LIVE TEXT în ploaie. Stancu pentru Ignea, Coadă da, Motreanu nu, dar se schimbă la pauză. Prim joc pe ”Știința” din 6 mai, duel alb-violet în etapa a II-a: ASU Politehnica – FC Argeș 2-1 (1-1. Cotigă 40 autogol, Bădăuță 55 / Nilă 13). Pitești, prima deplasare în Liga 2 după peste 4 ani

Finish pe ”Știința”, 2-1 (1-1) ASU Politehnica de la 0-1 și punctaj maxim și pentru ”violeții” Timișoarei, doar a doua trupă care se învingă acasă în această rundă a Ligii 2 cu bilanțul 10 2 5 3 13-19. Revenim cu declarații și calupuri foto.

Mare ocazie de 2-2. În prelungiri, la o centrare de pe dreapta în careul mic, Motreanu salvează din fața porții goale, din zona centrală, de la 3 metri, din fața argeșenilor. Fundașul intrat la pauză i-a luat de puțin fața, în condițiile în care Gakos era ca și bătut. A și căzut, accidentat.

La fiecare pauză a jocului, cel mai însetat s-a arătat a fi… centralul Flueran. A tot luat sticluța de apă, să bea. Mai hidratat decât jucătorii.

Poliști ”curentați”, Bădăuță, în preajma careului, iar la declanșarea fazei Krausz, care a fost făcut sandwich. ”Liberă” de la 20 de metri.

88. Corner FC Argeș.

Continuă să plouă susținut. Debut de meci scăldat în soare, finish udat la piele.

84. Giuricici, cartonaș galben. Fault în zona în care îl comitea și Krausz. Parte vătămată, Panait. Dar oare n-a și alunecat, pe gazonul ud? Galeria viola protestează.

81. Barbu în locul lui Bîrzan.

81. Panait, pe jos, puțin pe lângă stâlpul din dreapta.

Plouă tot mai susținut. Jocul, influențat de precipitațiile torențiale.

78. Căpățână în locul lui Nilă.

77. Bîrzan, șut pe jos de la 18 metri, pe lângă stâlpul din stânga.

73. Bădăuță, cartonaș galben. Simulare.

71. Centrare de pe dreapta iar Năstăsie reia de la 16 metri puțin peste transversală. Toți au văzut… gol, dar iluzie optică.

70. Stancu, accidentat, îi lasă locul lui Staicu.

Plouă torențial, de la mijlocul reprizei a II-a! Ne va uda sau nu leoarcă!? Ba bine că nu.

67. David, talonat, reia cu capul pe spate spre colțul lung, dar alături, după centrarea lui Șerbănică de pe stânga.

63. Sorescu, cu probleme musculare, îi lasă locul lui Marco Giuricici, care face schimb de locuri cu Plămadă, trimis pe stânga liniei mediane.

59. Motreanu pătrunde și el decis pe centrul careului, șutând cu stângul de la 10 metri în Popescu, iar la a doua încercare, pe respingere, pe lângă colțul scurt. Putea fi 3-1.

Prin felul în care a încasat cele două goluri, FC Argeș pare a se bate singură.

Iar Iordan Eftimie schimbă imediat, David în locul lui Popa.

Minutul 55, 2-1 ASU Politehnica prin Alex Bădăuță, care profită din zonă centrală, la 22 de metri, de o mare bâlbâială între fundașii centrali adverși. Același Predescu a trimis de pe stânga o minge la întâlnire, spre D-ul careului mare, unde apărătorii Argeșului s-au invitat reciproc, Bădăuță preluând rapid și intrând până spre 10 metri central, de unde, liber, l-a pasat cu dreptul pe Popescu, în stânga acestuia.

Cerul s-a înnegrit. Bate tot mai tare vântul. Fulgeră!

51. Motreanu, spectaculos voleu din dreapta, lobat, peste transversală, la centrarea lungă de pe stânga a lui Taub. Ca între fundașii laterali.

Minutul 49. Krausz, cartonaș galben. Fault din spate asupra lui Șerban la 48 de metri de propria poartă, pe dreapta.

Coadă, întârziat la marcaj pe centrul apărării la golul lui Nilă, e înlocuit la pauză de Motreanu, care intră pe dreapta, Bilia trecând pe centru.

*

Să notăm următoarele partide acasă ale timișorenilor, și anume cu Metaloglobus, CS Mioveni, CS Balotești, Dunărea Călărași, UTA la mijlocul lui octombrie, Știința Miroslava, Luceafărul Oradea și ASA – toate în tur. La debutul returului, în jur de 1 decembrie, pe teren propriu, revanșa cu brăilenii.

După 90 de secunde de prelungire, pauză. 1-1. Și ultimul meci jucat de ASU Politehnica pe ”Știința” avea tot 1-1 la pauză, atunci Ghinescu marcând în minutul 43 contra Dunării. Avea să se încheie 4-1.

Nimic nu părea a anunța autogolul egalizator dar ceva parcă plutește în aer. Vor reveni curând furtunile, după zile de caniculă? Nu este exclus.

Minutul 40, 1-1. Senzațional autogol. Banală minge aruncată de Predescu în diagonală de pe dreapta spre marginea careului, unde căpitanul Cotigă trimite cu capul spre propria poartă, Octavian Popescu ieșind însă greșit. Balonul se scurge pe lângă el în plasă, cu tot plonjonul tardiv. S-au derutat reciproc.

35. Predescu, preluare pe piept la o pasă de pe stânga și vole cu stângul din D-ul careului mare, deviat spre dreapta. Un alt corner de pe același flanc.

32. Panait, cursă de 40 de metri, în diagonală spre dreapta, și șut pe jos, pe Gakos.

30. Oaspeții acordă corner la o pasă a lui Predescu către Plămadă, pe dreapta, la marginea careului. Stancu pentru Predescu dar respingere cu capul…

29. Piteștenii, lovitură liberă de la 14 metri lateral dreapta, șutată tare de Năstăsie pe colțul scurt, de unde boxează în față Gakos, de pe picioare.

27. Predescu, șut de la 14 metri, pe lângă vinclu.

26. FC Argeș, joc periculos, talpă ridicată, dar nesancționat.

Roșu-negrii, mai ”mingicari” pe spații mici, căutând păstrarea posesiei.

Îngrijiri medicale la un jucător oaspete dar și pauză de hidratare. Adie totuși vântul.

23. Sorescu șutează spre careul mic, de pe stânga, de la marginea careului mare, de la 10 metri.

FC Argeș, prezentă la Timișoara cu o mică galerie de 15 fani, deține mai mult posesia balonului după deschiderea scorului. ASU a încasat un gol ușor, pe marcajul larg în zona fundașilor centrali, Mera și Coadă – pe stânga, și plonjonul întârziat al lui Gakos.

Minutul 13, 0-1 FC Argeș. Andrei Nilă preia pe piept la 17 metri, în zonă centrală, pivotează spre dreapta și șutează cu dreptul pe jos, balonul trecând pe sub Gakos, spre colțul lung. Prim șut pe poartă al partidei. Nilă era căutat cu un balon lung frontal, lansat de fundașii centrali ai piteștenilor spre zona omologilor lor timișoreni, care n-au strâns prompt la vârful vizitatorilor, permițându-i să preia, în spațiu.

12. Balonul cade pe transversala porții lui Popescu și este ulterior respins în afara careului, la capătul unei faze fixe, executată de Stancu de la 21 de metri lateral dreapta, cu schemă, spre zona centrală și deviere pe flanc, pentru centrare. Însă n-a ieșit…

10. Prim șut la poartă, al lui Năstăsie, de la 22 de metri lateral dreapta, dar fără tărie și mult pe lângă colțul lung.

8. Bădăuță, lansat pe flancul drept, dar Vișa îl deposedează în ultimul moment, prin alunecare.

Primele minute, între cele două careuri. Un balon ajuns în brațele lui Popescu, în minutul 7.

Nu mai este căldura asfixiantă de peste săptămână, și nici soarele dogoritor. Din contră, s-a pus ușor, ușor vântul și se strâng oarecare nori.

Minutul 2. Prim fault al jocului, comis de gazde.

Gazdele, în tradiționalul echipament alb-violet.

”Haide Poli, hai băieții din Banat, alb-violeții!”, uriaș banner al galeriei, de zeci de metri, arborat pe gardul despărțitor. Circa 500 de ultras, îmbrăcați în general în tricouri negre. Peste 350 de spectatori pe lungimea opusă de teren, trași în mare măsură la tricouri alb-violet.

16:02. Începe FC Argeș, în roșu-negru-negru, prin Bîrzan și Șerban.

Ploaie de suluri de hârtie…

Tot două înlocuiri în formula de debut și pentru FC Argeș, fără fundașul Cruceru și Stoica în avanposturi, dar astăzi cu Nilă și Bîrzan.

Andone a fost nevoit să efectueze o schimbare în 11-le de start de la Brăila, Mădălin Stancu în locul lui Alin Ignea, dat fiind accidentarea acestuia din urmă în minutul 15 al deplasării la Dunăre, apelând astăzi la încă una, Coadă fiind titularizat în locul lui Motreanu.

Echipele…

ASU Politehnica Timișoara: 12. Markos Gakos – 3. Dănuț Bilia, 14. Ioan Mera – cpt., 4. Ionuț Coadă, 13. Carol Taub – 8. Mădălin Stancu, 15. Raul Krausz – 7. Deian Sorescu, 18. Ionuț Plămadă, 17. Cornel Predescu – 9. Alexandru Bădăuță.

Rezerve: 30. Emanuel Fișteag – 22. Radu Motreanu, 10. Răzvan Ghinescu, 5. Adrian Poparadu, 11. Marco Giuricici, 19. Marus Staicu, 20. Alin Crișanov.

FC Argeș: 28. Octavian Popescu – 2. Cătălin Toriște, 5. George Cotigă – cpt, 15. Bogdan Vișa, 3. Daniel Șerbănică – 6. Mihai Panait, 8. Ionuț Șerban – 20. Alin Popa, 22. Nicolae Bîrzan, 10. Eugen Năstăsie – 9. Andrei Nilă.

Rezerve: 1. Nicușor Grecu – 4. Mihai Deaconescu, 11. Andrei David, 14. Cătălin Stan, 21. Cosmin Căpățână, 13. Andrei Tofan, 23. Constantin Barbu.

***

Astăzi, când se împlinește exact un an de zile de la primul meci jucat în deplasare în Liga 2 de ASU Politehnica Timișoara, la Râmnicu Vâlcea, într-o după-amiază de vineri de la ora 17:30, ”violeții” remizând atunci 0-0 în Zăvoi după ce începeau campionatul printr-un 3-4 pe ”Dan Păltinișanu” cu Chindia, cei din capitala Banatului au parte acum de întâia partidă acasă din cel de-al doilea lor sezon în eșalonul secund, programată de la ora 16, pe ”Știința”, în compania relansatei FC Argeș, continuatoare a celei mai strângătoare nou-promovate din trecuta ediție a Ligii 3, SCM Pitești.

Fanii viola își preiau din nou locul în tribună. În sezonul trecut, jocurile acasă ale favoriților au rotunjit bilanțul 6 4 7. Ce va fi acum?

Dacă poliștii inaugurau atunci pe malurile Oltului runda secundă a ediției 2016/7, astăzi în schimb trag cortina peste a doua etapă a noului campionat, începută vineri seară printr-un 4-4 în duelul Știința Miroslava – Dacia Unirea Brăila și care continuă de la ora 11 cu grosul partidelor, printre care și deplasarea Ripensiei Timișoara la Luceafărul Oradea.

Pe-atunci, la Râmnicu Vâlcea, meciul a avut parte de o programare cât se poate de defectuoasă, vineri de la ora 17,30, dar nici de-această dată n-a fost lipsită de controverse, ASU Politehnica – FC Argeș fiind anunțat inițial pentru ora 18, ceva mai respirabil, dar devansat abia joi într-o mutare cu cântec pentru ora 16, pentru a se încadra în grilă dat fiind televizarea întâlnirii de către ”împărăție”, implicit pe o căldură sporită.

Acestea sunt însă reflexele, practicile și abordările ce tind a învălui și competiția Ligii 2, după ce întrecerea Ligii 1 a fost modelată ca programare a partidelor pe altarul difuzărilor în direct, așa încât nu ne rămâne decât să punctăm alte considerente pe marginea unui duel al alb-violetelor ce va putea fi urmărit și aici în comentariu LIVE TEXT.

Ca de exemplu că, prin relansarea pe 1 august a grupării din Trivale sub fosta denumire prin care fotbalul piteștean își găsea marea consacrare pe plan intern, și anume FC Argeș, timișorenii de pe ”Știința” îi au drept oaspeți pe nimeni alții decât urmașii clubului dublu campion al României în anii 70.

Într-adevăr, FC Argeș muta în 1972 trofeul de la București la Pitești, adjudecându-și campionatul Diviziei A cu un avans de 4 puncte față de UTA și Universitatea Cluj, pe când Dinamo și Steaua încheiau pe-atunci pe pozițiile 7 și 9, iar ”violeții” din Trivale aveau să repete isprava și în 1979, tot prin a prelua sceptrul primului eșalon de la bucureștene și tot cu 4 puncte avans față de Dinamo, respectiv 5 față de steliști, în respectivele sezoane 1971/2 și 1978/9 alb-violeții Timișoarei încheind pe locul 3 în Seria a II-a din liga secundă și pe 11 în elită, 7 ani mai apoi.

Există un curent și o tendință a regenerării vechilor grupări din centre cu tradiție prim-divizionară în fotbalul românesc iar noua FC Argeș pare a se număra printre cele mai înaintate vârfuri de lance ale acestui reviriment, denumirea revenind astfel în peisajul sportului rege autohton după 4 ani și determinând reapropierea de echipă a fanilor piteșteni, îndulciți de preluarea numelui drag lor, după ce trupa din Trivale a promovat în luna mai din Liga 3 drept SCM Pitești, după 5 sezoane la rând petrecute în seria zonală a eșalonului terț, inclusiv sub alte denumiri precum SCM Argeșul.

De fapt, precum nu doar Timișoara, și Piteștiul fotbalistic a trecut în noul mileniu prin dureroase clipe și convulsii interne, într-o criză de identitate generând și schimbări de denumiri, arena ”Nicolae Dobrin” ajungând să fie gazdă a unor partide pe teren neutru ale unor garnituri din Liga 1, postură deloc onorantă pentru mândrul joc cu balonul rotund din Trivale.

Dar promovarea la pas în Liga 2 și revenirea la numele FC Argeș au catalizat speranțe renăscute, traduse înaintea debutului noii ediții prin promisiunea edilului Piteștiului ca stadionul ”Nicolae Dobrin” să găzduiască din 2019 meciuri din Liga 1, însă nu cu FCSB ori FC Voluntari în calitate de amfitrioni, ci cu alb-violeții locului.

Până atunci însă, o primă deplasare în Liga 2 pentru gruparea pregătită de Iordan Eftimie, și care s-a întărit peste vară ”din vecini”, de la CS Mioveni, de fapt ultimul club din județul Argeș care a mai jucat în elita Ligii 1, încheind însă pe ultima poziție în 2012. Ceva mai înainte, FC Argeș a avut încă bune sezoane pe prima scenă și în anii postdecembriști, cu un vârf în 1998, pe podium, pe poziția a treia, dar și un implacabil recul ulterior, de pe 4 în 1999 și 5 în 2000 și 2001 până la locul 10 în cel mai bun caz, ceva mai apoi. Retrogradarea din elită a survenit în urmă cu zece ani, fiind parafată atunci de un 2-1 pentru Pandurii la Târgu Jiu în 23 mai 2007, picaj de pe locul 17, la braț cu Ceahlăul și FC Național dar și cu ”lanterna roșie” din Valea Jiului.

Moment în urma căruia fotbalul argeșean a trecut pentru câteva ediții pe acorduri de ABBA, Dacia Mioveni retrogradând în 2008 după numai o campanie în elită dar fiind și înlocuită pe loc de revenita FC Argeș 2005, promovată din seria vestică, în care rulau la vremea respectivă și timișorenele CFR sau FC Politehnica II. Nou-promovata sfârșea apoi în elită pe 10 în 2009 iar pe poziția a 12-a Internațional Curtea de Argeș în 2010, însă noul deceniu a lăsat fotbalul argeșean într-un con de umbră.

Înaintea dezmembrării lui FC Argeș, piteștenii dădeau un raid pe malurile Begăi în seria vestică a eșalonului doi, 2-2 pe 29 octombrie 2012 pe ”Dan Păltinișanu” cu ACS Poli, sezonul sfârșind însă bine pentru bănățeni, promovați în premieră în elită, pe când cei din Trivale puneau punct printr-un eșec cu  6-1 la Damila Măciuca, în 5 iunie 2013, înghițind în sec pe locul 9.

Date mult mai încurajatoare la ora actuală, SCM Pitești fiind de departe nou-promovata în Liga 2 care a izbutit cel mai notabil parcurs în trecuta ediție a eșalonului terț, încheiată cu nu mai puțin de 25 de puncte avans în fruntea Seriei a III-a și mai puține goluri încasate în deplasare, bilanțul general fiind 28 22 6 0 72-15, așadar fără înfrângere. Dacă astăzi se consemnează prima deplasare a ”violeților” argeșeni în Liga 2, prima ieșire în campania ce avea să-i încoroneze pe elevii lui Dică drept campioni în Liga 3 consemna un victorios 1-0 la Roșiori, pe 17 septembrie 2016, cu localnica Sporting 2007.

A urmai un parcurs ceas, încheiat printr-un 0-0 pe 26 mai în deplasare la AFCM Alexandria, tot printr-un 0-0 luând startul și FC Argeș în acest campionat, acasă cu o umbră a retrogradatei din elită Pandurii. Datele generale sunt însă altele, SCM Pitești promovând la timonă cu fostul atacant al ”violeților”, Nicolae Dică, trecut în această vară taman la cârma vicecampioanei naționale FCSB, iar FC Argeș relansându-se cu un alt ex-fotbalist al celor din Trivale pe banca tehnică, Iordan Eftimie, asistat de secundul Iulian Crivac, antrenor cu portarii fiind un nume cunoscut în această parte de țară, Dumitru Hotoboc.

Nume mai puțin cunoscute dar pe alocuri nu tocmai în 11-le debutant sâmbăta trecută în Liga 2 printr-un 0-0 pe ”Nicolae Dobrin” cu gorjenii, și anume Popescu – Şerban, Cruceru, Vişa, Panait, Popa, căpitanul Cotigă, Torişte, Năstăsie, Stoica și Şerbănică, în vreme ce rezerve la start erau Grecu – Mihăescu, Bîrzan, Nilă, Barbu, Stan și David, remarcându-se așadar câteva întăriri de la Mioveni, în persoana lui Popescu, Vișa respectiv Năstăsie.
Pentru alb-violeții Timișoarei este în schimb întâia partidă oficială pe arena ”Știința” după mai bine de 3 luni, din 6 mai, când ASU Politehnica semna chiar ultima victorie în precedentul campionat, 4-1 (1-1) cu Dunărea Călărași, prin reușitele lui Ghinescu, Blănaru de două ori și Vucea. Meciul de astăzi va fi totodată însă și ultimul al poliștilor pe teren propriu într-un weekend de august, următorul fiind programat în intermediara din 23 ale lunii cu nou-promovata bucureșteană Metaloglobus, după care într-o sâmbătă se va reveni acasă abia la început de septembrie, cu CS Mioveni, nimeni alta decât ultima învingătoare în Liga 2 pe ”Știința”. Altfel, intercalate în august, deplasările din următoarele sâmbete la Târgoviște și Clinceni, programul imediat următor al argeșenilor fiind acasă cu CS Știința Miroslava, la Suceava și acasă cu Luceafărul Oradea.

Până atunci însă, câteva alte considerente pe marginea jocului televizat de la ora 16 și prin spusele protagoniștilor, multe legându-se în registrul antrenorului principal timișorean Bogdan Andone de devansarea intempestivă și târzie a orei de stat a partidei, de temerile legate de sufocanta căldură ce le-a dat bănățenilor mari bătăi de cap în debutul victorios de la Brăila dar și de indisponibilitățile din efectiv, ceea ce îi face pe secund-divizionari să caute și în continuare după întăriri, fapt valabil și pentru vizitatori.

Căldura excesivă a dominat și runda inaugurală a întrecerii, Burnea căzând pe teren în cursul partidei jucate de CS Mioveni cu cei din Afumați, fără ca săptămâna în curs să consemneze alte valori înregistrat de mercurul termometrelor, iar pe de altă parte primele înlocuiri de antrenori și-au făcut deja simțită neplăcuta prezență, Mihai Teja despărțindu-se de Pandurii deja după remiza de la Pitești iar locul său fiind preluat de Adrian Iencsi, care pornea la drum cu Dunărea, părăsită în vară de Mihalcea cu destinația Arad.

„A fost foarte din scurt și din punctul meu de vedere, ca antrenor, nu pot fi de acord cu ceea ce s-a întâmplat, pentru că n-am putut să-mi pregătesc deloc ciclul săptămânal. Am așteptat să aflu dacă jucăm la ora 18 sau la 16, iar până acum câteva ore nu știam nimic, a semnalat Andone joi după-amiază, înaintea antrenamentului, continuând: ”Ieri, când au plecat băieții, n-am știut să le spun la cât jucăm și le-am transmis prin SMS ora antrenamentului de astăzi. Dar, din păcate, acesta e fotbalul pe care îl avem și trebuie să ne adaptăm!”

„Atmosfera din vestiar e destul de liniștită. Nici ieri nu-și reveniseră băieții după excursia de la Brăila. Unii dintre ei au vomat tot drumul… A fost o căldură insuportabilă la Brăila, iar la pauză 7-8 dintre ei îmi cereau să-i schimb. Mai aveam la dispoziție două schimbări și nu puteam face nimic, pentru că nu știam care dintre ei cedează… Sorescu, Plămadă, Predescu, Bădăuță… Taub a și vomat pe marginea terenului. Au ajuns duminică de la Brăila, la ora 3 dimineața, după vreo 12 ore în care au stat întinși pe culoarul dintre scaunele din autocar. Ce să vă spun!? Două zile n-am putut face nimic cu ei, iar ieri încă erau împachetați. Astăzi este însă un meci important pentru noi, deoarece e primul pe teren propriu. Vom întâlni un adversar care și-a câștigat anul trecut seria din Liga a III-a fără să piardă nici un meci. Piteștiul e o echipă bună, cu experiență, care s-a întărit cu 4-5 jucători de la Mioveni… Vișa, Năstăsie, Popescu… Una peste alta, o echipă care joacă un fotbal plăcut, cu o mentalitate de câștigătoare. Trebuie să ajungem pregătiți din punct de vedere mental la ora meciului. Avem nevoie de victorie și sper ca sâmbătă vremea să fie de partea noastră! Se va juca de la ora 16 și mi-aș dori să fie înnorat sau poate chiar să plouă puțin… Dacă va fi temperatura de astăzi, nu știu ce așteptări putem avea de la un meci la 37-38 de grade. Poparadu încă nu e pus la punct din punct de vedere fizic. Mai are nevoie de o săptămână, poate chiar două. Din acest punct de vedere, pot să spun că suferim, pentru că am fi avut mare nevoie de el. Și încă suntem în căutări, avem tot felul de propuneri de jucători. Vreau să facem alegerea corectă, iar jucătorul care va veni pe acea poziție să fie 100% convins că dorește să joace la această echipă”, a mai zis Bogdan Andone.

Dintre jucători, tânărul Deian Sorescu, co-autor al golului lui Taub, al treilea al oaspeților în succesul cu 3-2 (3-1) cu Dacia Unirea în runda inaugurală, la Brăila, a remarcat joi că „este primul meci acasă și am vrea să repetăm rezultatul de la Brăila și să ne trecem în cont victoria. În primul rând, n-aș mai vrea să fie canicula peste care am dat săptămâna trecută. În urma meciului de la Brăila, mai mulți jucători au avut probleme, inclusiv eu. Așteptăm suporterii, să vină și să ne susțină. Atmosfera e foarte bună, domnul Andone știe să ne țină uniți și motivați”.

Referiri a făcut și fundașul Dănuț Bilia, legate tranșant și de dorința ca ASU Politehnica să continue găzduirea meciurilor pe arena din curtea UPT, și nu pe «Dan Păltinișanu», cum se auzea că s-ar lua startul în noua campanie: ”Pe Știința vrem, e clar! Nu se compară cu nimic! Aici e casa noastră, aici ne simțim cel mai bine! Întâlnim o echipă bună pentru nivelul de liga a II-a, care a promovat fără să cunoască gustul înfrângerii. Va fi un meci dificil, pe care trebuie să-l câștigăm. E voie bună în vestiar, ca după orice victorie. Ne-am bucura să fie o atmosferă cât mai frumoasă, poate va veni și o galerie a celor de la FC Argeș. Așa e frumos fotbalul. S-au schimbat multe lucruri față de sezonul trecut și pot să spun că s-au schimbat în bine. Cred că și adversarii ne privesc altfel în acest sezon. Eu spun că suntem mai puternici decât în sezonul trecut”.

Pentru conformitate, ASU Politehnica învingea sâmbăta trecută de la 11 la Dunăre în alcătuirea Gakos – Motreanu, Mera – cpt., Bilia, Taub – Sorescu, Ignea – accidentat (15, Stancu), Krausz (86, Coadă) – Plămadă (64, Ghinescu), Bădăuţă, Predescu, rezerve rămânând Fişteag – Staicu, Giuricici și Crişanov.

Dinspre FC Argeș, care pentru runda următoare s-ar mai putea întări și cu ex-prim-divizionarul Raul Costin, antrenorul Eftimie semnala după remiza albă acasă la debutul în Liga 2 că ”şi Pandurii au ajuns la concluzia că, dacă aveam mai multă determinare, puteam câştiga fără probleme. Rămânem cu regretele. Parcă nu am avut prospeţimea necesară. Am discutat şi cu băieţii şi probabil că a fost şi tracul debutului în liga a II-a. Am fost puţin inhibaţi la început, a mai fost şi căldura aia sufocantă. Probabil acestea sunt motivele pentru care nu am putut câştiga…”

Căldura, bat-o vina, dar și orele de start…

ACS ASU Politehnica Timișoara – FC Argeș va avea loc pe arena „Știința”, va fi televizată de Digi Sport, și va fi arbitrată la centru de Viorel Flueran (Craiova), ajutat la cele două tușe de Marian Truță (Băbeni) și Alexandru Mihăilă (Râmnicu Vâlcea), rezervă de arbitru fiind Dorin Petru Voina (Reșița) iar obervatorii delegați: Cornel Corocan (Reșița) și Traian Marcu (Sibiu).

 

 

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 2 și etichetat cu , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


patru + 1 =

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: