nedescris.

0-0 la pauză și capac la toate, după ultimul fluier al reprizei I, pe drumul spre tunelul de acces, la colțul terenului, optarul Neacșa i-a strigat centralului Demetrescu că o f*** în gură! Gest șocant al jucătorului vizitatorilor. Reacții… ”Las-o, că e nevinovată…”

Final dominat de nervozitate, fotbalul căzând în plan secund. Nu s-a mai jucat practic nimic…

De fapt, toți jucătorii Energeticianului s-au manifestat în grup în fața arbitrei, explicându-i că nu trebuia să-i acorde cartonașul galben lui Neacșa. Tudorache era cel care a reintrat în joc fără încuviințarea centralului.

Contrariat, Neacșa a protestat pe adresa centralului, explicându-i că nu trebuia să îi fie acordat cartonașul galben. A făcut-o și prin a pune mâna în două rânduri pe arbitra Demetrescu.

Ulterior, Tudorache intră pe suprafața de joc, după circa două minute, însă fără încuviințarea arbitrului. Care îi acordă în mod eronat cartonașul galben optarului Neacșa, și nu lui Tudorache. Jocul avea să continue iar unul dintre asistenți îi semnalează rezervei aiudene Nagy greșeala comisă de centralul Iuliana Elena Demetrescu din Râmnicu Vâlcea. Care rămâne însă fermă pe poziție, cartonaș galben în contul lui Neacșa.

Minutul 37. Bedea torpilează de la 28 de metri, Miron respingând cu ambele mâini în dreapta, în margine. Pe-atunci, un jucător al oaspeților, Vlad Tudorache, primea îngrijiri medicale pe marginea terenului.

35. Bedea execută o lovitură liberă respinsă de căpitanul Lungu, în margine.

34. Încă un fault comis asupra alb-violeților… Prilej pentru a se efectua înlocuirea: intră Raul Vidrăsan, Miholca șchiopătând spre vestiar.

33. Călin Jurj șutează de la 11 metri lateral dreapta la prima bară și portarul respinge.

De mai bine de 3 minute ASU Politehnica joacă în 10 sportivi…

Șchioapătă… Se anunță a fi o înlocuire. Miholca, lovit la genunchi. Accidentare neprevăzută pentru ASU Politehnica. Alunecare pe terenul moale, înmuiat de ploaie în ultimele 12 ore…

28. Îngrijiri medicale. Un jucător al gazdelor, lovit de bordura care înconjoară gazonul.

Vizitatorii tind să protesteze, am spune fără rost.

27. Ioniță primește cartonașul galben. Bozian scăpase spre poartă, aproape de la centrul terenului. L-a placat…

25. Cristea șutează de la 17 metri peste bară, din poziție perpendiculară pe poartă.

22. Lazea șutează de la 17 metri, perpendicular pe buturi, la semiînălțime. Portarul reține.

16. Bogdan Andone protestează vehement. Centralul, corect, indică henț pe atacul Energeticianului. Antrenorul oaspeților este temperat de arbitrul de rezervă.

13. Rusu cade în careu. Oaspeții solicită penalty. Centralul acordă corner. N-a fost cazul pentru o lovitură de la 11 metri.

11. Dragu centrează în careu iar Rusu reia cu dreptul puțin pe lângă stâlpul din stânga lui Munteanu.

Minutul 10. A doua lovitură de colț pentru petroșeneni. Autoaccidentare, pe când jucătorul Energeticianului se îndrepta spre balon, pentru a-l recupera și fixa în colțul terenului. A alunecat și s-a lovit la mâna stângă. Își revine. Execuție și respingere…

Minutul 9. Prim corner al vizitatorilor, prin optarul Neacșa. Apărarea timișorenilor respinge de două ori.

Galeria viola, peste 200 de fani. Încă aproape 100 de spectatori

Minutul 4. Rusu șutează de la 16 metri pe mijlocul porții. Munteanu prinde.

ASU Politehnica începe, atacând în repriza I spre poarta din fața căminului 1MV. Oaspeții, în negru complet.

Bogdan Bozian a revenit ca titular după ce pierdea la Târgoviște prima sa intrare în 11-le de start. Jurj, retitularizat după aparițiile din aceeași postură din rundele 18 și 19. Iar Miholca, la 6 etape după titularizarea în deplasarea la Clinceni. Le-au lăsat locul în primul 11 Vidrăsan, Nicolescu și Schieb…

Plouă.

ASU Politehnica, 5 rezerve din generația 2003.

Echipele…

ASU Politehnica: 23. Dalin Munteanu / 16. Călin Jurj, 14. Ioan Mera – cpt., 13. Cristian Scutaru, 2. Dragoș Cojocaru, 17. Adrian Bedea, 15. Bogdan Miholca, 24. Alin Ignea, 7. Bogdan Bozian, 8. Florin Lazea, 18. Ionuț Plămadă.

Rezerve: 30. Alexandru Borbei – 19. Ionuț Coadă, 4. Raul Vidrăsan, 25. Alexandru Gașpar, 5. Denis Radu, 3. Denis Bot, 22. Demetris Cristodulo.

ACS Energeticianul: 1.Vlad Miron / 16. Vlad Tudorache, 5. Daniel Lung – cpt., 3. Marius Ioniță, 27. Dudu Drugă, 14. Călin Cristea, 8. Alexandru Neacșa, 4. Remus Enache, 97. Robert Petre, 77. Andrei Dragu, 9. Vlad Rusu.

Rezerve: 12. Alexandru Marinoiu – 24. Alexandru Misaraș, 19. Mircea Leasă, 49. Marius Cioiu, 13. Vlăduț Buțurcă, 7. Cosmin Neagu, 93. Cosmin Ionică.

Antrenor: Bogdan Andone.

***

După ce vineri seară, în ziua inaugurală a rundei finale din sezonul de toamnă, gazdele s-au impus cu 3-1 în dueluri din prima jumătate a clasamentului Ligii 2, ASU Politehnica va încerca la rândul ei să fructifice avantajul terenului propriu la apariția de rămas bun pe 2018, conștientă că doar 5 puncte o despart de prima formație de pe locuri de retrogradare dar și că fie chiar și în cazul unei victorii în dauna ocupantei poziției a 9-a tot în jumătatea secundă a ierarhiei va hiberna, una fiind însă la un singur punct după oaspeții nou-promovați de la Energeticianul, iar alta la cele 4 de la ora actuală.

Ce va fi pe ”Știința” astăzi de la ora 14 puteți afla și aici în comentariu text în direct, ASU Politehnica – Energeticianul fiind ultima partidă a zilei în etapa a 21-a din Liga 2, cea de-a doua a returului, abordată de timișoreni cu al treilea cel mai mic număr de goluri înscrise, doar 18, și în absența unui număr însemnat de componenți ai lotului, indisponibili.

Despre buletinul medical și alte aspecte din colectivul alb-violeților, și în consemnarea din preziua partidei, conform declarațiilor protagoniștilor. În tot cazul, ASU Politehnica are de stopat o serie nefastă cu un singur punct adjudecat acasă din ultimele 12 posibile, și acesta în precedenta reprezentație pe ”Știința”, 1-1 cu CS Pandurii Lignitul, după 3 eșecuri la rând pe ”Dan Păltinișanu”, cu Ripensia, UTA și CS Sportul Snagov.

Alți vizitatori de pe Jiu descind așadar la Baza 1 MV – UPT, oaspeți din amonte, nou-promovați preluați la mijlocul turului de antrenorul ex-polist Bogdan Andone și care au la rândul lor propriile probleme de efectiv dar și în deplasare, fără victorie pe teren advers în tur dar și la debutul returului, 2-1 duminică pentru CS Luceafărul în Bihor.

Arbitrează Iuliana Elena Demetrescu din Râmnicu Vâlcea, asistată de piteștenii Bîrdeș și Bălan, rezervă fiind aiudeanul Nagy.

Clasamentul actualizat și programul rundelor în curs respectiv prima din 2019 în Liga 2, pe coloana datelor tehnice.

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 2, Poli Timişoara și etichetat cu , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


− 3 = doi

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: