Sărbătoare pe Dan Păltinișanu: ”Poli, un nume de glorie / Ce face istorie în România”. LIVE TEXT. ASU Politehnica – Mama Mia 3-1 (2-1; Bădăuță 13, 18, Sulea 89 pen / Băban 30)

Fani din galerie intră pe teren să-și îmbrățișeze favoriții. Frumos final, jucătorii mergând mai întâi să-i salute pe spectatorii de la tribuna I. Iar acum, spre galerie. Se scandează ”Timișoara! Poli Timișoara!”

DSC_3933

 

Finish, ASU Politehnica 3-1. ”Ca să vadă toată țara cum petrece Timișoara!” scandează galeria. La centrul terenului, hora bucuriei, jucători + juniorii clubului! Spre B2. Revenim cu GALERII FOTO și declarații.

ASU Politehnica, și a 13-a victorie acasă din cele 14 jocuri găzduite în C4, la promovarea în B2.

Trei minute de prelungire.

90. Iese autorul ”dublei” din primele 20 de minute, Bădăuță, intră Dorin Codrea.

89. Marius Ștrango comite penalty pe pătrunderea lui Bădăuță, la 14 metri lateral dreapta, într-o acțiune frontală, iar Andrei Sulea transformă penalty-ul, în stânga lui Culda. 3-1. Strango, cartonaș galben.

88. Alex Bădăuță pătrunde de pe stânga pe zonă centrală și șutează de la 16 metri, Culda prinzând.

86. Marius Ștrango în locul lui Marco Muscă.

85. Cea mai frumoasă și cursivă acțiune a alb-violeților, un dublu un-doi Taub-Bădăuță pe flancul stâng, cu pătrundere în careu, de unde șutul îl ochește din nou pe Culda, care respinge de pe picioare, reținând ulterior în 2 timpi un alt șut, de astă dată de pe dreapta.

83. Iar Andrei Sulea în locul lui Ionuț Vucea.

82. Dragoș Croitoru intră în locul lui Vasile Luță, accidentat la piciorul drept.

81. Patrick Niță deposedează în preajma careului advers, pătrunde de pe stânga dar șutează indecis, cu stângul, mult peste…

80. Culda iese bine la picioarele lui Vucea, lansat frontal pe jos, pe dreapta.

78. Iese Marius Marin, intră optarul Mădălin Stancu.

77. Ovidiu Filip în locul lui Dan Perju-Silaghi.

77. Șut al gazdelor, tot Birău, din întoarcere, de la 17 metri dreapta, dar peste bară.

75. Birău, stâng de la 17 metri pe jos, pe centrul porții, în brațele lui Culda.

Ploaia se întețește, tinde a deveni torențială.

DSC_3626

 

72. Telescu, încă o intervenție foarte bună, blocându-l pe Vucea, în preajma colțului terenului, pe dreapta.

70. Juniorul Patrick Peter în locul lui Răzvan Ghinescu.

69. Bădăuță șutează dar Mama Mia acordă corner.

64. Ghinescu, ”bombă” de la marginea careului, Culda boxând de pe picioare cu brațele ridicate. În continuarea fazei, Vucea trage pe jos, de puțin pe lângă colțul lung.

62. Cristian Gălan, cartonaș galben, pentru un fault la 36 de metri lateral stânga. Căpitanul polist, nemulțumit de decizia centralului.

INFO. În alte jocuri ale etapei, începute la ora 18, CSM Lugoj – CS Ineu 2-0, CS Millenium Giarmata – CS U Craiova SA 2 1-1, Metalurgistul Cugir – CNS Cetate Deva 2-0, Minerul Motru – Măgura Cisnădie 1-5 și Pandurii II – CS FC Hunedoara 4-1. Clasamentul actualizat, pe coloana dreaptă.

53. Telescu blochează un atac pe dreapta al alb-violeților, cu un-doi.

49. Același Culda își mai salvează o dată echipa, cu piciorul, din fața lui Gălan, care a preluat și reluat de la 5 metri central, din careul mic, prelungirea după un corner polist de pe stânga.

48. Căpitanul Culda deturnează în corner de la colțul scurt, de la semiînălțime, cu prețul unei accidentări, lovindu-se de bară, șutul lui Marin de la 15 metri lateral stânga.

Mama Mia, în roșu, începe la 19:02 atacând în repriza a II-a spre Peluza Nord. Ploaia continuă să cadă.

*

Un minut de prelungire… Și pauză, 2-1.

45. Băban, la un pas de egalare, cu o reluare de la distanță, de la circa 35 de metri, pe jos, trecând de puțin pe lângă bara din dreapta lui Fișteag, care respinsese balonul în faza inițială.

44. Birău, stâng spre colțul lung de la 12 metri lateral dreapta, puțin pe lângă bară.

DSC_3731

 

Aproximativ 5.000 de spectatori la un joc de Liga 3. Remarcabil.

33. Luță, cartonaș galben. Fault la 30 de metri de propria poartă, în zonă centrală.

30, 2-1 prin Denis Băban, ghiulea de la 28 de metri în vinclu. Fișteag boxase centrarea roșilor de pe stânga.

23. Negruț în locul lui Jichici la oaspeți.

Galeria își continuă recitalul în ploaie. Sunt fani răsfirați și în celelalte sectoare ale Curvei Sud, aciuiți sub umbrele. Caz valabil pentru câteva sute bune de spectatori urmărind jocul de sub umbrele, răsfirați în sectoarele tribunei I.

”Suntem aici!”, ”Vom fi mereu!”, ”Cu Timișoara și la bine și la greu!” Scandează fanii din Curva Sud, îi urmează într-un frumos duo spectatorii de la tribuna I.

Minutul 18. Fază identică, Vucea pătrunzând pe aceeași zonbă și centrându-i tot în careul mic lui Bădăuță, plasat ceva mai central. Cu călcâiul, 2-0. 

Minutul 13, 1-0 ASU Politehnica. Alex Bădăuță, din careul mic, cu dreptul, la colțul scurt, excelent servit de pe linia de fund, cu o centrare scurtă, de Vucea, pătruns pe dreapta, după o combinație în colțul careului de 16 metri.

Două uriașe bannere desfășurate de suporteri, unul în înaltul peluzei, celălalt pe rândul cel mai de jos ocupat de fani: ”Emoții și senzații tari, așa a fost să fie / Ca Poli să ne-aducă iar acasă – EUFORIE!”

Minutul 4. Lovitură liberă Luță de la 30 de metri lateral dreapta.

DSC_3407

 

Totuși, mai puțină lume decât la jocul câștigat aici de violeți luna trecută cu 3-1 cu CS FC Hunedoara.

Începe ASU Politehnica, atacând în repriza I spre Peluza Nord. Începe și galeria să cânte și scandeze în Peluza Sud, ca și plină…

Deși plouă mărunt, câteva sute de fani viola sunt deja grupate în Curva Sud iar sectoarele acoperite sub copertinele adiacente tribunei principale sunt pline…

ASU Politehnica: 30. Emanuel Fișteag / 7. Daniel Birău, 21. Cristian Gălan – cpt., 16. Miodrag Todorov, 13. Carol Taub – 3. Dănuț Bilia – 20. Ionuț Vucea, 27. Marius Marin, 24. Andrei Țugui, 10. Răzvan Ghinescu – 9. Alex Bădăuță.

Rezerve: 23. Robert Rogojină / 15. Branimir Ștefanovici, 4. Narcis Damian, 8. Mădălin Stancu, 14. Andrei Sulea, 22. Dorin Codrea, 18. Patrick Peter.

CS Nuova Mama Mia: 13. Alin Culda – cpt. / 19. Radu Motreanu, 1. Laurențiu Telescu, 25. Petrișor Jichici, 10. Bogdan Centea – 35. Vasile Luță – 9. Ioan Bîrză, 4. Denis Băban, 7. Patrick Niță, 5. Marco Muscă, – 11. Dan Perju-Silaghi.

Rezerve: 12. Stelian Bănică / 17. Marius Ștrango, 18. Dumitru Adrian Negruț, 22. Dragoș Croitoru, 89. Flavius Cioancă, 96. Ovidiu Filip.

***

Așa cum anticipam și înaintea etapei trecute, din week-end, când calculele indicau că o victorie a ”violeților” la Ișalnița și un joc favorabil al rezultatelor ar putea-o confirma pe nou-promovata ASU Politehnica Timișoara ca deja elevată la nivelul 2 încă înaintea ultimelor două runde din săptămâna finală a parcursului, s-a și întâmplat vineri și sâmbătă, liderul de pe Bega învingând lângă Craiova iar urmăritoarele din Alba clacând a doua zi fără gol marcat, cu același 0-1.

DSC_6914

 

În consecință, alb-violeții abordează în această seară de la ora 19 ultimul meci acasă din C4 fără nici o grijă, ba din contră, cu marea bucurie a unei a patra promovări adjudecate în tot atâția ani calendaristici, satisfacția izbânzii fiind împărtășită de poliști și fanii viola nicăieri altundeva decât pe ”Dan Păltinișanu”, unde și-au văzut cu ochii limpezi revenirea în toate aceste sezoane ale pelerinajelor pe arene mici și dintre cele mai mici, de la nivel județean spre cel divizionar.

Un meci cu CS Nuova Mama Mia care ar fi putut constitui pașaportul cu cele 3 puncte decisive spre B2, în care să se obțină promovarea matematică, s-a transformat într-unul ca și de vacanță, dar ASU Politehnica va căuta, fără doar și poate, să bifeze cu o victorie apariția finală pe teren propriu în sezonul 2015/6, mai ales că penultima partidă acasă i-a adus marțea trecută pe ”Știința” și risipirea primelor puncte în Timișoara în întreaga stagiune.

Va fi în primul rând o seară a sărbătoririi promovării în Liga 2, cu o așteptată revărsare de bucurie din Curva Sud, unde se vor strange probabil mai mulți suporteri ca niciodată în ultimii ani, dar va fi și o celebrare prin joc, rămânând de văzut deznodământul final, care poate fi aflat și aici, la capătul transmisiei în comentariu LIVE TEXT, urmat mai apoi de declarații și GALERIILE FOTO.

Până atunci însă, ar fi de notat că ASU Politehnica mai are și un al patrulea motiv, suplimentar, pentru a încheia pe val aparițiile acasă în campania 2015/6, și anume corectarea deficitului înregistrat în tur la Becicherecu Mic, când roș-albii îi administrau liderului ”violet” cea mai drastică înfrângere din întreg campionatul, elevii lui Sorin Bălu impunându-se atunci cu 3-0.

Ar fi așadar în primul rând onorarea printr-un triumf a reușitei promovării laolaltă cu fanii într-un cadru perfect în agenda ”violeților” al arenei ”Dan Păltinișanu”, dar pe deasupra și încheierea parcursului acasă cu un nou succes precum și ștergerea cu buretele a eșecului de săptămâna trecută, cu CNS Cetate Deva.

De cealaltă parte, Mama Mia a strâns în 2016 nici jumătate din zestrea agonisită în retur de poliști, și anume 12 3 2 7 11-19 11 puncte, față de 12 8 0 4 33-14 24 de puncte, roș-albii având o jumătate secundă de campionat mai mult într-un picior, cu un lot restrâns și o singură victorie pe teren propriu, fără a reuși să înscrie în jumătate dintre apariții. Și totuși, au orgoliul apărării unui blazon care, din puțin, acapara două poziții de vicecampioană în edițiile trecute, în 2014 și 2015, cu promovări ratate de puțin în fața celor din Caransebeș respectiv Arad, de la UTA Bătrâna Doamnă, așa încât nici elevilor lui Cosmin Stan nu le va fi chiar totuna cum vor încheia șirul unor deplasări din care în retur s-au întors cu două triumfuri, unul chiar săptămâna trecută, cu 3-1 la Motru.

ASU Politehnica – Mama Mia ar mai fi interesant și din punctul de vedere al jocurilor directe inter-timișene, acesta fiind penultimul al întregii ediții, cu un altul vineri care ar putea avea eventuale implicații la celălalt pol al ierarhiei, inferior. Atunci se va juca la Becicherecu Mic și disputa finală între timișene, cu CS Millenium Giarmata în calitate de vizitatoare, înaintea acestor ultime două partide roș-albii lui Stan având un bilanț imaculat, de 4 victorii din tot atâtea confruntări, cu golaverajul total de 12-2. ASU Politehnica a adunat tot 4 succese cu timișenele, dar și un eșec, golaveraj 11-7, pe când CSM Lugoj și-a încheiat aceste dispute cu 6 2 0 4 5-7 6 puncte, iar cei din Giarmata au punctat totuși o victorie, în retur, pe Timiș: 5 1 0 4 6-18 3.

Apropo de timișene, și celelalte două grupări din județ joacă astăzi de la ora 18, CSM Lugoj – CS Ineu și, cu implicații la retrogradare, CS Millenium – SC CS U Craiova SA 2 la Giarmata. Întregul program al penultimei etape, de astăzi și mâine, peste 24 de ore urmând a se disputa ACSO Filiași – Performanța Ighiu, este enumerate pe coloana dreaptă, laolaltă cu cel al rundei finale și clasamentul.

Arbitrează pe ”Dan Păltinișanu” ghirozeanul Claudiu Gaitin, ajutat de zălăuanii Cozorici și Duma.

 

 

 

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 3, Poli Timişoara și etichetat cu , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Comentariile nu sunt permise.


Alte articole legate de acest subiect: