LIVE TEXT din B2, ACS Poli Timișoara – CS Mioveni 1-0: Trandu (51), titular în premieră, între cele 3 noutăți față de 11-le cu Oltul

Finish: 1-0. Trei victorii acasă cu 3-0 dar și 3 victorii la limită în propriul fief. Iar pe Bega vor mai veni în această toamnă, în retur, și CSM Râmnicu Vâlcea, nouă echipă a lui Alexandru Pelici, respectiv CS Metalul Reșița, în decembrie. Revenim în foarte scurt timp și cu declarațiile, spunând declarațiile în speranța că vor spune ceva și oaspeții, ceea ce nu se întâmpla în weekendul trecut cu cei de la FC Olt Slatina.

Tot în prelungiri, cartonaș galben și pentru Ayza, pentru proteste.

Bălace intră în locul lui Trandu, în primul minut de prelungiri.

90. Alexa, eliminat din spațiul tehnic, pentru proteste. S-a lamentat pentru faptul că vizitatorii n-au trimis cu fair-play balonul în afara terenului.

Smaranda se îndreaptă spre cel de-al șaselea meci la rând fără gol primit, ACS Poli se îndreaptă spre cel de-al șaselea triumf consecutiv. Însă replica ofensivă a oaspeților s-a dovedit a fi tare palidă. Și ne referim la ocupanta locului 4…

88. Duarte, blocat în careul mic, după centrarea lui Bărbuț.

87. Ocazie timișoreană: Boldea reia spectaculos din cădere, din poziție centrală, după o centrare, dar nu înscrie.

81. Alexa efectuează prima schimbare, Duarte în locul lui Henrique.

80. Și încă un cartonaș galben în contul taberei timișorene: fundașul lateral Neagu, pentru fault.

77. Mazilu intră dur la Cânu și primește cartonașul galben. Bărbuț contrează la intrările tari ale argeșenilor prin a intra și el de cartonaș galben, pe care îl și primește. Se formează un meleu al nervilor, Dragalina fiind ”îngălbenit”.

75. Acum Bărbuț rămâne singur cu portarul, mare oportunitate, dar șutul e deturnat în corner.

73. Iese și Gălan, intră Dragoș Dragalina, ex-CFR Timișoara.

72. Henrique își face o minge bună dar centralul orădean Marcu indică joc periculos.

INFO: a început etapa a XIV-a a Ligii 1, cu ASA – Gaz Metan. Bumba face 1-0 pentru gazde în minutul 7, din centrarea lui Sepsi. Apropo de care, la clubul la care activează Daniel Stanciu se mai regăsesc Axente, Gorobsov, Zicu sau Goga, toți cei 5 fiind și titulari astăzi, când se mai joacă și Dinamo – Viitorul.

69. O nouă schimbare. Iese atacantul Bălan, intră Vintilă.

68. Mazilu, șut de la 19 metri, mult-mult pe lângă poartă. Prima fază a argeșenilor după minute bune. Foarte slab. Vai ce nivel valoric mai are acest eșalon secund!

67. ”Galben” și Cânu, pentru proteste.

Dacă în jocul precedent a fost printre cei răsăriți, Keita frânează de această dată acțiunile timișorene: nu mai oferă pase frontale în adâncime, ci laterale sau chiar înapoi.

65. Prim cartonaș galben și la ACS Poli Timișoara: Keita, pentru un fault mai dur asupra lui Stan, lângă linia de margine.

Joc extrem de fragmentat.

62. Primă înlocuire: intră Mazilu, iese Popa.

Trandu devine al nouălea marcator al timișorenilor în actuala ediție de liga a II-a. Doar cu Caransebeșul au așteptat mai mult gazdele deschiderea scorului pe ”Dan Păltinișanu”, și atunci materializându-se tot dintr-o fază fixă, Belu, din penalty, în minutul 74.

51. Bărbuț pătrunde și e faultat de Rada. Centralul indică punctul de la 11 metri dar la semnalizarea asistentului faza este mutată la marginea careului de 16 metri: Trandu execută în diagonală lovitura liberă, GOL, 1-0. Și galben pentru Rada.

Restart! Fără modificări în efective…

Pauză, 0-0. S-a păstrat tradiția ca oaspeții să nu ochească cadrul porții pe ”Dan Păltinișanu” în prima repriză. Doar CS FC Caransebeș mai intra însă aici la cabine cu un 0-0 după 45 de minute, din care n-ar fi multe de consemnat. Două-trei oportunități trase de păr ale negru-albilor, dintre care s-a detașat ocazia lui Bărbuț, care ar fi trebuit poate concretizată: mare!

42. Prim șut la poartă al oaspeților, Gălan, de la circa 25 de metri.

Claudiu Niculescu răbufnește gesticulând și bolborosind ceva spre cei de la tribuna a II-a, care îl țin într-un tir de invective, în ton cu agitația tânărului antrenor. Niculescu a tot avut ceva de împărțit cu centralul, ba chiar și cu Dan Alexa, într-un perceptibil schimb de replici.

41. Biceanu, prim cartonaș galben, pentru un fault la centrul terenului, asupra lui Trandu. Din faza rezultantă, centrare Neagu de pe stânga și reluare Henrique de la 10 metri, în brațele portarului: prim șut pe spațiul porții.

32. Primă ocazie a gazdelor, făurită de Poparadu și Boldea. Bărbuț, șut în forță de la 9 metri lateral dreapta, dar peste bară. CS Mioveni nici nu s-a mai apropiat de careul amfitrionilor.

Joc în general fără orizont și fără veleități. ACS Poli deține mai mult posesia însă nu-și impune jocul, care trenează. O jumătate de oră ternă.

28. Trandu, faultat la 28 de metri de poartă. Șutul lui Henrique, blocat de oaspeți cu prețul unei accidentări. Balonul l-a ochit pe oponent în față.

Trandu, ceva mai retras decât ceilalți 3 mijlocași, acoperind în fața defensivei pe posesia argeșeană.

Boldea joacă în zona centrală, cu Poparadu ușor spre stânga, Keita evoluând pe banda dreaptă, cum o mai făcea și în trecut.

20. Incursiune Keita, centrare spre Henrique, dar doar lovitură de colț.

18. Cânu, cap de la 9 metri peste poartă, după cornerul lui Keita, de pe dreapta.

N-ar mai fi prea multe de zis, și totuși, imediat mai apoi, pe contraatac, Henrique șarjează în stilu-i caracteristic, fiind însă blocat în momentul șutului, de Calvin. Incursiunea, pe stânga, unde a depășit câțiva galben-verzi.

15. CS Mioveni solicită penalty, la un presupus henț în careu la Neagu.

INFO: În C4 a fost vinerea gazdelor timișene: Mamma Mia 4-0 cu Minerul Mehedinți, Vulturii Lugoj, 1-0 cu Pandurii II. Iar în ”D Timiș”, FC Băban Marcel Jimbolia – Progresul Gătaia 1-1.

Debut echilibrat de joc, fără faze de poartă.

Claudiu Belu, cel care marca primul gol din tur, la Pitești, cu cei din Mioveni, împlinește astăzi 21 de ani: ”La Mulți Ani!”

Se joacă sub lucșii instalației de nocturnă, în după-amiaza unei foarte frumoase vineri de noiembrie.

Trandu mai intra contra Unirii Tărlungeni și a Caransebeșului, precum și la Reșița și la Pâncota, dar nu ca titular. Abia astăzi…

Belu și Neagu au reveni așadar în primul 11, după o etapă pe margine, iar Trandu este la prima titularizare în B2 în actualul campionat, și pe fondul absenței lui Popescu, suspendat.

ACS Poli, fidelă negrului ce pare a-i ține de cald, cu foarte bune rezultate.

Mioveniul, cu căpitanul Răuță la închidere iar Bălan unic atacant, împins.

Minutul 1. Henrique își încearcă șutul, de la 16 metri, fără a ochi ținta.

Vreo 250 de spectatori…

Start! CS Mioveni are lovitura de începere, atacând spre Curva Sud, în galben-verde, șorturi verzi, jambiere galbene.

Nici 50 de spectatori cu jumătate de oră înaintea startului, și probabil nici nu vor fi prea mulți. ”Festivalul Vinului”, BC Timișoara – SCM U Craiova și în general dezinteresul de cursă lungă…

ECHIPELE… ACS Poli Timișoara: 1. Smaranda – 7. Belu, 13. Scutaru – cpt., 23. Cânu, 3. Neagu – 27. Keita, 5. Poparadu, 21. Trandu, 16. Boldea – 25. Bărbuț, 30. Henrique.

Pe bancă: 29. Pap – 15. Bocșan, 17. Bălace, 11. Nanu, 31. Duarte, 18. Popovici, 24. Kneeshaw.

CS Mioveni: 12. Popescu – 25. Calvin, 7. Bogdan Stoica, 4. Rada, 14. Stan – 6. Răuță – cpt., 15. Piceanu, 10. Gălan, 11. Popa – 18. Ayza, 24. Bălan.

Pe bancă: 22. Croitoru – 30. Greu, 9. Mazilu, 5. Negoiță, 13. Nilă, 20. Vintilă, 17. Dragalina.

Bună ziua și bine ați venit vă spunem de pe ”Dan Păltinișanu”!

*

Abia a început luna noiembrie și iată că ACS Poli Timișoara, din postura de lider, abordează deja returul Seriei a II-a în Liga 2, ce va fi inaugurat vineri de la ora 17 pe arena ”Dan Păltinișanu”, cu ocazia etapei a XII-a, prima dintre cele cinci, jumătate din retur, programate în decursul acestui an, până de Moș Nicolae, cam pe când reșițenii Metalului vor descinde pe malurile Begăi.

ACS Poli a trecut sâmbăta trecută cu 3-0 de FC Olt, succes cu Keita la pupitru. ”Negrii” din Timișoara n-au mai cedat însă vreun punct acasă de la un 1-1 cu Ceahlăul, pe 11 mai 2014, în etapa a XXXII-a din Liga 1, ocazie cu care Szabolcs Szekely marca ultimul său gol în campionat

 

Dar până atunci, și aici, în comentariu în direct LIVE TEXT, vineri după-amiază, ACS Poli – CS Mioveni, retur al disputei din 30 august din Trivale, tranșată de alb-negri cu 0-2 prin reușitele lui Belu și Bărbuț. Este pentru a patra oară în acest sezon ca timișorenii să găzduiască un meci vinerea, de această dată de la ora 17, după ce până acum le începeau la 11, 19 respectiv 17,30. Va fi așadar sub lucșii instalației de nocturnă, urmând ca restul disputelor rundei, printre care și Metalul Reșița – Fortuna Poiana Câmpina să aibă loc sâmbătă de la 11.

Cu această ocazie, prin absența lui Popescu, suspendat pentru cumul de cartonașe galbene, Cristian Scutaru va rămâne unicul component al lotului bănățenilor care să înceapă fiecare joc de campionat al actualei ediții, rămânând de văzut dacă gazdele vor adăuga zestrei de 12 goluri în precedentele 5 victorii acasă, la care au contribuit cu reușitele lor Henrique, de 3 ori, Cânu și Belu, de câte două ori, Nanu, Popovici, Boldea, Bărbuț și sus-numitul Popescu, fiecare o dată.

Alte amănunte și declarații ale protagoniștilor, în avancronica prefațată ieri pe marginea conferinței de presă.

Restul partidelor din retur programate în 2014 timișorenii le vor avea la Tărlungeni, acasă cu CSM Râmnicu Vâlcea, la Caransebeș și acasă cu Metalul Reșița, în etapa a XVI-a, urmând ca anul 2015 să-l înceapă oficial la Oradea, cu FC Bihor, după o rundă a XVII-a în care vor sta.

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 2 și etichetat cu , , , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


2 × = zece

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: