LIVE TEXT. Derby în Divizia D Timiș, 2 cu 1. Voința Biled – ACS Ghiroda 1-2 (0-0): Nemițeanu 49 / Baranyi 86, Gavriluță 90+6. O vreme, ploaie torențială

Și finish… 1-2. Revenim cu declarații și galeria foto.

Gazdele încă protestează. Centralul se consultă cu asistentul. Acordă golul.

Minutul 90+6. 1-2! Învălmășeală în careu. Balonul ajunge la Gavriluță, care înscrie. 

Minutul 86, 1-1. Pasă primită de la Gavriluță. Singur în careu, Baranyi trimite pe sub portar. Gazdele protestează apropo de o poziție de ofsaid. Portarul s-a repezit la asistent, să-l ”certe”, și se alege cu cartonașul galben.

84. Centrare a lui Dochița de pe dreapta. Baranyi reia cu capul spre gol, portarul respinge și apoi sare pe ea, stopând-o.

82. Și Voința solicită penalty. Martinov plonjează în careu ca-n bazin.

76. Dubou prinde mingea în fața lui Nohai. Scăpat singur.

73. Filimon în locul lui Damian.

72. Baranyi cade în careu, la un presupus fault, și banca Ghirodei ”explodează”: penalty. Centralul lasă jocul să continue.

71. Mihalache șutează de la centrul terenului. Îl vede ieșit pe portar, la 16 metri. Toți credeau că va fi gol. Dubou se repliază la timp și cu un ultim efort respinge…

64. Stroe în locul lui Meltiș.

Fază controversată în minutul 63 în careul gazdelor. Baranyi sare la cap și îl lovește cu cotul în plină figură pe Meltiș, care sângerează foarte tare și este transportat la margine cu targa. Doctorița îi acordă îngrijiri medicale. Are nasul tumefiat. Nici măcar cartonaș galben. Gazdele protestează, însă în zadar.

60. Mihalache în locul marcatorului Nemițean.

59. Paulevici, ”liberă” de la 17 metri, șut la colțul lung, în stânga portarului. Respinge în corner.

57. Paulevici, cartonaș galben. Fault la centrul terenului.

55. Intră Constantin Popa în locul lui Gaidoș.

Plouă torențial, din minutul 53…

52. Corner AS Voința. Și șut peste transversală.

Minutul 49: 1-0 AS Voința. Pasă scurtă de la Paulevici iar Nemițeanu șutează plasat de la 16 metri, jos, lângă bară, în stânga portarului.

49. ”Jardel” Martinov, altă oportunitate de a marca. La faza șutului, mingea lovește un jucător al oaspeților și tabăra gazdelor solicită penalty.

Dublă înlocuire de la pauză în efectivul liderului: ies Centea și Pătrașcu, intră tocmai cei reveniți după suspendare, Baranyi și Mancaș. 

Pauză la Biled: 0-0. 

Naidin, gest de fair-play. Returnează balonul portarului. Spectatorii și jucătorii aplaudă. Se lovise un component al gazdelor, în careu.

Joc mai echilibrat. Gazdele puteau chiar deschide scorul prin oportunitățile pe care le-au avut. În rest, 3 cartonașe galbene în tot atâtea minute: unul gazdelor, două oaspeții.

36. Lovitură liberă. Prinde Dubou lovitura liberă a lui Nohai, de la 18 de metri.

34. Gaidoș șutează de la 25 de metri razant cu transversala.

28. Gavriluță, cartonaș galben pentru lovirea cu cotul a unui oponent.

A plouat necontenit vreo 10 minute.

27. Centea, cartonaș galben. Fault asupra lui Martinov.

25. Nohai, cartonaș galben. Dochița are o lovitură liberă de la 20 de metri, jos, la rădăcina barei. Bogdan deturnează în corner.

24. Martinov șutează de la 16 metri peste transversală.

22. Corner, Nemițeanu. Martinov, cap de la 8 metri, puțin pe lângă poartă.

19. Pe contraatac, oaspeții obțin o lovitură liberă. Naidin și Pătrașcu, la balon. Dar Dochița, precum la rugby, ”transformă”. Pătrașcu i-a pasat pe jos dar reluarea a fost defectuoasă.

18. Alexandru Martinov, șut de la 25 de metri lateral stânga, spre colțul lung. Balonul cade pe plasa porții…

Terenul se ține foarte bine, în ciuda ploii…

Liderul domină dar gazdele sunt tăioase pe contraatac, până la marginea careului.

S-a oprit ploaia. Peste 30 de spectatori.

11. Dochița și Nohai se iau la harță. Chemați la ”raport”, avertizați verbal și invitați să-și dea mâna.

5. Drăguș, șut de la 16 metri lateral dreapta, la colțul lung, pe lângă bară.

3. Dochița îi pasează lui Pătrașcu. Pătrundere în careu. Șut de la 10 metri, respins de portar. Mingea ajunge tot la Pătrașcu. Din apropiere, bară la rădăcină, în dreapta.

Minutul 1. Dochița îl lansează pe stânga pe Pătrașcu: prim ofsaid.

Oaspeții, în galben-albastru. Gazdele, în tricouri roșu, cu șorturi albastru închis și jambiere roșii.

Dispunerile în teren, conform enumerării de pe foaia de joc.

Încep oaspeții, prin Dochița și Pătrașcu.

ACS Ghiroda începe în același 11 în care aborda jocul de etapa trecută cu CSM II Lugoj. Aceeași formulă de start și pentru vizitatori, precum în runda precedentă.

Timp foarte rece. La ora actuală nu mai cad precipitații.

Plouă la Biled de la ora 11 dar terenul este destul de bun. În tribună, 15 spectatori.

Voința Biled: 1. Nicușor Bogdan / 22. Gabriel Drăguș, 11. Florin Nohai, 2. Raul Brustureanu, 14. Adrian Meltiș, 9. Ionuț Nemițeanu, 10. Flavius Tomescu, 6. Alexandru Martinov, 8. Rareș Blaga, 5. Dragan Paulevici, 7. Florin Sandu.

Rezerve: 19. Eduard Butoi / 20. Alin Stroe, 4. Cristian Bobu, 18. Cornel Mihalache.

ACS Ghiroda: 29. Alexandru Dubou / 4. Octavian Firuț, 27. Lucian Gavriluță, 2. Branimir Ștefanovici, 19. Narcis Damian, 92. Bogdan Centea, 6. Alexandru Gaidoș, 10. Leonard Naidin, 89. Sebastian Budur, 11. Florin Dochița, 23. Emanuel Pătrașcu.

Rezerve: 12. Alexandru Ciui / 7. Cosmin Mancaș, 9. Alexandru Baranyi, 30. Brian Filimon, 5. Denis Ciobanu, 77. Constantin Popa și 18. Rareș Mureșan.

*

Dacă e vineri, e… ACS Ghiroda, lider al Diviziei D Timiș care, cu două excepții în acest retur, este programat și în cea de-a șasea etapă din 2017 în ziua inaugurală a rundei ligii a patra, a 23-a în acest caz. Și nu este un meci oarecare, ci tocmai derby-ul primelor două clasate, anunțat pentru astăzi de la ora 17 pe terenul comunal din Biled, cu ocupanta locului 2, AS Voința, în calitate de gazdă.

Ce va fi, puteți afla aici în comentariu în direct LIVE TEXT pe marginea unei dispute a fruntașelor dintr-o rundă ce se va încheia duminică de la ora 17, cu AS Seceani gazdă.

Pe de-o parte, este de așteptat replica unor gazde – foto sus dornice de revanșă după ce în tur pierdeau cu 8-0 pe terenul comunal din Giarmata Vii, pe 9 septembrie 2016, în cea de-a șasea etapă. Era vorba despre primul dintr-o serie de zdrobitoare succese în tur ale celor de la ACS Ghiroda, care recidivau ulterior și printr-un 10-3, un alt 8-0 și chiar un 9-0. AS Voința va trebui însă să se descurce în absența antrenorului Iulian Tăut, delegat în aceste zile pe linie profesională la o conferință la Cluj, urmând a fi suplinit în rol tehnic de Cornel Mihalache.

Pe de altă parte, este de așteptat ca liderul la care revin în cadru după suspendările de una respectiv două etape Alexandru Baranyi și Cosmin Mancaș să încerce măcar să-și conserve avantajul de 7 puncte în frunte față de ocupanții locului 2, avantaj mărit și pe seama celor 100 de goluri deja înscrise de ACS Ghiroda în 22 de etape, capitol la care pe podium se regăsesc Avântul Periam, cu 67 marcate și tocmai gazda din Biled, cu 59.

Liderul ACS Ghiroda

Liderul ACS Ghiroda

Se întâlnesc două echipe care etapa trecută au învins cu identicul 7-3, Voința în deplasare la Gătaia iar ACS Ghiroda acasă cu CSM II Lugoj, dar și două formații care au încasat doar câte 5 goluri în primele tot atâtea din retur, adică unul pe meci. Cei din Biled au un bilanț în 2017 de patru victorii și un eșec, golaveraj 14-5, cu trei succese la zero, iar liderul de 4 triumfuri dintre care două la zero și o remiză, golaveraj 16-5.

Este așadar de așteptat să se marcheze, ca bilanț pe teren propriu Voința având linia de clasament la Biled 8-1-2 33-11, cu eșecuri cu 1-4 cu ACS Murani în etapa a 16-a respectiv cu 1-2 cu ACS Voința Mașloc în urmă cu două săptămâni, iar ACS Ghiroda 6-3-1 33-17, unică înfrângere afară indusă de gazda Cocoșul Orțișoara pe 1 octombrie 2016, cu 3-1. Iar mai mult de jumătate din succesele acasă Voința le-a repurtat fără a scoate mingea din propria plasă.

Nici n-a marcat însă în foarte usturătorul eșec de la Giarmata Vii din tur, de departe cel mai drastic între cele doar 3 înfrângeri în deplasare, într-o zi în care oaspeții din Biled depuneau atunci și o contestație legată de suprafața de joc. Așadar oarecare antecedente stârnite de disputa tur, ceea ce face cu atât mai captivantă confruntarea retur…

Arbitri: Răzvan Drăgoi – Raul-Constantin Ghiciulescu și Andrei Nicolae Chițoiu. Observatori: Nicolae Grigorescu și Gabi Stoicovici. Restul programului rundei, în consemnarea publicată aseară și pe coloana dreaptă, a datelor tehnice.

Acest articol a fost publicat în Divizia D Timiş, Fotbal și etichetat cu , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Comentariile nu sunt permise.


Ultimele articole din categoria Divizia D Timiş: