LIVE TEXT. Liga 2, etapa 16. Violeții, doar două goluri după pauză în 9 jocuri acasă în tur, ambele din penalty. ASU Politehnica – Sportul Snagov 1-2 (1-2): Bilia 10 / Bilia 14 autogol, Huiban 30. Violeții, 5 noutăți

Este și pentru prima dată în acest campionat ca ”violeții” lui Petruescu să ajungă să fie conduși după ce au deschis scorul. În cele 5 cazuri în care au marcat primii, nici n-au mai scăpat victoria. De 3 ori acasă, unde au conservat acel 1-0 conturat din minutul 4 cu clujenii prin Velici, din minutul 32 prin Mera contra lui CS Mioveni și din minutul 9 în dauna Farului prin Coadă, respectiv de două ori afară, 2-1 (1-0) la Aerostar și 2-0 (1-0) la Brăila. În această seară însă, o premieră. Tot în premieră, trei eșecuri la rând în acest campionat…

ASU n-a înscris așadar din acțiune după pauza meciurilor acasă din acest tur, deja 9 la număr. Bilanțul pe teren propriu după această partidă, 9 3 1 5 7-10 10 puncte. Mai mult de jumătate din meciurile acasă, pierdute. Iar media golurilor marcate în propriul fief, subunitară: 7 în 9 reprezentații, din care două din lovituri de la 11 metri iar alte câteva din lovituri libere.

Doar de două ori a marcat ASU Politehnica pe teren propriu în repriza a II-a a meciurilor găzduite în acest campionat, și de fiecare dată din penalty, egalând-o pe FC Argeș în minutul 75 prin Velici și reducând din handicap la 1-2 prin Bozian în minutul 66 al jocului pierdut cu 1-3 cu UTA. ”Violeții” au mai înscris de 6 ori după pauză, dar în deplasări.

Centralul fluieră cu 20 de secunde mai repede. Final, 1-2: meritat pentru ilfoveni. Care urcă pe locul 2. Revin de fapt pe o poziție pe care au ocupat-o mai multe etape. CS Sportul Snagov, cu al optulea cel mai eficace atac din seria Ligii 2, 28 de goluri în 16 apariții, a înscris în această seară la Timișoara de două ori mai multe goluri decât totalul strâns laolaltă de celelalte 9 vizitatoare ale acestei etape, vineri, sâmbătă și duminică: un gol, cel al Pandurilor la Târgoviște.

90+1. Ion în locul lui Hlistei.

3 minute de prelungiri.

84. Iar Ioniță îi lasă locul lui Buia.

83. Cartonaș galben și pentru Claudiu Borțoneanu. Fault în zona centrală a terenului. Poparadu execută spre careu. Fault în atac.

81. Velici, cartonaș galben pentru un fault asupra lui Vlădoiu, la marginea careului mare al vizitatorilor.

80. Gîț în locul lui Ilie.

75. Popescu execută un corner iar Hlistei respinge cu capul, periculos pentru propria poartă. În dreapta goalkeeper-ului său. Balonul atinge plasa laterală…

73. Bilia execută o ”liberă” iar Mera reia cu capul în stânga portarului dar pe lângă bară.

ASU Politehnica a echilibrat disputa în prima jumătate a reprizei a II-a dar tot CS Sportul deține mai mult posesia balonului, controlând în general pulsul jocului.

72. ASU Politehnica mai pregătește o schimbare. Ultima. Iese Bozian și intră juniorul Călin Popescu.

71. Schieb șutează tare în plasa laterală după o centrare primită de la Plămadă, de pe flancul opus.

70. Jucător al oaspeților, căzut în careul timișorenilor. S-a semnalizat ofsaid. Se ridică de pe gazon și primește cartonașul galben. Este vorba despre Ioniță. Pentru proteste.

66. Poparadu, cartonaș galben. Fault asupra lui Vlădoiu.

59. Portarul respinge cu dificultate șutul expediat puternic de Velici în stânga sa.

59. Căpitanul Bărbulescu, cartonaș galben pentru un henț la 20 de metri de propria poartă.

57. Lică înaintează pe dreapta și șutează spre poartă. Hlistei, din alunecare, o deviază de puțin pe lângă bară. La un pas de 1-3.

48. Oaspeții, lovitură liberă de la 30 de metri. Execută spre poartă și Munteanu salvează. Șut Vlădoiu. Timișorenii degajează și mingea ajunge la același Vlădoiu, care șutează din nou la poartă.

47. Munteanu, prima priză la minge, la centrarea lui Vlădoiu de pe dreapta.

La pauză, dublă modificare la ASU. Portarul Murariu, înlocuit cu Dalin Munteanu. Iar Vidrăsan este schimbat cu Velici.

*

Pauză, 1-2. Repriza I, dominată de oaspeți. Mai buni. Țin mingea, pasează precis. Ioniță le face jocul.

Arbitrul nu prelungește deloc.

39. Schimb de pase între Hlistei și Huiban, iar ultimul șutează de la 16 metri lateral dreapta, puțin pe lângă bară.

Între timp, spre 500 de spectatori în tribuna I.

34. ASU, lovitură liberă de la 25 de metri lateral dreapta. Bozian centrează iar Bărbulescu respinge din fața lui Coadă. Recentrarea este prinsă de Iacob de pe capul lui Mera.

31. Bozian se demarcă pe flancul stâng, pătrunde în careu și șutează de la 14 metri spre colțul lung, portarul prinzând mingea.

Minutul 30, 1-2 Sportul Snagov. Alt corner! De pe dreapta. Hlistei primește o pasă scurtă și centrează pe flancul opus, lui Huiban. Șut de la 10 metri la colțul lung, fără ca vreun polist să pună piciorul.

28. Prim corner și la poarta vizitatorilor. Poparadu centrează în careu. Bozian era în preajma sa. Portarul prinde balonul și Coadă cade în preajma portarului, în careul mic. Florin Iacob observă și aruncă mingea în afara terenului.

26. Corner. Balonul ajunge la Borțoneanu, care șutează din careu pe lângă poartă.

Minutul 25. Hlistei scapă pe dreapta și șutează din careu, portarul respingând în corner.

ASU Politehnica a fost condusă cu 1-0 la pauză în precedentele 4 apariții consecutive, inclusiv aici cu Ripensia și UTA. Tot de 4 ori a fost condusă cu 1-0 la pauză în partide jucate acasă în acest tur. Așadar, din deplasarea la Brăila n-au mai înscris ”violeții” în repriza I.

Este doar pentru a doua oară în meciurile lui ASU Politehnica din acest campionat ca până la pauză să se marcheze mai mult decât un gol. S-a mai întâmplat și în etapa a șasea, tot aici, când FC Argeș a deschis scorul în minutul 7 și a preluat conducerea și în minutul 34, după ce Mera egala în minutul 28: 1-2 la pauză. Acum, 1-1 după primul sfert de oră. În rest, de 3 ori 0-0 după 45 de minute ale partidelor violeților, de 5 ori 1-0 pentru bănățeni respectiv de 6 ori 1-0 pentru adversari, în două rânduri pe terenul acestora.

20. Sportul, alt corner, tot de pe stânga. Executat de astă dată direct în careu. Balonul ajunge tot la Hlistei. Are magnet în ghete. Șutează cu stângul dar câțiva metri pe lângă poartă.

17. Lovitură liberă pentru gazde, de la 25 de metri lateral stânga. Poparadu centrează, Vidrăsan – cap pe lângă poartă.

Cel de-al doilea, în minutul imediat următor, șut al lui Hlistei de la 14 metri, puțin pe lângă poartă, la colțul lung. Putea fi 1-2…

Primul, Hlistei este lansat și șutează pe lângă poartă, din careu.

Alte contraatacuri ale ilfovenilor…

Minutul 14, 1-1: Hlistei. CS Sportul Snagov egalează în urma unei lovituri de colț. Executată scurt. Centrare respinsă. Recentrare în careu, de pe partea dreaptă. Reluare cu capul de la 6 metri, la colțul scurt, în dreapta portarului, deviată de Bilia cu piciorul.

13. CS Sportul, lovitură liberă de la aproape 30 de metri lateral stânga. Executată scurt. Centrare. Respinsă în corner. Primul al oaspeților.

11. Plămadă scapă pe partea dreaptă, intră în careu și de la 10 metri lateral dreapta șutează la colțul lung, puțin pe lângă bară.

Minutul 10, 1-0: Bilia. Lovitură liberă de la 16,5 metri. Șut pe jos în dreapta portarului.

Minutul 9. Plămadă țâșnește spre careu iar Lică îl faultează în preajma liniei suprafeței de pedeapsă. Lică primește cartonaș galben iar timișorenii protestează, solicitând acordarea cartonașului roșu. Bilia și Bozian lângă balon…

Câteva prime atacuri ale Sportului, dar eșuate.

Ce-i drept, mai vin spectatori. Momentan, perioadă de tatonare…

Cu indulgență, 350 de spectatori. Cea mai mică asistență avută de alb-violeți acasă în acest campionat. Deh, meci programat luni la ora 18. Televizările… Jocul a început cu întârziere dat fiind o inadvertență tehnică a difuzorului cu drepturi de televizare.

Start cu 3 minute întârziere. ASU Politehnica, start, Bozian pentru Lazea. În repriza I, atacă spre poarta din fața Peluzei Nord. Vizitatorii, în roșu complet.

Cosmin Petruescu a apelat la 5 noi titulari față de deplasarea din etapa trecută, și anume Bilia, Coadă, Poparadu, Schieb și Plămadă. Dintre cei care începeau jocul de la Clinceni, Nicolescu, Miholca și Velici sunt astăzi rezerve, Bedea și Jurj nu.

Echipele…

ASU Politehnica: 1. Rareș Murariu – 3. Dănuț Bilia, 14. Ioan Mera – cpt., 19. Ionuț Coadă, 2. Dragoș Cojocaru, 4. Raul Vidrăsan, 8. Florin Lazea, 5. Adrian Poparadu, 21. Marvin Schieb, 18. Ionuț Plămadă, 7. Bogdan Bozian.

Rezerve: 23. Dalin Munteanu – 22. Alexandru Cherecheș, 10. Răzvan Ghinescu, 15. Bogdan Miholca, 11. Gelu Velici, 6. Bogdan Nicolescu, 25. Călin Popescu.

CS Sportul Snagov: 30. Florin Iacob – 2. Ștefan Vlădoiu, 6. Viorel Lică, 18. Florin Ilie, 23. Bogdan Stancu, 15. Valentin Bărbulescu – cpt., 8. Claudiu Borțoneanu, 14. Cătălin Oanea, 94. Cătălin Hlistei, 7. Alexandru Ioniță, 11. Dragoș Huiban.

Rezerve: 1. Andrei Marinescu – 17. Ayoub Tazouti, 10. Darius Buia, 5. Lucian Ion, 20. Alexandru Gîț, 22. Mihai Ciobanu, 34. Ioan Șerban.

***

N-a fost încă etapă în noua ediție a Ligii 2 cu victorii pe linie ale gazdelor, dar runda care ia sfârșit în această seară odată cu meciul de la ora 18 de pe stadionul ”Dan Păltinișanu” dintre ASU Politehnica și CS Sportul Snagov ar putea oferi o premieră dacă timișorenii își vor valorifica avantajul terenului propriu. Ce va fi, puteți urmări și aici în comentariu text în direct.

S-a mai întâmplat într-o singură rundă din acest campionat ca formațiile gazdă să câștige cu o singură excepție, pe-atunci Metaloglobus București – Dacia Unirea Brăila 2-2 în cadrul etapei a VIII-a, rundă în care, precum în ultimele zile, timișorenele Ripensia și ACS Poli au fost învinse în deplasare iar concitadina lor ASU Politehnica a intrat apoi ultima pe teren dintre echipele de pe Bega, și tot într-o partidă programată acasă, la fel, după două înfrângeri consecutive.

La vremea respectivă, pe 22 septembrie, alb-violeții lui Cosmin Petruescu se reabilitau printr-un 1-0 (1-0) cu CS Mioveni după eșecurile cu 2-3 cu FC Argeș și 2-0 la Ploiești, de astă dată încercând să facă uitate înfrângerile cu UTA, 1-3 (0-1) pe ”Dan Păltinișanu”, respectiv Academica, 2-0 (1-0) la Clinceni.

În față le va sta o altă grupare ilfoveană, CS Sportul Snagov, lider neînvins după acea etapă a opta, doar a cincea la ora actuală, la egalitate de puncte cu AS FC Universitatea Cluj și Academica Clinceni respectiv la două puncte în urma Petrolului.

Ilfovenii, care au învins în precedenta apariție, 2-0 acasă cu Energeticianul, dar au și pierdut ultimele două deplasări, cu 2-0 la Târgu Jiu și 4-1 la Târgoviște, vor căuta să-și recapete poziția pe podium, o obișnuință în acest sezon, pe când ASU Politehnica să se îndepărteze cât mai mult de locurile de retrogradare, 6 puncte despărțind-o de ocupanta poziției a 16-a, cu destinația Liga 3, și anume Ripensia.

Alb-violeții n-au pierdut de 3 ori la rând în ediția în curs, după cele două serii a câte două înfrângeri revenindu-și prin a nu primi gol în meciul imediat următor: 0-0 cu Luceafărul și 1-0 cu argeșenii, ambele pe ”Dan Păltinișanu”.

Partida a fost prefațată încă de vineri de antrenorul principal al timișorenilor, Cosmin Petruescu, care a semnalat că ”sunt foarte multe asemănări între Sportul Snagov şi Academica Clinceni, fiind o echipă la fel de echilibrată atât din punct de vedere ofensiv, cât şi defensiv. Din statisticile pe care le am, au înscris mai multe goluri din faze fixe, astfel că ne-am pregătit pentru acest lucru. E o echipă care, până în prezent, a pierdut doar două jocuri, le-am văzut pe ambele şi consider că înfrângerile au venit pe fondul unor greşeli personale, care se pot corecta mult mai uşor. Una peste alta, Snagovul rămâne o echipă foarte greu de învins. Dar suntem conştienţi că jucăm pe teren propriu şi ne dorim să obţinem cele trei puncte, pentru a putea pregăti în linişte finalul sezonului de toamnă.”

Final al sezonului de toamnă implicând în continuare pentru ”violeți” deplasarea la Balotești, primirea celor de la CS Pandurii Lignitul, intermediara la Metaloglobus cuplată cu ieșirea la Târgoviște și căderea de cortină din 8 decembrie, în Timișoara cu Energeticianul. În paralel, Sportul Snagov va juca pe teren propriu cu AS FC Universitatea Cluj, la Aerostar Bacău, acasă cu FC Argeș și cu Petrolul, respectiv la Mioveni.

Toată atenția însă mai întâi și mai-nainte pe jocul de la ora 18, înaintea căruia Petruescu a mai spus că „ne-a prins bine această pauză mai lungă. Sperăm că am reuşit să corectăm unele dintre greşelile pe care le-am făcut în ultima perioadă. Şi am făcut destule greşeli, pe care le-am analizat cu mare atenţie. Cred că ne-a prins bine această perioadă mai lungă dintre jocurile oficiale din toate punctele de vedere. Suntem optimişti, aşa cum am fost de fiecare dată, chiar dacă rezultatele nu au fost întotdeauna de partea noastră. Suntem conştienţi cu toţii atât de importanţa punctelor, cât şi de valoarea adversarului. Primordiale, din punctul meu de vedere, vor fi punctele în acest meci, atât în ceea ce priveşte echipa noastră, pentru a sta cât mai departe de zona periculoasă, cât şi pentru cei de la Snagov, care îşi doresc să rămână în partea superioară a clasamentului şi să se bată cu şanse reale la promovare. Am spus încă dinaintea startului de sezon că Sportul Snagov va fi una dintre echipele care vor lupta pentru promovare. Nu ştiu dacă trebuie să mă bucur sau nu pentru faptul că am avut dreptate, dar ceea ce am afirmat atunci s-a adeveritScutaru va fi indisponibil mai mult ca sigur, chiar dacă şi-a reluat antrenamentele. Velici a acuzat şi el anumite probleme medicale. În ceea ce-l priveşte pe Bănică, s-a antrenat în ultimele două zile normal cu echipa. Îl mai avem pe Jurj, care e plecat la lotul naţional Under 19. Consider că avem un lot echilibrat în primul rând numeric, dar şi valoric, iar cei care vor intra pe teren la meciul de luni, vor încerca să facă tot posibilul de a ne apropia cele trei puncte. Mai ales că am observat că şi echipele din spatele nostru au început să acumuleze puncte şi se apropie uşor de mijlocul clasamentului. Lupta rămâne deschisă, atât în partea superioară, cât şi în partea inferioară şi, probabil, se va duce până în ultimele etape.”

ASU Politehnica n-a mai câștigat pe ”Dan Păltinișanu” de peste o lună, de 6 etape, din 6 octombrie, când dispunea cu 1-0 de nou-promovata Farul, după care a fost întrecută pe aceeași arenă de concitadina Ripensia dar și de UTA, eșecuri greu digerate de alb-violeți. Pe de altă parte, fostul lider din Snagov n-a mai câștigat de 4 deplasări, 0-1 la Clinceni pe 29 septembrie, în prealabil triumfând pe ”Dan Păltinișanu”, 1-2 pe 16 septembrie la ACS Poli, scor răsturnat de ilfoveni în minutele 59 și 64, după ce erau conduși la pauză.

În sezonul trecut, primul pentru ilfoveni sub denumirea Sportul Snagov drept continuatori în Liga 2 ai retrogradatei eșalonul terț CS Metalul Reșița, ASU Politehnica a tranșat cu 1-0 meciul direct din retur, pe ”Știința”, anul acesta, pe 5 mai, în etapa a 33-a.

Arbitrează Sergiu Popa din Aiud, asistat de Szabo Gero din Cluj și Iulius-Radu Timar din Marghita, rezervă fiind Cristian Vieru din Cisnădie iar observatori, orădeanul Bîtea și clujeanul Ciglenean.

Rezultatele etapei a XVI-a, cu 9 victorii pe linie ale gazdelor și golaverajul general 25-1, clasamentul la zi al Ligii 2 și programul rundei viitoare, din 17-18 noiembrie, pe coloana datelor tehnice. 

 

 

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 2, Poli Timişoara și etichetat cu , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


opt − 7 =

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: