LIVE TEXT. Finish în Liga 1, cu retrogradarea alb-negrilor: ACS Poli Timişoara – Concordia Chiajna 1-0 (Bărbuţ 49). A 9-a oară 0-0 acasă la pauză! Alexa, două schimbări faţă de 11-le de vineri. Gorobsov şi Popovici, de la pauză pentru Poparadu şi Szekely

ACS Poli – Chiajna 1-0 (0-0) final, Bărbuţ (49), dar retrogradare, paradoxal, după primul triumf acasă în 2014. ACS Poli le însoţeşte în liga a II-a pe Corona, Săgeata şi Vaslui, nelicenţiată. Ierarhia, pe coloana dreaptă: 12. Viitorul 40 puncte, 13. Concordia 39p, 14. Gaz Metan 39p, 15. FC Braşov 38p, 16. ACS Poli 38p, 17. Săgeata 38p, 18. Corona. Într-o ierarhie în 3 a celor 3 trupe cu 38 de puncte, pe poziţiile 15-17, 1. FC Braşov 8p (4-1), 2. ACS 4p (4-5), 3. Săgeata 3p (3-4).

Eliminare, Strătilă, pentru două galbene. Concordia în 10, în prelungiri.

Minutul 91, „galben” Gorobsov. Cartonaş galben şi pentru Popovici. Atacuri timişorene şi Boldea obţine o lovitură liberă aproape de colţul terenului.

Minutul 90: „galben” Dima. Săgeata a câştigat, 2-1, Viitorul a câştigat, 1-0, iar la Mediaş e 1-1 în al treilea minut de prelungire. 

Minutul 87: „galben” Mera, pentru tragere de timp. Finish confuz.

ACS Poli mai câştiga acasă în 2013-2014 cu Dinamo, 2-0 în etapa I, din 19 iulie 2013, cu Gaz Metan, 2-1 în etapa a III-a, cu Oţelul, 1-0, şi cu CFR Cluj, tot 1-0, în ultima partidă de anul trecut, în preajma Crăciunului.

Minutul 83: Keita, cu probleme musculare în propriul careu, înlocuit cu Trandu. Crampe. 

Minutul 81: „liberă” Concordia de la 16 metri central, după faultul lui Bălace asupra lui Wellington. Şutul lui Purece, respins de zidul gazdelor. Şi corner. Pe contraatac, Keita îi pasează prea lung lui Bărbuţ, în poziţie de 2 la 1 contra Concordiei, descoperită.

Spectatorii au încurajat formaţia gazdă după deschiderea scorului însă au amuţit la aflarea scorului de la Mediaş. Egalarea reuşită de Cristea pentru Braşov o trimite pe ACS în B2.

Minutul 76: cea mai mare ocazie a Chaijnei după pauză. Nuno Claro, salvator, din faţa lui Liviu Ganea, de la 5 metri, după intrarea lui Bucurică de pe stânga.

Andrei Cristea, cel care făcea ACS Poli – FC Braşov 0-1, pe final, dar şi FC Braşov – ACS Poli 2-1, în prelungiri, egalează la Mediaş: 1-1 Gaz Metan – Braşovul. Scor la care, chiar şi conducând, ACS retrogradează. 

Minutul 69: stâng Popovici, în mânuşile lui Cobrea, după o cursă de 60 de metri, iniţiată din propria-i recuperare.

Ar fi primul triumf acasă după peste 5 luni! 

Minutul 66: iese Onduku, intră Răsdan. Chiajna, cu toate substituirile efectuate.

Minutul 63: mare ocazie ACS Poli, poate cea mai mare. Boldea reia din 6 metri, de la colţul lung, puţin lateral stânga, şutul fiind deviat în corner. Centrarea de pe dreapta aparţinea lui Popovici, care s-a descurcat bine, centrând spre linia de 6 metri.

Minutul 61: Şumudică mai face o schimbare, ieşind Florea şi intrând Liviu Ganea.

Minutul 55: primă schimbare la oaspeţi. Serediuc, unul dintre cei mai activi oameni ai Concordiei, e înlocuit de Strătilă.

ACS Poli e salvată la acest scor, 1-0. La Mediaş, Gaz Metan – FC Braşov 1-0, la Năvodari, Săgeata – CFR Cluj 2-1 (2-0: Deac 57), iar la Chiajna, Voluntariul, 1-0 cu Ceahlăul. Mediaşul 41, Viitorul 40, ACS 38, 16. Săgeata 38, 17. FC Braşov 37. Ultimele două, spre matineu.

Minutul 50: „galben” Onduku. Ceva mai multă lume, magnetizată de intrarea liberă, şi care şi scandează în susţinerea favoriţilor.

GOL, 1-0: Bărbuţ, în minutul 49, drept dintr-o bucată, pe jos, în diagonală, la colţul lung, de la 14 metri lateral dreapta, unde era găsit cu o pasă scurtă de Boldea, aşezată, după cursa lui Keita de pe stânga spre centru, până la 16 metri.

Gaz Metan – FC Braşov 1-0: Vitor da Silva Medeiros Vitinho, goluri în minutul 49. 

Minutul 46: începe partea a doua, dar cu 4 minute întârziere. La 22:04, după ce prima parte demara la ora 21.

Dublă înlocuire efectuată de Alexa la pauză: Gorobsov şi Popovici intră, Poparadu şi Szekely, rămaşi la vestiare.

E al nouălea 0-0 la pauză acasă al Timişoarei: cu Oţelul şi CFR se preschimba până la urmă în 1-0 dar în 3 cazuri se şi încheia 0-0, cu Viitorul, Corona şi Steaua. Corona, în aceeaşi enumerare cu campioana Steaua.

Keita s-a zbătut parcă mai mult, însă pe fondul unui joc timişorean fără incisivitate.

Concordia a controlat mai mult prima parte, a fost mai periculoasă şi a avut mai multe oportunităţi. 0-0 la pauză. Şuturile lui Serediuc şi Onduku, cele mai notabile. 

Concluzia primei părţi: Braşovul şi Săgeata au făcut rocadă, Năvodariul evadând încă din minutul 5 de pe locul retrogradant iar cei de sub Tâmpa alăturându-i-se lui ACS.

Minutul 45: şut Petre de la 17 metri, central, pe lângă poartă, iar apoi şut al lui Onduku, din preajma careului, respins de Nuno Claro în lateral. Lusitanul a avut mai mult de furcă. 

Minutul 40. Nuno Claro prinde în doi timpi stângul lui Onduku.

Concordia, din nou insistentă.

Minutul 37: după o perioadă ceva mai activă în ofensivă, ACS cedează din nou teren şi Petre faultează din nou. La 30 de metri, central. Zidul albilor blochează şutul căpitanului Melinte.

Săgeata are bilanţ direct negativ doar cu ACS Poli. Iar Timişoara, doar cu Braşovul. Viitorul în schimb, cu toate cele 4 contracandidate, pe linie, 0-0 şi 0-4 cu Gazul, 0-0 şi 0-4 cu Braşovul, 1-2 şi 0-0 cu ACS, 0-0 şi 1-3 cu Săgeata, însă Voluntariul e trupa succeselor cu 5-2 pe Ghencea sau 2-1 la Dinamo. Un 1-0 cu Ceahlăul n-ar mai surprinde aşadar.

Un gol timişorean le-ar plasa pe toate cele 3 la 38 de puncte, în condiţiile unui 0-0 la Mediaş: Braşovul ar avea 8 puncte din meciurile directe, ACS Poli 4 iar Săgeata trei. Iar ultimele două ar lua drumul B-ului.

COMEDIA: Săgeata – CFR Cluj 2-0. Milos Deletic, minutul 30. La egalitate de puncte cu Braşovul, Săgeata e în avantaj, la rezultatele directe: 0-0 acasă, 1-1 în deplasare.   

Minutul 30: şut Boldea de la 15 metri, la firul ierbii, respins în corner de Cobrea. Boldea driblase bine.

Minutul 29: cap Szekely, de la 8 metri, pe lângă poartă.

Minutul 28. Şut Bărbuţ pe jos, de la 17 metri, puţin pe dreapta. Prinde Cobrea.

Minutul 27. Serediuc, alt şut din aproximativ aceeaşi poziţie, dar pe lângă vinclu. După gafa lui Petre, cu bentiţă.

Minutul 25: Viitorul 40 de puncte, Gaz Metan 39, Săgeata 38 /// 16. FC Braşov 38p, 17. ACS Poli 36p. Ar fi retrogradat şi ocupanta locului 15, dacă n-ar fi fost nelicenţierea Vasluiului.

Încă o lovitură de colţ pentru ACS Poli. Acelaşi Boldea la execuţie.

Mijlocul primei părţi: al treilea corner, Boldea, tot de pe dreapta, Mera reluând cu capul peste transversală.

Bălace, al doilea corner al gazdelor, în minutul 21.

Concordia, cu cel mai bun 11. ACS Poli, nu. Pană a deschis scorul în minutul 5, pentru ascuţita Săgeata, contra învingătoarei de acum nici 2 ani pe Old Trafford, CFR Cluj, şi Mitriţă a punctat în minutul 6 pentru Voluntariul „Regelui”. Re-ge-le.

Minutul 16: cartonaş galben, Leca. Lovitură liberă de la 25 de metri, şut în zid Boldea, apoi recentrare şi cap Ovidiu Petre, de la 15 metri, la nici un metru de poarta lui Cobrea. Cobrea, nu Codrea.

Prestaţiile echipelor sunt de parcă ilfovenii ar avea o mai mare foame de puncte. Dar e de înţeles: pentru o clasare cât mai bună, căci fiecare loc în plus se recompensează şi cu bani mai mulţi. În plus, una e să te deplasezi la Voluntari, pentru a juca în compania Viitorului, de fapt la Chiajna, şi la mare, contra Săgeţii, şi alta e să vii pe Bega.

Minutul 15: Serediuc pătrunde pe stânga, depăşindu-l pe Petrovic, dar şi pe Scutaru, şi trage pe jos, cu dreptul, pe lângă poartă.

Minutul 14: venit din dreapta, Onduku depăşeşte 4 jucători gazdă şi ocheşte bara, pe jos. Din stânga lui Nuno Claro.

Szekely, surprins în ofsaid.

Minutul 11: Bărbuţ scapă pe dreapta dar Cobrea boxează din plonjon. Din faţa lui Szekely. Szekely, vârf împins.

A mai venit ceva lume dar nu sunt peste 1.000 de spectatori.

Minutul 9: prim corner timişorean, de pe dreapta, executat de Boldea.

Mai activă e Concordia pe când galeria de 10 inimoşi a Timişoarei tace adânc. Inactivă dar cu tobă. Aşadar Viitorul a urcat la 40 de puncte şi Săgeata la 38, pe 16 şi 17 fiind în acest moment FC Braşov, cu 38, şi ACS, cu 36.

Săgeata – CFR Cluj 1-0 şi Viitorul – Ceahlăul 1-0, ce mai comedie.

„Albii” Timişoarei, alb-alb, atacă spre oraş, spre Peluza Nord. Concordia, în verde complet, verde crud.

Bărbosul Petrovic joacă pe dreapta şi comite primul fault. Bărbuţ, fără barbă, îl comite pe cel de-al doilea.

„Central” e Balaj. Se începe de la situaţia Gaz Metan 38 puncte, FC Braşov şi Viitorul – câte 37, ACS 35 şi Săgeata, tot 35. ACS – Concordia, Gaz Metan – FC Braşov, Viitorul – Ceahlăul şi Săgeata – CFR Cluj sunt jocurile de interes. 

O remarcă şi pentru Vlad Dragomir, juniorul crescut de clubul de pe „Dan Păltinişanu”, numit rezervă.

Pentru Keita e în schimb primul joc ca titular de la meciul tur, de la… Chiajna, în acel 2-1 al Concordiei! Micuţul mai juca titular şi în alte prealabile deplasări din tur, la FC Braşov, Vaslui, „U” Cluj şi Petrolul. E aşadar debutul său ca titular într-o partidă pe „Dan Păltinişanu”. Vineri, la Astra, intra în minutul 63 în locul lui Bărbuţ. Şi a mai intrat şi pe final, la Târgu Jiu…

Petrovic mai începea, acasă, cu Pandurii, ca fundaş central, cu Oţelul, pe dreapta, cu CFR Cluj, în centrul defensivei, cu Vasluiul, pe centru, şi cu Ceahlăul, tot pe centru. Ar fi a şasea sa apariţie pe teren propriu ca titular. Plus două în deplasare, la Petrolul pe dreapta şi la Chiajna, cu Voluntariul, Viitorul de Ilfov, pe zonă centrală. Bălace e la al treilea start la rând. La fel şi Bărbuţ. 

Alexa începe cu două schimbări faţă de eşecul de-acum 5 seri, de la Dunăre: Petrovic în locul lui Şeroni, suspendat, şi Keita în locul lui Roman.

Nu sunt singur pe „Dan Păltinişanu”! Mai sunt câteva suflete, să spunem maxim 150 de spectatori. Soare-n ochi la tribuna a II-a, instalaţie de nocturnă în aşteptare.

ACS Poli Timişoara: Nuno Claro – Petrovic, Scutaru, Mera, Bălace – Petre – cpt. – Bărbuţ, Keita, Poparadu, Boldea – Szekely.  

Pe bancă: Pap – Dragomir, Nanu, Gorobsov, Trandu, Roman, Popovici.

Concordia: Cobrea – Dima, Leca, Melinte – cpt., Bucurică, Onduku, Purece, Roşu, Serediuc, Florea, Wellington.

Pe bancă: Rîmniceanu – Creţu, Apostol, Strătilă, Răsdan, Ganea, Moldovan.

*

Câta cerşetorul dependent de bani din drepturi de televiziune a devenit în acest deceniu fotbalul carpatin de Liga 1 se vede cât se poate de clar din programarea jocurilor ultimei etape a primei divizii, întinsă pe 3 zile, de luni până miercuri, într-un vădit contrast cu încă fireasca situaţie din urmă cu numai 3 primăveri, când, tot pe 21 mai, dar liniar, de la aceeaşi oră 17, se disputau toate cele 9 meciuri ale căderii de cortină, printre care şi ultima apariţie a precedentei reprezentante a fotbalului de pe Bega în elită, FC Timişoara.

 

Alb-violeţii, fără Dan Alexa căpitan la acea oră, suspendat fiind după cartonaşul galben primit în derby-ul pierdut la Galaţi, aveau să treacă la pas de Dinamo, 4-1 în mai 2011, succes care nu doar că n-a mai contat în lupta pierdută pentru titlu, ci a echivalat cu o platonică bucurie înaintea retrogradării Timişoarei la „masa verde”, în legătură cu nelicenţierea.

La fel, chiar şi un triumf miercuri seară de la ora 21, în runda a 34-a din 2013-2014, joc cu ocazia căruia organizatorii oferă acces liber publicului spectator, ar putea fi insuficient pentru continuitatea bănăţenilor şi din vară în Liga 1, în cazul în care Viitorul Voluntari îşi fructifică până la capăt trasul sforii, ăăă, pardon, avantajul terenului propriu, şi Gaz Metan – FC Braşov se încheie la egalitate.

În faţa nou-promovaţilor Timişoarei stă o grupare scăpată acum la mustaţă de griji dar care a retrogradat de fapt de… două ori vara trecută, continuând totuşi în minciuna pe nume fotbal românesc de Liga 1. Concordia Chiajna degeaba câştiga pe 30 mai 2013 deplasarea sa la cvasiretrogradata Gloria Bistriţa, 3-1, ca a şaptea sa victorie, căci tot încheia pe locul 15, de retrogradare, doar că alba-neagra cu licenţierile a regăsit-o pe 13 iulie la un baraj play-out cu Rapid, ticluit de FRF în jurul scandalurilor privindu-i pe alb-vişinii şi „Şepcile roşii” şi câştigat cu 2-1 de cei de sub Podul Grant, însă chiar şi în ciuda deznodământului respectivului meci în manşă unică galben-verzii tot au fost nonşalant reinstalaţi în primul eşalon, începând cu runda a treia a actualului sezon, pe baza unui verdict TAS din 2 august, la apelul lansat de gruparea din preajma Bucureştilor.

Echipa ilfoveană de pe Drumul Gării a câştigat o singură dată în deplasare în 2014, 1-0 la Târgu Jiu, pe 17 martie, în etapa a 23-a, bilanţul Concordiei pe drumurile Ligii 1 în acest început de an fiind 7 1 2 4 5-13 5 puncte iar cel general, în 16 ieşiri, 3 4 9 13-26 13 puncte.

De cealaltă parte, ineficacitatea timişorenilor este de notorietate, la fel de semnificativă fiind şi incapacitatea lui ACS Poli de a se impune măcar o dată pe teren propriu în 2014. O va face tocmai la căderea cortinei? Puteţi afla şi aici, în comentariu în direct de pe „Dan Păltinişanu”, în format LIVE TEXT, dinaintea orei 21, alb-negrii fiind nevoiţi să se descurce fără Claudiu Belu şi Şeroni, suspendaţi. Iar apropo de ore şi revenind difuzările partidelor, nişte jocuri programate de la ora 21, pe mijloc de săptămână, şi care decid ultimele două retrogradate din elită românească, spun totul despre aberaţia, exagerările şi melodramatismul în care se scaldă fotbalul din Carpaţi, de fapt întreaga societate. Aţi mai auzit pe undeva, în special în fotbalul mare, de ora de start 21 la mijloc de săptămână!?!

* Ierarhia la zi şi programul etapei, pe coloana dreaptă.

Iată şi spusele lui Dan Alexa la conferinţa de presă de ieri respectiv avancronica jocului:

http://sporttim.ro/fotbal/in-speranta-unei-minuni-la-meciurile-de-la-medias-si-chiajna-acs-poli-nu-are-decat-varianta-victoriei-contra-celor-de-la-concordia

http://sporttim.ro/fotbal/acs-poli-timisoara-isi-joaca-ultima-carte-miercuri-21-mai-la-ora-21-acasa-cu-concordia

http://sporttim.ro/fotbal/dan-alexa-exemplificand-importanta-aportului-publicului-la-galati-si-contra-stelei-%E2%80%9Edaca-nici-in-ceasul-al-12-lea-nu-aratam-agresivitate-si-inima-atunci-nu-meritam-sa-ramanem-in-liga-1

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Distribuie
Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 1 și etichetat cu , , , , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


5 × = patruzeci

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: