LIVE TEXT: derby-ul primelor două clasate, CS Nuova Mama Mia Becicherecu Mic – FC Caransebeş 0-0. Vor reuşi alb-roşii „dubla” în dauna gugulanilor?

Mama Mia – FC Caransebeş 0-0, final, oaspeţii încheind returul pe primul loc dar timişenii tot fără înfrângere din 11 octombrie. 6 luni. La Giarmata, CS Millenium – Pandurii II 1-3 (0-2), cu ultimul gol în prelungiri, la gazde mai intrând Rosenblum, Gideon, Jichici şi Zele…

Două minute de prelungiri.

Minutul 89: Molcuţ, cartonaş galben gratuit, după o simulare a portarului.

Minutul 86: arbitrul îl pune la punct pe Rotariu, care protestează la un fault neacordat.

Minutul 82: Magdaş în locul lui Silaghi-Perju.

Minutul 80: ies Centea şi Hodiş, intră Negruţ şi Molcuţ. Iar la oaspeţi iese Paulescu, intră Constantinescu.

Minutul 68: primă schimbare, iese Vlăduţi, intră Steop. Gazdele domină, Caransebeşul faultează mai des. Ultima pătrime a meciului derby.

Minutul 56: Radu scapă spre poartă iar arbitrii acordă fault, mai exact asistentul, care a semnalizat. Banca tehnică a gazdei a „explodat”, neînţelegând de ce nu s-a acordat avantaj. Mai „explodase” şi la o împingere în careu asupra lui Hodiş, de către Paulescu. I-a scăzut însă credibilitatea, după plonjoanele din prima parte.

Minutul 59: Dancia, 1-2, cu o lovitură liberă de la 28 de metri. 

Minutul 52: corner Centea, cap Zurbagiu sub transversală, portarul respingând în corner.

Minutul 50: centrare a şeptarului Radu, iar Silaghi-Perju reia cu capul peste transversală.

Pauză în derby: 0-0.

Minutul 44. Telescu, cartonaş galben pentru un fault la 20 de metri. Lovitura liberă, rămasă fără rezultat.

Minutul 42: Goşa, cartonaş galben, pentru un fault asupra lui Zoran Radu, la 25 metri lateral. „Libera” lui Radu, deturnată de sub bară.

Minutul 35: Giarmata – Pandurii II 0-2, după un corner. Minutul 39: Millenium, în 10, Leucă fiind eliminat pentru lovirea adversarului fără minge. 

La cornere, 2-2.

Hodiş, pe flancul stâng, a căutat să smulgă câteva lovituri libere la capătul unor contraatacuri ale timişenilor, dar fără rezultat. Centralul nu i-a dat apă la moară.

Minutul 35: tot 0-0. Caransebeşul, cu cîteva atacuri tăioase, rămase fără rezultat.

Minutul 17: corner Centea, Silaghi-Perju ratând intercepţia la 6 metri. Galeria Caransebeşului domină sonor dar Mama Mia domină liderul. Acum sunt mai bine de 200 de spectatori…

Minutul 5: CS Millenium Giarmata – Pandurii II 0-1.

Minutul 1: start. Mama Mia în roşu, oaspeţii în albastru. Dintre cei peste 150 de spectatori, circa 60 de fani ai vizitatorilor, sosiţi de la Caransebeş.

Tot în Timiş, dar la Giarmata, localnica Millenium porneşte în dauna Pandurilor II în componenţa Gîrlea – Mihălceanu, Oneţ, Gârba, Dancia – Leucă, Naidin – Fuchs, Moroşan, Călin, Beloescu. Pe bancă: Bota – Baidoc, Sturza, Jichici, Rosenblum, Gideon, Zele.

Deja vreo 70 de spectatori dar vântul e crunt.

CS Nuova Mama Mia: 93. Ocravian Rusu – 2. Bogdan Miheţ, 3. Andrei Hodiş, 4. Laurenţiu Telescu, 5. Marius Toma, 6. Costel Zurbagiu, 7. Zoran Radu, 8. Vasile Luţă, 10. Bogdan Centea, 11. Dan Perju-Silaghi, 20. Călin Toma.

Rezerve: 1. Aliun Culda – 9. Alin Molcuţ, 13. Mihai Hecsko, 15. Cristi Tăbăcaru, 17. Răzvan Magdaş, 19. Alexandru Postolache, 18. Dumitru Negruţ.

FC Caransebeş: 42. Darius Haidău – 7. Dragoş Paulescu, 27. Gheorghe Goşa, 2. Răzvan Petcu, 3. Alexandru Ionescu, 21. Dan Şandru, 20. Cristian Suru, 18. Viorel Artean, 10. Cosmin Negoescu, 24. Cristian Poiană, 26. Alexandru Vlăduţi.

Rezerve: 29. Narcis Laurenţiu – 28. Andrei Dubei, 8. Bogdan Roiu, 16. Roberto Artimon, 23. Dan Constantinescu, 9. Bogdan Steop, 19. Sorin Gheju.

Arbitri: Denis Haidiner – Marius Pavăl, Cristian Petrean. Brigadă hunedoreană. Iar observatori, Dorin Nicşa şi Marian Salomir.

*

Un triumf timişean în această după-amiază, de la ora 17, în ultima etapă a returului ligii a treia, ar aduce o spectaculoasă rocadă la vârful ierarhiei din C4, nou promovata „Mama Mia” având ocazia să încheie cele 22 de etape pe primul loc.

În plus, formaţia pregătită de Sorin Bălu are avantajul terenului propriu în tentativa de a obţine şi a doua victorie a stagiunii în dauna liderului FC Caransebeş, de care dispunea cu 2-0 (0-0) în Caraş Severin, pe 1 noiembrie, la finele turului, prin reuşitele lui Zurbagiu, în minutul 70, şi Hodiş, în minutul 87, gol secund izbutit pe contraatac, nu mult după ce Artean irosea un penalty pentru gazde.

Ce va fi, aflaţi şi aici în comentariu în direct, live text, de pe terenul din Becicherecu Mic, transmisie în urma căreia vom reveni cu declaraţii şi o galerie foto.

Tribuna din Becicherecu Mic aşteaptă mai mulţi spectatori la derby

 

 

De notat poziţia de invitat pe care s-a propulsat CS Nuova Mama Mia printr-o lăudabilă serie recentă de rezultate pozitive, alb-roşii recuperând un deficit de 9 puncte faţă de liderul din Caransebeş, înregistrat după prima rundă a returului, a 12-a în C4. Posibilitatea ca timişenii să încheie primii returul s-a conturat graţie unui forcing de 9 victorii şi o remiză, toate în ultimele zece apariţii pe teren, la care s-ar adăuga şi un 3-0 la „masa verde”, echivalând cu retragerea nou-promovatei din Avrig din competiţie.

Mai mult, astăzi se împlineşte o jumătate de an de la ultima înfrângere a nou-promovaţilor de la vest de Timişoara, înregistrată în 11 octombrie 2013, 1-2 pe teren propriu cu Millenium Giarmata, în etapa a opta. De-atunci, bilanţul total al celor de la Mama Mia e 12 10 2 0 31-4 32 puncte, suficient pentru a fi în cărţile câştigării seriei după sezonul regulat.

Recunoaştere a meritelor sale, UTA Arad s-a arătat interesată în două rânduri în acest an de serviciile lui Sorin Bălu, care a fost curtat recent inclusiv de contracandidata la şefie FC Caransebeş, după despărţirea de Alin Artimon şi cooptarea lui Iosif Rotariu.

Paradoxal, deşi n-a mai cedat şefia după etapa a noua, când prelua primul loc pe seama eşecului de forfait al celor din Hunedoara la Giarmata, FC Caransebeş a avut un scurtcircuit pe banca tehnică, tipic carpatin, izvorât din orgolii gen cine e mai deştept decât… care. Iosif Rotariu a reuşit totuşi să gestioneze situaţia din mers, însă cărăşenii n-au mai câştigat de 3 săptămâni, în urmă cu 14 zile cedând cu 1-0 la Turceni iar vinerea trecută stând, datorită retragerii Avrigului.

De cealaltă parte, victorii clare la zero şi un total de 9-0 în ultimele două runde pentru gruparea care vine tare din urmă, semistopată doar acum 3 săptămâni, 1-1 la Giarmata, rămânând de văzut dacă CS Nuova Mama Mia va şi finaliza cu succes această cursă de urmărire.

Oricum, cele două fruntaşe se vor mai înfrunta în două rânduri şi în cadrul celor 10 etape de play-off al locurilor 1-6, nou sistem competiţional care mai ameliorează senzaţia dată de fotbalul eşalonului trei, şi anume de o valoare modestă, chiar slabă.

Tot astăzi, CS Millenium Giarmata, a patra în ierarhie, caută victoria acasă cu Pandurii II, calificată la rândul ei în play-off, de pe locul 6, iar Vulturii Lugoj, a cincia, cu al treilea atac al seriei, joacă la Turceni, prima sub linie…

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 3 și etichetat cu , , , , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


× 6 = sase

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: