LIVE TEXT de pe Cluj Arena: România – Spania 0-0

0-0, România tot neînvinsă acasă cu Spania. Revenirea la întrecerile interne se face tocmai pe ”Dan Păltinișanu”, marți la ora 20,30, cu ACS Poli – Petrolul, în debutul etapei a IV-a din play-out.

90+4. Alt contraatac dar Torje trimite prea scurt… Ulterior, contraatac al Spaniei.

90+1. Ropotan în locul lui Pintilii. Patru minute de prelungire.

88. România scapă cu fața curată la o acțiune spaniolă pe dreapta, cu așezare pentru Fabregas, care cade în careu la piciorul pus de Săpunaru.

87. Presat, Grigore mai acordă un corner. Mata la colțul terenului.

86. Intră și Lucian Sânmărtean. Iese Stanciu.

85. Morata avansează pe dreapta și șutează de la 15 metri dar pe lângă colțul scurt.

84. Stanciu pătrunde în careu, driblează pe exterior, pe stânga, dar se încurcă în balon.

82. Torje, periculoasă centrare în gura porții, balonul scurgându-se însă spre flancul opus.

79. Isco în ofsaid, pe dreapta, găsit fiind de Mata. Iar Morata preia locul lui David Silva.

77. Nicușor Stanciu încearcă poarta de la circa 40 de metri. Nu mult peste transversală. Îl văzuse pe Casillas avansat. Pintilii acuză o accidentare. Joc întrerupt. Repriza a II-a, în descrescendo.

76. Hoban, stâng de la 20 de metri, dar imprecis, pe lângă colțul lung.

74. Rusescu în locul lui Andone.

73. Și Isco primește cartonaș galben tot pentru un fault în jumătatea adversă de teren.

72. Grigore acordă un alt corner, după un triunghi de pase iberic.

71. Stanciu, în prim-plan. Bună incursiune.

70. Jordi Alba, cartonaș galben. Fault asupra lui Andone, aproape de linia de margine, în jumătatea de teren a gazdelor.

67. Andrei Ivan în locul lui Bogdan Stancu. Iar Mata în locul lui Pedro.

66. Corner Fabregas, apoi combinații cu David Silva și o așezare în ”D”-ul careului mare pentru Pedro. Șut blocat.

65. Contraatac la indigo, declanșat din aceeași zonă, cu verticalizarea lui Stanciu, ușor spre stânga, unde Stancu e în cele din urmă blocat. Notabilă ușurința cu care ibericii au cedat zeci de metri în câteva secunde…

61. Timișoreanul Gabriel Torje, în locul lui Adi Popa.

59. Bogdan Stancu, blocat de Nacho.

Torje, Ivan și Rusescu la încălzire de la ”tricolori”. Printre ibericii la încălzire, și Mata. Iată! Două schimbări, Fabregas și Aduriz în locul lui Sergi Roberto și Paco Alcacer.

56. Contraatac al românilor de la centrul terenului. Stanciu pasează perfect pe jos, frontal, pentru Bogdan Andone, care șutează tare dar pe lângă colțul scurt. Ocazie a gazdelor.

După apariția fumigenelor, Jandarmeria pătrunde în tribună și saltă 2 fani.

52. Nacho în locul lui Pique.

48. Andone se lansează spre poarta ibericilor, pe dreapta. Blocat până la urmă, fiind izolat în față, dar scoate corner. Și încă unul, după un șut deviat!

47. Alt corner acordat de Grigore. Pique, liber, drept de la 9 metri lateral stânga, pe jos, pe Tătărușanu.

Înlocuire: Isco intră, Nolito iese. Și România începe repriza a II-a.

Fiecare ”tricolor” a revenit pe gazon de la vestiare cu o minge în mână, degajată cu destinația tribune.

*

Un minut de prelungire. O primă repriză cursivă. Pauză, 0-0.

45. Adi Popa, fault de cartonaș galben, la 25 de metri de poarta lui Casillas, asupra lui Silva, țâșnit pe contraatac. Sancționat.

42. Dragoș Grigore, din alunecare, acordă corner la centrarea lui Pedro de pe dreapta. Una din mai rarele incursiuni din ultima vreme a ibericilor pe dreapta.

40. David Silva, acțiune personală pe stânga și așezare de pe linia de fund, România blocând.

38. Casillas iese din propriul careu, pentru o respingere.

36. Adi Popa, surprins în ofsaid la o verticalizare pe flancul drept.

33. Stanciu, voleu de la 20 de metri ușor lateral stânga, perpendicular pe poartă, lângă bară, pe jos, Casillas întinzându-se și deviind în corner.

32. Nicușor Stanciu încearcă un șut din întoarcere spre colțul lung, deviat în corner.

30. Stancu îl lansează în diagonală pe Săpunaru, a cărui centrare spre zona centrală a careului iberic e respinsă cu capul.

28. Casillas respinge din plonjon pe umărul său drept, în față, șutul lui Stanciu de la 12 metri lateral dreapta, găsit fiind cu o centrare scurtă de Stancu, de la 20 de metri ușor lateral stânga.

26. Chiricheș acordă corner în fața lui Jordi Alba, pătruns pe stânga. Și încă un corner pentru oaspeți.

24. Casillas boxează centrarea lui Săpunaru de pe dreapta.

Ceva incidente în peluza din spatele porții lui Casillas. Îmbrânceli de la un… banner. În peluza opusă, se mai trimit săgeți în direcția FRF și a vișiniilor localnici, CFR.

19. Nolito pătrunde frontal, driblează și șutează cu dreptul, pe Tătărușanu.

18. Bogdan Stancu obține un corner pe dreapta, în tentativa unei centrări.

16. România, în careul vizitatorilor.

Ușoară panică în tribuna 0, în zona mediatică de la etajul V, datorită unui incendiu. Pompierii intervin. Scurtcircuitul unui transformator.

15. Pedro mai obține un corner.

13. Spaniolii, încă o pătrundere în careu pe flancul drept al gazdelor. Acoperă Chiricheș.

12. Chiricheș, din nou inexact în execuții, acum în jumătatea adversă de teren: trimite balonul în aut, la o pasă simplă.

11. Pedro îl încearcă pe Tătărușanu și rezultă încă un corner. Stâng de la 10 metri, după o așezare scurtă din stânga, în tibiile goal-keeper-ului.

10. Tătărușanu deturnează cu palmele peste transversală balonul deviat din umărul lui Hoban după lovitura liberă. Corner spaniol.

9. David Silva, faultat la 30 de metri ușor lateral dreapta de Pintilii.

7. Adi Popa, șut spre buturile iberice.

Se fac remarcate în zumzetul general două seturi distincte de suporteri, în peluze, una în spatele porții lui Tătărușanu, cea dinspre parc și zona centrală a Clujului, pe alocuri cu tente vehemente în scandări la adresa FRF, iar cealaltă în spatele porții lui Casillas.

Spania, în marea majoritate a primelor 5 minute în posesia balonului.

Minutul 3. Corner acordat prin alunecare de Săpunaru. Execută Koke de pe stânga.

Francezul Buquet fluieră începerea jocului, cu Spania în roșu-albastru și România în galben.

Minut de reculegere în memoria lui Johan Cruyff.

Spectatorii umplu 80-85% din capacitatea stadionului, cu circa o jumătate de oră înaintea începerii jocului, iar echipele sunt la încălzire.

Rezervele: 1. Pantilimon, 2. Mățel, 4. Moți, 11. Torje, 13. Keseru, 14. Ropotan, 15. Găman, 17. Sânmărtean, 18. Hora, 20. Tănase, 23. Lung, 24. Rusescu, 25. Ivan, 26. Toșca.

La iberici, 12. de Gea – 2. Azpiliqueta, 6. Mikel San Jose, 7. Alvaro Morato, 10. Fabregas, 13. Mata, 14. Alcantara, 16. Juanfran Torres, 17. Nacho Fernandez, 20. Aritz Aduriz, 22. Isco Alarcon, 23. Rico – portar.

Ora 19.45 a fost cea la care s-au deschis porțile stadionului. Mici probleme la intrarea jurnaliștilor. Steward-ul, de neclintit și obedient comenzilor șefului său, nu a permis accesul până nu a primit telefonul care să-i dea unda verde. În cele din urmă și-a văzut șeful la față și s-a „luminat”. Tribunele încep să se umple.

Organizatorii fac ultimele verificări înaintea începerii meciului. S-a testat instalația de sunet, în boxe s-a auzit imnul României, dar și alte încurajări care vor veni prin intermediul crainicului.

yourphoto

 

 

Fan zone-ul organizat în jurul stadionului este un adevărat succes. Spectatorii care deja încep să se strângă în jurul „Cluj Arena” se pot juca minifotbal, fotbal de masă, se pot vopsi pe față în culorile României, își pot face fotografii personalizate sau se pot juca pe playstation.

Sunt luate măsuri mari de securitate. Stadionul a fost închis în intervalul 15.00 – 18.00 și a fost „puricat” de o trupă antitero formată din 100 de oameni, geniști sau alți experți în securitate, pentru ca spectatorii să fie în siguranță pe toata durata evenimentului.

ECHIPELE… România: Tătărușanu – Săpunaru, Grigore, Chiricheș, Filip – Pintilii, Hoban – Popa, Stanciu, Stancu – Andone. Selecționer: Anghel Iordănescu

Spania: 1. Casillas – 19. Mario Perez, 4. Bartra, 3. Pique, 18. Jordi Alba – 8. Koke, 25. Sergi Roberto – 11. Pedro, 21. David Silva, 24. Nolito – 9. Paco Alcacer.

Bună seara de pe Cluj Arena vă spune Dan Oancia!

*

Cu 75 de zile înaintea debutului la Campionatului European 2016, găzduit de Franța, la care România a obținut calificarea după opt ani, „tricolorii” vor avea parte de cel mai important test din amicale, transmis duminică seară în format LIVE TEXT de pe Cluj Arena. În Ardeal vine nimeni alta decât Spania, probabil cea mai bună națională de fotbal a începutului de secol, cu siguranță echipa care a câștigat cele mai multe trofee din 2000 încoace: dublă campioană europeană (2008 – Elveția și 2012 – Polonia & Ucraina) și campioană mondială (2010 – Africa de Sud).

Sigla FRF.550x1000x0resized

 

 

Naționala condusă de Anghel Iordănescu vine în „inima” Ardealului după o victorie obținută la Giurgiu în fața mult mai modestei Lituania, locul 128 în clasamentul FIFA – Coca Cola. România a câștigat în urma golului marcat de stelistul Nicușor Stanciu, intrat în repriza secundă, printr-un șut de la distanță, bine plasat, care l-a pus pe Zubas, portarul balticilor, în imposibilitatea de a mai face ceva. A fost un debut fericit pentru Stanciu, cu gol la prima apariție, în care a purtat și numărul 10, cel despre care se spune că pune mai multă presiune pe fotbaliști.

Spania pe de altă parte, net favorită în fața românilor, a reeditat în ultimul amical finala Campionatului European din 2012, cu Italia. Dacă atunci ibericii au câștigat clar, cu 4-0, de această dată squadra azzurra a încheiat la egalitate în meciul de pe Stadio Friuli, din Udine, în fața unei asistențe de 35.000 de spectatori. La pauză a fost 0-0, cea mai mare ocazie fiind notată în contul Furiei Roja. După revenirea de la cabine, mai multe ocazii succesive ale gazdelor au anunțat golul venit până la urmă din gheata napoletanului Lorenzo Insigne, care a deschis scorul (’67). Avantajul italienilor nu a durat mult. Aduriz a restabilit egalitatea, astfel că Spania vine la Cluj-Napoca după un egal în Italia.

150px-RFEF_logo.svg

 

Fără a contabiliza cele trei meciuri disputate în cantonamentul din Turcia de selecționata României, formată în primul rând din jucători de Liga I, „tricolorii” nu au mai pierdut de 13 partide (!). Ultima înfrângere datează din data de 4 iunie 2014, în amicalul cu Algeria, în care africanii au câștigat cu 2-1. Oficial, românii au cedat ultimul joc la barajul pentru Campionatul Mondial din 2014, în deplasarea din Grecia, 3-1.

Ibericii au cedat ultima dată în 31 martie 2015, în Olanda, cu 2-0. De atunci aproape doar victorii pe linie, șapte din opt partide, respectiv un egal, cel de acum câteva zile din Italia.

Surprinzător, în ultimul meci direct dintre cele două echipe, tot amical, jucat în Spania, la Cadiz, România a învins cu 1-0, marcator Ciprian Marica, cel care acum nu a prins lotul. La Campionatul European din 1996 s-a consemnat ultimul joc oficial româno-spaniol. La Leeds, „tricolorii” au pierdut cu 2-1, autorul golului fiind Răducioiu, de partea cealaltă marcând Manjarin și Amor.

romania2-283x237

 

 

România (…contra Lituaniei): Pantilimon – Mățel, Chiricheș, Moți, Filip (’86, Toșca) – Pintilii, Sânmărtean (’59, Hoban) – Torje (’58, Ivan), Stancu (’76, Hora), Tănase (’46, Nicușor Stanciu) – Rusescu (’46, Keșeru). Antrenor: Anghel Iordănescu.

Stadion: Marin Anastasovici din Giurgiu. Spectatori: 4.368. Marcatorul golului: Nicușor Stanciu (’65) / .

Spania (contra Italiei…): de Gea – Juanfran (’79, J. Alba), Pique, Ramos (’46, Nacho), Azpilicueta – San Jose – Mata (’46, Koke), Alcantara (’61, Isco), Fabregas, Morata (’86, Paco Alcacer) – Aduriz (’70, D. Silva). Antrenor: Vicente del Bosque.

Stadion: Stadio Friule din Udine. Specatori: 35.000. Marcatorii golurilor: Lorenzo Insigne (’67) / A. Aduriz (’70).

România – Spania se va desfășura pe Arena din Cluj, duminică, 27 martie, cu începere de la ora 21.30. Partida poate fi urmărită în format LIVE TEXT pe Sporttim.

Distribuie
Acest articol a fost publicat în Fotbal și etichetat cu , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Comentariile nu sunt permise.


Alte articole legate de acest subiect: