LIVE TEXT.Autogol,48:0-1… Poli II Timişoara – Şcolar 0-2 (0-0)

Citiţi mai jos comentariul în direct, LIVE TEXT de pe Ştiinţa, cu echipe şi înlocuiri, de la derbyul bănăţean de vineri, în care au reintrat portarul Iordache şi Dăruială, la mijloc, dar cu ghinion: autogol şi accidentare… Înaintea atacării jocurilor cu primele trei clasate, şi anume la Beiuş, cu ACS Recaş şi la Giarmata, din ultimele 3 etape ale turului în C5, Poli II, ocupantă a poziţiei a 4-a după 11 etape şi care a marcat cu cel puţin 11 goluri în plus faţă de fiecare din cele 15 grupări din serie, a fost depăşită în clasament de CS Municipal Şcolar Reşiţa, de pe locul 7, care, după ce mai câştigase în deplasare în acest sezon doar la Becichierecu Mic, 2-1 pe 1 octombrie, a izbutit acum cel mai clar succes stagional: 0-2 (0-0). (în alte jocuri disputate vineri, CFR Simeria – Flacăra Făget 4-0 şi Naţional Sebiş – Millenium Giarmata 3-3).

Poliştii, cu un unic eşec în precedentele 8 runde, 2-0 la Petroşani în urmă cu 3 săptămâni, n-au mai cedat pe „Ştiinţa” de la un 0-1 cu FC Hunedoara, în 26 august, răstimp în care s-au impus de 4 ori, cu 2-1, 2-0, 6-1 şi 5-2, ultimele două în faţa unor timişene… Şi apropo de timişene, „Şcolarii” au mai jucat pe-aici, cedând atât la Făget, cu 3-1, cât şi pe CFR, cu Giarmata (2-1)…

Dar iată echipele… Adrian Stoicov şi Ilie Rotariu au apelat la 12. Paul Iordache – 20. Mircea Iovan, 13. Adrian Zaluschi, 28. Andrei Dubei, 24. Narcis Damian – 8. Ion Leagu, 18. Andrei Dăruială, 10. Adrian Ganea, 27. Robert Szalkai – 31. Adrian Popa, 9. Alex Boştină.

Pe bancă: 23. Ciprian Ostafie, 4. Călin Toma, 17. Dan Silaghi, 55. Mădălin Stancu, 21. Andrei Artean, 30. Dorin Rotariu, 14. Bogdan Pleşcan.

Leo Doană îi joacă pentru cărăşeni pe 84. Darius Haidău – 20. Bogdan Mihăilă, 21. Alin Gurici, 5. Ion Feleagă, 18. Flavius Fedor, 8. Casian Doană, 10. Laurenţiu Breşneni, 2. Tiberiu Coca, 9. Abiodun Olayeni, 11. Alin Ionaş, 17. Alexandru Şulea. Pe bancă: 83. Vasile Giurcanu – 3. Alin Pitaru, 4. Cătălin Mândru, 15. Marius Loba, 7. Marin Miok, 6. Răzvan Piperca, 19. Adrian Caimac.

Brigadă hunedoreană, cu Florin Anca la centru şi Aurelian Băleanu, ambii din Deva, respectiv Marius Pavăl, din Simeria…

Ora 14… Şi fluier de start! Lume, puţină ca de obicei, rândurile de scoici ale arenei „Ştiinţa” fiind ca şi goale… Poliştii în violet, reşiţenii în roşu-negru.

Aşadar Andrei Dăruială în centrul liniei mediane iar Adrian Popa din nou căpitan, în avanposturi…

Meciul coincide şi cu revenirea lui Paul Iordache, după accidentare, totodată, faţă de remiza de la Caransebeş, 1-1, unde poliştii erau egalaţi în minutul… 93, Damian luându-i acum locul lui Toma iar Leagu pe cel al lui Silaghi.

Minutul 12. Decarul Laurenţiu Breşneni, care aducea victoria Reşiţei în runda precedentă, din penalty, pe finalul jocului cu ACS Recaş, a şutat în urma unui corner al oaspeţilor, poliştii respingând din preajma buturilor lui Iordache.

Debut cu uşoară dominare polistă, dar sterilă…

Minutul 16. Fundaşul central Andrei Dubei, paratrăznet cu numărul 28, nemarcat, „liber”, a reluat cu capul pe lângă poarta cărăşeană, tot în urma unui corner. Momentan, fazele fixe aduc „focul” în careul mic… Dubei înscria cu capul în ultimul succes la scor, 5-2 acasă cu Mama Mia.

Minutul 20. Fază la indigo. De această dată Dubei e precis, obligându-l pe portarul Haidău se deturneze în propria-i bară balonul reluat cu capul în urma unui corner. Şcolarii, notă mică în defensivă la fazele fixe…

Minutul 23. Ratare a Reşiţei, prin atacantul său cu numărul 17, Şulea, care n-a fructificat de la 6 metri faza lucrată de acelaşi decar Breşneni, omul cu pasa…

Minutul 31. Prima schimbare a jocului, Răzvan Piperca, numărul 6, luându-i locul lui Flavius Fedor, 18 la reşiţeni.

Minutul 37. Poli încasează două cartonaşe galbene într-o aceeaşi fază, prin căpitanul Popa şi mijlocaşul Ganea, pentru un fault comis la 30 metri de poarta timişoreană respectiv protestele aferente…

Minutul 41. O a doua ratare reşiţeană din preajma careului mic, prin Casian Doană, care a reluat peste din 6 metri, după o frumoasă pasă la întâlnire, „printre”, expediată de Alin Ionaş. Frumos dar fără efect pe tabela de marcaj electronică…

Minutul 42. Şi încă un galben… Lui Zaluschi. 3-0 pentru Poli dar nu la goluri!

Minutul 45. Şut sănătos Ganea, la aşezarea lui Boştină, din careu…

Şi în replică incursiune a lui Abiodun. Rămâne 0-0… Şi pe durata pauzei.

Deschidere de scor… 0-1, autogol Dăruială, în minutul 48. Dubei a greşit în încercarea de a proteja un balon, pierdut în favoarea Reşiţei, centrare, autogol, cu piciorul.

Minutul 56. Reşiţa se desprinde… E 0-2. Abiodun a reuşit faza meciului, cu o cursă… din propriul careu, croşetând pe parcurs 3-4 adversari şi şutând finalmente cu dreptul, din unghi.

Minutul 61. Ganea iese, intră Silaghi. Aşadar prima înlocuire la polişti.

Minutul 68. Poli II are o a doua bară, prin căpitanul Popa, cap de la doar 2 metri, cu poarta goală, după o centrare a lui Silaghi de pe dreapta.

Minutul 70. O a doua modificare la reşiţeni: iese Casian Doană, cu numărul 8, tatăl său înlocuindu-l cu treiarul Alin Pitaru.

Minutul 73. Cu probleme. Dăruială, accidentat la umăr, este înlocuit cu Mădălin Stancu. O revenire cu ghinioane pentru blondul fundaş lateral titularizat în această toamnă şi de Vali Velcea, în B2.

Minutul 79. Încă o înlocuire la oaspeţii în avantaj, care conservă rezultatul pe fondul unui joc în descrescendo. Iese atacantul Şulea, cu 17, şi intră Marius Loba (15).

Minutul 85. Poli încearcă, o ultimă zvâcnire: numărul 8, Ion Leagu, înlocuit cu 14, Bogdan Pleşcan.

Minutul 90. Reşiţa rămâne în 10 jucători, Breşneni fiind eliminat pentru două cartonaşe galbene.

E gata… 0-2: Şcolar la al doilea succes extern, poliştii la al doilea eşec intern.

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 3, Poli Timişoara și etichetat cu , , , , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


5 − = trei

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: