LIVE TEXT. Derby timișean de podium: CS Millenium, în căutarea primei victorii acasă cu Mamma Mia. Giarmata – Becicherecu Mic 1-2 (Gideon 88 / Luță 8, Toma 31). Presa, evacuată

Finish, Giarmata – Mamma Mia 1-2, oaspeții urcând pe primul loc, pe care s-au clasat după primele 4 etape, în următoarele 5 fiind CS Național Sebiș. Vom reveni cu imagini și declarații pe marginea acestei a doua victorii în deplasare a celor din Becicherecu Mic în turul sezonului 2014-2015, prin care au egalat-o la puncte pe Național Sebiș, Millenium Giarmata rămânând cu două puncte în urmă, și cu un joc în plus disputat, 10 față de 9. Etapa viitoare Millenium evoluează la Hunedoara, pe când Mamma Mia acasă cu Minerul Mehedinți, care abia își mai trage zilele prin C4. La Motru, Minerul – Vulturii Lugoj 0-0, rezultat final.

Centralul cere ”băncii” vizitatorilor să se tempereze.

91. Iese Costea, intră Mancaș. Iar Postolache în locul lui Radu.

88. GOL, 1-2. Portarul, faultat, respinge din careul mic balonul, ajuns la Gideon, al cărui șut scutură plasa, de la marginea careului mare. Toată echipa oaspeților ”sare” la arbitru, inclusiv banca lui Mamma Mia.

85. Iese Firan, intră Leonte.

80. Se întețesc protestele la adresa arbitrului… CS Nuova Mamma Mia a solicitat penalty, la Radu, gazdele au solicitat repunerea balonului din colțul careului mic, iar centralul a indicat colțul terenului.

Negruț primește cu ocazia înlocuirii un cartonaș galben, pentru tragere de timp. Totuși, se efectua schimbarea, am spune noi…

78: a doua înlocuire la CS Nuova Mamma Mia: iese Steop, intră Hecsko.

77: iese Beloescu, intră Corlățeanu. A treia a Giarmatei.

Narcis Petre se tot uită la ceas, cerându-i lui Hecsko să se pregătească de a intra în teren. E minutul 76.

În tribună, Călin Toma, Alin Molcuț iar în grupul lor și managerul celor din Caransebeș, Szekely. Ar mai fi între privitori și Szekely, atacant al lui ACS Poli.

71. Henț Fuchs: cartonaș galben, primit după oprirea fazei.

Călin Cojocaru contemplează cu mâinile în buzunar, mai vulcanic fiind Narcis Petre, care din când în când are una-alta de remarcat.

70. Portarul Păduraru reține fără probleme lovitura liberă expediată de Negruț.

Continuă dominarea teritorială a gazdelor, însă fără efect. Între timp s-a lăsat frigul…

67. Asistentul semnalizează eronat repunere din colțul careului de 6 metri dar centralul indică corner pentru gazde: același Dancia. Telescu, turn de control, respinge încă o minge cu capul.

65. Iese Fara, intră Gideon.

65. Cartonaș galben în contul lui Artimon.

64. Filip deturnează de sub transversală șutul lui Fara de la peste 20 de metri. Filip mai avea două foarte bune intervenții.

57. Iese Anagor, intră Boldea.

O ușoară dominare a Milleniumului, care obține și două cornere, după cele două lovituri libere. Toate însă nefructificate.

52. Lovitură liberă obținută în urma unui contraatac și expediată în zid de Artimon, tot de la circa 25 de metri.

49. Mihuța, de la 25 de metri, ocolește de puțin ținta.

46. Hodiș în locul lui Silaghi-Perju.

La Motru, antrenorul lugojean Cosmin Petruescu a început astăzi cu Iordache – Agoston, Loga, Miculescu, Buligă – Semenea, Vlădia, Mânecan, Ardelean – Precupanu și Magdaș.

Pe bancă: Laurențiu – Stoichescu, Dobra, Ivașcu, Vânătu, Radosav, Marta.

INFO: la Motru, Minerul – CS Vulturii 2009 Lugoj e 0-0 la pauză. Terenul însă este moale, desfundat, netăvălugit, cu iarba crescută, într-un cuvânt, ”prost”.

Pauză, 0-2.

La acest scor, Mamma Mia e lider, depășind-o pe CS Național Sebiș.

CS Nuova Mamma Mia nu mai înscria din etapa inaugurală mai mult de un gol în același joc din deplasare, pe când CS Millenium a mai primit goluri doar în urmă cu 7 runde, când pierdea tot aici, cu un scor de forfait, în fața celor din Filiași. Punct final așadar celor aproape 10 ore de fotbal fără gol primit de cei din Giarmata.

34. CS Millenium nu fructifică în schimb cornerele avute.

31. GOL, Toma 0-2: cu capul, în urma unui corner, în colțul opus, aproape de vinclu. Gol de toată frumusețea. Cornerul survenise în urma șutului lui Costea de la peste 30 de metri, deturnat de portar în afara cadrului.

28. Prim cartonaș galben, Zoran Radu, pentru un fault, intrarea întârziată.

21. Încă un corner pentru CS Millenium, prin căpitanul Dancia. Înalt, dar respinge Filip. Spre mijlocul primei părți, 0-1.

Raportul cornerelor, 1-2. Între timp, au mai sosit spectatori, ar fi peste 200, inclusiv Dan Alexa.

Giarmata e în dispunerea Păduraru – Firan, Artimon, Dancia, Diarra – Mihuța, Fara – Sorescu, Fuchs, Beloescu – Anagor.

Împreună cu Darius Petru, de la Renașterea Bănățeană, am ocolit până la poarta de acces în teren și am pătruns în zona tribunei. Am rămas cu fotografiile dinaintea jocului, de la alinierea formațiilor la centrul terenului, dar altele sunt mai dificil de imortalizat, dat fiind gardul împrejmuitor.

Au fost trimiși 2 oameni pe urmele noastre, pentru a nu sta nici în spatele porții. Motivația delegatului federal ține de neînscrierea noastră de către organizatori în raportul de joc.

8, GOL, 0-1, Mamma Mia, cu o reluare din careul de 6 metri, dintr-o învălmășeală. Marcator e Luță, în urma unei lovituri libere de la 25 de metri, executată de Negruț.

Observatorul de joc a dispus evacuarea reprezentanților mass-media din interiorul terenului, după gard.

Minutul 3. Mihuța, șut pe lângă vinclu din lovitură liberă, de la 18 metri.

Lovitura de începere, cu 5 minute întârziere. Oaspeții, în albastru complet. Gazdele, surprinzător, în roșu.

Numărăm 14 spectatori în tribună. Sunt mai mulți cititori online pe portalul Sporttim, la această transmisie.

Teren bun, totuși puțin moale. Timp însorit, cu un vânt ușor. Se antrenează și brigada de arbitri, sub privirile lui Marian Salomir, din Cluj, observator de arbitri. Stelian Sandu e observator de joc din partea FRF.

Echipele…

CS Millenium: 1. George Păduraru – 17. Cristian Dancia – cpt., 4. Roberto Artimon, 94. Ionel Mihuța, 21. Cristian Fara, 10. Marian Fuchs, 18. Deian Sorescu, 9. George Beloescu, 19. Anagor Ifeanji, 16. Andrei Firan, 27. Abboulaie Diarra.

Pe bancă: 12. Darius Luca – 7. Romică Corlățeanu, 8. Paul Leonte, 11. Gideon Ajebitimi, 15. Sorin Oneț, 22. Ionuț Boldea, 5. Răzvan Leucă.

CS Nuova Mamma Mia: 12. Andrei Filip – 2. Bogdan Miheț, 4. Laurențiu Telescu – cpt., 5. Marius Toma, 18. Dumitru Negruț – 6. Costel Zurbagiu, 8. Vasile Luță, 10. Zoran Radu, 11. Dan Perju-Silaghi – 15. Alexandru Costea, 17. Bogdan Steop.

Pe bancă: 1. Alin Culda – 3. Andrei Hodiș, 13. Mihai Hecsko, 14. Branimir Ștefanovici, 16. Cosmin Mancaș, 19. Alexandru Postolache, 20. Flavius Cioancă.

Arbitri: Mircea Ardelean (Arad) – Rareș Lakatos, Bogdan Gireadă (Oradea).

*

Aici, în comentariu direct din cadrul rundei a X-a a Seriei a IV-a în Liga 3, cel de-al treilea și ultimul duel inter-timișean al turului, CS Millenium Giarmata – CS Nuova Mamma Mia Becicherecu Mic, vineri de la ora 15, pe stadionul ”Nicu Moraru”.

Millenium Giarmata - Mama Mia: cel mai adesea ”2” în Liga 3, o dată ”X”

 

Se întâlnesc așadar două fruntașe ale seriei, plasate pe podium în urma liderului Național Sebiș, gazda CS Millenium fiind în plină cea mai bună serie din istoria clubului în liga a treia, 5 victorii și o remiză, toate fără gol primit, iar oaspetea CS Nuova Mamma Mia păstrându-și invincibilitatea, ca și arădenii.

Cu un meci în plus disputat, gazda din Giarmata și-a păstrat săptămâna trecută poziția secundă, pe care o mai deținea o singură dată, după runda inaugurală, pe când ”Mamma Mia”, grupare cu cel mai prolific atac al seriei, a remizat de fiecare dată 1-1 în precedentele trei ieșiri, aflându-se la un punct în urma alb-albaștrilor.

Millenium, la care ar putea reintra mijlocașul la închidere Leucă, este recunoscută pentru stilul său direct, rămânând de văzut cum se va descurca în fața unei defensive rar depășită în deplasări, unde alb-roșii au conturat până acum bilanțul 4 1 3 0 7-4, ce-i drept primind gol de fiecare dată.

Pentru gazde ar mai fi și depășirea unui oarecare complex dezvoltat la apariția lui ”Mamma Mia” la Giarmata, unde cei din Becicherecu Mic n-au cedat în jocuri de campionat încă de la promovarea lui CS Millenium în Liga 3, în anul 2009. Statistica e sugestivă, și anume 1-2 în 19 martie 2010, 0-1 în 28 mai 2011, 1-3 în 7 aprilie 2012 și 1-1 respectiv 1-3 în primăvara acestui an, mai întâi în retur iar apoi pe 30 mai, în play-off.

Iar apropo de Leucă, mijlocașul a marcat și unicele goluri ale gazdei CS Millenium în întâlnirile din 2014 cu ”Mamma Mia”, deschizând scorul în remiza din retur, când Hodiș egala imediat după pauză, respectiv înscriind tot în prima parte, din penalty, la finele lui mai, joc în care Silaghi a izbutit o ”dublă” iar Radu s-a adăugat pe lista puncherilor, după ce la pauză era 1-1.

În toate cazurile Millenium nu s-a impus la Giarmata în retur, în cursul primăverii, de această dată Mamma Mia fiind vizitatoare la orele toamnei. Este totodată primul derby direct pentru Narcis Petre în calitate de antrenor principal al alb-roșilor, după ce până în vară a activat ca mână dreaptă pentru Sorin Bălu.

De cealaltă parte, un alt antrenor tânăr, Călin Cojocaru, pare însă de când lumea la alb-albaștri, care s-au impus însă în dauna celor din Becicherecu Mic în toamna trecută, dar în condiții de deplasare, cu 1-2, fiind însă învinși la scor pe același teren, în play-off: 4-0.

Altele sunt totuși datele problemei de această dată, CS Millenium având însă în cont și o înfrângere în actuala ediție de campionat pe teren propriu, 0-3 cu cei din Filiași, lovitură de la care n-a mai primit însă nici un gol, având palmaresul acasă 4 3 0 1 6-3.

Dacă Vulturii Lugoj n-a înscris în cele două meciuri inter-județene din noul sezon, 2-0 pentru gazda Mamma Mia în etapa a III-a și 0-0 cu Millenium în runda a IV-a, rămâne de văzut dacă cei din Giarmata o vor face.

Pentru aceasta, fiți și aici pe recepție, vineri de la ora 15, când se mai joacă în C4 și Minerul Motru – Vulturii Lugoj, în vreme ce liderul Național Sebiș stă, ceea ce înseamnă că doar o remiză timișeană i-ar menține fotoliul arădenei fruntașă… 

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 3 și etichetat cu , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


× noua = 18

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: