LIVE TEXT. Liga 2, etapa 14. ASU Politehnica – UTA 1-3 (0-2): Bozian 66 / Janos 14, 40, Rus 86. Revin Cherecheș, Bedea și Scutaru, ultimul, ieșit accidentat în minutul 38. Tot 3 noutăți și la UTA

Final, 1-3. A doua oară în acest campionat ca ASU Politehnica să încaseze mai mult de două goluri. Se mai întâmpla tot aici, 2-3 cu FC Argeș. Al 4-lea eșec pe teren propriu pentru timișoreni, al doilea consecutiv.

Minutul 86, 1-3 UTA: căpitanul Ciprian Rus, la finele unui contraatac arădean, purtat de Cubleșan, un-doi cu Rus. ASU Politehnica, proteste vehemente, solicitând fault în faza premergătoare golului. Centralul, înconjurat. Ignea, al doilea cartonaș galben și cartonaș roșu.

85. Plămadă, în locul lui Poparadu.

82. Lucian Oprea, cartonaș galben pentru un fault la 22 de metri asupra lui Poparadu. Lovitură liberă, Ignea către Bozian, recentrare cu capul la Lazea, cap puțin peste transversală.

82. Lazea în locul lui Bilia.

80. Cherecheș, cartonaș galben.

Minutul 75. Pop în locul lui Janos. A treia înlocuire la arădeni în nici un sfert de oră.

Se joacă numai în jumătatea de teren a arădenilor de circa 10 minute.

72. Ignea, lovitură liberă, expediată în careu.

Minutul 70. Oprea în locul lui Petra.

1-2, minutul 66. Bozian transformă.

Minutul 63. Portarul îl faultează pe Velici: lovitură de la 11 metri. Lansat din pasa lui Bozian. Îngrijiri medicale nu doar pentru cei doi, ci și pentru Copaci. Acesta însă nu mai intră. Înlocuit cu Cubleșan. Copaci este transportat la Ambulanță, unde continuă să i se acorde îngrijiri medicale.

57. Centrare Bedea, de pe dreapta, cap Velici de la 12 metri. Reține portarul.

53. Ignea, cartonaș galben pentru proteste.

49. ASU Politehnica, de pe dreapta, centrări prin Bozian. Prinde portarul.

Pauză, 0-2. Este pentru a doua oară în acest campionat ca ASU Politehnica să primească două goluri în repriza I, precum în meciul acasă cu FC Argeș, pierdut aici cu 2-3 după 1-2 în urma primelor 45 de minute. Este și cea de-a treia partidă consecutivă în care ASU este condusă după prima parte în care n-a marcat: 0-1 și cu Ripensia, 1-0 pentru ACS Poli. UTA în schimb conducea aici la zero la pauză și în etapa a V-a, 0-1 după 45 de minute și 0-3 final cu ACS Poli.

44. Corner Vădrariu, Murariu prinde balonul.

43. Vădrariu, la un pas de 0-3. Scapă singur în careu și șutează de la 11 metri în stânga portarului, pe jos, în stânga portarului.

41. Căpitanul polist Mera, cartonaș galben pentru un fault la 30 de metri lateral stânga, aproape de linia de margine. Împotriva lui Vădrariu. Execuție scurtă…

ASU Politehnica începea mai bine dar odată UTA la conducere, nici timișorenii n-au mai jucat la fel.

Minutul 40, 0-2, tot Janos. ”Dublă”. Pătrundere în careu și șut în dreapta portarului, de la 9 metri, din serviciul căpitanului Rus din colțul stâng al careului gazdelor, spre bara a doua. Janos înfățișează din nou un tricou cu chipul fanilor decedați.

Meci în general liniștit, fără prea multe faze de poartă.

38. Jocul, din nou întrerupt. Îngrijiri medicale, pentru alb-violeți, în propria jumătate de teren. Este necesară înlocuirea. Scutaru iese șchiopătând iar Nicolescu intră.

37. Janos, autor al golului, șutează de la 20 de metri peste bară.

36. Joc momentan întrerupt. Centralul a atras atenția unui jucător de pe banca arădeană.

35. Portarul oaspeților prinde balonul din fața lui Velici, la centrarea lui Bilia.

29. Bozian îi pasează scurt lui Vidrăsan, care, de la 18 metri, șutează în stânga portarului dar pe lângă bară.

27. Bedea mai expediază o centrare de pe dreapta în careul arădean, respinsă.

Minutul 24. Janos, prim corner pentru UTA. Centrare prea lungă, mingea ieșind din teren pe partea opusă.

22. Bedea, o altă centrare în careu.

21. UTA respinge cornerul executat de Cherecheș. Al cincilea corner pentru gazde, nici unul în contul arădenilor.

20. Vădrariu respinge prin alunecare în corner centrarea lui Bedea de pe dreapta.

Minutul 19. Centralul, avertisment pe adresa căpitanului Ciprian Rus. Poparadu, faultat.

Grupul suporterilor arădeni intrat în tribună în timpul primului sfert de oră a și părăsit peluza, după ce a depus o coroană de flori și a scandat ”Vă vom iubi mereu!” Aplauze.

ASU Politehnica încearcă să preia frâiele partidei.

Sunt peste 3.000 de spectatori. Au mai venit după fluierul de start.

”Un derby umbrit de dispariția voastră / Nu o să vă uităm / Rămâneți în inima noastră” este bannerul desfășurat de cel de-al doilea grup de suporteri arădeni descinși în primul sfert de oră în stadion. S-au alăturat în peluză colegilor de galerie.

Minutul 14, 0-1 UTA. Norbert Janos. Șut din careu, pe jos, spre colțul lung, în dreapta portarului.

Joc în zona centrală a terenului. Tatonare reciprocă.

Cea mai mare asistență din tur în primele minute ale jocului la un meci de Liga 2 pe ”Dan Păltinișanu”, circa 3.000 de spectatori. Și mai vin…

Al treilea corner pentru ASU Politehnica.

Bozian și Ignea, în preajma balonului. Execută Bozian, mult peste transversală.

Minutul 3. Petra, cartonaș galben. Henț în ”D”-ul careului de 16 metri.

Primele două minute, primele două cornere pentru ASU Politehnica.

Suporterii arădeni, circa 30, în peluză. Fanii viola desfășoară un banner negru cu mesajul ”Fotbalul ne leagă pe toți”.

Jocul începe cu 5 minute de întârziere. Începe UTA, atacând în repriza I spre Peluza Sud. Galeria viola aprinde fumigene negre.

Minut de reculegere în memoria celor 2 suporteri decedați. Se aplaudă. Sebastian Novovici și Ioan Mera depun o coroană de flori în peluza fanilor arădeni.

Echipele pătrund pe teren cu tricouri albe peste cele de joc și cu fotografii ale fanilor trecuți în neființă. Manea și Vădrariu duc în peluza arădeană bannerul cu imprimeurile fotografiilor suporterilor decedați.

În jocurile începute la ora 11 în Liga 2, Energeticianul – Academica 0-1 prin golul lui Gliga din minutul 3, și FC Argeș – Dacia Unirea Brăila 1-0 prin reușita lui Șerban din minutul 27. Patru meciuri se dispută de la 11, inclusiv Aerostar Bacău – Ripensia.

Tot 3 noutăți în 11-le de start și la UTA, Vădrariu, Koulibaly și Janos, în locul lui Hrezdac, Oprea și Cubleșan, titulari cu cei din Petroșani.

Scutaru și Cherecheș au revenit după absența din deplasarea la ACS Poli, la fel și Bedea, intrat pe ”Electrica” în minutul 61 în locul lui Plămadă, între cei 3 absenți astăzi din 11-le de start față de garnitura aliniată sâmbăta trecută, alături de Nicolescu și Cojocaru.

Este ora 11:30 iar circa 150 de fani poliști au descins deja pe stadion.

Timp rece, cu vânt.

Echipele…

ASU Politehnica: 1. Rareș Murariu – 3. Dănuț Bilia, 13. Cristian Scutaru, 14. Ioan Mera – cpt., 20. Alexandru Cherecheș – 4. Raul Vidrăsan, 24. Alin Ignea, 5. Adrian Poparadu, 17. Adrian Bedea, 7. Bogdan Bozian, 11. Gelu Velici.

Rezerve: 23. Dalin Munteanu – 8. Florin Lazea, 25. Călin Popescu, 19. Ionuț Coadă, 18. Ionuț Plămadă, 2. Dragoș Cojocaru, 6. Bogdan Nicolescu.

UTA: 93. Miroslav Orlič – 98. Cristian Costin, 5. Alex Manea, 2. Samba Benga, 8. Paul Copaci, 11. Daniel Vădrariu, 20. Yuri Koulibaly, 17. Andrei Enescu, 77. Norbert Janos, 18. Mihai Petra, 19. Ciprian Rus – cpt.

Rezerve: 22. Roberto Bodea – 27. Rafael Iuga, 7. David Miculescu, 9. David Popa, 97. Paul Cubleșan, 6. Lucian Oprea, 24. Alexandru Pop.

*

A venit și ora primului duel din acest campionat dintre ASU Politehnica și UTA, programat astăzi de la 12 pe stadionul ”Dan Păltinișanu”, însă nu doar sub plafonul norilor tomnatici ai ultimei sâmbete din octombrie, ci și sub apăsarea decesului joi seară a 2 tineri fani ai alb-roșilor din Arad, într-o tragedie rutieră. Fotbalul pe ruta Timișoara – Arad, trecut în acest sfârșit de săptămână într-un plan nu la fel de primordial ca de obicei cu asemenea ocazii, galeria lui UTA plângându-și cu tristețe camarazii plecați prematur în ceruri iar tot ceea ce înseamnă în general suflare a clubului arădean fiind marcată de cele întâmplate puțin după pregătirea de către fani a coregrafiei de derby. În semn de omagiu, galeria viola polistă va urmări în tăcere primul sfert de oră al partidei, în vreme ce cea arădeană va fi reprezentată la ora startului strict în grup restrâns, de câțiva susținători, cu o coroană de flori, portretele tinerilor decedați și mesaje în memoria lor.

Galeria arădeană la ora precedentului ASU Politehnica – UTA în Liga 2 la Timișoara, în octombrie 2017

Fanii galeriilor conferă mult, poate cel mai mult din sarea și piperul tot mai depopulatelor tribune ale arenelor fotbalului românesc, un ingredient de bază și reprezentativ în peisajul stadioanelor, parte esențială a binomului sportivi – spectatori, acest duo al evenimentelor din lumea sportului.

Mai mult, fanii sunt cei care pun cel mai adesea și cel mai mult suflet în fenomenul sportiv, necondiționat și din pură pasiune, ei întreținând vie flacăra susținerii fotbaliștilor într-un domeniu și în niște timpuri în care lumea arenelor din România și-a văzut existența covârșitor apăsată de o serie de factori negativi.

Plecat-au în ceruri doi tineri dintre nu extrem de numeroșii români care mai rămăseseră constant conectați în zilele noastre formațiilor nu cu susținerea de altădată de pe scena fenomenului fotbalistic românesc, și nu tare multe au mai rămas cluburile supraviețuitoare pe baricade în diviziile naționale ale sportului rege în Carpați, aspect valabil și pentru simpatizanții lor din tribună.

Bogdan Mihoc, șofer în vârstă de 24 de ani al autoturismului care a căzut în gol de pe pasajul rutier Micălaca, și Bogdan Moisi, aflat săptămâna aceasta în pragul a 21 de primăveri, sunt suporterii roșu-albilor care au decedat pe loc în tragedia rutieră fără implicarea unui alt autovehicul, alți 2 pasageri scăpând cu viață, și tot colegi de galerie, cu toții întorcându-se spre case după pregătirea coregrafiei de derby a fanilor de pe Mureș.

O tragedie care a atras cu atât mai mult atenția dat fiind momentul în care soarta a lovit, cu nici 48 de ore înaintea unui cap de afiș fotbalistic la nivelul Ligii 2, ASU Politehnica – UTA, și care accident, prin impactul emoțional propagat în rândul atâtor suporteri din țară dar nu numai, poate avea pe de altă parte și darul de a da de gândit că o conduită la volan conform legislației rutiere în vigoare este vitală pentru prevenirea unor asemenea cumplite întâmplări, viața trebuind să aibă mereu prioritate. Este prețioasă…

România este lider continental la capitolul accidentelor rutiere mortale și iată că nici fenomenul sportiv nu este cruțat de asemenea tragedii, apărute din când în când și în lumea arenelor, totul plecând însă din păcate și din nefericire de la modul inadecvat în care mult prea mulți șoferi din țară nu discern în profunzime ideea de participare la traficul rutier.

Așadar un duel fotbalistic cernit, într-un final de octombrie în care ”minunea blondă” Ilie Balaci a plecat dintre noi, dar totuși o dispută în care ambițiile din teren rămân la aceleași cote înalte, completate cu atât mai mult în cazul oaspeților arădeni de o dorință de a obține un rezultat cât mai bun pentru tinerii plecați în ceruri dar și pentru ai lor colegi de galerie rămași acasă, să-i plângă.

Roșu-albi aflați la cel de-al treilea duel din tur cu secund divizionarele Timișoarei, după un 2-1 victorios pe Mureș contra Ripensiei dar și un 3-0 de succes chiar pe ”Dan Păltinișanu” în dauna lui ACS Poli, așa cum și pentru ASU Politehnica este a treia dispută consecutivă de cea mai mare semnificație pentru fanii viola, după eșecul cu 0-1 pe ”Dan Păltinișanu” cu concitadinii în roșu-galben și triumful de sâmbăta trecută de pe ”Electrica”, 1-2 la ACS Poli.

Succes prin care Mera și compania i-au egalat la puncte pe arădenii egali sâmbăta trecută acasă ai celor de la Energeticianul, fiecare cu câte 20 în cont, chiar la mijlocul ierarhiei Ligii 2, pe locurile 10-11, cu avantajul la golaveraj de partea roșu-albilor. Poziții superioare celor ocupate de ASU Politehnica și UTA înaintea meciului direct de la Timișoara din toamna trecută, pe 13 bănățenii și pe 15 cei de pe Mureș, despărțiți de două puncte înaintea partidei câștigate de gazde cu 2-1 pe 15 octombrie 2017, în etapa a XII-a.

Poziții superioare și totuși nu chiar pe placul formațiilor pregătite de Cosmin Petruescu și Ionuț Popa, pe de altă parte însă nici foarte departe de ocupanta ultimei poziții a podiumului, Academica deținând 27 de puncte.

În acest context general se anunță un duel Timișoara – Arad difuzat aici în direct sub forma comentariului text.

Arbitrează Mihai Amororiței din Câmpina, asistat de Doru Lucaciu (Cluj) și Marius Bălan (Dej), rezervă fiind Mihai Domșa din Aiud.

Etapa în curs a început joi cu meciul AS FC Universitatea Cluj – ACS Poli 4-0, continuând ieri cu CS Mioveni – ASC Daco-Getica București 2-1. Clasamentul actualizat și programul rundelor a XIV-a și a XV-a, pe coloana datelor tehnice.

 

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 2 și etichetat cu , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


1 + sapte =

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: