LIVE TEXT, B2: ACS Poli Timișoara – CSM Râmnicu Vâlcea 0-0: 180 de minute fără gol contra celor de pe Olt! Tot cu Vlaicu pe bancă: reveniți, Cânu și Bărbuț

Finish, 0-0, cu mai multe recorduri negative: premieră în B2 2014-2015, două jocuri la rând fără victorie pentru timișoreni; prime puncte risipite acasă; prim meci pe Bega fără gol marcat de gazde, după ce nu înscriau nici în Zăvoi respectiv la Reșița. Așadar ACS Poli nu îi înscrie nici un gol Vâlcei în 180 de minute… Săndel Pelici n-a savurat așadar bucuria unui gol marcat de echipa sa pe ”Dan Păltinișanu” nici la această tentativă, dar acum a evitat măcar eșecurile la scor. Revenim cu declarații și imagini.

88. Al nouălea cartonaș galben: Vlad Munteanu. Plus 4 minute de prelungire.

87. Iese Câju, intră Geantă. Iar Fejer ia cartonașul galben pentru tragere de timp.

86. Nkongue, prim șut pe poartă al vâlcenilor. Dar anemic.

85. Ovidiu Popescu se trezește cu balonul în colțul careului mic: șut în plasa laterală, singur cu portarul.

82. Un-doi Duarte – Keita pe centru dar Keita șutează fix pe direcția portarului.

CSM Râmnicu Vâlcea, tot mai baricadată, fără a conta în ofensivă și așteptând tacticos scurgerea minutelor.

80. Cartonaș galben, Cosmin Neagu. Fault la Cânu. Trandu, ”galben” și el, pentru proteste, cerșind cartonașul roșu pentru Neagu.

În minutul 74 reușea ACS Poli cea mai târzie deschidere de scor acasă în actuala campanie, contra Caransebeșului, din penalty, prin Belu.

74. Ultimă schimbare la gazde: Henrique, la al treilea joc fără gol, substituit de Duarte. E pentru a patra oară când sud-americanul e înlocuit de același african din Insulele Capului Verde. Brazilianul mai era substituit și de Trandu respectiv de două ori de Popovici.

Este pentru a noua oară în acest campionat de B2 când Popovici intră ca rezervă.

Bărbuț, pentru a treia oară înlocuit în acest campionat. S-a mai întâmplat la Câmpina, în minutul 75, de Nanu, și în același minut contra Olimpiei, cu Popovici, dar tot la 3-0. Acum, la zero – zero.

70. Intră Nkongue și Cosmin Neagu, în locul lui Onyeka și Coman. Schimbări în avanposturile vâlcene.

69. Bărbuț, înlocuit cu Popovici.

64. Bărbuț, lansat de Trandu pe dreapta dar, ca de fiecare dată la tentativele de șut, blocaj.

61. Cartonaș galben, Samson, pe banda stângă, în apropierea careului, pentru un fault asupra lui Popescu. Keita la pupitru, șutând spre buturi, dar peste…

59. Șut Boldea de la 20 de metri lateral stânga la colțul scurt, Fejer respingând în față.

Este pentru a 7-a oară când Trandu intră în acest campionat ca rezervă, pe rând în locul lui Boldea, în minutul 59, la 1-0 cu CS Unirea, în locul lui Henrique, în minutul 86, la 2-1 cu Caransebeșul, în minutul 60 în locul lui Poparadu, la 1-0 pentru Reșița, în minutul 65 al deplasării la Pâncota, în locul lui Popescu, la 1-0, în minutul 69 al meciului cu Oltul, în locul lui Poparadu, la 3-0, și în minutul 89 al deplasării la Tărlungeni, în locul lui Popovici.

52. Lovitură liberă de pe dreapta, centrare Trandu, și Fejer respinge cu pumnii din fața lui Pedro Henrique.

48. Corner de pe flancul stâng. Cânu, blocat la 5 metri, pe când se pregătea să reia spre poartă. Corner. Fază semnificativă.

Trandu era titularizat în premieră în urmă cu două etape, când și marca unicul gol al jocului cu Mioveniul.

ACS Poli a mai efectuat înlocuiri la pauză: Szekely îi prelua rolul lui Eduardo, la Reșița.

Partea a doua, demarată cu oarecare întârziere. Și cu o înlocuire: iese Poparadu, intră Trandu. Pentru mai mult zvâc ofensiv.

*

Pauză, 0-0. Alb, acasă ca și cu CS FC Caransebeș și CS Mioveni după 45 de minute. Vizitatorii ”s-au închis” foarte pragmatic iar rareori ACS Poli a periclitat poarta dinspre Peluza Nord. Puteau s-o facă în minutul 43, după o frumoasă incursiune pe contraatac, purtată pe aproape întreaga lungime a terenului, dar nefinalizată. Arbitrii ies în huiduielile puținilor inimoși, stoici în frig.

Ah, dar… 42. Prim șut spre poartă, Briceag. Regula se menține, oaspeții nu trag pe poartă în prima parte pe ”Dan Păltinișanu”.

Se lasă ceața. Și la propriu, și la figurat.

36: ocazie importantă pentru gazde. Cea mai mare: în urma centrării lui Belu de pe dreapta, fundașul Samson și-a periclitat propria poartă. Corner. Din lovitura de colț, reluarea lui Keita de la 11 metri trece peste poartă.

CSM Râmnicu Vâlcea, până acum ermetică defensiv. Motiv pentru care negrii se descurcă mai greu în plan ofensiv.

29. Primă acțiune mai acătări a timișorenilor. Incursiunea lui Bărbuț, blocată: corner rămas fără rezultat.

28. Smaranda atinge în cele din urmă balonul, în premieră. Să nu răcească, face mișcări de stretching.

26. Prim galben și pentru cei de pe Olt. Briceag, tragere de tricou la Bărbuț.

Un joc extrem de fragmentat. Arbitrii în prim-plan. Au enervat deja pe toată lumea.

17. Și Neagu primește cartonaș galben: proteste. Survenite pe fondul unor decizii ale brigăzii de arbitraj, toate favorabile oaspeților.

Nici o fază de poartă. ACS Poli, cu inițiativa, dar fără periculozitate.

Minutul 12. Pedro Henrique: al doilea cartonaș galben. Lovirea mingii după fluierul arbitrului.

Alexandru Pelici a dispus alcătuirea Fejer – Samson, Stoica, Cucui, Briceag – Ionescu, Stancu, Munteanu, Câju – Onyeka, Coman.

Minutul 10. Ovidiu Popescu, cartonaș galben: fault în jumătatea adversă de teren, asupra lui Coman.

Începe ACS Poli, spre Complexul Studențesc. În clasicul negru, cu jambiere alb-negre. Vâlcenii, în alb complet. Vreo 200 de spectatori.

Revin așadar Cânu și Bărbuț, în rest 11-le de la Tărlungeni. Iar ca și acolo, Sorin Vlaicu pe bancă…

Frig și burniță, o bună explicație pentru numărul infim de spectatori. Mai multe leduri au stâlpii instalației de nocturnă, funcțională, decât sunt suflete în tribună.

Echipele…

ACS Poli Timișoara: 1. Smaranda – 7. Belu, 13. Scutaru – cpt., 23. Cânu, 3. Neagu – 99. Ovidiu Popescu, 5. Poparadu – 27. Keita, 16. Boldea, 25. Bărbuț – 30. Pedro Henrique.

Rezerve: 29. Pap – 15. Bocșan, 17. Bălace, 11. Nanu, 31. Duarte, 18. Popovici, 21. Trandu.

CSM Râmnicu Vâlcea: 1. Fejer – 3. Samson, 4. Stoica – cpt., 21. Cucui, 17. Briceag, 23. Ionescu, 18. Munteanu, 5. Stancu, 8. Câju, 13. Coman, 15. Onyeka.

Rezerva: 30. Daniel Popescu – 6. Iordache, 22. Dumitrașcu, 20. Geantă, 10. Codin, 19. Nkongue, 7. Cosmin Neagu.

Bună ziua de pe ”Dan Păltinișanu”!

*

Din nou vinerea, pentru a cincea oară în acest campionat, ACS Poli Timișoara va găzdui de la ora 17 penultimul meci acasă din 2014, contra lui CSM Râmnicu Vâlcea, una dintre cele două grupări de care a fost depășită în tur, partida contând pentru etapa a XIV-a a seriei vestice, în cadrul căreia, sâmbătă, vor mai juca printre altele și urmăritoarele Fortuna Poiana Câmpina, la Satu Mare, respectiv Metalul Reșița, într-un duel al locurilor 3-4, acasă cu CS Mioveni.

Iar partida cu vâlcenii preluați din nou de Alexandru Pelici va fi transmisă în direct aici, în comentariu LIVE TEXT, noi anticipând prin a enumera marcatorii timișorenilor în actualul campionat precum și cele spuse la conferința de presă de miercuri.

Alb-negrii au un bilanț excelent pe propriul teren, 6 victorii din 6 apariții acasă, golaveraj 13-1, principalii realizatori pe ”Dan Păltinișanu” fiind Henrique, cu 3 reușite, Belu și Cânu, cu câte două goluri, Nanu, Popovici, Boldea, Bărbuț, Popescu și Trandu, toți cu câte unul, pe când pe alte terenuri în B2 au punctat Bărbuț, de 3 ori, Henrique, de două ori, Belu și Keita.

Timișorenii au marcat de 5 ori în prima repriză a meciurilor disputate acasă, pe când în deplasări au înscris mai adesea în primele 45 de minute, de 4 ori.

La capitolul apariții, fundașul Cristian Scutaru n-a ratat nici un joc de B2 al bănățenilor ca titular în linia de fund, noile achiziții Neagu și Popescu având cu câte o titularizare în minus iar Belu, Cânu și Bărbuț, cu câte două.

 

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 2 și etichetat cu , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


sapte × 6 =

 


Alte articole legate de acest subiect: