LIVE TEXT. Etapa 15. Înapoi pe ”Știința”, al 16-lea joc în Liga 2. ASU Politehnica – Știința Miroslava 1-0 (1-0): Sorescu 6. Revenire Mera, Poparadu, Staicu, iar Ghinescu, în premieră titular

Finiș, 1-0 ASU Politehnica. Dacă înscrie Sorescu în repriza I pe ”Știința”, e 1-0. La fel ca în succesul cu CS Mioveni. Revenim cu declarații și fotografii.

90+2. Corner pentru vizitatori. Respinge Sorescu. Faultat.

3 minute de prelungire.

90. Schimbare. Iese Ghinescu, intră Plămadă.

Arbitrul de rezervă are probleme cu afișajul de pe tabelă. Iar antrenorul oaspeților îl admonestează pe Lădar pentru încetineala cu care efectuează afișajul electronic.

90. Ignea, faultat la 18 metri de poarta Științei, la circa 3 metri lateral dreapta față de semicerc. Ghinescu și Sorescu în preajma balonului. Autorul faultului, iertat de cartonașul galben.

89. Portarul oaspeților reține centrarea lui Sorescu.

86. Ghinescu șutează din afara careului, pe mijlocul porții.

Dominare sterilă a oaspeților, superiori la capitolul posesia balonului.

86. Cartonaș galben, Agrigoroaie.

85. Coadă în locul lui Predescu.

75. Nemițanu în locul lui Marin.

70. Krausz, accidentat în propriul careu. Îngrijiri medicale. Părăsește temporar terenul. Revine în joc.

CS Știința Miroslava este echipa mai activă. 

65. ASU Politehnica respinge lovitura liberă executată de Agrigoroaie.

64. Krausz, cartonaș galben.

63. Predescu lovește defectuos balonul de la 8 metri, după un corner.

Minutul 62. O nouă înlocuire la vizitatori. Intră Săvoaia. Iese Cărăuș.

60. Bădăuță în locul lui Staicu.

56. Viorică îl înlocuiește pe Izmană.

55. Izmană șutează din lovitură liberă de la 27 de metri iar Dur-Bozoancă reține de sub bară.

49. Transversală! Corban intră în careu, singur, și șutează de la 13 metri în bară. Oaspeții, din nou la un pas de 1-1.

*

Pauză, 1-0. La Ghermănești a primit unicul gol al meciului în minutul 5, astăzi ASU Politehnica a înscris în minutul 6. Când a mai avut acasă 1-0 la pauză, gruparea timișoreană a conservat rezultatul, contra celor din Mioveni.

43. Taciuc centrează periculos în careu din lovitură liberă, gazdele respingând.

43. Mera, cartonaș galben.

41. Taciuc, singur cu portarul, șutează din centrul careului puțin peste transversală.

40. Taub centrează de pe stânga și Poparadu reia cu capul peste transversală.

37. Staicu scapă singur spre poartă, intră în careu și șutează pe jos de la 14 metri, portarul respingând cu piciorul.

35. Taub avansează pe stânga, centrează în careu iar Staicu reia de la 10 metri cu capul în stânga portarului.

Însă doar pentru puțin timp…

30. Taciuc șutează tare de la aproape 30 de metri, pe jos, iar Krausz respinge. Și iese soarele…

ASU Politehnica domină prima jumătate a reprizei I. Taub și Ghinescu conlucrează eficient pe flancul stâng.

23. Staicu scapă spre poartă și e faultat la 17 metri. Chindriș, cartonaș galben. Portarul respinge în față, din stânga, lovitura liberă executată de același Staicu.

16. Mera este faultat la mijlocul terenului. I se acordă

12. Ghinescu centrează de pe stânga în careu și Ignea reia cu capul de la 13 metri, în stânga portarului, dar peste bară.

9. Sorescu pătrunde de pe dreapta și îi centrează lui Ghinescu, care deviază cu capul spre Staicu, însă portarul este mai iute, pe fază.

Minutul 6, 1-0 ASU Politehnica. Sorescu, șut de la 14 metri spre vinclu. Predescu îi trimite o pasă la 30 de metri lui Sorescu, care avansează și intră în careu.

4. Mera respinge cu capul cornerul lui Taciuc.

Minutul 2. Sorescu, surprins în poziție de ofsaid, la o pasă primită de la Motreanu.

Peste 150 de fani viola, vreo 100 de spectatori pe cealaltă lungime a terenului.

Terenul, puțin moale.

Tabela de marcaj încă nu funcționează.

Oaspeții, în tricou roșu și restul echipamentului negru, încep într-un mod curios, golgheterul nouar căpitan Marin trimițându-i mult, mult în spate pătrarului Bucur. Ieșenii vor ataca în repriza I la poarta din fața căminului.

Bogdan Andone apelează la 4 noutăți față de 11-le de start aliniat la Ghermănești: Mera, Poparadu, Ghinescu și Staicu. Bilia nu este în premieră titular în acest campionat. Ghinescu, în premieră titular în Liga 2 2017/8. Coadă, Plămadă și Bădăuță, titulari în Ilfov, astăzi rezerve.

Echipele…

ASU Politehnica: 23. Cosmin Dur-Bozoancă / 22. Radu Motreanu, 7. Raul Krausz, 14. Ioan Mera – cpt., 13. Carol Taub – 24. Alin Ignea – 7. Deian Sorescu, 5. Adrian Poparadu, 17. Cornel Predescu, 10. Răzvan Ghinescu – 19. Marius Staicu.

Rezerve: 30. Emanuel Fișteag – 4. Ionuț Coadă, 11. Marco Giuricici, 8. Mădălin Stancu, 9. Alexandru Bădăuță, 16. Andrei Țugui, 18. Ionuț Plămadă.

CS Știința Miroslava: 94. Jan Turiță / 21. Robert Ambrosie, 3. Andrei Chindriș, 6. Horia Crișan, 4. Sebastian Bucur – 16. Ion Cărăuș, 7. Alexandru Izmană, 17. Petru Agrigoroaie, 11. Alexandru Corban, 10. Alex Taciuc – 9. Alex Marin – cpt.

Rezerve: 1. Sabin Țintea – 8. Eduard Săvoaia, 20. Cosmin Nemițanu, 2. Silviu Cermăuțanu, 14. Eduard Sandu, 13. Ioan Cărăuță, 19. Adrian Viorică.

*

Anul trecut, în prima decadă din octombrie, pe 8, în cadrul rundei a 11-a din Liga 2, nou-promovata ASU Politehnica revenea pe ”Știința” în premieră la nivelul eșalonului secund, după 5 întâlniri găzduite pe ”Dan Păltinișanu”, pierzând cu 0-1 printr-un gol încasat în minutul 72 duelul cu o altă grupare sosită din Liga 3, Sepsi Sfântu Gheorghe, între timp elevată în elită. Astăzi de la ora 14, în etapa a 15-a din sezonul în curs, alb-violeții au parte de o altă dispută cu o nou-promovată, CS Știința Miroslava, la revenirea pe ”Știința” după un rond de două partide de campionat pe ”Dan Păltinișanu” plus alte 6 pe diferite terenuri în deplasare, inclusiv două în Cupă.

ASU Politehnica a mai jucat pe ”Știința” în acest sezon în Liga 2 cu FC Argeș, câștigând cu 2-1 (1-1) de la 1-0, cedând 0-2 (0-1) cu Metaloglobus, învingând 1-0 (1-0) cu CS Mioveni și remizând 2-2 (2-0) cu CS Balotești

Acel joc pierdut cu Sepsi avea să fie primul dintr-o serie de 15 găzduite de ASU Politehnica pe ”Știința” în Liga 2, bilanțul la zi al ”violeților” în campionatul eșalonului secund pe arena de la Baza I – UPT fiind de 7 victorii și câte 4 remize respectiv înfrângeri, cu 23 de goluri marcate și 16 primite, cu mențiunea că timișorenii au întrerupt în fiecare sezon șirul aparițiilor pe acest stadion, în returul trecut după un 4-1 cu Dunărea, urmat pe ”Dan Păltinișanu” de eșecul cu 0-3 cu arădenii, după care în această toamnă chiar prin două confruntări pe mai marele oval, în succesiune cu aceleași cluburi, 0-1 cu cei din Călărași dar și o gustoasă revanșă, 2-1 cu arădenii.

Precum în toamna trecută, revenirea pe ”Știința” survine tot după un eșec la zero în Ilfov, pe atunci cu 2-0 pentru CS Afumați, astăzi în urma unui 1-0 mocirlit la Ghermănești, în favoarea Sportului Snagov, toate speranțele poliștilor legându-se de stoparea seriei de două meciuri de campionat fără victorie, ceea ce mai izbuteau în etapa a V-a, la vremea aceea în condiții de deplasare, cu 3-2 la Clinceni. De fapt, și în cel de-al doilea caz în care au acumulat mai multe apariții la rând fără succes în Liga 2, chiar 4 succesive, cei de la ASU Politehnica s-au reabilitat tot în condiții de deplasare, cu 2-0 la Satu Mare, dar astăzi caută căile victorioase în fața propriilor suporteri, în ceea ce este doar al treilea meci acasă în 7 etape.

Poliștii au fost într-adevăr pe drumuri, la Motru, în Gorj, și la Ghermănești, în Ilfov, cu tot cu o intermediară eliminatorie în Cupa României, iar acum, cu echipamentele stoarse de apa de pe ”Voința” și scuturate de noroiul din sud-est, abordează un prim meci din nu mai puțin de 3 într-o săptămână. De-ar fi doar primirea Științei Miroslava, ocupantă a locului de retrogradare 17 și așadar cu 9 trepte mai jos decât bănățenii, dar ASU Politehnica joacă deja miercuri în nord-estul țării, la Suceava, după care în weekend-ul viitor va sosi pe Bega o altă grupare hămesită de puncte, Luceafărul Oradea.

Teren minat în actuala întrecere nivelată valoric în jos a Ligii 2, motiv pentru care timișorenii pregătiți de Bogdan Andone anticipează cu precauție vizita ieșenilor aflați la 4 puncte în urma primului loc salvator, dar și cu dorința de a câștiga pentru a treia oară pe ”Știința” în acest tur, după triumfurile în dauna unor cluburi argeșene.

În acest campionat, ”violeții” au deschis scorul în 5 partide, două dintre cele 6 victorii obținându-le la zero dar și tot două după ce au răsturnat rezultatul, în 9 întâlniri adversarii fiind însă cei care au marcat primii, în cinci dintre aceste cazuri chiar din primul sfert de oră.

Ce va fi de la ora 14, puteți afla și aici în transmisiune LIVE TEXT, dar până atunci vă lăsăm în compania spuselor fundașului dreapta Radu Motreanu, titular cu 3 excepții în acest campionat, și a mijlocașului Ionuț Plămadă, adus în vară și care a adunat titularizările cu numărul 7 și 8 în ultimele două deplasări.

„Cu siguranţă, va fi un meci greu, dar pe care îl vom aborda doar la victorie. Personal, eu nu concep alt rezultat decât victoria. Trebuie să ne spălăm păcatele în primul rând în faţa noastră şi a colegilor, dar şi în faţa suporterilor, pentru înfrângerea de la Snagov. Atât eu, cât şi colegii mei speram mai mult de la acel joc. Nu ne va fi uşor cu Miroslava, dar dacă reuşim să ne facem jocul pe care îl ştim şi respectăm ceea ce ne cere antrenorul, cu siguranţă vom câştiga”, a semnalat Motreanu, pe când Plămadă a anticipat că „o să avem un meci foarte greu cu Ştiinţa Miroslava. E o echipă incomodă, cu un antrenor care are experienţa primei divizii (n.n.: Adrian Kereszy). Cu siguranţă, vor veni la Timişoara să îşi vândă scump pielea. Sper să dăm tot ce avem mai bun din noi şi să luăm cele trei puncte. Cred că pe «Ştiinţa» îi simţim mai aproape pe suporteri, pentru că şi tribunele sunt mult mai aproape. Îi vom simţi alături de noi, vor fi cu siguranţă mult mai gălăgioşi. În schimb, pe «Dan Păltinişanu» terenul e mai mare, gazonul mai bun şi cred că la acest meci ne-ar fi ajutat, pentru a avea mai multe spaţii. Am foarte mulţi foşti colegi la Miroslava… Marin, Căinari, Sandu, Mateiciuc, Turiţă sunt fotbalişti alături de care am evoluat de-a lungul anilor. Într-adevăr, formează o echipă incomodă, cu jucători buni, de viteză, care nu cred că vor veni doar în excursie în Timişoara”.

Arbitri: Sergiu Popa (Aiud) – Ioan Bogdan Dragoș și Constantin Mihai Cantemir (ambii din Făgăraș). Rezervă: Răzvan Lădar (Oradea). Observatori: Radu Bîtea (Oradea) și Cornel Corocan (Reșița).

Programul jocurilor de la ora 11, pe coloana dreaptă, Dunărea – ASA jucându-se la Călărași de la 12 iar derby-ul de podium AFC Hermannstadt – Chindia mâine la Sibiu de la 11,30.

 

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 2, Poli Timişoara și etichetat cu , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


2 + = unsprezece

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: