LIVE TEXT. ACS Poli Timișoara – FC Vaslui 0-2: Celeban (15), Viveiros (72), şi eliminare Mansour. Alexa începe cu Petrovic şi Hasani, înlocuit în 35′ cu Mansour, iar Bălace revine pe bancă

Situaţia ingrată a lui ACS Poli Timişoara începe să devină dramatică: 0-2, la final. Al treilea eşec la rând la zero, al patrulea joc succesiv fără victorie, şi cu un unic gol înscris. Vasluiul, la a patra deplasare la rând fără gol primit.  

Minutul 90 plus 3: al doilea cartonaş galben şi cartonaş roşu, eliminare, pentru Mansour, în urma unui fault în jumătatea adversă, la 30 metri lateral dreapta, asupra lui Muşat.

Căpitanul Temwanjera câştigă încă un corner, la trecerea timpului…

Un simpatic spectator cu megafon a stârnit un savuros „Ole, ole, ole, ole, we are the champs!”, la câţiva metri de comentatorul partidei, pentru DIGISport. Care i-a zâmbit.

Al treilea joc la rând fără gol marcat de ACS Poli? 0-1, 0-1, 0-2. Progresia e îngrijorătoare.

Minutul 89: Buziuc, în locul lui Antal.

Şeroni, şut destul de tare pe jos, de la 13 metri, dar pe centrul porţii, în braţele goal-keeperului.

Minutul 86: Gilmerson, cartonaş galben.

Minutul 85: Enescu intră în locul lui Viveiros.

Minutul 83: Belu pentru Mera. 

Minutul 82: cartonaş galben pentru Mansour, la prinderea din imprudenţă a gleznelor lui Madson, dar realitatea e că Petrescu nici n-a văzut faza…

Bărbuţ, rămas izolat în faţă, parcă şchiopătând, destul de stânjenit.

Antal, la un pas de 0-3. Între Morariju şi Şeroni, Bulevardul Paulista, dar fără cocotieri. De-a face cu situaţia are însă şi acoperirea, Petre fiind prea lent şi cu o zonă prea mare de acoperit, Trandu, Boldea şi Bărbuţ fiind preocupaţi mai mult de încercările de construcţie. Spun încercări.

73: Nanu pentru Szekely. 

Alexa îl pregăteşte pe Nanu, ACS are corner, de pe dreapta. Reluat alături, de la colţul scurt, de Şeroni, care are golul 2 pe conştiinţă.

Minutul 72: 0-2. Nuno Viveiros, simplu, cu latul, de la 7 metri central, găsit perfect de Antal, angajat pe dreapta prin pasa lui Temwanjera, care fusese servit ideal tocmai de… Şeroni, la 30 metri central, mai apoi, pe avansarea căpitanului oaspeţilor, Şeroni şi alunecând şi mărind astfel raza de acţiune pentru combinaţia Temwanjera – Antal. 

Zidul alb-negrilor respinge în corner, rămas fără rezultat.

Minutul 70: „galben” Petrovic, la stoparea lui Viveiros la 17 metri central stânga. Prea uşor a fost lăsat Viveiros să pătrundă.

Alexa e la a doua răbufnire de proteste, „Noi! Noi!”, dar n-are câştig de cauză, şi chiar se joacă puiţin cu… focul.

Urmează sâmbătă, la ora 19, deplasarea la Chiajna, pentru jocul cu… Voluntari. Acest înfloritor fotbal ilfoveano-dobrogean va primi alb-negrul cu braţele… strânse la piept. Şi apoi Steaua, acasă. Dar să nu anticipăm.

Suntem la mijlocul reprizei secunde şi seria celor 11 jocuri cu maxim un gol marcat pare a se prelungi. Capac la toate, vede şi Mera cartonaşul galben.

Şi totuşi, o reluare a lui Mansour sub bară, reţinută pe linia porţii, iar apoi un corner cu şut blocat.

Trandu nu e în zi de execuţie a loviturilor libere, trimiţând în… capul lui Madson. Măcar peste primul apărător, bine?

Extraordinară fază, în sens negativ, ca dovadă a lipsei de corelaţie între compartimente, pe atac. Petrovic tot urcă, nestânjenit, cu mingea la picior, dar atât se fâstâceşte încât trimite apoi prea tare, pe jos, în … aut. Mera sprintase degeaba.

Şi unii oameni s-au incitat, ajungând să strige „Ia cioara!” Cioara!? Timişoara, în 2014!? Brrr…

Proteste intense, inclusiv din partea căpitanului Petre, după ce concitadinul său Petrescu a lăsat jocul să curgă în urma unei intervenţii asupra lui Bărbuţ, în D-ul careului mare vasluian. Fără lovitură liberă şi cu jocul întrerupt după secunde bune. Bărbuţ iese totuşi pe picioare la margine, pentru îngrijiri medicale.

Şi Gilmerson scapă tot pe zona lui Morariju, cu un şut tot la colţul lung, reţinut în 2 timpi de Nuno Claro.

Muşat pe banca Timişoarei, director sportiv, Muşat în apărarea vizitatorilor, plasând sigur cu capul, înapoi, către Cerniauskas. Opt străini în formula de start a lui Ciubotariu. Vivat creşterea tinerilor fotbalişti carpatini.

Minutul 56: Boldea încearcă speculativ poarta, din întoarcere, de la 32 de metri, cu pământul, poate, poate. Însă nu şi foarte puternic.

Alexa protestează pentru o tragere de tricou nesemnalizată şi Radu Petrescu îl potoleşte. Şeroni, pe gazon, acuzând o intrare mai tare.

Minutul 53: înlocuire de abanos, Dos Santos Gilmerson intrând pentru Cuero. Unsprezecele introdus, mai scund dar alert.

„Liberă” Trandu, dintr-o poziţie favorită, însă Vasluiul respinge. Iar pe contraatac şeptarul Cuero trage tare cu dreptul, pe jos, la colţul lung, Nuno Claro deviind în corner. Mare şansă de 0-2.

ACS Poli acţionează dezlânat, pasele nu se leagă, rezultând tentative individuale. La cealaltă poartă, reluare a lui Temwanjera, în palmele lui Nuno Claro, după o centrare de pe dreapta, respinsă în primă instanţă.

Înaltul Balaur continuă să fie timbrat la Szekely iar dincolo Şeroni acordă corner în faţa lui Temwanjera. Execuţie fără rezultat deşi, pentru o fracţiune de secundă, mingea a „atârnat” din nou în mijlocul careului timişorean, ca la gol.

Petre nu ajunge balonul, la colţul lung, deviat cu capul de Mera, la cornerul lui Trandu de pe stânga. ACS n-a fost tocmai departe de gol.

ACS Poli, deja în teren, în aşteptare. Nici o altă înlocuire. Vasluiul încă n-a apărut. Antal apare ultimul, la temporizare.

Petrovic juca ultima oară cu CFR Cluj, într-un succes cu 1-0, tot pe centrul defensivei, iar şi mai înainte contra Oţelului, într-un alt 1-0, atunci ca fundaş dreapta. Ca titular a mai evoluat şi la Ploieşti, contra Petrolului, respectiv cu Pandurii.

Petrovic stopează atent o posibilă şarjă periculoasă în zona lui Temwanjera. Dar imediat Morariju vede cartonaşul galben: liberă şi… pauză, 0-1.

Minutul 43: o combinaţie ceva mai fluentă, Petre întorcând din margine pentru Boldea, centrare din întoarcere şi cap Mansour, imprecis însă, dintr-o poziţie ca şi imposibilă.

Cap Antal, cu pământul, care-l derutează puţin pe Nuno Claro, pe colţul scurt. Veteranul are însă încă reflexe.

Antal, golgeter al oaspeţilor, mai obţine o lovitură liberă pe flancul stâng, în zona sa de acţiune. Şeroni respinge cu capul execuţia lui Viveiros.

Minutul 39. Şeptarul Cuero, cartonaş galben pentru un fault aprig în jumătatea adversă.

Mera, pătrundere în careu, de pe dreapta, dar nu-l ţin picioarele. Lat pe gazon…

Minutul 35: Alexa are reacţie şi Mansour e la margine, pregătit, înlocuindu-l pe Hasani. Tocmai când Mera a fost nu departe de autogol, Nuno Claro respingând în corner. Altă reluare cu capul a oaspeţilor, imprecisă însă.

Şeroni îşi complică existenţa, respingând slab, pe jos, cu latul, din marginea careului mare.

Lui Szekely îi lipseşte o viteză, poate chiar două, şi marcatorul Celeban acoperă confortabil zona.

Mini-bombardament de şuturi, cel al lui Boldea, pe jos şi deviat, trecând foarte de puţin de bara din dreapta lui Cerniauskas. Tocmai ce spuneam…

Dan Alexa, cu braţele în sân, chiar pe marginea spaţiului tehnic, vrând parcă să intre.

Cu puţin noroc, ar fi fost 1-1. Portarul, în tot cazul, era depăşit şi… surprins. Ca o constatare, ACS Poli procedează bine în a încerca poarta, cât de des poate, dat fiind şi gazonul ud, mingea udă, elemente care ar putea concura la o eventuală deviere fericită.

Minutul 27: bară laterală, aproape de vinclu, ochită de Bărbuţ, la colţul lung, în cross, de la 16 metri lateral dreapta.

Să-i aşezăm şi pe oaspeţi, cu Cerniauskas – Celeban, Balaur, Ortiz, Muşat – Razzotti – Cuero, Madson, Viveiros – Temwanjera, Antal.

Ciubotariu protestează, întinzând braţele şi sperând la o lovitură liberă, a câta, pe sprintul lui Antal pe stânga.

Atmosfera este ternă, anostă. Jocul, pe măsură. ACS Poli obţine o lovitură liberă la 14 metri lateral dreapta. Trandu la pupitru, pe interior, dar goal-keeper-ul boxează, aproape la întâmplare. Pericolul mingii ude…

Minutul 19: Trandu, prim şut pe poartă, însă în braţele lui Cerniauskas, pe jos, de la 24 metri.

Scorul, identic celui de la cartonaşe galbene, după ce Balaur era sancţionat pentru obstrucţionarea lui Nuno Claro la repunerea balonului în joc.

Minutul 18. Corner acum şi de pe stânga. Mera respinge execuţia lui Muşat.

Şi în tur tot Celeban a marcat, atunci cu capul, în ultima pătrime a meciului, tot după o fază fixă. Vasluiul insistă pe flancul drept, iar roadele s-au văzut deja.

Minutul 15: 0-1, Celeban, din centrul careului mic, din întoarcere, pe jos, după un corner de pe dreapta, la care mingea a rămas între picioarele „buchetului” de jucători din preajmă.

Fotbalul, nimic la nimic, tribunele – goale, goale, probabil mai goale ca niciodată, şi nici nu-i de mirare, lunea la 18,30, iar presa scrisă activează în condiţii improprii: masa de scris, inundată, este inutilizabilă, aşa încât s-a păşit înapoi, laptopurile fiind în poală sau pe suporturile adiacente scaunelor, însă care sunt concepute să susţină greutatea unui bloc-notes.

Minutul 10. Lovitură liberă, de pe dreapta, în braţele lui Nuno Claro. De fapt o nouă lovitură liberă pentru „galbeni”, din preajma careului gazdelor.

Ar putea fi vorba de efectul ploii căzute întreaga după-amiază. Oamenii n-au riscat să fie făcuţi ciuciulete. 200 de suflete!? La debutul unui timişorean ca antrenor pe banca tehnică a grupării locale de Liga 1!? 

59 de spectatori sub una dintre copertinele de la tribuna I, din stânga tribunei construite principală. Ceva mai mulţi sub cealaltă prelată. Încă vreo 20 în galerie. Plus vreo 40 răsfiraţi în întreaga potcoavă sudică. Ar mai fi circa 70 la tribuna a II-a. Calculaţi vă rog Dumneavoastră, căci mă apucă ameţeala.

Bărbuţ a fost titularizat, faţă de precedentul meci, în care intra doar ca rezervă, iar Petrovic, fundaş central dreapta, şi Hasani, care era înlocuit la pauza jocului cu Săgeata şi intra în minutul 56 la Botoşani, „dispărând” cu Braşovul, au intrat direct în primul 11.

Minutul 2: centrare Bărbuţ, Szekely doar şterge balonul cu capul. ACS atacă spre poarta Peluzei Nord, jucând în tricouri albe. Vasluiul, complet în galben.

„ZALUCSHI, SUNTEM ALĂTURI DE TINE!”, afişează un banner 11-le lui ACS Poli, la intrarea pe teren, mesaj de suflet pentru ex-alb-violet, care a suferit o gravă accidentare jucând sâmbătă pentru UTA.

Scutaru, Ahmetovic – cu probleme medicale după antrenamentul de vineri, şi Mansour, „dispăruţi” din 11-le de start faţă de jocul pierdut cu braşovenii.

Vasluiul lui Ciubotariu, cu Cerniauskas – Ortiz, Celeban, Cuero, Antal, Viveiros, Temwanjera – cpt., Muşat, Balaur, Razzotti şi Madson, enumeraţi în ordinea numerelor de pe tricou, pe bancă fiind Straton – Gilmerson, Pătulea, Abelairas, Buziuc, Prahic şi Enescu.

Echipele… ACS Poli: 1. Nuno Claro – 15. Mera, 55. Petrovic, 30. Şeroni, 4. Morariju – 8. Petre – cpt. – 25. Bărbuţ, 31. Hasani, 21. Trandu – 16. Boldea, 14. Szekely.

Pe bancă: 29. Pap – 27. Bălace, 5. Poparadu, 26. Ahmetovic, 7. Belu, 99. Mansour, 11. Nanu.

*

În direct, în comentariu live-text, cel de-al 12-lea meci stagional acasă al nou-promovatei ACS Poli Timișoara în Liga 1, cu FC Vaslui, coincizând cu al treilea lor joc pe teren propriu în 2014.

 

Prilejul este mai aparte, Dan Alexa făcându-și debutul ca antrenor, pe banca timișorenilor, la zece zile după eșecul din ultimele minute cu codașa FC Brașov, care a dus la demiterea lui Aurel Șunda, rămas totuși în același spațiu tehnic, în conformitate cu regulamentul competiției, ce prevede necesitatea prezenței unui posesor al licenței Pro pe bancă.

Alexa a repetat la conferința de presă de sâmbătă după-amiază ceea ce spunea și la instalarea sa, miercuri, și anume că este convins de faptul că echipa pe care a preluat-o are un potențial superior celui manifestat în ultima vreme, rămânând de văzut dacă vorbele își vor găsi acoperire și în fapte, pentru un prim succes pe teren propriu după peste 3 luni.

Dacă este să ne luăm după ziua disputării jocului, lunea le-a surâs până acum alb-negrilor în partidele de pe ”Dan Păltinișanu”, ACS Poli câștigând cu 2-1 contra lui Gaz Metan Mediaș și cu 1-0 contra lui Oțelul Galați, cu toate golurile în contul lui Szabolcs Szekely, de fiecare dată pe finaluri de repriză respectiv meci, ceea ce îndeamnă la răbdare. Și acest aspect rămâne însă de constatat, cât de mulți spectatori se vor ivi pentru a asista la revenirea lui Alexa pe cel mai mare stadion al Timișoarei, acum în calitate de antrenor, și cât de multă răbdare vor avea.

Ținând cont de ora de disputare, în prima zi lucrătoare a săptămânii, premizele creșterii bruște a numărului de susținători sunt nefavorabile, și aici ar putea fi o întreagă discuție despre derularea a 3 meciuri de Liga 1 luni seara, conform acestei etape a 24-a, iar luând în calcul ineficacitatea alb-negrilor de dată recentă pe propriul gazon, impacientarea celor din tribună, atâția cât sunt, s-ar putea să fie mai mare.

Apropo de Szekely, de când acesta a marcat o singură dată, în victoria în prelungiri cu Oțelul, deja în urmă cu 10 etape, și echipa și-a trecut în cont cel mult un gol marcat pe meci, caz valabil în ultimele 11 apariții.

În comparație, FC Vaslui, care a urcat încet dar sigur în clasament, revenind aproximativ pe locurile ce au consacrat-o în ultimele sezoane, n-a primit gol în ultimele 3 deplasări, în ordine cronologică inversă 1-0 la Săgeata, 0-0 la CFR Cluj și 1-0 la Concordia, având 3 luni și jumătate de la ultima ieșire neprielnică, 1-0 pentru Astra. Iar vasluienii vor mai juca în deplasare la Steaua, ”U” Cluj, Petrolul și Ceahlăul, grupări de la care ACS Poli smulgea 4 puncte în tur, și pe care le va mai primi pe teren propriu până la finele stagiunii, plus Concordia, chiar la final.

Pentru un finish lipsit de emoții, evitarea înfrângerii ar fi astăzi imperios necesară, însă FC Vaslui este una dintre puținele echipe sosite până acum în fief-ul nou-promovatei având o poziție bună spre foarte bună în clasament, locul 5, depășit la ora descinderii pe ”Dan Păltinișanu” doar de Pandurii, care sosea pe 4, după un 6-1 cu FC Brașov, respectiv Astra, ca lider, după un 5-0 cu aceiași nou-promovați moldavi. Diferența o face faptul că vasluienii au pierdut acasă ultima încleștare, cu aceeași FC Botoșani…

Cât despre primul 11, incert a devenit vineri Ahmetovic, care era titularizat în premieră, ca și Mansour, cu ocazia ultimului joc pe ”Dan Păltinișanu”, 0-1 cu FC Brașov, certitudini fiind absențele lui Popovici și Gorobsov.

Oricum, minutul spargerii gheții, dacă va exista vreunul, îl veți afla și aici, ACS Poli pornind meciul de diseară de la stadiul de 212 minute fără gol marcat, echivalent a peste 3 ore și jumătate de fotbal, pe când pentru FC Vaslui este vorba de a 13-a deplasare stagională, abordată cu bilanțul 4-3-5 9-12 15 puncte, similar celui al timișorenilor lui Velcea, Șunda și acum Alexa în propriul fief, și anume 4-3-4 10-9 15 puncte.

La cât de parcimonioase au fost ambele cu golurile, s-ar anunța un joc strâns și cu goluri puține, ca între echipe pregătite de foști jucători cu responsabilități mai mult defensive, chiar distructive.

Altfel, următoarea apariție a acesiștilor e sâmbătă de la ora 19, la Chiajna, cu Viitorul, din Voluntari din câte înțelegem, Vo-lun-tari, dar până atunci iată și avancronica partidei din această seară, prin cuvintele lui Ioan Gogoșanu, care a inserat și o interesantă statistică…

http://sporttim.ro/fotbal/acs-vaslui-debutul-lui-alexa-in-noua-meserie

Iar declarațiile celor direct implicați ar fi aici…

http://sporttim.ro/fotbal/razvan-trandu-%E2%80%9Evasluiul-nu-mi-se-pare-o-echipa-de-speriat-nu-l-mai-are-pe-sanmartean-%E2%80%9D

http://sporttim.ro/fotbal/dan-alexa-prefigureaza-debutul-sau-pe-banca-la-acs-poli-timisoara-%E2%80%93-vaslui-%E2%80%9Dam-incredere-in-echipa-mea-care-trebuie-sa-inteleaga-ca-poate-mai-mult-decat-atat-asta-este-cel-mai-impo

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 1 și etichetat cu , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

2 răspunsuri la LIVE TEXT. ACS Poli Timișoara – FC Vaslui 0-2: Celeban (15), Viveiros (72), şi eliminare Mansour. Alexa începe cu Petrovic şi Hasani, înlocuit în 35′ cu Mansour, iar Bălace revine pe bancă

 1. Ha ha spune:

  In halul asta, Vulturii Lugoj au probabil cea mai mare medie de suporteri din judet, ati vazut cat or fost la meciul cu Caransebes, Vineri dupamasa…

  Echipe asta cu adevarat nu este Poli, poa’ sa aiba cate acte si culori o vrea, spiritul, adica esenta ii lipseste, forma e doar vanitate.

 2. ttb spune:

  Pacat de banii risipiti cu aceasta grupare neomogena si indolenta (NU este o echipa!). Si daca ar fi platiti cu minimul pe economie, tot ar fi prea mult, fata de nonvaloarea prestatiei.
  Iubesc si sufar pentru o himera!
  ASTA NU E POLI!
  Trebuie sa mi-o scot complet si definitiv din suflet…..
  TIMISOARA este mai saraca fara POLI, dar asta este!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


+ 6 = opt

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: