LIVE TEXT: debut în Cupa Ligii. ACS Poli – Petrolul 1-0 (0-0): Elek 68. Noutăţi în primul 11 faţă de 1-0 cu Chiajna, Sarmov şi Zicu: înlocuit cu Hernandez în 57. Iese şi Goga, intră Curtean: 62

93. Cu oarecare emoţii în ultima fază, după libera obţinută de Moussa la 22 de metri, respinsă de zidul timişorean în corner, respins ulterior şi acesta, ACS Poli se califică în sferturile Cupei Ligii: 1-0 (0-0), Elek 68. Florin Marin, două meciuri, 2 x 1-0 acasă. Urmează Steaua, duminică seară. Revenim cu declaraţii.

Trei minute de prelungire. ACS Poli, aproape de al doilea 1-0 la rând acasă: atunci 3 puncte, acum calificare. Hernandez încheie meciul cel mai avansat în atac.

90. Elek, înlocuit cu Artean. 

86. Intră şi ex-clujeanul Lemnaru, în locul lui Peteleu.

83. Intră Bucşă, în locul lui Victor Genev. Uşor accidentat, ca fundaş central.

82. Curtean, cartonaş galben: fault la mijlocul terenului asupra lui Ropotan.

78. Varga îi lasă locul lui Tamuz.

77. Elek vede şi cartonaşul galben, pentru simulare, la o incursiune frontală spre careul oaspeţilor, pe la 19 metri. Era talonat doar de Genev. Lumea se aştepta la o lovitură liberă, dar nu…

76. Hernandez, foarte activ. Pe contraatac. Ulterior, Belu-Iordache şutează la poartă. Şi tot Hernandez ar fi fost pe fază, la o adică.

75. Lovitură liberă a Petrolului, de la 24 de metri, în zid.

72. Şutul lui Hernandez, de la 25 de metri central, e trimis pe centrul porţii. Prins.

INFO. În primul joc pentru accederea în sferturile Cupei Ligii, disputat între învinsele lui ACS Poli la Timişoara în Liga 1, cu 1-0, Concordia Chiajna a trecut cu 3-0 de FC Botoşani. Cei din Ilfov, FCSB şi ASA sunt cert în sferturi. Şi ACS Poli?

1-0 ACS Poli, în minutul 68, Robert Elek. Acelaşi Elek. Hernandez şutează de pe stânga spre poartă, balonul e respins spre dreapta, de unde Elek şutează pe jos la colţul lung. Petrolul reclamă în van ofsaid.

66. Lovitură liberă de la mare distanţă a Ploieştiului, Beta reia de la 11 metri pe spate dar peste poartă.

65. Marinescu, bună incursiune în careu, dar şut peste poartă.

63. Lovitură liberă a Petrolului, de pe stânga. Într-atât de defectuos executată, încât ACS Poli s-a trezit pe un contraatac 3 la 3. Nefructificat.

62. A doua schimbare la ACS Poli. Iese Goga, intră Curtean.

57. Iese Zicu, intră Hernandez.

56. Goga îl deschide pe Bărbuţ la 8 metri, pe stânga, singur cu portarul, dar e blocat de Pecanha, când se pregătea să şuteze.

46. Centrarea lui Goga de pe stânga, prinsă de Pecanha din faţa lui Elek.

Indisponibili, Poparadu, Popovici şi Pedro Henrique, „refugiaţi” la masa presei. Dar de fapt nu sunt doar ei, spaţiul rezervat mass-media fiind cam aglomerat. Aşadar ar fi un val întreg de „refugiaţi”.

În pauza jocului, la staţia de amplificare, s-a lansat un apel ca suporterii să se reunească duminică în Peluza Sud la meciul de campionat, de la ora 21, cu FCSB. Chiar „FCSB” a şi rostit pe iniţiale speaker-ul de pe „Dan Păltinişanu”.

*

Pauză, zero la zero. Chiar că.

45. Lovitură liberă, Peteleu. Fără noimă. Iar Zicu e şi faultat.

44. Kirschstein deturnează în corner şutul lui Marinescu de la puţin lateral dreapta.

38. Cartonaş galben. Şi Belu-Iordache. Fault.

37. Elek, de pe stânga, îl deschide frumos pe Belu în careu. Centrarea sa în faţa porţii, deturnată de Benga în corner. Putea fi şi un… autogol.

35. Zicu îl găseşte la 15 metri pe Goga în poziţie centrală însă şutul lui spre poartă e blocat de fundaşii Petrolului.

34. Belu se descurcă excelent pe dreapta, între 2 fundaşi adverşi. Şutul său în diagonală de la 8 metri trece puţin pe lângă vinclu.

31. Al doilea „galben” la Petrolul. Ropotan pierde mingea în faţa lui Goga. Putea deveni o acţiune periculoasă, din poziţie excelentă, aşa că îl prinde de după gât şi îl trânteşte la pământ.

28. Alt cartonaş galben: Varga, pentru fault la Belu-Iordache. Lovitura liberă, executată de Goga, a fost reluată cu capul pe spate de Elek dar nimeni n-a fost pe fază pentru a relua în poartă.

27. Cartonaş galben lui Goga, pentru un fault de joc.

26. Centrează Daniel Popescu de pe stânga, din preajma colţului terenului, iar Zicu reia din vole de la 10 metri, central, dar slab, în braţele portarului.

Funcţionează şi instalaţia de nocturnă, pe soare.

23. Cursă impetuoasă a lui Bărbuţ din propria jumătate de teren, pe partea dreaptă, însă încercarea de a-l deschide pe stânga s-a… poticnit în braţele lui Pecanha. Transmisie imprecisă.

Galeria, mai crescută numeric. Şi cântă.

20. Goga are o incursiune pe stânga şi centrează de pe linia de fund, dar balonul se scurge prin faţa liniei porţii fără ca cineva să reuşească să îl împingă în poartă.

17. Cea mai mare ocazie de până acum. O altă greşeală, a lui Llorente de astă dată. Zoubir îl găseşte singur-singurel pe dreapta, doar cu portarul, pe Peteleu, iar şutul său de la 11 metri e blocat de neamţ în corner. A tras în goal-keeper.

11. Beta reuşeşte să-l deschidă pe Moussa în colţul careului mic. Ocazie foarte mare: reluare în plasa laterală. Daniel Popescu nu-l blocase pe Beta.

Zicu, în campionat cu numărul 27, a trecut la 83. Anul naşterii.

Încă o lovitură liberă de la distanţă, 30 de metri, respinsă fără emoţii de ploieşteni.

L-a înlocuit pe Tibor Selymes, pe care l-a costat debutul ratat de sezon.

Este primul meci in deplasare al lui Eusebiu Tudor la cârma Petrolului. Un fost jucător al clubului.

Minutul 5. Goga obţine o „liberă” la 20 metri lateral dreapta. Execuţia lui Zicu lasă de dorit: în braţele portarului. Prim şut pe cadrul buturilor.

Petrolul, în galben-albastru-galben, începe spre Peluza Sud.

Soarele, spre asfinţit. ACS Poli, în mov complet, atacând spre Peluza Nord.

Ovidiu Popescu, convocat până azi la naţionala U21, şi Hernandez, astăzi rezervă, nu mai apar în primul 11, ca modificări faţă de titularii cu Concordia. În locul lor, bulgarul Sarmov şi Zicu. 

Sunt 2 „refugiaţi” la Peluza Nord, într-un întreg sector gol-goluţ.

Circa 400 de spectatori, mai puţin ca în campionat. E oricum şi miercurea… Acum jumătate de oră erau doar câteva zeci de privitori. Sunt touşi câţiva fani, cu o tobă.

Echipele:

ACS Poli: 35. Kirschstein / 7. Belu-Iordache, 4. Luchin – cpt., 23. Cânu, 24. Dan Popescu / 16. Sarmov, 25. Llorente – 77. Bărbuţ, 10. Goga, 83. Zicu – 19. Elek.

Rezerve: 1. Smaranda / 26. Melinte, 3. Neagu, 11. Hernandez, 17. Rufino, 18. Artean, 8. Curtean.

Petrolul: 1. Pecanha / 77. Peteleu, 3. Genev, 16. Benga, 37. Paug-Porret, 10. Marinescu – cpt., 8. Ropotan, 22. Beta, 17. Zoubir, 30. Varga – 9. Moussa.

Rezerve: 12. Cobrea / 40. Alecsandru, 93. Chiriţă, 5. Bucşă, 99. Tamuz, 90. Rusu, 76. Lemnaru.

*

Măcar pentru o seară, două prim-divizionare care au adunat laolaltă numai 3 victorii în totalul de 18 apariții avute în noul sezon al Ligii 1 pot lăsa deoparte grijile din campionat, având ocazia să pătrundă în sferturile de finală ale celei de-a doua ediții a Cupei Ligii, competiție eliminatorie în care ACS Poli debutează cu acest prilej.

DSC_6551

 

Și aici, astăzi de la ora 19, în transmisiune în direct LIVE TEXT, primul meci acasă din această săptămână pentru ocupanta locului 11 în Liga 1, nou-promovata ACS Poli, care primește pe arena ”Dan Păltinișanu” vizita Petrolului Ploiești, și în continuare ”lanternă roșie” a elitei, după ce pornea la drum cu handicapul unei penalizări de 6 puncte. Se întâlnesc două dintre cele mai ineficace grupări din primul eșalon, timișorenii deținând chiar recordul negativ la acest capitol, cu numai 5 goluri marcate în 9 etape, dar nici prahovenii nefiind cu mult mai breji, autori a 6 reușite.

Rămâne de văzut dacă pretendentele la pătrunderea în sferturi, fază a întrecerii în care vor intra în cursă și campioana Steaua și vicecampioana ASA, se vor descătușa ofensiv cu ocazia primei lor întâlniri directe din actuala campanie, cât de curând, peste 4 etape, urmând și confruntarea lor din Liga 1, dar la Ploiești, peste 3 săptămâni și jumătate, în ultima rundă a turului.

Desigur, Cupa Ligii se înfățișează cu două fațete cluburilor amenințate cu alunecarea în faza play-out a Ligii 1, una apetisantă, ca o alternativă de a-și îndulci sezonul printr-un drum cât mai lung într-o întrecere K.O., dar și alta împovărâtoare, ca o grijă în plus la cele deja conturate ale retrogradării, mai ales după ce ACS Poli și Petrolul au pierdut împreună în noua ediție a elitei jumătate din totalul aparițiilor avute, prahovenii având de exemplu un joc de campionat deja sâmbătă, la Târgu Mureș.

Meciurile de campionat nu seamănă însă cu cele eliminatorii în manșă unică, așa încât altele ar fi și conotațiile acestei întâlniri, pe care galben-albaștrii o abordează totuși și sub spectrul celor 5 deplasări fără victorie în Liga 1 și cu 4 ieșiri în care nici n-au marcat, caz și al ultimelor două, 1-0 pentru CFR Cluj și 2-0 pentru dinamoviști.

Timișorenii în schimb au marcat doar câte un gol în ultimele 4 jocuri la rând pe teren propriu, dintre care două încheiate fără victorie, dar mirajul unui drum cât mai lung, și nu este de fapt foarte lung până în ultimul act, la debutul într-o nouă competiție este incontestabil.

Sunt și contestatari ai utilității acestei noi competiții pe firmamentul elitei fotbalului românesc, care se rezumă la un redus total de numai 10 meciuri pentru trierea semifinalistelor ediției ce pornește astăzi la drum, așadar nu foarte elocventă în plan valoric, dar întrecerea are și miza sa financiară, deloc de neglijat în austeritatea pe care sportul rege din Carpați și-a atras-o prin numeroșii pași greșiți din ultimii ani.

Cât despre meciul în sine, noul antrenor principal Florin Marin, aflat abia la al doilea joc pe banca timișorenilor, a semnalat luni că ”mai avem probleme cu Scutaru și Croitoru, care încă nu au intrat în programul normal al echipei. Mai sunt probleme și cu Poparadu și Popovici, ultimul accidentându-se la meciul de la Oradea. Zicu a revenit, dar încă nu este la un nivel foarte bun din punct de vedere fizic. L-am folosit doar 30 de minute la jocul cu Bekescsaba. Cred că săptămâna viitoare va fi la nivelul pe care-l așteptăm cu toții.” 

Dintre cei apți, un titular la ultima apariție oficială, în succesul cu 1-0 cu Concordia, Fernando Llorente a anticipat că ”va fi o partidă dificilă, chiar dacă adversarul pe care-l întâlnim nu are rezultate bune în această perioadă. Petrolul este o echipă bună, are și ea șanse mari în această competiție”, în vreme ce Curtean, încă în căutarea primullui gol într-o partidă oficială la revenirea pe Bega, a adăugat că ”știm că Petrolul are un joc bun, în ciuda rezultatelor negative. Este o echipă care produce un fotbal de calitate. Și-au schimbat și ei antrenorul, vor să își pună și ei lucrurile la punct. Vin să câștige, lucru pe care-l dorim și noi”.

ACS Poli, care va primi apoi și duminică de la ora 21 vizita Stelei, în etapa a X-a dar și în penultimul meci acasă din tur, are astăzi în față o grupare eliminată în optimile primei ediții a Cupei Ligii, ceea ce remarca Sporttim din capul locului cu ocazia tragerii la sorți efectuată în 18 august, despre aceste noi jocuri acasă antrenorul Marin explicând că ”am făcut acumulări în toate planurile, acesta a fost și scopul cantonamentului. A fost foarte important să fim împreună, să ne acomodăm unii cu ceilalți. Cred că săptămâna trecută a fost benefică pentru noi, din toate punctele de vedere. Am beneficiat de condiții foarte bune de cazare, masă, am avut teren la dispoziție. Acum, avem două jocuri foarte importante pentru noi. Respectăm Cupa Ligii, tratăm această competiție cu maximă seriozitate. Dorim să ne calificăm. Nu va fi ușor, Petrolul este o echipă foarte bună. Chiar dacă nu au avut rezultate bune, fiind pe ultimul loc în campionat, ploieștenii sunt în creștere de la meci la meci. În ultimul meci oficial, cel cu Astra, au controlat jocul, au ratat două lovituri de pedeapsă. Părerea mea este că meritau cel puțin un egal în acea partidă. Ne dorim să câștigăm ambele meciuri din această săptămână, asta îmi doresc… Am încredere în jucători că putem obține două victorii. Jucătorii sunt montați pentru aceste două meciuri!”.

ACS Poli – Petrolul îl are la centru pe gălățeanul Adrian Viorel Cojocaru iar celelalte 5 dueluri sunt Concordia – FC Botoșani și CSMS Iași – CFR Cluj – ambele tot azi, respectiv FC Voluntari – Astra, Viitorul – CS U Craiova și Pandurii – Dinamo, la Drobeta Turnu Severin, toate mâine.

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 1 și etichetat cu , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Comentariile nu sunt permise.


Ultimele articole din categoria Fotbal: