LIVE TEXT.Derby local,Poli II – ACS Recaş 0-2:Andronic, Şeroni

Mari ambiţii şi orgolii rănite. Cine va triumfa vineri de la ora 14, pe „Ştiinţa”? Cel mai bun atac al seriei, cu 27 goluri în 13 runde din C5, cel al „satelitului” polist, dar care a marcat doar o „boabă” în ultimele 3 jocuri, după ce ultimul triumf îl reuşea în urmă cu 4 săptămâni fără o zi? Sau cea mai betonată apărare din seria a cincea a Ligii a treia, cea a Recaşului, cu 9 goluri şi doar două eşecuri, şi care dacă nu era egalată în cel de-al treilea minut de prelungiri din precedenta rundă, 2-2 la Giarmata, se prezenta astăzi ca lider, în dauna Beiuşului de care dispunea cu 5-0 în urmă cu două etape? Răspunsul, urmărind aici transmisiunea LIVE TEXT a unui duel care pe 29 aprilie era tranşat cu 1-3 de ex-polistul Vucea şi Rogozinaru pentru nişte oaspeţi pregătiţi de Cosmin Petruescu, care până în toamna trecută era la timona „satelitului”. E ultimul meci acasă pentru Poli II, clasată a 7-a, la 5 puncte de ACS Recaş…

Tot în penultima rundă a turului Flacăra Făget joacă la Naţional Sebiş, Mama Mia la CFR Simeria, iar Millenium Giarmata, sâmbătă, la Valea lui Mihai…

Echipele de start…

ACS Recaş: 99. Cosmin Amarinei – 5. Cosmin Mânecan, 3. Victor Aldana – cpt, 21. Alin Şeroni, 11. Beniamin Ticană – 6. Vasile Chivoiu – 7. Bogdan Steop, 19. Răzvan Trandu, 11. Florin Nanu – 9. Alin Andronic, 20. Szablocs Szekely.

Pe bancă la oaspeţi: 12. Paul Burtic – 4. Ciprian Ştreangă, 13. Ionuţ Vucea, 10. Marco Enciu, 17. Nicu Boldea, 22. Alin Paleacu, 8. Darius Rogozinaru.

Poli II: 23. Ciprian Ostafie – 2. Mădălin Stancu, 5. Mircea Iovan, 14. Adrian Zaluschi, 15. Narcis Damian – 20. Andrei Artean – 21. Adrian Popa – cpt, 10. Adi Ganea, 8. Robert Szalkai – 16. Dorin Rotariu, 9. Alex Boştină.

Pe bancă la echipa secundă polistă, gazdă vineri: 26. Marian Triţoiu – 6. Andrei Dubei, 4. Călin Toma, 17. Ion Leagu, 3. Dan Constantinescu, 11. Dan Silaghi-Perju, 18. Gelu Velici.

Ora 14: Fluier de start al lui Răzvan Olimpiu Cadar, în fruntea unei brigăzi arădene cu Jivan şi Rotaru…

ACS Recaş aliniază aceeaşi formulă din deplasarea la Giarmata, cu jucătorii sub 21 de ani Ticană, născut în 1990, Trandu, în 1991, şi Mânecan, în 1992.

Minutul 2… Recăşenii, în verde, au prima lovitură liberă a jocului, de la 19 metri, rămasă fără rezultat.

Poliştii l-au retitularizat şi drept căpitan pe Adrian Popa, care juca pentru violeţii „mari” în Colentina, aruncându-l acum în faţă pe Dorin Rotariu, cel mai tânăr de pe teren, născut în 1995.

Minutul 6, 0-1: gol Alin Andronic, nouar care aducea pe recăşeni în avantaj şi la Giarmata, atunci în minutul 69 (1-2), în urma unei deschideri de 50 metri lansată de Şeroni, la care a scăpat singur Trandu, pasând din careu. Recaş a marcat la poarta dinspre căminul UPT…

Gazda Poli II aliniază o garnitură cu mai mulţi jucători sub limita celor 21 de ani, remarcându-se şi titularizarea închizătorului Artean, „bronz” cu generaţia de ´93 la C.N. juniori A 2010-2011.

Minutul 13. Poli II ratează egalarea prin Szalkai, care n-a lovit cum trebuie balonul, în careu fiind, din unghi, după ce preluase bine angajarea de 30 metri lansată de Ganea. Tot 0-1…

Multe schimbări la violeţi, faţă de deplasarea pierdută la liderul din Beiuş, cinci la număr: Ostafie în locul lui Iordache, între buturi, Zaluschi în locul lui Dubei, în centrul defensivei, iar la mijloc reintrând Ganea, plus Popa şi Artean. Dorin Rotariu şi-a păstrat însă locul…

La acest scor ACS Recaş devine lider, cu 28 puncte, devansându-i pe beiuşeni, tot cu 28 dar golaveraj mai slab (17-15), şi care joacă la Gloria CTP Arad. Palmaresul extern al recăşenilor e  7  2  3  2  9-8, pe când poliştii au cedat acasă Hunedoarei dar şi Reşiţei, data trecută: 0-2…

Minutul 29. Primul cartonaş galben al jocului, în contul lui Chivoiu, închizător al fruntaşei în avantaj, pentru un fault asupra lui Szalkai. Recaş îşi impune o uşoară dominare teritorială, controlând tactic o dispută ternă, cu puţine realizări şi câteva şuturi la poartă, expediate de verzi…

Minutul 33. Cartonaş galben şi pentru căpitanul polist Popa, care a sperat în obţinerea unui penalty. Simulare.

0-1 este şi la Gloria CTP Arad – Bihorul Beiuş, ceea ce implică faptul că bihorenii îşi păstrează şefia, cu două puncte avans.

0-2 în minutul 40. ACS Recaş se desprinde la 0-2, scor cu care tranşa tot aici prima repriză şi pe 29 aprilie, în urmă cu aproape 7 luni. Mare ratare a lui Chivoiu, al cărui şut de la 6 metri este deturnat în corner, în urma căruia fundaşul central Alin Şeroni (21) a marcat cu piciorul. 

Pauză pe „Ştiinţa”: Poli II – ACS Recaş 0-2. La Arad e Gloria CTP – Bihorul Beiuş 0-1, oaspeţii prezidaţi de Remus Ganea şi pregătiţi de Dan Anca păstrând momentan şefia.

Optarul Costea a marcat pentru liderul din Beiuş, care în precedentele 3 etape a smuls 6 puncte timişenelor: 2-1 la Giarmata şi 1-0 cu Poli II. Tot în judeţul Arad, la Sebiş, Naţional – Flacăra Făget este 0-0 la pauză…

Poli l-a înlocuit la pauză pe Dorin Rotariu cu Dan Silaghi-Perju iar în minutul 60 l-a aruncat în luptă pe Gelu Velici, în locul lui Adi Ganea. Recăşenii l-au înlocuit pe marcatorul primului gol, nouarul Alin Andronic, cu numărul 17, Nicu Boldea. E minutul 62 şi nu se mai joacă mai nimic.

Minutul 78. Poli efectuează a treia înlocuire, una pe flancul stâng, cu Toma luându-i locul lui Szalkai. Tot 0-2.

La Arad e acum 1-2, acelaşi Costea marcând la 10 minute după ce Găldean egala pentru Gloria CTP: Beiuş redevine lider.

La Recaş, Darius Rogozinaru i-a luat locul atacantului Szekely. Petruescu, victorios, şi-a menajat pe final vârfurile…

Punct final: Poli II – ACS Recaş 0-2…

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 3, Poli Timişoara, Timişene și etichetat cu , , , , , , , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


1 × = sase

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: